Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ce job misto ai .. castigi un salariu pe un site …

Am avut zilele trecute o discutie imbecila de genul asta. Un amic, mereu nemultumit de retributia lui, concluziona ca oricum eu sunt o norocoasa, pentru ca pot sa castig destul de mult: “Ce job misto ai .. castigi un salariu pe un site”, acesta a fost comentariu lui, care of course ca m-a scos din papuci. Replica mea: “Dar ce te tine, dragule? Vrei si tu sa faci asta? Pune-te si munceste. Invata si castiga 10 salarii, ca doar nu are nimeni treaba ta.”

Este clar ca al meu amic nu sta sa imi citeasca the blog, dar poate raspunsul meu ii va “limpezi” pe altii, care cred ca un venit de genul asta se obtine asa, taind frunze grase de menta pentru cainii cu legendarii covrigi in coada.

  • Am invatat toate “smecheriile” in cauza in ultimii 5 ani. Nu am beneficiat de studii de specialitate, pentru ca nu aveam timp (aveam un job deja, inca il mai am) si nici disponibilitate pana la urma. Am invatat tot ce stiu de una singura, deschizand programele, facand tot felul de prostii si invatand pe parcurs.
  • In toti acesti 5 ani am avut un program de cel putin 10 ore de munca pe zi. Wekeend inclus (atunci mergem si pana in 15 ore pe zi, ca sunt libera da la “uzina”). Asta inseamna cateva mii de ore de munca …
  • Citesc zilnic zeci de articole de specialitate, scriu articole si postez in forum-uri de gen
  • Am investit o caruta de bani pana acum (si am fost pe “minus” mult timp, pentru ca am inceput sa monetizez mai bine doar recent). Vorbim aici de suficient de multi bani: domenii, hosting (o medie de 15 USD pe luna, desi acum depasesc 60 USD), 3 script-uri de forum cu licenta (2 IPB-uri de 145 USD si 1 VBulletin de 160 USD, plus 30 USD support platit pe anul in curs), 1 script de director (25 USD), acces la modificari (15 USD), script de licitatii (40 USD cu tot cu taxe). Mai punem si cate o campanie adwords si cred ca avem niste sume relevante.
  • Anul trecut de Revelion am refacut layout-ul de la linksforwebdesign. De Pasti anul asta, alt site. In tot 2007 am avut 2 weekend-uri “lenese” (am fost plecata din tara, am lasat-o pe aadryanaa sa se ocupe de paza siturilor). In rest am muncit in fiecare weekend. Daca am fost la strand o zi, a doua am muncit “peste program”.
  • Am si 3-4 clienti simultan.
  • Telefonul suna ca la nebuni, fiecare are alte idei si trebuie sa le pun in aplicare
  • Merg la “nani” la 3 noaptea si de multe ori ma trezesc la 9-10 (mereu se intampla ceva, de nu pot sa dorm ca omul). Sufar de oboseala cronica deja.
  • Am nevoie de ochelari si nu am timp sa merg la consult, pentru ca ori am o intalnire cu un client, ori sunt la banca sau la contabila, ori la lucru. Imi sta talonul ala de la Ministerul Sanatatii pe masa si inca nu am reusit sa ma strecor nici acolo.
  • Mananc de cele mai multe ori la job, mancare gatita tot mai rar, pentru ca plec dimineata de acasa si vin seara. Ma stie deja tanti de la pizzerie pentru ca aproape in fiecare zi comand de la ea.
  • Am stat 1 an jumate cu Windows-ul ne-reinstalat, pentru ca nu imi permiteam sa pierd o zi de munca. Si, cand in final am facut curatenie, mi-am dat peste cap tot programul
  • Sunt in continuu stres si incep sa fiu tot mai “artagoasa”.
  • Ma bucur ca la 8 seara ajung acasa, pentru ca pot munci linisita pana la 3 noaptea
  • Weekend-ul este preferatul meu: nu pentru ca as merge prin oras, am niste ore de munca la dispozitie, fara sa fiu intrerupta.
  • Stau mereu pregatita sa mai invat o “smecherie” noua, pentru ca trebuie sa incerc macar sa fiu “on top of my game”, vorba englezului.
  • Nu pot sa mananc fara sa ma preocupe o problema de layout de pilda inca nerezolvata. Uneori imi ia o ora sa adorm pentru ca sunt inca in priza si incep sa imi vina tot felul de idei.
  • Castig bine intradevar, dar asta imi afecteaza foarte puternic viata de familie si sanatatea. Si incerc in disperare sa gasesc o solutie, sa nu risc inutil si sa distrug ce am reusit in tot acest timp.

Astea ar fi sa zicem doar cateva dintre chestiile la care ar trebui sa se gandeasca unii indivizi inainte sa incerce sa ma faca sa ma simt prost pentru ca sunt intr-un domeniu de acest gen, in care se mai si castiga.

Acesta este pretul pe care eu il platesc pentru a fi in aceasta lume a webmaster-ilor. Amicul meu munceste cateva ore pe zi, are weekend liber, a fost in concedii, e relaxat. Eu am renuntat la multe dintre aceste bucurii pentru ca in aceasta perioada NU pot face altfel. Nu voi rezista la infinit in acest ritm, este clar. Mai trebuie sa tin ritmul inca putin …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

17 Comments

  1. Bine ai venit pe site. Iti multumesc pentru cuvintele frumose, sunt “tanara” in ale blogging-ului 😉

    Siturile celelalte (19) se gasesc in footer, aici .. toata lista. Unele mai dezvoltate, altele mici de tot, ca asa se incepe 🙂

    Iti doresc bafta cu proiectele, fii sigur ca vei face clar si bani de pe ele

  2. 20 de site-uri de administart … eu abia ma chinui cu blogu’ meu, sa mai am si eu timp de o tigara si’o cafea, sa mai citesc un pic cateva bloguri si sa mai lucrez la cate ceva … si tot nu-mi ajunge o zi sa fac toate astea. Vad ca la tine nu exista post in care sa nu sara 10 randuri.
    De unde atata energie pe tine ? 🙂

  3. Cred ca din toti cei ce scriu pe bloguri aici am gasit in sfarsit un om care spune adevarul…Nu stiu cate site-uri ari si ce nr de vizitatori ai …dar daca ai peste 5 site-uri si esti singur nu mai ai timp de nimic)
    Eu am inceput acum 3 ani cu 1 site si anul acesta am mai pus in functiune 2….si mai am 2 de care trag sa le termin…dar mai am si servici unde nu ma ocup de site-uri. Acasa cand ajung stau pana la ora 1 noaptea sa fac update-uri la site-uri si dimineata sunt rupt de somn.
    Dinamicitatea internetului face din cel care are site-uri sa cineasca non stop sa fie la curent cu ceea ce se intampla pe net…DRAGA “AMIC” sa stii ca e greu a ajungi sa castigi dintr-un site e munca si mai ales timp!!! Poti sa iti zic domnule “AMIC” ca eu de 3 ani nde cand ma ocup de as aceva nu am scos niciun ban serios..salariu meu e cu foarte mult mai mare decat veniturile din site-urile web, DAR SPER CA PESTE 2-3 SA SCOT CEVA, DACA NU RAMINE SA IMI FAC NOTRIETATE prin intemediul lor…
    PS: DOJO sunt abonat de 1 zi la RSS tau si mi se pare ca esti cel mai tare Blog fiindca scrii bine si sincer (Care sunt site-urile tale??)

  4. Orice munca cere sacrificii. Si dojo stie asta prea bine.
    Trebuie sa recunosti ca nu ai putea fara asta. Chiar daca ai avea doar blogul de exemplu, te-ai plictisi. :)) nu esti invatata sa stai..ci tot timpul sa lucrezi.
    Eu oricum te felicit pentru realizarile tale si-ti doresc multa bafta in continuare!

  5. si citind ce ziki..ma intreb totusi de ce mai faci asta? Fiindk vb lui Neo,ai sa cazi din picioare direct in salonul de spital…

  6. Păi şi, scuză-mă că te întreb, dar sex când mai faci?

    PS: sunt absolut sigur că acest post nu va primi aprobare, dar tot nu am putut să mă abţin?

  7. ,,Replica mea: “Dar ce te tine, dragule? Vrei si tu sa faci asta? Pune-te si munceste. Invata si castiga 10 salarii, ca doar nu are nimeni treaba ta.”
    Trebuie sa-ti si placa, dojo… Daca nu te atrage o chestie, poti intr-adevar sa te fortezi singur(a) sa inveti, dar va fi un adevarat chin. Degeaba negi, dar esti o norocoasa… 🙂

  8. Well, o tin asa de 1-2 ani si inca n-am intrat in spital. Nu ma sperie neaparat gandul, ca oricum trebuie sa folosesc si eu niste resurse de la Ministerul Sanatatii .. doar platesc asigurarile de ani de zile 😀

    Atat timp cat mai apuc sa fac nani 12 ore in weekend-uri e bine. am tras un somn de pomina azi noapte asa ca-s incarcata.

    Sex .. well, culmea e ca mai apuc si asta 😀

    Si al meu este un workaholic si ocupat most of the day, asa ca ne potrivim de minune ..

  9. Ritumul tău este destul de obositor,dojo şi se vede că ai lucrat mult la aceste site-uri dar ia-o mai uşor.Caută oameni care să îţi mai ia din aceste munci şi tu doar îi vei inspecta

  10. Nu cred ca imi permit in momentul asta luxul de downshifting-uri si alea alea .. acum sunt in faza in care trag .. poate la 33 de ani si eu coordonez imperiul de pe cine stie ce coaste mediteraneene.

    Intereant articolul oricum 😉

  11. Din pacate la faza cu organizarea sunt si eu praf. Incep sa imi simt mai bine prioritatile insa si am inceput sa iau decizii ceva mai bune. Asta poate e o miscare buna 😀

    Bun venit pe blog 😉

  12. am citit pe nerasuflate!!! incepusem sa cred ca am eu o problema cu organizarea, dar adevarul e ca daca vrei sa faci treaba on-line trebuie sa lucrezi pana la 24 h din 24 h. oricum am mai inceput sa ma organizez si eu (apropo mai vrem sfaturi de la cineva cu 5 ani experienta) si parca incep sa se miste lucrurile.

  13. Am avut si eu un an in care m-am jucat de-a webhostingul cu succes(un asa succes ca nu dormeam noaptea de frica sa nu-mi pice serverele….pentru ce?pentru cativa lei?) si mi-am dat seama ca nu vreau sa fac IT in viata. Las toate astea ca hobby.

  14. Nu cred că banii sunt scopul principal pentru care lucrăm noi în viaţă.Noi lucrăm să ştim că am lăsat ceva în urma noastră.Cum s-ar simţii doi oamnei care muncesc în felul următor: unul pictează ziua zebre pe stradă pentru pietoni iar altul noaptea le şterge.Deşii ar avea bani sunt sigur că nu s-ar simţii absoult deloc mulţumiţi de ceea ce fac,deci nu cred că acei câţiva lei în plus sau în minus o influenţează pe dojo aşa mult,ci pasiunea şi satisfacţia

  15. Dojo sa sti ca ai mare dreptate, ma aflu in aceeasi situatie ca tinein ultima luna. Incep sa intru in viata web designerilor… cineva care ia-m cerut ajutorul tocmai mi-a urat bun venit in lumea noptilor nedormite :))) . Frumos articol, si nu cred ca orice persoana e potrivita pentru acest job.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.