Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Avem internet, dar ne spalam la lighean

.. sa nu zic ca facem pipi in curte, ca se supara aia mai “cuminti”.

Am fo’ ieri la o mica plimbare cu corsica, incarcata cu 2 bucati persoane de etate (a mea bunica plus a ei sora) catre mirifica Deta care este .. este oras. Asta dupa o scurta oprire la niste rude in Jebel (celebru pentru un anumit spital pentru oameni “stresati”), ocazie folosita de eu din plin pentru a povesti a mia oara ce masina frumoasa am. 😀

La Deta ne-am infipt la poarta uneia dintre nepoate. Avea program de spa sau de somn de frumusete (cred ultima varianta), asa ca ne-a oferit un ignore lejer, desi am cantat ca niste cuci in fata portii de lemn din ala catranit, de pute ca in prima zi de “vopsire”.

Vazand ca nu avem cu cine vota, am facut volan imprejur si ne-am rulat rotile spre destinatia a doua, care iata ca devenea prima (prin absenta celei care era in mod normal prima, dar s-a dovedit vida). Mare bucurie pe matusa in cauza, vazandu-si la randul ei matusile. Pupaturi, “ce mai faci” etc.

Varu’ avea computer pe masa, normal ca m-am interesat asa discret, daca este in “retea”. Este. Am facut un mic tur prin Travian (da, mi-a luat al de sus mintile DIN NOU), sa vad daca se intorcea armata din plimbarea de cu seara. Inca nu ..

“Doriti niste inghetata?” a sunat intrebarea, cu raspunsul la fel de logic ca si la retorica intrebare “calule, iti place ovazul”. But of course. Cum sunt (inca) in plina munca de indreptare a “perlelor”, a trebuit sa ma pregatesc de “toaleta”. Adica sa scot plasticul de pe dinti (Invisalign), sa pun alignerele bine, sa ma clatesc (oricum spalata pe dinti sunt non-stop) si sa purced la consumat chestia oferita.

“Arata-mi unde e baia te rog”, il apelez din nou pe varu’, convinsa ca faza cu orasul, masina straina de la poarta si netul pe care tocmai il foloseam garanteaza si o “pisatoare” in casa si o “spalatoare” cu robinet si tevarai. Baia in cauza este de fapt un lighean asezat strategic la intrarea in casa. Asa ca am clatit si eu cum am putut vorbitoarea, mi-am transferat alignerele in torpedou (ca altfel le pierd, stiu eu asta) si am preferat sa nu le pun la loc pana la Timisoara. Ca nu vedeam cum ma pot spala acolo pe dinti asa cum trebuie, plus sa curat plasticul …

Dupa ingerarea inghetatei si amanarea plecarii (pana veneau trupele, sa le trimit din nou la “pascut”) ne-am indreptat spre vechea destinatie 1, adica la matusa refacuta acu’ dupa somnul de frumusete. Inca vreo cateva minute bune de palavrageala batraneasca, inca o serie de pupaturi, noroi cat casa pe masina si .. acasa ..

Am condus lejer, cu 2 mici exceptii. Un nenea care conducea o dacie o mie trei sute toamna cu 60 la ora pe e70 (cred), de pana si pe mine m-a scos din toate cele, mai ales ca m-am “upgradat” la 90-95 km/h (deh, mai invatam si noi sa tinem masina), plus un nenea de pe contra-sens pornit intr-o misiune de kamikaze sa depaseasca toata coloana, de preferat trecand prin aia de vin de pe alalalt sens. Am incetinit FOARTE mult, dupa care i-am semnalizat cu o mana “esti nebun” si am injurat ca tot omul stresat. Culmea ca pudibondele mele pasagere nu au zis nimic, desi nu sunt incantate de limbajul meu colorat. Era clar ca in situatia asta imi dadeau circumstante atenuante ..

Mica noastra odisee s-a incheiat pe la 5 dupa-masa, cand am ajuns pe adrea din buletin. Am descarcat “bagajul” biped, am agatat genitorul de sex masculin (mon pere adica, dupa cum i se spune de cand are fiica-sa 16 ani) si am purces la imbaiat herghelia cea inglodata. Cu 20 de lei si 5 bacsis, m-am trezit, dupa aprox. 1 ora, cu o masina curata, ca de la mama ei Opel. Normal, am asteptat ploaia (ca am eu norocu’ asta) .. m-a ocolit. Mai vedem.

Cam asta fu miscarea de sambata catre ORASUL Deta, dintr-un judet de are pretentii (Timis adicatele), cu perfect (sau prefect?) convins ca judet ca al lui altu nu-i. La cativa kilometri de asa zisa “civilizatie”, inca ne tinem daca ploua, racim la poponet iarna si ne spalam in mijlocul casei asa ca in familie. Pana la urma e buna si viata asta la bloc 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

4 Comments

  1. ho ho ho, a venit mosul si’a adus canalizarea :))

    ah, sorry, asta e din alt film.
    se laudau acu ceva vreme pe la Radio Timisoara ca fac, ca dreg, ca racordeaza si localitatile invecinate la canalizare .. oricum e cerinta a UE .. da’ mai dureaza, ce puii lor?

    cat despre tampitii in genul aluia pe care l-ai intalnit, io sincer as avea o alternativa mai drastica, da’ nu se poate pune in aplicare cand ai pasageri pe banchetele din dreapta.

  2. felicitari. mi-a placut foarte mult postul. m-a binedispus.
    o zi minunata iti doresc

  3. ce-am mai ras!
    ai vazut ce repede inveti (sau iti amintesti) sa blestemi cand un tantalau din asta face sa-ti sara inima din piept?
    mie-mi reuseste faza cu ploaia absolut de fiecare data. la maxim 2 zile distanta, dupa ce se aseaza, normal, ceva praf pe masina, apare o ploicica cu trei stropi care-mi spoieste frumusete de model!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.