Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Domnule Zgonea, la ce performanțe aveți un car cu boi e deja prea mult

S-a inflamat gușa în mulți români, după ce au aflat ce idei mai mișună în capul încă uneia dintre nulitățile care au ceva de spus în conducerea acestei țări. Iată ce spune individul:

“Parlamentarii romani sunt parlamentari europeni. Atunci când pleacă în afara Uniunii Europene, toți parlamentarii români care ne reprezintă pe noi pleacă la clasa business. Nu pleacă cu Dacia 1.300 și este un respect pentru această instituție. Dacă nici pentru structurile noastre importante, pentru șefii de delegații, nu avem respect și nu știm să îi punem pe același nivel ca ceilalti din statele membre ale dimensiunii euroatlantice atunci nu o să primim nici respectul lor”.

Respect pinned on noticeboard

Băi, pușlama. Vorba românului, respectul se câștigă. Doar faptul că v-ați cocoțat pe funcții mari de unde roadeți ce a mai rămas din ciolan, nu vă face respectați din prima.

Când România este condusă de plagiatori, hoți (unii dovediți) și mari „haiduci” în tot felul de tunuri și țepe, când nu cred că avem UN OM în politică despre care să spunem „da, domnule, ăsta merită tot respectul”, pe tine, șmecherul de serviciu, te arde grija că nu te respectăm?

Păi nu. Și deja vă respectați voi bine merci cu călătorii dese (și 99% inutile, după cum se vede), cu salarii babane, cu funcții peste funcții, cu mai multe locuri decât a votat chiar poporul ăsta (cum stăm cu respectul, tovarășe, când am votat 300 de tăietori de frunză și sunt aproape dublu?), cu tot felul de șmecherii care au dus România în prăpastie. Că nu eu și nici restul prostimii am făcut prăpăd în țara asta. Eu și alții ca mine plătim o groază de bani în taxe și impozite și primim praful de pe tobă.

Ne plătim separat serviciile medicale, dacă nu dorim să murim cine știe pe unde, ne temem tot mai mult de diverși interlopi, că Poliția e la fel de plină de respect ca și voi, ne-am pierdut orice încredere în Justiție, mulți suntem gata să luăm greul drum al străinătății, pentru că măcar acolo, ca un nimeni din România am putea fi tratați mai bine de către statul „gazdă”, decât ne tratează România condusă de voi.

Românul de rând se zbate să trăiască de la o zi la alta, sunt familii care rămân cu câteva sute de lei (și alea foarte puține) să pună mâncare pe masă, în condițiile în care probabil în Elveția sunt prețuri mai mari la mâncare decât la noi. Totul costă enorm aici, majoritatea abia ajung să fie la zi cu datoriile, necum să mai viseze cai verzi pe pereți ca divertisment sau călătorii. Economii? Unii fac atâta economie, că sunt străvezii.

Asta în condițiile în care șleahta voastră de gunoaie se plimbă în mașini ce valorează cât 3 apartamente normale (încă nu am înțeles unde a văzut cercopitecul ăsta Dacia 1300) și are pretenții de business class. Pe jos ar trebui să mergeți și asta doar cât este necesar. În rest ar fi normal să nu dormiți noaptea de grija poporului pe care-l reprezentați, să vă frământați mințile alea cu IQ subunitar să veniți cu soluții de a scoate România din rahat, să fiți primii în a da exemplu de austeritate. Pentru că exemplul pornește de la cap și, dacă tot aveți pretenția ca poporul să pună umărul în aceste vremuri de criză, poate ar aprecia dacă voi, conducătorii, ați mai veni cu picioarele pe pământ.

Poporul ar trebui să-și respecte aleșii, după ce România devine un climat economic sigur (să nu mai numărăm pe degete marii investitori și să nu pierdem micile companii cu miile dintr-o dată), când corupția va fi eradicată, când copiii ăștia de ies din școli vor avea șansa unui loc de muncă decent, când autoritatea va fi respectată, când vom avea un nivel de trai decent, bazat pe muncă și efort.

Că niciun român cu capul pe umeri nu așteaptă un trai bun pe gratis (că nu suntem atât de aerieni ca și conducătorii noștri), dar și-ar dori să aibă un salariu decent, șansa de a rula o afacere, școli bune etc. Până rezolvați problemele astea, zic să mai lăsați din trăiri și să vă amintiți de ce ați fost aleși. Da, știu că șpaga și tunurile sunt pe lista voastră de priorități, dar uitați-vă mai bine în oglindă, probabil aveți și obligații. Numa’ zic.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

28 Comments

  1. Un discurs “penibil” şi “inutil” (cum spunea un lătrău de 4tuning.ro prin 2006-2009, aşa răspundea el, robotic, la orice: “eşti penibil şi spui chestii inutile” 🙂 )

    Cei care sunt puşlamale, plagiatori, hoţi, haiduci, gunoaie şi cercopiteci sunt acolo unde sunt dintr-un singur motiv, şi anume fiindcă omul de rând, care se zbate să trăiască de la o zi la alta şi rămâne cu câteva sute de lei, i-a votat. Dacă ar fi votat altceva decât puşlamale, plagiatori, hoţi, haiduci, gunoaie şi cercopiteci, nu ar mai fi suportat consecinţele pe care le suportă azi.

    Cei care sunt manelişti cu maşini de lux sunt aşa tot fiindcă omul de rând, care se zbate să trăiască de la o zi la alta şi rămâne cu câteva sute de lei le-a cumpărat casetele şi CDurile. Ştiind cât de puţin costă un CD, oamenii de rând au cumpărat probabil milioane de CDuri pentru ca maneliştii să adune averea pe care au adunat-o. Acum suportă consecinţele.

    • Eu am cam obosit de chestia asta cu ‘voi i-ati votat?’.

      Unu la mana: eu nu am votat asemenea indivizi, ma gandesc ca nici tu. Sa nu zic ca in ultima perioada am inceput sa-mi bag picioarele.

      Doi la mana: exista UN OM decent pe care sa fi sarit sa-l votam/promovam? Nu urmaresc in detaliu fenomenul politic, deci pur si simplu as dori sa aud niste nume de oameni absolut decenti pe care poporul i-a ignorat.

      Probabil ca, atat timp cat toata prostimea are drept de vot, ne vom bucura in continuare de asemenea specimene. Nu ascult manele, deci iar nu ma simt la faza ca au fost promovati toti tampitii. Oricum in general gusturile muzicale si educatia se duc dracului, chiar si in randul celor spalati si cu pretentii de scoala. Ca nu doar mancatorii de seminte asculta Salam 😀

      • Dojo, stii de ce nu avem/avut pe cine alege ?! Cred ca esti informata. Dupa ’90 s-a vandut tot, am citit undeva exact ce s-a intamplat si mi-a venit sa ma impusc !

        AU VANDUT TOATA TARA LA PRET DE FIER VECH, asta e faza. Au fost multe intentii. Vesticii voiau inca de atunci sa devenim doar PIATA LOR DE DESFACERE, SCLAVII LOR, si uite ca au reusit !!!

    • Hateriță pe succesul maneliștilor. Ăia măcar și-au câștigat banii prin muncă, deși partea legală (fiscală) cam scârțâie.

  2. Un angajat incompetent e concediat imediat, dar un parlamentar incompetent are pretentii.
    Pai da, au dreptate sa mearga la business class, pentru ca ei fac “afaceri cu statul” si de asta suntem vai de steaua noastra. 🙂
    Idioti, puslamale, gunoaie, lepre, ciuma, cancerul Romaniei, astea sunt cei 588 sau cati dracu or fi acolo. Vor respect, sa iasa neinsotiti de SPP-isti sa vada ei cat respect le da poprul. 🙂

  3. Dupa ca au lucrat 36 de zile si au incasat o groaza de bani, au si acest tupeu jegos. Asta inseamna sa ai un popor indobitocit.

  4. Da, am scris și eu despre declarația respectivă acu câteva zile. Ce-i drept limbajul folosit a fost mai puțin academic (ca să fiu dragut).
    Și pe lângă acea declarație și-au mai votat și o lege prin care pot merge pe banii noștri în teritoriu (unde au fost votati) cu absolut orice mijloc de transport vor (chiar și cu avionul)

  5. şi dacă ne-am propune să nu mai ieşim deloc la vot? la ce prag de neprezentare sunt invalidate alegerile? ştie cineva? mă gândesc că o prezenţă de 5% la vot nu poate legitima rezultatul unor alegeri.poate e singura cale de a le arăta că nu mai avem nici un pic de consideraţie pentru clasa politică. vin alegerile prezidenţiale, la anul, hai să le arătăm că nu mai vrem să fim cetăţenii turmentaţi ai lui conu Iancu şi ca atare nu ne prezentăm. încercăm să convingem cât mai mulţi pentru asta, pentru că nu văd altă cale de a le arăta acestor “politicieni” că nu ne reprezintă.

    • Convinge-o pe bunica, sau pe alte rebuturi de batrani cu IQ 20, si iti dau Premiul nobel !!!

      • alin, mama are 70 de ani şi a ales singură să nu se prezinte la vot. eu zic că se poate, de-aia am şi zis de prag minim, că pe nea gheorghe de la ţară n-ai să-l convingi să nu vină la vot, dar să fie cât mai puţini, 10%? şi chiar sub, că parcă 20% e prezenţa din ultimii ani.

    • Din cate stiu nu exista prag minim de validare a alegerilor. Singura conditie e ca sa stranga 200.000 de semnaturi, candidatii de la prezidentiale.
      Iar “a le arata acestor politicieni ca nu ne reprezinta” e o utopie. Ei stiu deja ca nu ne reprezinta. Stiu ca din 10.000.000 de alegatori ii voteaza 5-600.000 de mii (200.000 dintre aceste voturi fiind aranjate de ei). Dar nu ii intereseaza ca nu sunt reprezentativi, nu au aceea demnitate si coloana vertebrala pentru a isi pune probleme de constiinta. Ei stiu un singur lucru – vor sa fie acolo unde se impart banii. Cand imparti miliarde de euro nu se mai observa cand mai scapa cateva milioane prin buzunarul propriu.

    • Liliana, mie mi se pare cea mai proasta solutie posibila asta cu “nu merg la vot ca nu ma reprezinta”.
      Este fix ce vor politicienii romani. Sa vina la vot doar aia pe care ii fraieresc cu o sapca si-o galeata. Aia vor veni intotdeauna, si politicienii nu trebuie sa se streseze sa faca mai mult daca restul nu vin.

      Daca nu ai chiar pe nimeni sa alegi poti sa te duci sa anulezi votul. Voturile anulate se pun la socoteala si apar acolo

      Uite doar ca imagine, cum ti se pare ca arata astea doua:
      30% din populatie s-a prezentat la vot. Candidatul X (hotul ceva mai mic poate) a castigat cu 80%
      70% prezenta la vot. Candidatul X este pe primul loc cu 25% din voturi, voturi anulate 40%

      Prima varianta e clara: ne batem cu pumnul in piept ca punem tara pe picioare desi nu facem nimic si castigam cu 80%. Ca vin 1% sau 100% la vot e irelevant.

      A doua varianta in schimb te pune un pic pe ganduri. Pentru ca inseamna ca o alternativa buna poate veni si sa castige alegerile direct din acele voturi anulate.

  6. Dojo, stiam eu de imi place sa te citesc. In sfarsit, UN ARTICOL CARE TE PUNE IN VALOARE ! Asta imi place sa citesc…

    PACAT CA NE STRESAM DEGEABA, EI STAU ACOLO SI RAD DE NOI !!

  7. Trebuie să spun că pe mine m-a dezamăgit articolul tău. M-am uitat cu o oarecare surprindere la faptul că e scris chiar de tine. Îmi pare deasemnea rău că apar pe aici, în comentarii, doar când am o părere oarecum negativă. Aș vrea să te asigur că atunci când sunt de acord nu prea comentez dar aprob în tăcere. Cum sunt mai multe articole la care nu am comentat, poți trage concluziile.

    În primul rând nu pot să nu observ diferența masivă de ton și exprimare față de articolul citat. Deși celalat articol exprima aceeași idee, contrară cu opinia mea, cumva nu mă revoltă. O pot accepta ca un punct de vedere diferit de al meu și deasemnea îmi place că aduce și date, informație, pe care și eu cu un punct de vedere diferit, o pot analiza în procesul de a gândi poziția mea legată de subiect. Chiar dacă poziția mea e contrară, mă face să re-analizez anumite aspecte, spre deosebire de articolul tău care, dacă am o părere contrară, doar reușește să mă inflameze.

    Bun, acum ceva analiză pe text începând cu titlul. Cum evalulezi performanța domnului cu pricina? Eu nu pot face asta și sunt oarecum curios ce criterii și ce date ai folosit tu? Dacă sunt ceva criterii implicate, cum decizi de la ce nivel de performanță un parlamentar ar trebui să zboare business sau economy sau ar trebui să folosească menționatul car cu boi? Sper că titlul nu este adresat tuturor parlamentarilor, clișeul cu arătatul cu degetul și strigat în gura mare că “nu se face treabă”, nu ți se potrivește.

    “Când România este condusă de plagiatori, hoți (unii dovediți)”: Mie îmi place să cred că un hoț, care nu este dovedit, nu e hoț. Dar ce știu eu, lumea în care justiția ne presupune pe toți nevinovați până la proba contrarie presupun că nu este și lumea în care vrei tu să trăiești.

    “Și deja vă respectați voi bine merci cu călătorii dese (și 99% inutile, după cum se vede)”. Cine vede? Date, ai date {halatul doamnă, cât costă halatul}? Dacă nu ai date eu pot să spun exact opusul și ne putem certa 2 ore ca proștii. Dacă faci o afirmație fără să ai date, o faci aiurea. Cum ai calculat procentul ăla? Hai să fim puțin riguroși în scriere.

    “să veniți cu soluții de a scoate România din rahat, să fiți primii în a da exemplu de austeritate. Pentru că exemplul pornește de la cap”. Complet dezacord. Eu nu cred că niciun parlament în nicio țară nu a scos pe nimeni din rahat. Schimbarea nu începe niciodată de la parlament, schimbare mereu începe de la oameni și istoria demonstrează asta destul de bine. Oamenii trebuie să se schimbe, nu parlamentul. Sistemul de valori trebuie alterat. Educația, ambiția și voința oamenilor schimbă lucruri în bine, nu 500 de oameni care fac legi. Impresia că cineva te poate scoate din rahat, în afară de propria persoana, este profund greșită și daunătoare și cred că ne-a afectat foarte mult în decursul istoriei noastre. Guvernul și parlamentul trebuie privite ca o reflexie a oamenilor. Oamenii aia sunt reflexia societății curente. Să argumentezi că ei trebuie să se schimbe este exact cum ai încerca să îi spui imaginii tale din oglindă că ar trebui să arate mai bine. Whishfull thinking.

    Nu cred că mai are sens să argumentez că a foloși cuvinte precum “pușlama”(un cuvânt mai dur decât mi-l imaginam după ce l-am căutat în DEX), “gunoi” și “IQ subunitar” doar corelat cu funcția cuiva este o generalizare și o viziune care nu îți face cinste. E ca și cum eu aș spune că freelancerii sunt niște pierde vară buni de nimic. O afirmație care doar vrea să jignească, falsă, fară argumente, care generalizează inutil.

    “Poporul ar trebui să-și respecte aleșii, după ce România devine un climat economic sigur”. Nu sunt de acord. Eu cred că poporul trebuie să își respecte aleșii fără alte condiții. Sunt de asemenea de acord că poporul trebuie să își tragă aleșii la răspundere just. Nu crd că ne descurăm bine la niciunul din punctele de mai sus, dar impresia mea e că ultima o cauzează pe prima și nu cred că prin schimbare primei va rezulta o schimbare în a 2-a, ci invers. Ce frază complicată. Este foarte dăunător să crezi că parlamentul are o corelație foarte puternică cu climatul economic.

    Bun și acum și cu ideea generală: Eu sunt de acord ca parlamentarii să aibe salarii mari, să zboare la business class și în general să aibe un mandat în care nu au nevoie să se gândească la aspectul financiar al vieții lor, ca să aibe timp să se gândească la probleme reale și nu la comfort financiar. Ținând cont că cel mai probabil nu o să candidez la o funcție publică, îmi permit o astfel de gândire. Eu cred că un salariu de 1088 euro net pentru președintele senatului și 900 de euro net pe lună pentru un senator este jignitor pentru un stat european și nu putem avea pretenții. Eu aș vrea în schimb să am pretenții și de aceasta aș vrea un salariu și condiții care pot impune pretenții, și respect, de ambele părți. Acestea fiind spuse da, sunt de acord că toate călătoriile să fie extrem de bine justificate, evaluările să fie constante, performanța măsurată iar bugetul să fie respectat și public. Astea sunt probleme care trebuie monitorizate și analizate nu business class vs economy. Probabil sunt chiar de acord cu economy class, da modul în care ai pus tu problema este atât de contrar cu ceea ce cred eu încât sunt dispus să argumentez contariul.

    Gândește-te cum ai putea să îmbunătățești lucrurile și cum poți ajuta oamenii să gândească mai mult și să ia decizii singuri. Să spui că lucrurile merg prost poate oricine, să identifici precis de ce merg prost e ceva mai interesant. Sper că nu te-ai plictisit deja și ca ai reușit să citești până aici fără să sari paragrafe.

    Spor la scris,
    Vlad

    • Vlad, nu ma supar ca nu esti de acord. 🙂

      Ti se pare ca ai nostri conducatori nu sunt ‘respectati’? Ce din hainele lor scumpe, tunurile pe care le dau in voi, calatoriile dese si traiul inalt te face sa crezi ca nu sunt ‘respectati’?

      Nu sunt pe principiul ala ca trebuie sa traiasca lumea in jeg, dar sunt MILIOANE de romani capabili, care incearca sa-si croiasca un drum in viata si abia reusesc. Oameni mai destepti decat astia, oameni care muncesc cu adevarat, dar se zbat pe salarii de mizerie.

      Sa nu intru in tagma medicala pentru ca, in ciuda faptului ca ma racaie spagile si mizeriile din spitale, nu pot sa nu recunosc ca oamenii aia salveaza vieti pe salarii de mizerie.

      Nu este treaba mea sa rezolv problemele Romaniei, ca nu sunt aleasa. Am o afacere, platesc taxe de-mi ies pe nas, imi vad de treaba mea. Deci zic ca fac tot ce se poate pentru tara mea, in conditiile in care sunt in general f… si cu banii luati. (Iti dau un singur exemplu: sunt gravida si deja imi pregatesc niste sume exorbitante pentru a naste la o clinica privata din oras sau in Ungaria, pur si simplu pentru ca imi este GROAZA de ce se intampla in orasul meu in cele 2 maternitati. Si platesc lunar destui bani si platesc de ani buni asigurari de sanatate, dar parca nu mi-as aduce copilul pe lume intre gandaci si sobolani.) Nu am avut contact cu Justitia sau alte ‘aparate’, dar nici acolo din ce stiu nu miroase a flori de tei.

      Deci care este obligatia mea de cetatean, pe care eu nu o indeplinesc, ca mi-a scapat 😀

      Asa cum un CEO are datoria sa faca o companie sa mearga mai bine, sa o scoata eventual din rahat etc., la fel domnii astia au datoria sa ia masuri inteligente, sa rezolve probleme etc. Ca nu cred ca i-am ales sa faca frumos, daca era cazul, le recomandam o cariera in modelling.

      Tonul este prea calm pentru un om care de cativa ani deja se gandeste FOARTE serios sa o ia de la zero altundeva, desi teoretic cel putin in Romania nu cersim la colt de strada. Pur si simplu pentru ca vedem diferentele. Oricata coruptie exista si prin alte locuri (si nu-mi fac iluzii ca am inventat noi chestia asta), cetateanul de rand nu se loveste atat de des de rezultatele incompetentei clasei politice, asa cum ne lovim noi aici.

      Si, sa crezi ca ai loc, om cinstit si fara ‘spate’ in politica, e chiar amuzant. 🙂

      • Mi se pare că, dacă ești conducător ești considerat automat hoț. Nu contează ce ai făcut în trecut, ce planuri ai pentru viitor sau ce gândești. Mi se pare o gândire dăunătoare, pentru că dacă știi că toți sunt hoți nu mai investighezi. “Toți sunt hoți, toți fură” duce la o micșorare a efectului când cineva e chiar prins furând, pe bune, cu dovezi. Duce deamenea la o încetare a mișcării de a acumula dovezi că cineva fură. Este în general un semn de lene și delăsare.

        “Deci care este obligatia mea de cetatean, pe care eu nu o indeplinesc, ca mi-a scapat”. Obligația ta de cetățean este vigilența și procurarea de informație. Ce a furat senatorul din zona ta, ce legi a votat cu care nu ai fost de acord. Află informație, distribuie și informeaza-i și pe alții. Informație punctuală, precisă, bună sau rea. Care e bugetul spitalului tău local, de ce e așa mic? Cu ce firmă de deratizare are contract spitalul? Ești un webdesigner bun, contactează-mă pe mine care sunt un programator decent să facem un site în care facem accesul ușor la informație al tuturor contractelor de deratizare al tuturor spitalelor din România. Dă un telefon directorului spitalului și întreabă-l de ce nu îî ajunge bugetul. Mișcă în general ceva, fă valuri. Dacă toată lumea face valuri societate se mișcă, în general în bine. Da, știu că nu e timp și că în general e mai ușor să spui că toți sunt hoți, dar sunt doar o reflexie a societății, serios.

        Te cred și îți simt toate durerile prin care treci, dar atitudinea nu este corectă. Nici atitudinea mea poate nu este corectă, recunosc, pentru că am fugit de problemele astea plecând din țară. Dar observând țările în care lucrurile merg puțin mai bine ca la noi, toate lucrurile bune pornesc de la oameni. Dacă oamenii sunt dispuși să facă eforturi, de monitorizare spre exemplu, lumea se schimbă în bine. Nu în ultimul rând, pentru mine, oamenii au fost motivul principal pentru care am plecat din țară. Oamenii și sistemul de valori, nu parlamentul sau guvernul sau sistemul de educație, singurul sistem important cu care am avut experințe.

        În fine, sper că înțelegi ce vreau să spun, generalizările sunt în general greșite. Spune-mi de un senator precis ce a furat și cât cu date și nu îl voi mai vota, spune-mi că toți fură și îi voi vota pe aceiași și în viitor și nu rezolvăm nimic.

        “Si, sa crezi ca ai loc, om cinstit si fara ‘spate’ in politica, e chiar amuzant.”. Nu sunt chiar așa naiv, dar nu despre asta e vorba.

        Spor,
        Vlad.

  8. Ah și total oarecum nelegat cu comentariul precedent, cre că ai vrut să spui mai mici aici: “în condițiile în care probabil în Elveția sunt prețuri mai mari la mâncare decât la noi”, ca altfel nu prea are sens.

    Și nu prețurile nu sunt mai mici nici pe departe dar raportul venituri prețuri este oricum super disproporționat.

  9. Generalizările de orice fel nu fac bine nicicui, dar, pe de altă parte, îţi înţeleg supărarea pentru că trăiesc aceleaşi realităţi ca şi tine.
    Sunt de acord cu aproape tot ce ai scris, cu o excepţie: “… nu cred că avem UN OM în politică despre care să spunem „da, domnule, ăsta merită tot respectul”.” Întâmplător, trăiesc în casă lângă unul din categoria asta. Nu are niciun fel de afaceri, deci cu atât mai puţin cu statul, foloseşte o Dacia Logan, cu care se deplasează în teritoriu, n-a făcut nicio călătorie în afara ţării în scop de serviciu şi în general e mai tot timpul “amestecat” cu oamenii din circumscripţia lui.
    În rest, ce să zic… Şi pe blogul meu am “blagoslovit” întreaga clasă politică postdecembristă din cauza situaţiei în care ne aflăm şi din pricina căreia fiul meu, de pldă, şi-a luat familia şi a plecat definitiv din ţară.
    Sunt multe lucruri de îndreptat la noi. E bine s-o facem pe toate căile, inclusiv în blogosferă, dar poate trebuie un pic nuanţate lucrurile, tocmai pentru a nu li se găsii vicii care să le submineze din interior.

    • Stiu despre cine vorbesti. Dar a avut acces acest om in ‘primul esalon’? Din pacate, din ce stiu io cel putin, nu prea … degeaba este el un om de milioane, daca tot nu are ‘loc’ unde trebuie 🙁

      • Păi, dacă e să ne concentrăm pe ceva, cred că pe asta ar trebui s-o facem. De parlament şi guvern nu ne putem lipsi. Să încercăm să trimitem acolo oameni care să ne repezinte.
        Sinceră să fiu, nu ştiu cum se poate asta fiindcă în campanie aproape toţi mimează modestia şi empatia cu cei mulţi, ca odată ajunşi acolo să nu le mai pese de promisiunile făcute.

    • @Ionuț. Nu e vorba de toți oamenii, e vorba de procente. Un procent mai mare de oameni din țara unde sunt eu acum spre exemplu, simt că gândesc și iau decizii asemănător cu gândirea și deciziile pe care eu le-aș lua. Evident nu toate deciziile și evident nu toți oamenii, dar în general procentul este mai mare.

      Deasemnea mai mulți oameni respectă regulile și legislația, chiar dacă în opinia lor este o legislație stupidă. Nu cred că sunt mai civilizați, cred că se aplică legea mai bine și amenzile sunt mai mari mergând până la procent din salariu tău anual.

      • Da, nu toți oamenii…dar de ce crezi că ai noștri sunt așa de diferiți(nu toți, ci un procent mare)?

  10. Intr-un procent de 90% acestia sunt niste hoti, 10% daca mai sunt oameni cinstiti dar nici acel 10% nu este sigur. “Alesii” poporului dupa anii 90 au ales cu ei si am ajuns in sapa de lemn… Romania fiind una dintre cele mai bogate tari in materie de exporturi… Dupa anii 90 nu sau mai facut exporturi ci foarte multe importuri si s-au vandut toate fabricile la preturi mizere…

  11. Nu prea ma mai mira astfel de lucruri pentru ca sunt vechi si persistente. Ce ma mira insa este nesimtirea unora…ajung sa ne ofere detalii reale in privinta marsaviilor lor si asteapta sa le ‘multumim’?!

  12. Nu prea vad un profesor sau un medic, mai ales dintre cei aflati mai la inceput de cariera, sa fie “respectati” cu niscaiva facilitati. Uneori nici obisnuitul salariu nu se incadreaza in limitele decentei si ale bunului-simt. Ca sa nu mai vorbim de anumite facilitati, ca sa nu spun chiar avantaje, care s-ar cam cere in anumite situatii: informatii de natura profesionala obtinute mai usor (vorbind din punct de vedere financiar, cartile de specialitate avand preturi destul de piperate uneori), accesul mai facil la abonamente la reviste/publicatii de specialitate, manifestari stiintifice, etc, etc, etc… Ca sa nu mai vorbim de dotarile de la locul de munca…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.