Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Mirosul “tipic” romanesc?

Sunt momente in care urasc generalizarile de genul: “romanii sunt de rahat”, “oriunde e mai bine decat in Romania” etc. Exista insa si momente in care simt si eu nevoia sa strig cat de “naspa” suntem in unele cazuri.

Una dintre marile noastre probleme asa la general (exceptiile exista si speram sa se inmulteasca) este ca suntem nespalati. Si putim.

A trecut ceva timp de cand am mai mers pe tramvai sau pe autobuz. Nu imi place. In timp de iarna este cat de cat suportabil, in timp de vara iti doresti moartea.

Oameni nespalati sau poate nu suficient. Miros de transpiratie de spray-uri ieftine si tipatoare .. putoare pur si simplu. Dinti nespalati cu zilele si un miros chinuitor. Acelasi lucru se intampla de cate ori intri intr-un spatiu inchis sau cand mai treci pe langa unul “aranjat”.

Am mai umblat prin mijloace de transport in comun pe la altii, m-am fatait prin magazinele si pe strazile lor. In timp de vara, pe caldura, pe ploaie sau ninsoare. Nu am intalnit “mirosul tipic romanesc” despre care comentez aici.

Ce solutii exista?

Sa continuam noi, cei mai “spalati” sa ne pastram igiena la nivelul normal. Si poate sa mai strambam din nas, cand cate un nespalat ne mai ofenseaza narile. Sa le explicam medievalilor ca in timp de vara nu este rusine sa faci 4 dusuri pe zi, ca este normal sa ai cateva zeci de perechi de sosete si lenjerie intima, ca nu e moarte de om ca ne schimbam tricoul de 2 ori pe zi sau de cate ori simtim ca am transpirat.

Sa le explicam nespalatilor ca sapunul nu este atat de scump si se recomanda utilizarea lui frecventa, ca peria de dinti se schimba macar la 3 luni o data si se foloseste de 2-3 ori pe zi macar. Ca in loc sa cumpere un rahat de “parfum” de la 38, mai bine tin un ban si cumpara unul de calitate. Sau macar un deodorant de bun simt.

Ma socheaza atitudine unora care te iau la “misto” pentru ca mirosi bine, ca porti alta bluza decat cea de azi-dimineata. Au o atitudine superioara, fata de “fitosii” care umbla asa aranjati, atitudine de la “inaltimea” putorii lor. Sa le dam peste nas. Sa le recomandam Rinofug sau Olynth .. poate e infundat mirositorul lor si nu se simt cat sunt de imputiti. Sa le facem cadou deodorante si sapun. Poate vor simti pana la urma rusine.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

5 Comments

  1. Cunosc… Am si un coleg care este in situatia asta. Efectiv pute! Nu poti sta langa el ca iti muta nasul la spate. Problema cea mare este insa ca este foarte sociabil, si deci.. dupa fundul tuturor tot timpul! NU mai sti ce sa faci ca sa scapi de miros!
    I s-a spus.. de mai multe ori.. dar taranul roman nu stie sa bage la cap: s-a inventat apa!

  2. Da…eu pana acum nu ma spalam asa de des…nu prea transpiram. Insa acum am mai crescut si transpir mai mult, deci ma spal mai des. Singura mea problema e ca ma dau cu….putin cam mult parfum. Simt si eu cum las peste tot in jur mirosul. Insa e un parfum cat de cat bunut…un miros placut, insa e unul dulce. Am citit intr-un articol ca parfumul dulce se foloseste mai pe seara, iar eu folosesc dupa-amiaza, cand plec la scoala. Ma rog…o sa incerc sa ma dau cu mai putin, dupa cum se vede sunt multi cei ofensati de mirosul altora. Oricum…fain articol. I-l recomand fratelui meu ;)) 😀

  3. Duminica e nebunie 🙂 Sa mergi cu tramvaiul prin centru Duminica, dupa 12 inebunesti. Plini de batrani si miros de nedescris 🙂

  4. Batrani au de cele mai multe ori o scuza. Nu zic ca nu mi-a mutat nasul pana acum nici un batran, dar trebuie sa fim si noi mai intelegatori. Nu orice individ de varsta a 3a e in stare sa faca 2 bai pe zi vara. Acum ca unii exagereaza cu “noxele” emise, asta e …

    Mai grave sunt insa cazurile de “poluare” la tineri. Am cunoscut fete care nu stiau faptul ca daca porti numai haine curate si te dai cu parfum nu te scuteste de dus si de mirosul neplacut.

  5. sa mor, sunt foarte nervos. am calatorit mult cu trenul in aprilie si am facut o infectie pe fata. bag mana in foc ca este o legatura intre tren si infectia mea. acuma mi-e si frica sa ma mai ating de ceva de pe strada sau autobuz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.