Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Greaua viata de femeie …

Pe când aveam vreo 13 ani jumate şi am început şi o ca o damă să am anumite preocupări lunare, familionul era aprope îndoliat, că deh, ce plină de dureri şi cât de grea va fi viaţa mea de muiere şi cât de bine era dacă mă năşteam băiat. Ţinând cont de preocupările mele de atunci (fotbal şi urcat în copaci), chiar nu era o idee rea, măcar nu se mai holbau vecinii ca la urs la mine, că mă port ca un băieţoi.

Teoretic deci pentru o gagică ‘prietenul lunar’ e o mare problemă, plus aducerea pe lume a unuia sau a mai multor juniori. Teoretic. Am prins intrarea fulminantă în magazine a primelor tipuri de absorbante, acum tot mai diverse şi pe tot felul de forme/dimensiuni. De la 16 ani am început să folosesc OB, să-i odihnească ăl de sus în pace pe cei care au inventat minunea asta. Se spunea că este risc să puşte ‘pieliţa’ sau nuş’ ce şocul sindromului toxic. Din păcate nu a puşcat nimic (ce bine prindea peste câţiva ani) şi din fericire despre STS ştiu din instrucţiuni. Respectiva perioadă este mai mult o formalitate, am făcut sport ani buni fără nicio problemă.

Pentru naştere (când s-o întâmpla), am clar în vedere o cezariană sau o epidurală. Există soluţii, pot găsi spital decent, chiar dacă asta înseamnă să nasc în Ungaria. Nu mai este ca în evul mediu pe care l-au cunoscut femeile din alte generaţii, cele care se căinau că vom avea o viaţă nasoală.

Am avut parte de grijă şi de respect din partea bărbaţilor şi îmi place cavalerismul unora. Faptul că sunt femeie nu mă face invalidă, dar un pic de politeţe nu strică. Şi ceva atenţie, că nu sunt atât de ‘puternică’ pe cât sunt ei.

Chiar dacă mi-a luat ceva ani să mă simt damă, că tot un băieţoi sunt la ‘rădăcină’, viaţa de femeie nu mi se pare chinuitoare. Chiar deloc. Nu aş spune că viaţa de bărbat e de rahat, că nu ar fi corect faţă de ei, absolut fiecare sex are avantajele şi dezavantajele sale. Drept este că în ultimii ani avem tot mai multe motive să ne simţim bine în pielea noastră.

Dacă aş avea o fată, nu văd niciun motiv să-i plâng de milă că nu s-a născut cu ‘biluţe’. Nu văd niciun motiv să nu fie fericită ca femeie sau să regrete, ferească ăl de sus, că nu s-a născut băiat. Să nu mai vorbim că un nud de bărbat este frumos, dar unul de femeie îl întrece. Şi asta o spune o damă 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

29 Comments

  1. Auzi, ca sa fiu in ton cu articolul, cand ma mai plangeam de una sau de alta ginecologul meu obisnuia sa spuna “ce sa-ti fac gagico daca viata de femeie e mai complicata. Un barbat vine, da pantalonu jos, o tranteste pe masa si asteapta sa-i spui ce are. La voi sunt mai multe chestii care pot sa se defecteze decat exista la un barbat” 😀 Din pacate are dreptate!

  2. Nu mai e nevoie sa mergi in Ungaria ca sa nasti intr-un spital decent, conditii si ingrijire decente. Informeaza-te despre conditiile din Cluj de exemplu (cand va fi cazul).
    Greu si rar, dar mai sunt si in Romania lucruri care merg spre bine! 🙂

  3. Hm, dacă tot e să intrăm în intimitățuri d-astea, n-aș zice că e chiar așa floare la ureche venirea prietenului lunar. Chiar dacă nu ai dureri – ceea ce li se întâmplă unora, nu știu cum rezistă, dar așa am auzit/văzut câteva cazuri – uite mie una tot mi se pare nashpa, un disconfort de kkt ca în miez de vară, când curg transpirațiile de pe tine numai când respiri, să mai și sângerezi ca o vită înjughiată și să fii atentă să nu-i miroși audienței din cauza asta. Mie vara mi se pare cea mai cruntă întâlnirea cu prietenul ăla de care zici. Altfel, da sunt de acord că viața a evoluat suficient cât să nu ne mai plângem că nu avem drept de vot, de opinie, de muncă, de iubit, de alegere etc.

  4. Sa spunem ca marea masa se afla inca sub mentalitati comuniste.Iar marea asta isi “dezvolta“ progeniturile sub aceleasi “principii“.Cunosc tineri de 30 de ani cu care am adesea schimb de replici pe motivul cliseelor,mai ales ca nu stiu si nici prin cap nu le trece cum ar putea argumenta ceea ce sustin.Exemplu:“de ce sa se duca iubi a mea la ginecolog.Ce,pe timpu` lu` mama mare nu se duceau si nu pateau nimic.Faceau copii si abia atunci le vedea nenea doctoru` “.Pe tema dezbatuta de tine,nu mai zic.Le explici babeste,pe limba lor adica,da` nu-i scoti din colivie si pace.
    Stii ce zic?Fiecare cu durerile lui (la propriu!),dar macar sa fie decizia ei cum naste,nu a “sfatului popular“.

  5. Potrivit unor cercetari recente, femeile spun ca se simt mai comfortabil daca se dezbraca in fata unui barbat, decat daca ar face-o in fata unei femei. Aceasta din cauza ca femeile sunt foarte critice, in timp ce barbatii sunt doar recunoscatori. 🙂

  6. Nu-s misogin, dar apropo de prietenul lunar parca e funny vorba asta… am vazut-o pe un tricou:
    “Never trust something that bleeds for 5 days and doesn’t die!”
    No offense! 🙂

    • @Gabi Ahaha, tare de tot citatul! =))

      Ma, puteti voi sa ziceti cat vreti ca nu e nasol sa fi femeie, eu tot cred ca femeile sunt chinuite toata viata.

  7. Nasol cu perioada imbujorata. Cred ca e singurul lucru pe care nu-l sufar in viata mea de femeie. In rest ma bucur ca m-am nascut fara “bilute”

  8. sunt si in Romania cateva clinici la standarde ridicate, probabil peste cele din Ungaria. Ex: la Tg Mures si la BV

  9. ai starnit ceva comentarii cu articolul asta… no, cred ca suntem toti de acord ca, ca si fata, ai numai de castigat daca s-a nascut (sau si-a facut pe parcurs) ‘bilute’ 🙂

  10. breh, noi suntem si mai frumoase,l si oricum suntem la putere 😀

    bilele nu se cauta in pantaloni intotdeauna, ci in caracter

  11. La o femeie, daca esti atent, poti sa intelegi cam cum calatoreste “prietenul lunar” deci cam cand poate sa soseasca. Chiar daca mai intarzie pe drum sau pierde trenul o data (de te baga-n sperieti si te umple de infrigurare), a putea prevedea sosirea este un mare avantaj.
    La barbat nu stii cand, din senin il apuca … multi dintre barbati sunt muuuult mai impredictibili. :))

  12. Avantajele unei femei:
    1) Statistic femeile traiesc mai mult decat barbatii cu 3-5 ani.
    2) Mult mai usor sa alegi din oferte decat sa propui (relatii).
    3) Cele mai nasole job-uri le fac barbatii pentru ca sunt mai rezistenti.
    4) Dezavantele devin avantaje si chestia cu ciclul poate fi folosita in multe situatii in favoarea femeilor.
    5) Aproape doi ani din viata mamanci sanatos, stai acasa, iti formezi o legatura stransa cu copilul tau, etc. Naterea dureaza doua ore…

    Hai sa analizam putin avantajele barbatilor
    1) Sunt mai puternici. Si ce? Forta fizica este aprope inutila in ziua de astazi. Sa nu se inteleaga ca incurajez persoanele grase si imobile.
    2) stim sa ne orientam mai bine in spatiu, dar o femeie cu GPS este mai buna decat 3 barbati cu o harta.
    3)Alte nimicuri…

    • Vai cate avantaje aveti! =))
      Tot chinuiti de 10 ori mai mult de cat barbatii!!! :))

  13. Daca ma deranjeaza o chestie suficient de tare, fac ceva ca sa elimin problema. Indiferent de ce consecinte ar avea si de cat de revoltati ar putea sa fie altii.

  14. Nu e nevoie să mergi în Ungaria, există pe Calea Aradului o clinică privată, ATHENA se numeşte, preţuri decente, servicii ireproşabile.

  15. Important e sa te simti bine in pielea ta, sa-ti asumi ceea ce traiesti/ patesti si sa te bucuri de fiecare moment.
    Cand eram insarcinata, un coleg mi-a facut cel mai frumos compliment. Mi-a spus ca multe femei profita de sarcina lor si-i streseaza pe toti cei din jur, in timp ce alte femei sunt luminoase, fericite, implinite. Eu faceam parte din categoria a doua 🙂
    Fugeam la baie sa vars, ma eliberam si ieseam de acolo proaspata, cu zambetul pe buze! Asta nu reuseau sa inteleaga colege de-ale mele, care toata ziua se plangeau ca le doare ceva, tinere fiind si neinsarcinate 🙂
    De nascut, am nascut natural si foarte repede, de-am speriat personalul de garda. Doctorita mea n-a mai ajuns, clar, ca n-a putit nimeni sa-mi puna dop 😛 Consider ca nasterea naturala, chiar si putin mai chinuitoare decat (n-)a fost a mea, e mai ok, daca nu ai probleme de sanatate. Nu sunt invechita, din contra. In strainatate, medicii se axeaza pe natural. La noi, cezariana e un lucru mai simplu pentru ca se plateste mai bine si se poate programa intr-o agenda…
    Dupa doua zile de la nastere, eu stateam deja picior peste picior, imi tineam fata in brate, o leganam, dansam cu ea. Nu ma refacusem complet, dar eram pe drumul cel bun. Vraji n-am facut. Dar, am avur credinta si optimism si zambet si o dorinta uriasa de a ma bucura complet ca sunt mama!

  16. despre inamicul lunar, pot sa-ti spun ca abia astept menopauza :)) pana sa nasc n-am avut probleme, insa dupa aia..ce sa zic, baia mea arata ca scena unei crime, de cate ori intru (si intru cam odata pe ora) in primele 3 zile.
    pana la 32 de ani n-aveam nici pe naiba, durerile le tratam cu acupunctura sau reflexoterapie, o data pe an, ca nu ma puteam abtine sa nu fac baie in mare chiar daca era foarte rece.
    cat despre nastere, cred ca am mai spus asta: eu daca as fi putut alege, as fi ales nasterea normala.
    pentru ca exista epidurala si pentru ca as fi vrut ca piticii mei sa iasa cand considerau ei de cuviinta. mi-ar fi placut sa particip la asta, sa-i ajut sa vina pe lume, nu sa ma decupeze cineva si sa-i extraga. dar in fine, macar am ales anestezia partiala, asa ca am putut fi prezenta la momentul nasterii. zau, daca esti hotarata sa faci cezariana, macar alege anestezia partiala, crede-ma ca e magic momentul in care iti vezi copilul pentru prima data chiar daca tot ce-a trebuit sa faci tu, a fost sa zaci latzita pe o masa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.