Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Noutăţi de pe frontul oftalmologic

Adicătele ce am mai rezolvat io cu ochii.

Am fost la Clinica Vista (aia de pe Romulus, pentru timişoreni) pe când nu era urgia asta de zăpadă. Cum familionul tot pe acolo sălăşluieşte, m-am înfipt în parcare şi m-am prezentat la ‘ghişeu’. Acolo m-a preluat o domnişoară extra-simpatică, m-a întrebat ce vreau, i-am spus că vreau să mă operez. Stabilim să nu mai ardem gazul amboulea cu poveştile şi am programat un consult pre-operator, că nu mă joc, mai ales că suntem cu timpul cam limitat (ne aşteaptă imperialismul american să-l construim încă 6 luni).

Merg la consult, totul bun şi frumos, mai că stabilim şi data operaţiei. Norocul meu că îs slobodă de gură şi o întreb pe domnişoara doctor (să mă ierte dacă are verighetă) dacă de data asta operaţia va reuşi. Am mai făcut-o în 2000 la doamna Zolog pe care nu o recomand nimănui. Asta e .. a trecut, rezultatele au fost OK 6 luni şi cam gata.

Se uită fata aia la mine ca la o maşină din 1920 şi-mi replică ‘ah, la noi nu se face operaţie de strabism, doar pentru reducere de dioptrii’. Să leşin nu alta. Deci stau la discuţie cu fătuca aia de la recepţie, care VEDE ce problemă am la ochi, spune că ‘da, facem şi rezolvăm’, după care aflu că de fapt ei nu fac decât cu laser şi că pentru ce am eu nevoie se face încă operaţie ‘clasică’. E drept că am 0.75 la dreptul, dar hai sincer că nu mor de chestia asta.

Bun. Ridic nişte sfinţi şi urări de bine în gândul meu, ajung acasă şi sun la aialaltă Vistă, Vista Vision. Vorbesc cu o altă tânără de la recepţie şi chiar obraznică îi explic că doresc să vorbesc cu un medic, dacă nu îşi ştie treaba, că am dat deja 300 de lei pe un consult inutil şi nu mi-aş mai pierde timpul. Se pare că nu se supără pe mine, mă invită s-o bombardez cu întrebări şi, dacă-şi prinde urechile, caută ajutor.

Am stabilit pentru astăzi dimineaţă să vin la consult. 100 de lei. O întreb încă o dată: consult pre-operator? Că nu am timp şi nervi să fac 3 drumuri pentru acelaşi rahat. ACUM vreau să mă operez, deci trebuie rezolvat repede.

Consultul a fost simplu şi la obiect. Se pare că-s pe mâna doamnei doctor Viorica Franţescu despre care momentan am citit numai de bine. M-am întâlnit în sala de aşteptare cu o colegă de facultă’ şi mi-a dat de înţeles că suntem pe mâini bune. Să vedem …

Am programat operaţia pe 29, luna asta, va fi la amândoi ochi. Nu înţelegea cum de am fost operată doar la stângul, când la ambii trebuie să se intervină. Nu am insistat asupra ‘profesionalismului’ doamnei anterioare, aşa că am lăsat-o moartă. Intervenţia va costa 1800 de lei (era 1400 dacă doar un ochi era operat). Pentru că se lasă cu ‘leşin controlat’, am primit o listă din aia lungă de analize şi daravele. Mă gândeam că pot aplica şi la NASA cu prilejul ăsta, că nu cred să ceară alte consulturi 😀

Pentru că vecinii lor de zonă de la Bioclinica au recoltări doar până la 10, iar eu eram încă nemâncată (deci valabilă pentru analizele de sânge) şi cu chef să nu mai ies pe zăpadă alte 2 săptămâni, am efortat maşina până la Grigoraş. Unde merge a mea bunică lunar să-şi facă toate minunile de analize pentru coagulare şi sfântul ştie ce abrevieri necunoscute. Se tot laudă că fata de acolo (cred că are juma’ din vârsta mea) are mână uşoară.

Ca o mică paranteză .. am ajuns la ei pentru că înainte a bătrână făcea analizele la Militar, unde e şi medicul ei. Recomand de 1000000 de ori servicile lui de internist: Radu Pătraşcu, incredibil medic şi OM. Recoltarea se făcea jos, în laborator, unde era o fătucă nou venită, care după 1 an de chinuit pacienţii ÎNCĂ nu ştia să ia sânge fără să lase braţele cu câte un hematom de narcoman ce-şi bagă sălbatic chestii în venă.

La ultima tură, după ce a înţepat-o pe biata femeie de vreo 5 ori, i-a făcut o ‘vânătaie’ de chiar credeam că a luat şi o bătută cu prilejul ăsta. Deci ne-am săturat şi am ales să mergem prin zonă, la clinică privată.

Acolo a dat bunică-mea de raiul recoltărilor. Azi am testat şi eu serviciul, trăznet. Am ‘donat’ vreo 5-6 flacoane pentru tot felul de chestii, am glumit, am plătit. Excelent serviciul, mână super uşoară. Dacă tot se putea, am făcut şi consultul cardio, un EKG zic io, specialista, frumos desenat şi o tensiune genială de 108 cu 80. Mai bună decât 90 cu 60 cât am avut acum 12 ani 😀

Am lăsat aprox.300 de lei, dar mi-am făcut toată ‘lista’. La ieşire am .. intrat şi la optica lipită de clinică. Am dat comanda de ochelari… 360 de lei.

Mâine trimit genitorul la agăţat analize şi ochelari, peste 2 săptămâni fac nani la alţii pe masă. Sper că analizele vin bune, io zic că-s sănătoasă ca un taur oricum, şi că nu mai am surprize. Primele impresii cu Vista Vision sunt foarte bune, vă ţin la curent cu tot ce se mai întâmplă.

 

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

19 Comments

  1. Sunt sigur ca va merge totul bine si ca nu ai de ce sa iti faci griji! Asteptam sa ne povestesti cum vezi lumea “dupa” 🙂

  2. Bafta multa, de data asta…
    In locul tau, ceream banii inapoi la prima clinica

  3. Cred că ar trebui să oferi niște detalii pentru că altfel nu prea are sens toată afacerea. Pe de o parte spui că n-ai ars gazul amboulea la recepție, iar pe de altă parte te miri când la consult ți s-a spus că strabismul e o problemă. Normal mi se părea să ți se dea la recepție un fluturaș, ceva, cu serviciile oferite și condițiile de eligibilitate. De exemplu pentru dioptrii, e necesar ca ele să fi fost stabile pentru ultimii 2 ani din câte îmi aduc eu aminte. Sau să ți se spună clar că se corectează doar miopia și hipermetropia, nu și alte afecțiuni precum strabismul, astigmatismul etc.

    Și încă ceva: pentru ce anume e operația asta din moment ce ai făcut comandă pentru niște ochelari? Aveam impresia că vrei să scapi de ei.

    • Cristian, pai asa mi se parea si mie normal. Sa ma intrebi clar pentru ce am venit si mai ales sa-mi prezinti toate datele. Dar probabil e si vina mea ca nu am stat si mai mult pe net sa le citesc situl si sa vin eu cu lista de intrebari 🙁

      De ochelari nu scapi NICIODATA. Mai ales ca la dreptul am 0.75, deci un pic de dioptrii. Si daca fac operatie pentru a-l aduce la zero, ochelarii sunt pentru ‘stabilizarea’ ochilor sa zic asa.

  4. asta este, se mai intampla…din pacate.
    sa speram ca totul va decurge mai bine si ne vei impartasi experienta asta fara ochelari:P

  5. Îți doresc din tot sufletul să îți meargă totul bine, Ramona ! Să fii sănătoasă ! Am să mă rog pentru tine.

    • Saru’mana. Sper sa fie bine. Am momentan impresia ca am dat de un doctor care-si stie treaba, dar vom vedea cat de bine in cateva saptamani 🙂

  6. Eu multumesc lu D-zeu ca ochisorii imi stau destul de bine..desi ma mir ca la cat stau cu ochii in calculator…..! pai…daca ti-a luat ochelari noi tre sa ii uzi DOJO!:)

  7. Si eu la fel multumesc lu Dumnezeu ca nu am probleme cu ochii si sper sa nu voi avea vreodata daca am grija de ei.Va urez si voua sanatate in continuare.

    • E un rahat de operatie de juma’ de ora. Ce curaj sa ai, ca e un nimic. Nici nu apuci sa dormi bine, ca te trezesc astia 😀

      Mai nasol ii ca fac la ambii ochi deodata, asa ca voi fi chioara cel putin 2-3 zile. Si voi innebuni de creieri, ca nu pot vedea, citi, scrie nimic 😀

      • Baga audiobuce la greu 😀

        Am un client, un gagiu la vreo 60 de ani. Care gagiu, anul trecut exact de craciun s-a trezit el de dimineata si s-a gandit sa faca dezlipire de retina la un ochi. Normal ca l-au bagat in operatie si dupa aia imi povestea ca a trebuit sa stea o luna intreaga cu foamfa in jos, pe un pat special, pentru ca altfel nush ce naiba se intampla cu operatia aia. Si o luna intreaga, inafara de a o suna pe gabi sa o streseze, ca deh avea timp cate 24 de ore pe zi saracu :))) a ascultat baiatu toata literatura universala in forma de audiobook!

        Multa multa bafta, iti tin pumnii si stai linistita ca trece repede! Iar 2-3 zile trec si alea rapid!

  8. Buna. Am citit cu stupoare si revolta articolul tau. Intr-adevar, sistemul medical privat e in mare parte la fel de bolnav, pentru ca prin el bantuie aceeasi medici de la stat, cu mentalitati proaste si ochii pe buzunarele bolnavilor. Daca intre timp nu ti-ai rezolvat problema eu iti recomand, fiind din Constanta, sa te informezi despre Mrini Eye Hospital, o clinica privata de aici din oras cu servicii foarte bune, e drept ca e un pic cam aglomerat, fiind sigurii din zona care ofera servicii oftalmo foarte bune. Eu am o ruda care s-a operat de cataracta la ei si a fost incantata de tratatia medicilor si de ceea ce a gasit acolo. Stiu sigur sigur ca fac si operatii pentru strabism.

    Iti doresc multa sanatate ca sa nu mai fi nevoita sa infrunti sistemul, fie el privat, fie de stat :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.