Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cum va place?

Nu este un secret că în general nu prea dau doi lei pe unele “unelte” supra-folosite mai nou, dar drept îi că, dacă tot are tot omul şi câinele său conturile în cauză, am şi io destul spirit gregar să mi le fac. Pe Facebook sunt exagerat de restrictivă cu prieteniile, mergând pe sănătosul principiu “dacă nu te ştiu, nu te accept”, în ideea că este mai mult un “tool” personal decât o mişcare de social media.

Cu Twitter e altă poveste. Chiar dacă mi se pare cvasi-inutil (în principal pentru că ar însemna să mai fie ceva care mă distrage de la muncă), încerc şi eu totuşi să nu îmi bat joc de mâna de oameni care mă urmăresc. În primul rând săru-mâna şi apoi scuze că-s atât de plictisitoare.

Deci, pentru cei 35 de urmăritori şi alţii care folosesc minunea asta: ce ar fi interesant pentru voi?

Nu vreau links către articole şi poliloghii “tehnice”, vreau să ştiu CE VREŢI VOI să citiţi, ce consideraţI VOI că este interesant. Că de reţete sunt sătulă, vreau să ştiu ce doresc urmăritorii mei de la mine şi cum pot deveni un “twitterist” care să merite încrederea acordată.

Ce să scriu? Că m-am deranjat ieri seară la stomac de am revenit la 50 de kile instant după o şedere de 30 de minute pe budă? În ce poziţie ne-am iubit? Cum e vremea pe aici?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

19 Comments

  1. Este o întrebare dificilă.
    Personal, facebook-ul îl folosesc pentru prietenii din offline, iar twitter-ul pentru informaţiile de care am nevoie. Urmăresc bloggeri, oameni din IT, ştiri, etc.
    Mi-ar place să ciripeşti despre chestiile online pe care le faci tu, cum ar fi: de ce site-uri te mai ocupi, chestiile cu freelancing-ul, etc.
    Rămâne la aprecierea ta 😉

  2. Am ramas cu gura cascata la monitor cand am citit intrebarea. Si m-am scarpinat in cap si am ridicat din umeri. Habar n-am.

    Si apoi mi-am pus problema altfel: ce “ciripeli” ma fac sa dau follow cuiva? Pai… noutati din domenii de interes pentru mine. Programare, ciocolata, Formula 1, poze cu animale, astronomie, peisaje, geek stuff, muzica. Tweet despre stomac deranjat? OK, daca e insotit de reclama negativa ca sa stie si altii ce sa evite. Vremea? Sigur, daca e ceva mai neobisnuit/ cu consecinte asupra activitatilor de pe agenda zilei/ cu poze. Aia din mijloc mi se pare dubioasa… eu vad twitteru’ ca pe ceva mai spontan… does anyone actually tweet while… brrr, weird!

    Pi.eS. – Eu nici nu stiam de contul asta, eu gasisem wtricks si atunci am dat follow pentru ca m-am gandit ca o sa fie ceva de web (technical stuff)

  3. Bună Dojo, eu mi-s unul din cei 35 urmaritori, daca nu ai nimic de spus la un moment dat asta nu inseamna ca trebuie sa te straduiesti sa spui ceva fortat. Twitterul nu este o platforma obisnuita de socializare, inca nu i-ai dat de gust pt a-mi da dreptate, cand ai timp liber arunca un ochi pe el, trimite cateva tweet-uri interesante si vezi ce se intampla, la mine asa a inceput totul

  4. Eu folosesc twitterul ca un instrument de memorare a linkurilor importante pe care le gasesc in fiecare zi pe net. De asemenea folosesc ca sa urmaresc alti designeri/programatori care si ei fac aceeasi chestie: dau linkurile interesante pe care le gasesc (pe domeniul nostru, bineinteles). De asemenea imi place sa urmaresc discutiile “in direct” intre diferiti designeri – e aproape ca si cum ai trage cu urechea la o conversatie reala (dar bineinteles, nu pe subiectul ce capusa a mai prins cainele meu). Intelegi mai mult despre cum gandesc oamenii 😀 Tocmai ti-am dat follow, cred ca si de la tine m-ar interesa aceeasi chestie: daca gasesti un infographic misto, daca gasesti un tutorial misto, ce situatia ai avut cu un client si cum ai rezolvat-o (toate astea in limita a 140 de caractere), ce probleme ai avut cu ce hosting – chestii din astea de zi cu zi!

    Nici eu nu-i vedeam rostul la inceput, dar a inceput sa-mi intre sub piele 😀

  5. ” În ce poziţie ne-am iubit? ” asta e interesanta :)) daca vrei sa povestesti despre ea vei atrage atentia la multi barbati pe aici :))

  6. mici chestii/curiozitati/lucruri interesante despre locurile pe care le vizitezi. sunt bine-venite.

  7. Păi, încearcă să intrii în vorbă cu oamenii, porneşte o discuţie pe twitter despre un lucru ce te agasează sau te face să zâmbeşti, trimite linkuri ce ţie ţi se par interesante, promovează chestii ce merită, după a ta părere, promovate, promovează-ţi articolele, proiectele, dar nu exagerat.

    Poţi face multe pe twitter, nu numai să pierzi vremea.

  8. Nici eu nu prea folosesc retelele de socializare, ma rezum doar la Feed Reader, sunt satul de spam-ul de pe facebook sau twitter.

  9. Si io-s tare plictisitoare pe Twitter… 😀
    Am citit articolul recomandat mai sus de Mircea Popescu 🙂 – dar deja ma doare capul…. 😀

  10. Fata hai, pai tu iti pui problemele astea cu ce sa scrii, pentru ca nu urmaresti pe nimeni si esti cumva singura in pustiu. Care pustiu este de fapt mai mult decat populat numai ca tre sa intri si matale in sat, sa urmaesti primarul, unu-doi sateni, pe popa.. hai ca intelegi tu. Si apoi cand vezi cam ce dau din casa cei din domeniul vostru, iti faci tu singura evaluarea si intelegi ce vrei sa spui si ce nu. In plus in felul asta mai raspunzi unuia, altuia, mai dai un RT la ceva ce ti-a placut si asta face contul activ si aduce urmaritori, care-ti pot deveni la un moment dat prieteni sau/si clienti reali.

  11. Păi twitter-ul ar trebui să fie folosit în principal pentru a împărtăşi activităţile mai mult sau mai puţin importante de ex: Merg la cinema să văd filmul x, sunt la o conferinţa…, mănânc o îngheţată de mentă bună de la cofetăria cutare. Oricum să fie la timpul prezent. Părerea mea.

  12. Mi-ar placea pe twitter sa primesc mesaje cu lucruri interesante pe care le-ai facut/le-ai vazut sau chiar cu link-uri catre video-uri amuzante pentru ca nu ar avea rost sa pui aceste informatii pe blog si totusi merita distribuite.

  13. pai… ai putea incepe prin… Ai putea face cate un cont de tweet pentru fiecare site “mare”, pe care sa vina (automat) uptate-urile site-urilor.

    Apoi, ai mai putea sa ai un cont de tweet pentru WebDesign Stuff si FreeLancing. Apoi unul despre viata (mai putin) personala (decat te-ai oferit)…
    Sper sa-ti fie util comm-ul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.