Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Trec printr-o perioadă ‘criminală’ cu vizionatul, deci astăzi vă recomand un serial simpatic, căruia nu i-am prea acordat atenţie, până acum câteva săptămâni bune, când simţeam că mă plictisesc prea tare de ce vedeam deja. Încă un ‘murder mystery’, dar unul destul de relaxat şi extrem de simpatic.

Spre deosebire de alte seriale mai ‘tari’, vezi mai rar maţe şi creieri împrăştiaţi, compensând cu un umor plăcut şi situaţii interesante.

Richard Castle este un scriitor de succes, care a cam rămas în pană de idei. Cum un asemenea om bogat şi influent nu e chiar de colo, primeşte ‘spate’ de la Primar să se ‘lipească’ de o echipă de criminalişti la NYPD. Chestie care îi place doar lui iniţial, că orice ar accepta detectivii în loc de un nenea care să le încurce iţele şi să se bage aiurea în discuţie când iau la interogat câte un suspect.

Partea bună pentru Rick  este că nu spune chiar prostii, aşa că datorită lui se rezolvă câteva cazuri ce par a fi imposibil de soluţionat, iar echipa de detectivi începe să nu-l mai privească doar ca pe un intrus.

Ca orice bărbat spre vârsta a doua şi uşor celibatar, Rick este atras de Beckett, detectivul pe care-l urmează prin sediul NYPD. Ea este inspiraţia pentru viitorul roman, ce o are ca eroină pe Nikki Heat, roman ce-i relansează cariera şi o aduce pe Beckett în lumină.

În echipă mai ‘joacă’ Javier Esposito şi Kevin Ryan, colegi cu Beckett, şi căpitanul Roy Montgomery, singurul care vede ceva în Castle, când restul echipei este împotriva unui asemenea ‘internship’

Când nu aleargă prin New York cu detectivii sau nu scrie, Rick petrece timp cu familia lui: mama, actriţă pe Broadway şi fiica lui de 16 ani, Alexis, mai matură decât el acum.

Serialul este extrem de drăguţ şi de uşor de vizionat, aş mai pune la recomandări şi faptul că acţiunea se desfăşoară în NY, aşa că pe mine m-a cucerit imediat.

Vizionare plăcută 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

22 Comments

  1. uhh 😀 am vazut si eu cateva episoade din Castle, e fain..merita cand te plictisesti si ai timp pentru dinastea.. nu te-ai uitat macar la primul episod din Californication?;;)

  2. Eu sunt deja la sezonul 4, unde se intensifica actiunea. Mai am de vizionat 3 episoade ca sa ajung la zi.

    E foarte simpatic serialul, un singur lucru ma deranjeaza la el: ca utilizeaza un anume “pattern” si dupa o vreme te cam obisnuiesti cu el si devine previzibil. Mai concret: crima -> investigatii -> cazul aproape rezolvat -> o chestie din viata personala a lui Castle ii aprinde beculetul -> rasturnare de situatie, de fapt vinovatul e cineva la care nu te astepti si care a trecut rapid prin peisaj pe la inceput si nici nu-l mai tii minte -> personajele principale trec printr-o situatie limita -> cazul se rezolva.

    Pe mine a ajuns sa ma intereseze mai multe povestea de fundal decat crimele.

    • Da, e previzibil, dar e totusi simpatic. Asa cum spui si tu, situatiile familiale fac tot farmecul pana la urma 😉

  3. @Anda: Pai e procedural, cam toate sunt asa – House, Bones, CSI-urile… Mai sunt si episoade speciale care te scot din rutina 🙂

    @Dojo: Daca iti plac serialele de genul ti-as recomanda Criminal Minds, e tare ‘destept’.

      • Si eu m-am luptat cu CSI-urile. New York nu mi-a prea placut, Miami am vazut vreo 6 sezoane si de la Las Vegas vreo 4 sau 5 :))

      • Io cu CSI NY am inceput. E plicti’ dar macar vezi imagini din ‘Marele Mar’, deci clar un mare avantaj 🙂

  4. In sfarsit ceva recomandari de seriale, chiar nu mai aveam ce sa vad. Ma gandeam zilele trecute sa revad cateva seriale mai vechi.

  5. Nu am mai avut timp sa ma uit la un serial, aveam o perioada cand le vedeam on-line….dar acum…nu prea mai am timp…desi mi-e dor…suna interesant “Castle” asta…cred ca il gasesc pe torrenti nu!?

  6. 2 chestii care le ador pe lumea asta, jocuri de indemanare si Castle ! E un serial nemaipomenit. Am ajuns abia la sezonul 2 dar nu ma las, sper sa gasesc timp sa le privesc pe toate 4 !

  7. Eu sunt serialo-holic de vreo trei ani, am fix 40 de seriale vizionate la activ momentan, dar încă de Castle nu m-am apucat că n-am ştiu dacă e bun sau plictisitor. Acum după ce am citit la tine despre el, pare promiţător şi interesant. M-ai convins, îl trec şi pe ăsta pe impresionanta mea listă 🙂

    Mersi de recomandare.

  8. Interesant, chiar daca nu sunt un fan al serialelor de acest gen (eu mai mult sunt pe comedii:D) serialul arata destul de bine… m-am uitat la 2-3 filmulete de pe vestitul youuutube.

  9. Salut! Am gasit din greseala acest blog, cautand pe google informatii despre cand incepe sezonul 4 din Castle in Romania. Am aflat ca pe 6 februarie, dar ma bucur ca am dat si de aceasta pagina pentru ca eram curioasa daca romanii urmaresc acest serial. Eu l-am descoperit in vara lui 2010 si de atunci il urmaresc online, dar si la tv la noi cand ruleaza. Nu numai ca imi place serialul foarte mult, dar si actorii sunt minunati, am avut placerea sa o intalnesc pe actrita care o interpreteaza pe Kate Beckett, minunata Stana Katic, anul trecut in Cehia, unde a fost presedinta juriului la un festival de film pentru copii si unde a prezentat si pentru fanii veniti din toata Europa penultimul ei film “For Lovers Only”.
    Si ma bucur ca ieri Castle si Nathan Fillion au castigat 2 premii la People’s choice awards! Sper sa urmariti cu drag serialul, caci sezonul 4 incepe sa fie din ce in ce mai interesant… 😉

  10. Simpatic si recomfortant chiar daca , efectiv , construit cam pe acelasi tipar. perosnaje simpatice , fluiditate , povesti relativ probabile (chiar daca uneori scenariul de rezolvare a afacerilor pare un pic cusut cu asta alba , dar asta e o chestie valabila in general). Pana acum noi suntem doar la sezonul 3 pe aici .

  11. Serialul e bun din cauza celor doi protagonisti (Nathan Fillion si Stana Katic), care joaca bine. Uneori scenariul e cam slabut, dar relatia dintre cei doi e captivanta.
    Spre deosebire de un film artistic pe care il poti urmari si fara a-ti place in mod deosebit, pentru un serial iti trebuie “chemistry” cu actiunea.
    Oricum in ultimele luni Castle si Mentalist au intrat pe lista serialelor noi urmarite si nu imi pare rau deloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.