Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Clinica oftalmologica Timisoara

Am planificat ca anul ăsta să-mi fac ‘cadou’ o operaţie la ochi. Va trebui clar un consult înainte şi după, cuget, nişte ochelari noi.

Caut deci cea mai mare şi mai tare clinică de oftalmologie din Timişoara. Voi plăti toate serviciile, deci nu contează care cum lucrează cu Asigurările sau nu.

Daţi-mi, vă rog, recomandări, preţuri, experienţe. Am timp o lună juma’ să caut şi să-i dau bătaie.

Deci care v-aţi operat la ochi în Timişoara sau aveţi pe careva cu experienţa asta. Cât a costat, ce recomandaţi etc.

Săru’mâna în avans.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

66 Comments

    • Ochelarii is ceva simplu. Am mai facut acum vreo 3 ani, deci tre’ doar sa fac ‘update’ din simplul motiv ca se vor dezintegra in curand. Vreau sa fac si operatie insa, laser foarte probabil. De asta am nevoie de o recomandare de clinica foarte buna de aici 🙂

  1. Bunicul meu s-a operat la sfarsitul anului trecut la o clinica de prin Maria, Opticlass daca nu ma insel. Si chiar am ramas uimita de calitatea serviciilor oferite. Acum nu stiu sigur sa iti spun ce fel de operatii se fac acolo, dar personalul era foarte dragut, s-au purtat exemplar cu el, totul se facea pe baza de programare si nu trebuia sa astepti. Plus ca totul a mers foarte repede. Dar deh, si pretul a fost putintel cam mare dupa standardele mele. Mai vezi ce zice lumea, ca eu una am experiente personale in Timisoara doar cu oftalmologia din centru, de cand eram micuta 😀

  2. Cauta mai sigur in alta tara. In Romania nu mai ai siguranta sa ai un rezultat bun. Acum vreo 10 ani, am fost cu tata, pentru a se opera de glaucom, la o clinica in Bucuresti, unde opera un medic renumit despre care se tot vorbea pe la televizor ca este foarte bun. Am fost si la control din 3 in 3 luni vreo doi ani, el imi spunea ca tot nu vede foarte bine cu acel ochi si cand am mers in orasul nostru si a repetat un camp vizual, doctorita oftalmolog de aici m-a facut sa inteleg ca operatia totusi nu a fost o reusita. Am reusit in timp ca la celalat ochi sa mentinem tensiunea oculara buna cu picaturi si cu controale periodice foarte stricte asa ca si-a mentinut buna vederea la ochiul neoperat.
    Bafta si multa sanatate iti doresc.

    • Depinde si de clinica si de medic. Din pacate nu toate clinicile ofera servicii de calitate, insa sunt si unele bune si la noi in tara. Nu ne trebuie neaparat sa ne axam pe medici straini, ci sa cautam o clinica buna.

  3. Din fericire nu port ochelari..dar la cat timp petrec in fata calculatorului…..e posibil ca….foarte curand sa am nevoie…Doamne fereste!

  4. Taică-meu a fost supus unei operaţii de înlocuire de cristalin cu laser. A durat cam 15-20 de minute procedura, n-a simţit nimic. L-a costat 2.000 de lei/ochi. S-a operat la Vista Vision, e o clinică privată unde am înţeles că de 2 ori pe lună vin nişte doctori din Italia şi fac operaţii. Sunt foarte pretenţioşi cu analizele, dar cred că asta e specific oricărei clinici de oftalmologie.
    Pe mine m-a costa cam 1000 de euro operaţia, dar n-am banii ăştia.

  5. sunt destul de multe in Timisoara,pentru preturi sau mai multe detalii eu zic sa mergi prin unirii sau pe undeva si sa intri la oftalmologii sa intrebi ce si cum,ei iti pot da sfaturi bune.Faci singura diferenta dintre ce zic ei si care ti se pare mai buna acolo mergi,parca stiam un prieten care s-a operat in TM,il voi intreba si te anunt daca aflu exact unde.

  6. salut. O colega s-a operat la Szeged si a avut probleme, in sensul ca nu i-a reusit operatia, vreo 6 luni n-a putut lucra pt. ca nu vedea aproape si nici nu-i puteau prescrie ochelari deoarece nu era stabilizat ochiul. Alta colega si-a facut la Vista si nici ea n-a fost chiar multumita de rezultatul operatiei.
    Stii ce mi-a zis o dr. oftalmolog? A zis uita-te la toti oftalmologii, ca majoritratea poarta ochelari. Daca operatia asta cu laser ar fi ok, nu crezi ca si-ar face-o si ei? Un ochi operat o sa fie un ochi operat toata viata, cu picaturi, cu controale, cu probleme…
    Eu m-am lecuit de-atunci de ideea de operatie. Mi-am luat un set de lentile de contact de unica folosinta, pt care nu-ti trebuie solutie, si le folosesc la ocazii, cand chiar nu vreau sa port ochelari. 110 lei 30 de bucati (15 perechi=15 purtari, daca ai aceeasi dioptrie la ambii ochi).
    Acuma tu stii, dar iti permiti sa nu lucrezi la comp 6 luni, daca patesti si tu ca si colega mea?

  7. io-s de acord cu mirunika. am intrebat oftalmologul daca are vreun rost o operatie pentru corectarea dioptriilor. mi-a zis ca dupa 40 de ani oricum voi purta oketi pentru “plus”. in plus operatia consta de fapt intr-un fel de razuire/subtiere a corneei, care in anumite conditii poate ajunge sa fie o problema. si m-am gandit ca nu prea are rost sa ma chinui sa strang 2000 euro pentru 10 ani de comoditate, dar si cu ceva repercusiuni asupra ochiului.
    dar asta e parerea mea proprie si personala. in plus eu am si glaucom si o interventie in plus asupra ochiului nu este recomandata asa usor. (port lentile de contact, din cele care se scot seara de mai bine de 13 ani, asa ca ritualul pus/scos lentile nu ma mai deranjeaza; 360 lei 2 seturi, cate unul pt fiecare ochi; un set ma tine 1,5 ani)
    in bucuresti, o colega este foarte multumita de rezultatul operatie facuta la clinica oculus. 2000 euro pentru ambii ochi.

  8. Inainte de a te decide ce clinica alegi trebuie safaci control sa vezi daca poti sa fi operata, corneea nu trebuie sa fie mai subtire de 300- 350 de microni( depine si ce dioptri ai, mie spre exemplu la -4.75 cu cilindru 2.50, -3.75 cu cilindru 2.50, imi ia cam 80 90 de microni din cornee). Eu controlul l-am facut in Bucucresti la clinica Vista Vision, operatia m-ar costa in jurul a 1000 de euro (dar exista si riscul sa nu ma scada la zero). In plus operatia nu iti inbunatateste vederea, dupa operatie o sa vezi exact cum vezi acum cu ochelarii.
    Sper sa iti fie de ajutor informatiile

    • Am uitat sa spun ca dioptriile trebuie sa fie stabile de vreo 2 3 ani pentru a te putea opera.

      • Si in functie de cat ai corneea de groasa doctorul iti spune ce operatie ar fi mai buna, sunt 3 operatii Lasik lasek si inca una imi scapa acuma.

        Lasik e cea mai simpla din cele 3,operatia nu va dura mai mult de 2 3 minute pentru ambi ochi, tot ce trebuie sa faci este sa privesti intr-un punct fix, punctul acela fiind raza laserului defapt, operatia consta in “taierea” corneei ca un fel de capacel. Operatia nu necesita spitalizare, azi te operezi, a doua zi de dimineata te duci la spital sa iti scoata asa zisele pansamente si gata.
        Dupa operatie e interzis 1 luna de zile sa te freci la ochi, (o sa fie mai greu cu machiajul la tine), nu ai voie sa innoti cu capul sub apa si fara efort fizic (adica nu trebuie sa creezi presiune intracraniana, deoarece se poate dezlipi acel “capacel”)

      • Da .. dar acolo ai garantie pe lucrare si te lucreaza medici de top .. pe cand in Romania nu prea gasesti asa ceva !

        Eu de 1 an si ceva de zile caut un cabinet stomatologic care sa imi ofere macar 5 ani pentru o lucrare si nu am gasit asa ceva

  9. Eu am facut operatie de implant toric la clinica Oculus din Bucuresti. Aveam miopie destul de mare ca sa mearga o simpla operatie cu laserul (aveam -3 si -3, 50) asa ca am optat pt varianta implantului toric la dr cristian moraru (https://www.eye.ro/Dr-Cristian-Moraru.html) acum 4 ani a costat 3000 de euro pt ambii ochi. (mult mai scumpa decat operatia simpla de reducere a miopiei).
    Am scapat de ochelari si de atunci nu am mai avut prb. Merg o data pe an la consult la ei.
    E o clinica moderna cu medici buni, sincera sa fiu am auzit numai lucruri bune despre ei asa ca, daca te hotarasti sa faci un drum pana in Bucuresti pt operatie iti recomand cu incredere clinica. 🙂
    Multa bafta sa ai oriunde ai decide sa mergi!

    • Buna,am si eu o intrebare daca nu te superi dupa atatia anii de cand te_ai operat mai ai vreo problema cu ochii?multumesc

  10. Nu pot sa-ti dau o recomandare fiindca nu sunt in Timisoara. Pot doar sa spun ca, daca ar fi cazul meu, m-as gandi foarte, foarte bine daca trebuie neaparat sa ma operez. Interventiile chirurgicale, fie si cu laserul, lasa urme de nesters. Ma refer la disfunctii, dureri, perspectiva ca organul operat sa clacheze inaintea altora.
    Iti doresc sa fii sanatoasa, Ramona !

    • Zina, saru’mana de detalii si de grija. Am mai facut o operatie (pe stilul clasic) acum 11 ani. Ochiul in cauza e OK. Acu’ tre’ facut si alalaltul 😀

  11. Niste prieteni si-au operat fetita la Szeged.
    Daca vrei ma interesez si-ti dau detalii.
    Doamne-ajuta sa fie cum trebuie!

  12. in octombrie 2010 am mers la clinica vista (str.romulus) pentru o intervenit cu laser sa`mi corectez miopia. a fost totul ok, personalul amabil, vad perfect si sunt multumita.

    • maddy,mi-ar place sa stiu mai mult despre experienta ta de cand ai facut operatia ptr.ca am facut-o si eu acum 2 luni in italia si pot spune ca nu sunt multumita,mi-au ramas halouri si nu cred ca-mi vor trece.

  13. Am si eu o dilema.A dori sa-mi fac o operatie la ambii ochi si nu stiu care ii diferenta intre Clinica Vista de pe strada Romulus 41 si Clinica Vista Vision din Mehala,din Timisoara.Ma puteti ajuta ,va rog?

    • Dana, bun venit pe blog.

      Momentan nu stiu nici eu nimic, sunt din nou plecata din tara. In vreo luna asa ar trebui sa imi rezolv si eu treaba si te tin la curent.

      Din ce am inteles unii recomanda clinica de pe Romulus. acu’ cea mai buna idee ar fi sa mergi la AMBELE si sa arunci un ochi.

  14. buna
    te ai operat?
    eu am fost saptamana asta la un control la vista vision.
    mi-a placut clinica.am -5 si cu timpul miopia o sa mi creasca..asa ca n as vrea sa ajung ca tati care la 50 de ani are -14:(
    mie mi au spusca ma incadrez la metoda prk
    daca te ai operat spune-mi te rog cum a fost 🙂
    merci

      • Buna Dojo,,,eu trebuie sa ma operez la un ochi de ,,,strabism,,,la timisoara vista vision,,,,am vazut ca est multumit si cat de cat sa remediat problemele,,,,ce sfaturi poti sami dai terog,,,,,am vacut deja dosarul si peste 2 saptamana trebuie sa ma prezint,,,,,,astept raspunsul tau,,,,,multumesc frumos,,,Eniko

  15. M-ar interesa si pe mine sa imi schimb ochelari. I-am facut ultima oara la doctorul Munteanu(langa prefectura) dar am inteles ca in decembrie a murit :(.

    Va rog sa imi dati si mie niste recomandari de alti medici oftalmologi.

    Va multumesc

    • Silviu, vorbesti serios? Dumnezeu sa-l ierte, era un medic respectat. Si eu am fost la el acu’ aproape 30 de ani. M-am operat si mi-am facut ochelari la Vista Vision (pe langa cetatii), la doamna Franţescu. Foarte OK clinica şi lumea de acolo. Consultul cred ca e 100 de lei (atat am dat eu)

      Bafta si tine-ne la curent 😉

      • buna ziua la toti, stiu ca probabil e cam tarziu sa scriu si eu pe aici dar a fost singurul blog care m-a atras si care m-a motivat sa las si eu o mica parte din povestea mea aici…..
        ok….in primul rand, legat de regretatul Domn Doctor Munteanu, am avut si eu o experienta NEplacuta cu el…acum vreo 20 de ani (aveam 6 ani pe atunci) si m-am dus cu ai mei la un control pt ca aveam un strabism micut, aproape insesizabil si din ce am inteles eu era oarecum normal la acea varsta.
        dupa control si toate cele….sa ajuns la concluzia ca trebuie sa port ochelari, asta am si facut de altfel o perioada de un an pana la urmatoarea consultatie….ca in final sa aflu ca ochelarii au fost facuti gresit si mi-au stricat mai tare vederea si pe deasupra aveam si un strabism deja vizibil de la o posta…..
        acum singura varianta era operatia, dar ai mei cand au auzit ca exista riscul sa raman orb nu au vrut sa isi lase semnatura de tutore de frica sa nu imi faca mai rau (aveau toate motivele pt ca deja trecusera printr-o experienta neplacuta, si nu ai acuz pentru asta) desi stiu ca era mai bine sa fac operatia atunci, era mai sigur si cu sanse mai mari de reusita, au decis sa astepte pana implineam 18 ani si sa fiu eu cel care decide ce este mai bine sa fac….
        zis si facut….am inplinit acum o sa ptamana 26 de ani….adica vreo 20 de ani de asteptare, ieri (05.02.2016 )am fost la control la Vista Vission din mehala si a decurs totul normal, urmeaza sa fac analizele de sange ekg….etc, si in data de 10.02.2016 (miercuri) sa fac operatia (operatie de strabism pe ambii ochi, desi eu stiam ca am probleme doar la dreptul),,,,povestea este mult mai lunga dar am incercat sa o scurtez maxim-posibil…..
        acum as vrea daca poti si ai bunavointa sa imi spui si mie cum se prezinta acum ochii si vederea ta dupa aprox 4 ani de la operatie, iti multumesc si ai facut o treaba exceptionala cu acest articol, dar si cu intregul blog.

      • @doru: bun venit pe blog si BAFTA!

        Operatia in sine a fost SUPER-usoara si problema s-a rezolvat frumos. In ultimii ani ochii s-au ‘aranjat’ foarte bine, am multe prietene noi care nu pot crede ca am avut asa ceva. Nu este perfect, dar prea putin sesizabil.

        Tinem pumnii si sa ne tii la curent 😉

  16. Am aflat singura dilema si ma gandeam sa va spun si voua,ca nu exista nici o diferenta intre Clinica de pe strada Romulus,si cea din Mehala.Sunt una si aceeasi firma.Eu am constatat asta cand m-am operat.Con sultatiile le fac pe strada Romulus si interventia a fost in Mehala.Dupa ce am iesit din operatie am mers acasa si mi-am butonat laptopul ca si cand nu as fi facut nici o operatie ,mai ales la ochi.Dupa cateva ore,au inceput durerile si m-i s-a deplasat si o lentila de contact.N-am putut face altceva decat sa dorm,oboseam foarte repede.Toti care ma intrebau recent cum a fost interventia,le spuneam k traumatizant si k nu stiu daca as mai putea trece prin asa ceva.Acum,dupa aproape 3 luni,sincer am si uitat,ma simt foarte bine,vad bine si sincer dupa ce vezi rezultatul,uiti de chinul prin care ai trecut.Suferri 1 saptamana ,doua si dupaia esti fara ochelari zeci de ani.Eu zic ca e foarte bine,si sa nu dea inapoi cand aud cat costa…pentru o vedere buna fara ochelari,nu conteaza banii.Nu mai stiu ce sa va povestesc,ci va pot spune k m-i s-a indeplinit dorinta care o aveam de o viata si multumesc lui Dumnezeu k mi-a dat putere sa trec peste toate.O zi frumoasa tuturor!

    • As avea o intrebare daca poti sa-mi raspunzi: cat te-a costat in total operatia in euro? Eu locuiesc in Barcelona si as putea sa ma operez aici pt 1200E, asa ca sunt curios daca merita sa ma intorc acasa pt operatie. De asemenea, as avea timp sa vin acasa doar 2 saptamani, crezi ca e suficient timp pt analize, operatie, tratament post operatoriu, etc?
      Mersi mult!

    • nu mai au oferta ce-au avut-o anul trecut?daca mergeau 2 persoane aveau o reducere.multumesc

  17. am o arsura chimica la ochiul stang si mereu am probleme am acs un an merg la medic si imi tot creste ;;;;; mi le scoaate cu penseta puteti sami spuneti daca ma fac bine vreodata rog un specialist sau pers care au aceeasi prob mulumesc

  18. buna asi dori si eu sa ma operez la clinica vista vision din timisoara dar am o retinere am auzit pareri diferite unii au fost multumiti altii nu eu am -4 la ochiul stang si mi-au spus dr de acolo daca nu ma operez peste 5 ani nu o sa mai vad aproape deloc cu ochiul stang si nu sunt inca hotarata ce sa fac

    • Stefania, din pacate nu sunt medic, deci nu conteaza sfatul meu, nu ca as putea sa ofer unul decent. Cel mai bine programeaza-te la un consult si porneste de acolo. Eu sunt multumita de operatia mea, nu pot vorbi pentru altii, iti dai seama. BAFTA si tine-ma la curent 😉

  19. Salut,as dori sa ma operez si eu la clinica Vista Vision de la timisoara si as fi interesat daca inca mai este valabila reducerea aceea pentru 2 persoane…daca da ,pentru cine mai vrea sa faca operatia putem merge impreuna sa beneficiem de reducere.As dori niste informatii legate de pretul operatiei eu de exemplu sunt miop,dioptrii -3.,-2.50..Rog pe cine stie sa-mi spuna daca se fac operatii lunar bineinteles dupa control,sau operatiile se fac doar in anumite luni,ptr ca din cate am citit sunt facute de niste medici italieni care vin la un anumit interval de timp.
    Multumesc.

  20. salut Robert eu merg maie la un consult mai amanuntit la timisoara la vista vision si vreau sa ma operez luna asta daca e reducere pt doua persoane eu o sa intreb maine si daca esti hatarat sa te operezi tinem legatura

  21. buna am fost la timisoara la consult si am renuntat la operatie mi-au spus ca prin operatie nu imi poate corecta vederea mai buna ca si l-a ochelari si cum am auzit pareri impartite imi este frica de operatie mai bine port ochelarii. la mine a fost rau ca eu nu am purtat zilnic ochelarii numai cand ma uitam la tv sau la citit dar acum am sa ii port continu si peste 2 sau 3 anu o sa am nevoie de a doua pereche de ochelati pt citi dar eu cred ca e mai sanatos asa fara operatie

  22. buna ma informez de mult timp despre operatie dar stiti ceva cei care sau operat acum 5 6 ani nu au mai dat semne cum se simt daca le-a revenit miopia nu stiu dar merita indiferent eu aveam o miopie normala -0, 50 075 si acum 15 ani aveam 27 de ani am aflat ca am -6 am ramas socata mi sa explicat ca de la nastere -copil mi-a sarit dioptria creierul meu nu a acceptaat acest lucru nu am purtat ochelari iar anul asta cand am fost la control dupa 15 ani am aceeasi dioptrie dar doctora mi-a spus ca ochii mei lucreaza la maxim ca la -6 ar fii trebuit sa nu vad peretele si mi-a spus ca daca port ochelari sau lentile exista pericolul ca ochi sa devina lenesi deci sfatul lion sa fac ce am fc pina acm sunt hotarita sa ma operez ca sa reduc dc pot dioptria dar am temeri nu sunt lamurita de urmari momentul conteaza dar peste 10 ani oricum ma operez daca se poate am sperat atatia ani ca stiinta sa evolueze si acum cred ca este momentul sant deja 7-8 ani de cand se fc op si doctori au mai multa experienta va tin la curent

  23. Iuliana, eu din pacate nu am experienta asta. Am dioptriile aprox. stabile, deci nu se pune inca problema sa fac o asemenea operatie. Cel mai bine ar fi sa discuti cu medicii, pentru ca pana la urma ei stiu mai bine. Iti tin pumnii, sa ne tii la curent 😉

  24. Buna seara! Mă poate informa cineva cum e cu operație de strabism.
    Cât costa? Cum se desfășoară , in cât timp îți revii
    Si dacă e mai bine sa o faci aici la clinica decât la sp militar.
    Multumesc frumos!

  25. buna, pot sa va spun despre cei de la vista din mehala ca nu is aceeiasi cu romulus, au lucrat impreuna pe urma s-au scindat, nu stiu motive. Eu lucrez la Spital la oftalmo… si am colaborat cu cei din mehala ( personalul cam de cacat ca peste tot in Romania, daca se poate sa le dai banii si sa pleci ar fii ideal pt ei. acuma, in ce priveste operatia de refractiva eu am efectuat -o la szeged ( motiv aparat mai nou la vremea respectiva, singurul lucru in mare care conteaza) si a trebuit reintervenit la un an la un ochi fiindca nu eram multumit. legal valorile se incadrau in marjele de eroare( od 10.75dsf, -075 cyl, os -1dsf, -05 cyl) la stg mi-a tuns sfera dar ma deranjau aberatiile date de cyl) in fine. pot spune ca la vista cel care opereaza cataracte e foarte competent si il zboara odata pe luna in romanica pe la centrele pe care le au ca sa le rezolve cazurile, la refractiva folosesc un tehnician care ajusteaza laserul, aici treaba medicului e foarte putina, mai multa munca este inainte pt a stabili valorile corecte de pt a fii introduse in laser.
    de optat optati pt femtolasik e cea mai buna si timpul de vindecare este f rapid.
    aluzia ca medici oftalmologi nu se opereaza e falsa.

    • Va impartasesc si eu din experienta mea si a familiei mele cu doamna dr. Franţescu de la Vista Vision.

      – tatal cica suspect de glaucom a primit ceva picuri speciali (Duotrav) care i-au provocat dureri de cap cumplite. A fost pana la urma la o clinica la Cluj unde i-au spus sa nu mai foloseasca acei picuri si acuma se simte mult mai bine.

      – mama operata la ochi acu vreo 2 ani si acuma nu mai vede bine. La o verificare la aceasi doamna doctor ii se spune senin ca nu a fost curatata bine dupa operatie.

      – eu de curand am fost si mi-a schimbat reteta de ochelari si am dureri de cap si stomac. Cel mai probabil mi-a gresit reteta.

      Poate e familia mea mai ghinionista de fel dar acestea sunt experientele noastre cu Vista Vision de-a lungul a peste 2 ani de zile.

  26. Buna. As vrea sa mi recomande cineva am avut avut 3 interventi la cornee pe ochiul drept datorita unui corp strain(mi a sarit span cand taiam cu flexul si sa lipit pe cornee) datorita interventiilor mi sa cicatrizat locul iar centrul mi a fost atins la” ora7″ si nu vad clar, vad mat nu vad scrisul la tv. Cine imi poate da o solutie, sa mi curete ceva cicatricia?

  27. Dar de Clinica de Oftalmologie din Piata 700 ce se stie ?..Cum sunt serviciile si operatiile acolo

  28. Salutare!
    S-a mai operat cineva la Vista Vision timisoara?
    Cei care ati efectuat operatii acolo cum sunteti?
    Vreu si eu sa imi fac operatie cu laser de miopie si tot vad pareri pro si contra la operatiile de genu.
    Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.