Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Incerci inainte de a cumpara?

O damă decentă se păstrează pentru soţul ei, cel puţin aşa se spune în “literatură”. Acu’ drept îi că prea puţine tinere mai merită să poarte alb în ziua nunţii, deci oricum mersul societăţii cam dă peste cap această opinie. Recunosc şi eu că voi intra în rândul doamnelor cu niscaiva experienţă în domeniu, iar faptul că nu voi purta alb nu are nicio legătură cu o eventuală ruşine, doar cu faptul că mi se pare idiot să investesc mii de euro pe o zi. Dar despre asta într-un alt articol.

Acum discutăm despre virtuţile pe care ni le pierdem înainte de a pune inelul pe deşt şi a spune “da”. Care pierdere, cel puţin din punctul de vedere al Bisericii, e chestie nasoală de tot. Dar, zic io, a naibii de utilă în viaţă.

Mi-am dat seama de suficient timp ce bine este că 1. nu am aşteptat până să mă mărit şi mai ales 2. nu m-am măritat pentru ca apoi să “testez” soţul. Dacă mă luam după prima relaţie, de ne-am fi luat, probabil că ne spărgeam ceva în cap zilnic. Nu a fost să fie, mai ales că pe la 19 ani chiar nu ai nicio treabă cu amănuntele de genul “lasă de la tine”, “fii înţelegător”, “arată-i că-l (o) iubeşti”. La vârsta aia te doare exact acolo de celălalt şi în general eşti destul de imatur să nu apreciezi calităţile omului de lângă tine, nici să ştii să te porţi. Nu-s io nici acum uşă de biserică, dar sunt de 10 ori mai OK ca femeie decât atunci.

Sunt şi excepţii. Oameni care au destulă maturitate să fie o pereche corespunzătoare, dar de multe ori primele relaţii dau nasol cu virgulă. O experienţă eşuată îţi deschide ochii pe mai departe şi înveţi chiar să apreciezi ce ai lângă tine, plus că realizezi unde ai greşit.

Nu mai discutăm despre sex, pentru că sunt de părere că e bine să încerci înainte de a “cumpăra”. Pe lângă că nu cred că eram fericiţi împreună, căsătoria cu primul ar fi însemnat jde ani de sex deloc remarcabil. Pentru că, dacă nu te potriveşti, nu te potriveşti, punct. Şi când te gândeşti fără bucurie că tre’ să prestezi sub aşternut, chiar nu se cheamă fericiţi până la adânci ‘bătrâneţi’.

E indicat să testezi întreaga echipă de fotbal a liceului? Tot eu, păcătoasa, spun că nu chiar. Nu privesc o relaţie pe ideea “hai să ne distrăm”, deci pasul respectiv a fost făcut după destul timp şi gândire. Pentru că îmi imaginez că vom îmbătrâni împreună, chiar dacă primele 2 dăţi nu s-au adeverit. Al treilea pare norocos şi avantajul este că vii în relaţie cu nişte eşecuri din care ai învăţat. Şi da, ai certitudinea că nu vei fi într-unul dintre cuplurile care s-au luat fără “teste” înainte şi ajung doar colegi de cameră.

Deci cât de mult contează să mergi pe firul “demnităţii” şi al cucerniciei şi cât e de bine să mai şi “porţi” puţin jumătatea, înainte de a o face oficial parte din viaţa ta?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

21 Comments

  1. Io zic ca in zilele noastre nu ar mai trebui sa se puna problema asta… normal ca nu iti permiti sa dai cu banul pentru cea mai importanta hotarare din viata ta!

  2. Eu nu sunt de acord cu asteptatul. Pentru ca exisa riscul sa te arunci intr-o casatorie dupa vorba “ca mireasa la pat” ca sa descoperi dupa ca nu e nimic minunat in patul ala. Si sa ajungi pe la 45 de ani sa porti fuste mai scurte decat fiica ta, pentru ca ceasul tau biologic ticaie si tu esti plina de frustrari “ca nu ti-ai trait viata.”

    Pe de alta parte nici “echipa de fotbal” nu e buna. Zica “incredibil de emancipatele” din Sex and the City ce-or zice eu tot nu cred ca o femeie se poate darui doar fizic, fara sa se simta la un moment dat goala pe dinauntru. Dupa echipa aia de fotbal si toate nebuniile tie ce iti mai ramane?

    Militez deci pentru experienta cu prudenta.

  3. Sănătos mi se pare să încerci marfa. Sunt pe aceiași lungime de undă cu tine, inclusiv cu nunta :).
    App., în legătură cu postarea cu lectura, ca să nu umplu de postări de-ale mele pe aici, să ne spui și nouă ce mai citești.

  4. […] doriti si o alta opinie pe tema asta, puteti citi articolul acesta, scris de o femeie matura, trecuta prin viata, inteligenta si in opinia mea, foarte […]

  5. Cam cu aceiasi problema ma confrunt si eu …..am calitate referitor la omul de langa mine doar ca patul…..cam …..dezamagitor!

  6. Faza cu rochia… Eu am purtat ivoire, şi rochia a fost mai ieftină decât multe rochii de seară de prin magazinele noastre minunate. Şi a şi rezistat eroic, la cât am fost călcată pe rochie (şi la cât mi-am călcat singură pe ea).
    Cât despre probat înainte… subscriu cu totul.

  7. Am 40 ani… am cunoscut multi oameni (familii) in viata, ce am constat?
    Cine este “copil cuminte”, si se ____ dupa nunta, in 1-2 ani divorteaza. S-au cunoscut unul pe altul, dupa nunta.
    Cine “a pacatuit” inainte de nunta… casnicia dureaza… oamenii (barbatul si femeia) se cunosteau inainte de nunta.

  8. Chiar daca in alt subiect mi-am dezvaluit varsta nu ma dau la o parte de la a-mi spune parerea la acest subiect.
    Dojo ai dreptate cand pui problema de “a incerca ” inainte de ” a cumpara” Cand pe vremuri se dorea ca mireasa sa fi virgina si in noaptea nuntii toate babele stateau pe la geamuri sa astepte sa iasa cu “camasa” mi se pare ca era ceva foarte deplasat.Mai se gaseste probabil vreun astfel de specimen care sa vrea asa ceva…dar mai rar.Nici cu echipa de fotbal nu mi se pare …caci totusi femeia e femeie…Dar relatia odata inceputa trebuie incercata din toate partile: sex, comunicare, incredere, prietenie si as putea sa enumar multe.Uite pe langa baieti am si fata (23 ani) vorbim despre absolut tot, nu ca as fiu eu curioasa…ci pentru caci de cand a crescut am discutat absolut tot cu ea.Inclusiv acest subiect, fara sa il citesc pe blogul tau inainte.Caci daca nu “se incearca” inainte de a “cumpara” casnicia poate sa fie un esec din vina oricaruia-el-ea, sau cum se spune la divort: nepotrivire de caracter!
    Sunt mai “moderna” cand discut cu copii mei despre aceste subiecte pe care unele mame le considera Tabu!
    Deci sfatul lui Dojo din acest subiect este super!

  9. Nu cred ca exista barbat care sa nu fi testat inainte.
    De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, barbatii ar testa la nesfarsit 🙂 … iar de cumparat …

  10. Bun comentariul Zinei!!
    Eu o să preiau ideea, că mi-e teamă că mă lungesc dacă apuc să scriu … că am de scris. Încă de când eram mică aveam ”frică de păcătuire”, of, Doamne, ce oribil am trăit chinuită. O să vezi când mă apuc să povestesc. :)))

    • Mai bine scriu aici, totuși.
      Deci când eram mică, știam eu așa că ”Dumnezeu ne pedepsește dacă facem sex înainte de căsătorie” … și eu mă speriam foarte tare pentru că mă gândeam ”dar dacă nu merge treaba după căsătorie ? dacă nu sunt bună ? dacă nu e el bun ? dacă nu avem atracție ?”. Când am ”crescut” mi-am dat seama că e o prostie, că iubirea nu se pedepsește și că e, probabil, o prostie inventată de Biserică, pentru că nu văd cum Dumnezeu s-ar supăra pe așa ceva.

  11. @Reclame Tv. Subscriu pana la un momendat cand te saturi de testat si vei cumpara sau nu 🙂 …

  12. Cand se termina perioada de testare trebuie si cumparatul, caci altfel trece vremea si ramai un tester singuratic!:D

  13. “iar faptul că nu voi purta alb nu are nicio legătură cu o eventuală ruşine, doar cu faptul că mi se pare idiot să investesc mii de euro pe o zi. Dar despre asta într-un alt articol.” O rochie de mireasa este ca un inel de logodna sau ca o verigheta. Ea semnifica ceva. Totusi daca nu vrei sa dai bani pe asa ceva poti sa inchiriezi una ca din Sex and the Ciy la un pret destul de convenabil.
    Eu am avut doua relatii si am o presimtire ca aceasta va fi ultima. Eu m-am bucurat ca persoane de langa mine era “pura”.
    Atata timp cat esti fericit alaturi de o persoana relatia poate continua. Mie mi se pare jignitor ca unele persoane se despart doar pentru ca s-au plictisit si isi doresc carne proaspata.
    Desigur ca sunt de acord sa testezi inainte de a te muta impreuna sau a te casatori. Totusi nu ar trebui sa testezi doar de dragul testatului…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.