Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

A trecut un an. Criminalul este liber.

Nu pot decât să îl numesc criminal pe cel care acum 1 an a ucis un om, circulând ca la curse în plin oraş. Simţeam eu pe atunci (ca şi mulţi alţi timişoreni) că se va face “aia”. Un prim semn a fost când “justiţiarii” din Craiova au făcut, ce face orice corupt: au ascultat clinchetul arginţilor.

A trecut 1 an. Se pun coroane acolo unde un tânăr şi-a pierdut viaţa pentru că mergea pe trotuar şi nu ştia că pe acolo zboară şi maşini.

Ce s-a făcut legal împotriva criminalului?

Hai ghiciţi. Doar ştiţi în ce ţară trăim.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

27 Comments

  1. Am mai explicat problema asta în trecut. Cazul este asemănător Anei Maria Strauss. Nu poți băga un om la închisoare pentru că a ucis din greșeală, neatenție, etc.
    Și aici nu e vorba să îl bagi la închisoare pentru crima comisă, e vorba că dacă îl bagi la închisoare nu faci nimic bun.

    Vorbim de o neatenție, teribilism, cum vrei tu să îi spui, nu vorbim de crimă cu premeditare. Unii ucid pentru că exact asta vor, în cazul lui Cocoană sau Strauss nici nu se pune problema.

    O viață a fost distrusă. Dacă bagi șoferul la închisoare alături de infractori de cea mai joasă speță, atunci mai distrugi una.

    De asta pentru astfel de accidente se rămâne în libertate.

    • @Programare Sociala Este cea mai mare tampenie pe care am auzit-o de cateva luni bune, cica daca din greseala omori pe cineva scapi!!! ASA SA FIE? POATE NUMAI IN TARA ASTA DE RAHAT PLINA DE OAMENI CA TINE!!

      Ai omorat un om! Un om! Cred ca daca era vreo ruda de-a ta, poate nu mai spuneai aberatiile astea cretine, si tocmai de aceea toata lumea este “neatenta” in mizeria asta de tara, ca avem o mentalitate imbecila…

      Whatever, oricum vb degeaba, tu tot cu ideologia ta imbecila o sa ramai, la fel ca toti nesimtitii care formeaza populatia majoritara a romaniei…

    • @Programare Sociala : Ai mai comentat aiurea si la stirea originala. Omorul prin imprudenta sau omorul din culpa tot omor e, si tot cu inchisoare se pedepseste. Sunt curios daca ai fi avut vreo legatura cu victima daca tot comentariile astea le faceai.

      Faptul ca nu l-ai omorat premeditat nu te disculpa. Cum ar fi sa omori din greseala si sa zici “vai, n-am vrut”, si sa mergi mai departe ? De cate ori ?

      Faptul ca viata a fost distrusa din cauza lui nu trebuie sa aiba repercusiuni ? De ce sa nu intre el la inchisoare si altii care iti fura 1 milion din casa sa intre ?

      No more comments

    • “O viață a fost distrusă. Dacă bagi șoferul la închisoare alături de infractori de cea mai joasă speță, atunci mai distrugi una.

      De asta pentru astfel de accidente se rămâne în libertate.”

      daca, doamne fereste, ar fi fost in locul victimei, o ruda de-a ta apropiata , tot asa vedeai rezolvarea probelemei?

      In rest sunt perfect de acord, a fost omor prin imprudenta!

  2. @Bbcversus, nu știu dacă e cazul să mă jignești gratuit. Pe viitor încearcă să păstrezi un ton de bun simț.
    În ceea ce mă privește te invit să emigrezi. Este așa de ușor de când cu integrarea în UE. Mergi în țara unde îți vei găsi dreptatea și liniștea interioară. Pentru binele nervilor țăi.

    @Cristina: Dacă bagi un imprudent, un aiurist, un cap în nori sau un teribilist la închisoare, peste nu știu câți ani, când este eliberat, cu siguranță nu va ieși mai bun. Din contră.

    La închisoarea își au locul pericolele active pentru societate. Pentru restul… nu știu… trebuie un fel de purgatoriu. 🙂

    • Hah ce as dori sa fac asta… dar prefer sa nu din doua mari motive: nu doresc sa traiesc la distanta de cei dragi mei, si doi, de ce sa plec eu din cauza altora, mai bine ar pleca ei departe departe…

      Imi place felul cum gandesti, intr-un fel ai dreptate, si suna foarte frumos cum o zici… A distrus o viata, haide sa nu o distrugem si pe a lui, desi a incalcat o DITAI legea, ba chiar mai multe!! El sa traiasca bine, iar altii sa crape, nu este asa?

      Si da, un teribilist, imprudent, aiurit, chiar si un om cinstit MERITA INCHISOARE cand nenoroceste o viata plus vietile celorlalti apropiati! Sau ai uitat de acei sarmani, asa este? Pentru tine asa de ieftina este o viata de om? Gresesti omorand pe cineva, lasa ca trece, eu sa imi traiesc viata mea normala in continuare, ce imi pasa ca am lasat o adanca gaura in vietile altor 10-15 poate chiar mai mult oameni prin “aiureala” mea….nu imi vine sa cred ca exista persoane care gandesc asa, si pe buna dreptate m-ai luminat asupra a felului de a gandi in tara asta, a felului de a fi a oamenilor…
      Acum se explica multe, foarte multe. Gresesti, nu e problema, a gresi este omeneste, numai ca la noi pe meleaguri toata tara asta o tine dintr-o greseala in alta, si stii ce se spune cand se greseste asa incontinuu…

  3. Din pacate individul este un pericol social. nu era primul accident facut pentru ca il doare la banana de legi, desi pana atunci nu a ucis. Este “celebru’ prin oras pentru condus in stare de ebrietate si tot felul de smecherii. Singura lui “sansa” a fost ca avem politia pe care o avea, pentru ca oricum ajungea demult la zdub la ce rahaturi a facut. Un asemenea individ nu stiu daca se mai corijeaza. Pentru cei de teapa lui incep sa cred ca pedeapsa capitala nu ar fi chiar cea mai rea idee …

  4. Se poate omori prin teribilism… Se poate omori prin imprudenta… Se poate omori prin neglijenta sau usurinta…
    Toate acestea sunt numite adeseori crime. Caci DA… Poti fi criminal si prin aceste modalitati de a ucide…

  5. Programare sociala, sa zicem ca as fi fost de acord cu tine, daca acel tanar ce a murit s-ar fi aflat pe sosea (chiar si pe zebra), iar ucigasul cu ferrari ar fi circulat cu 50 km/h, cat e limita legala pe acolo. Lua cativa ani cu suspendare, platea despagubiri, samd. Insa ucigasul cu Ferrari circula cu viteza f. mare, isi batea joc de orice regula de circulatie, iar tanarul ce si-a pierdut viata se plimba linistit pe trotuar. In cazul asta, soferul chiar merite sa stea in puscarie pentru cativa ani, impreuna cu toate scursurile societatii.

  6. @Ramona, dacă ai mess, poți să îmi dai add la contul de mail asociat cu care comentez? Dacă nu discutăm tot pe mail. 🙂

    @Bbcversus: majoritatea oamenilor sunt asemeni ție în țara asta, vor dreptate, pușcărie, etc… pentru cei de genul Cocoană, Strauss, Păuneasca, americanu de a dat peste Teo Peter.
    Eu sunt mai diferit. Eu nu îi vreau la închisoare, pentru că știu că nu obțin nimic și nu vreau să plătesc din banii mei cazarea lor după gratii. Sunt destui alții pe care i-aș caza acolo.

    Nu vreau să insist pe cazul Cocoană și cât de incorigibil este el, dar eu împart oamenii în două categorii: Oameni care au ce oferi societății și oamenii care nu au nimic bun de oferit. Oameni care oferă doar rău.
    Pușcăria nu este pentru cei din prima categorie. Atâta tot.

    • pai si Cocoană asta ce poate oferi societatii, ca nu pricep unde vrei sa ajungi!??!!! inca vreo 2-3 omorati pe trotuar, pai i l-o luat tasu’ pe persoana fizica, cum ne permitem noi sa mergem pe trotuarul lui??!!?

  7. Teribilism cronic incurabil? Poate ca intr-adevar inchisoarea ar fi o solutie: l-ar izola de potentialele victime. Care n-au nici o vina…

  8. Homo homini lupus. Si noi pentru mister Cocoana, si Mister Cocoana pentru noi, iar justitia traieste “bine mersi”.

  9. Uite punctul meu de vedere. care e oarecum asemanator cu al lui Programare Sociala. Il bagi la inchisoare si nu face decat sa stea pe banii mei, la cazare. Daca isi permite Ferrari, clar ca nu va avea o detentie destul de grea incat sa si traga concluziile de pe urma ei. Va iesi doar MAI RAU, MAI EDUCAT in ale strazii, mai bine informat despre cum se poate fenta legea. In momentul in care ucizi o persoana, e crima, clar. Legea spune: inchisoare. Dar ce invata condamnatul? Ca a gresit si ca statul, mama lui de imputit, l-a pedepsit. Si va percepe DOAR pedeapsa, nicidecut MORALA. Ce trebuie facut in cazul astuia? L-as trimite sa locuiasca cu familia celui pe care l-a ucis! In locul fiului familei respective! Sa simta, zilnic, durerea pe care a pricinuit-o! Si, la final, sa priceapa ca exista o morala, si aia e nu ‘sa nu ucizi’ ci e ‘ sa nu fii destul de dobitoc, incat sa ajungi sa ucizi!’. Parerea mea…

  10. Programare sociala are o parere ce trebuie respectata, chiar daca si eu o consider gresita. Iata si de ce: daca ai scoate pedeapsa cu inchisoarea pentru omorul din culpa, functia preventiva a pedepsei nu ar mai exista. Existenta unei pedepse cu un asemenea grad de duritate, ne determina sa fim mai atenti (cel putin la modul teoretic). Daca nu ar exista pedeapsa cu inchisoarea pentru infractiunea comisa din culpa, ar exista multe incadrari gresite pentru omoruri savarsite cu intentie, “ascunse” sub forma unui omor din culpa. Iti dai seama cat de usor ar fi sa omori cu masina un om, invocand neatentia sau defectiuni ale masinii (provocate).

    Un comportament social iresponsabil cu asemenea consecinte, trebuie sanctionat tocmai pe masura consecintelor.

    Cazul lui Cocoana este unul special, cel putin pentru noi in Timisoara, pentru ca suntem la curent cu comportamentul lui pana la si dupa accident si pentru ca familia victimei trece printr-o drama nesfasita iar el se plimba cu barcuta pe Bega. Este greu sa treci peste o asemenea atitudine (nici marca masinii si toate celelalte detalii ale cazului nu prea te lasa sa-l simpatizezi pe stimabil).

    Daca sistemul penitenciar de la noi ar putea sa-si indeplineasca functia de reeducare, punctul de vedere exprimat de “programare sociala” nu ar mai avea niciun fel de sustinere, in conditiile actuale insa, exista situatii in care “viata” celui aflat in culpa este distrusa pentru un moment de neatentie si privind extrem de obiectiv, pedeapsa poate parea prea dura. Tocmai din aceste cauze se acorda judecatorilor posibilitatea judecarii de la caz la caz si stabilirea unei pedepse cu inchisoare ce urmeaza a se executa cu suspendare.

    In concluzie, este extrem de greu sa stabilesti norme juridice care sa se plieze perfect pe situatiile aparute in practica.

  11. Programare sociala: ce se intampla daca idiotul mai omoara un om dupa 2 ani? Din moment ce prima greseala i-a fost iertata, a doua de ce nu i-ar fi “iertata”? Cred ca totusi ai o placere de a fi Gica Contra, altfel nu-mi explic incapatanarea ta. Cand 10 iti pun ca esti beat, te duci si te culci.

  12. vorbim vorbe, cand de fapt totu-i simplu:
    -in Romania, cine are influenta in justite si mai ales putere financiara rezolva problema relativ lejer, platind cu bani rudele victimei, si presupun ca si pe altii.
    -mai sunt cazuri asemanatoare, in afara de cele 2: sotia lui Adrian Paunescu, un ofiter superior din servicii care a facut victime multe, etc
    -in caz ca esti un om normal, fara o situatie materiala buna, fara relatii, si chiar daca ai adormit la volan de oboseala, chiar daca ti-a aparut un caine in fata si ai vrut sa-l eviti, din oricare alt motiv, daca ai ghinionul sa accidentezi mortal un om, se va aplica exact legea, cu puscarie…ca vorba aia, justita vegheaza!

    De-asta vorbim vorbe, fiindca asa va fi si peste 10 ani!
    ok, ne exprimam revolta, nici eu nu m-am simtit tocmai ok cand am aflat prima data vestea, dar mai ales cand s-a cerut stramutarea procesului la Craiova.
    Rezolvam ceva cu protestele, cand stim de pe acuma rezultatul procesului? Chiar credeti ca opinia publica, asa cum e in Romania, aproape inexistenta, va putea lua atitudine si se vor vedea schimbari concrete in actul de justitie?

    Hai sa fim seriosi…

  13. Ma gandesc ca daca traficul din Bucuresti n-ar fi un rahat, ar fi incidente de genul asta zilnic. Noroc cu ambuteiajele care-i forteaza pe tiganoii de 40 de ani cu SUV sa nu mearga cu 140 la ora…de frica lovirii masinii.

  14. Foarte multa teorie. Ce atata discutie? O fapta rea trebuie pedepsita. Daca nu cu inchisoare ca pedeapsa, macar pentru cum a spus Cristina: “Poate ca intr-adevar inchisoarea ar fi o solutie: l-ar izola de potentialele victime. Care n-au nici o vina”; Mai ales ca am inteles ca soferul are comportament repetitiv de violare a legii; ERRARE HUMANUM EST SED PERSEVERARE DIABOLICUM (SENECA) – A gresi e omenesc, dar a persevera (în greseli) este diabolic.

    Daca ar fi posibil, as vota pentru legea talionului. Cel mai cinstit. Sa vad dupa aia care se mai urca beat la volan sau depaseste limita legala de viteza.

    Ok, sa nu faca puscarie. Doar sa ii repari masina, pe el sa il legi pe un trotuar si sa dai cu masina lui proprie peste el. Mortal. Fair enough?

  15. Eu stiu ca in astfel de cazuri de iau in calcul circumstantele atenuante: omor din culpa, inexistenta antecedentelor etc. Intr-un fel, sunt de acord cu ceea ce spune Programare Social.
    Din cate am inteles, nu e la prima abatere, deci, in acest caz special ar trebui sa se ia alt fel de masuri. Nu-s avocat, nu-s procuror, dar, in ciuda faptului ca e omor din culpa, n-ar trebui sa umble liber…

  16. Fiecare dintre noi care suntem soferi am avut, la un moment dat, clipele noastre de teribilism, un mic radar acolo sau poate o aripa indoita intr-o parcare de bloc. Astea sunt de inteles.
    Dar individul ala este un pericol pentru cei din jurul lui, un pericol mortal. Ma intereseaza mai putin ca sta pe banii mei la puscarie, atata timp cat e izolat si nu mai poate face rau. Nu ma incalzeste cu nimic daca e in libertate si eu am facut o “economie” de 0.0000001% din impozitul platit catre stat. (Statul oricum o sa ma taxeze).
    Atata vreme cat “omul” de care vorbim nu poate face distinctia intre bine si rau si considera ca raspunderea pentru uciderea unui semen se poate spala cu bani, ceva este dereglat in gandirea lui si poate ar fi nevoie de un consult. Din pacate pentru lasitate nu exista medicamente. Nu ma erijez in judecator suprem, dar cineva ca al nu poate aduce nimic bun societatii, daca nici macar nu poate face distinctia de mai sus.
    @programare sociala: aici discutam de cazuri concrete, tragic de reale si nu de teoretizari abstracte. Fa un mic exercitiu de imaginatie si pune-te in locul mamei acelui baiat atunci cand a primit vestea ca odrasla ei nu mai e. Incearca sa simti asa un pic. Si mai discutam dupa aceea.

  17. @Danielu: și tu mă jignești gratuit.
    Nu știu în ce stadiu este cazul Cocoană, dacă a început, sau s-a finalizat măcar, dar cert este că poți și câștiga astfel de procese, dacă ai bani, influență și avocați buni.
    A câștiga astfel de procese implică despăgubiri financiare pentru familia celui decedat iar vinovatul se alege cu detenție cu suspendare. Repet: cu suspendare.
    Acest aspect înseamnă că la a doua “abatere” ajunge după gratii. Este la minte cocoșului. Sper că ți-am răspuns prin aceasta și la întrebarea ta.

    P.S. Și nu, nu ne naștem egali. V-au prostit alții și v-au făcut să credeți lucrurile astea. Și acum când vedeți că este cum nu știați că trebuie să fie, faceți gât pe aci, polemizați aiurea și vă certați cu mine de parcă eu aș fi dat cu Ferrariul peste bietu om.
    Asta e viața, adaptați-vă.

    @Mihai Radovicescu: nu sunt insensibil. Doar încerc să privesc lucrurile pragmatic. Nu iau în considerare antecedentele lui Cocoană. Știu doar că orice persoană care are un accident grav fără premeditare, nu își dorește să ajungă și nu îi este locul după gratii. Persoana respectivă nu are ce căuta după gratii. Are multe alte lucruri BUNE de făcut în afară. Repet, nu mă refer la Cocoană în mod special.

    • pt programare sociala:
      “nu sunt insensibil. Doar încerc să privesc lucrurile pragmatic.”

      -sa consideram ipotetic ca, te rade unu cu masina de pe trotuar, si ai mare noroc sa ramai cu viata, dar paralizat, constient si obligat sa traiesti toata viata in pat, fara sa-ti mai poti misca vreodata mainile si picioarele…
      -sa consideram ca, dupa un proces lung si alambicat, cu stramutari peste stramutari, apare tipul cu accidentul la tine acasa, te consoleaza, te mangaie pe frunte, iti spune ca asta-i viata, a fost doar un accident si-ti arunca pragmatic un cec de 100 de mii de dolari?

      tu ce-ai face? ai cere mai mult?

      o zi buna si sper sa primesc un raspuns, fiindca vad ca pe blogul asta sunt totalmente neglijat si se comenteaza pe bisericute…ce sa mai , mai bine-i pe la demaio sau Krossfire…

  18. @Smart and funny: nu îmi doresc să ajung acolo. Nu am zis niciodată că o viață de om poate fi măsurată și că etalonul ar fi banul.
    Cu toate astea dacă ai privi inclusiv în istorie ai vedea că viețile umane au fost tranzacționate mai ceva ca pe bursă.
    Nu ne naștem egali, dar suntem mințiți că suntem. Atâta tot.

  19. pt progrmare sociala:
    -in niciun caz nu iti doresc nici tie si nimanui sa aiba o asemenea tragedie, a fost doar un exemplu ipotetic.
    -cat despre faptul ca nu ne-am naste egali, e cam clar lucrul asta..fiecare din noi mostenim ceva din genele parintilor nostri; insa pe parcursul evolutiei noastre o mare importanta o are educatia, mult mai mare decat trasaturile pe care le ai la nastere..

    – in alta ordine de idei se poate spune ca ne nastem egali, ca sanse egale in viata indiferent de dotari la capitolul lovele;
    totul depinde de fiecare din noi, cum avem de gand sa ne traim viata…dar intram in filozfii si nu ma prea pricep la cuvinte sofisticate…
    de exemplu, daca i-as supune fiicei mele : “fii ca Moni draga” mi-as batea joc de ea de mine si de toata filozofia mea de viata

    Multumesc mult pentru raspuns, deja nu ma mai simt sigur si abandonat, o zi buna!

  20. despre egalitate in fata justitiei niciodata nu vom putea vorbi, in special la noi, in Romania; e clar ca in fata legii nu vom fi nicioadata egali
    insa aceasta influenta a oamenilor puternici financiar in justitie se simte cateoadata si in tarile civilizate

    asa ca, feriti-va sa ajungeti in justitie, chiar daca stiti ca sunteti nevinovati, fiindca niciodata nu se stie…

    concluzie: situatia asta trebuie luata ca atare si nu trebuie sa ne consumam energiile aiurea…fiindca nu putem schimba lumea…(oi fi eu prea pesimist)

  21. Cred ca cei care au ramas fara persoana draga , omorata de un individ pe trotuar…nepedepsit inca…care are o masina bengoasa si puternica , gandesc cu totul altfel.Dar daca ar fi fost invers? o persoana simpla…fara lovele multe sa omoare din greseala, imprudenta…sau alte motive cu o masina simpla…pe trotuar, pe cineva cu lovele multe…ar fi fost pedepsit pana acum?
    Pai daca nu sunteti de acord ca sa fie condamnat , sa faca puscarie…poate maine…poimaine…in viteza…violeaza pe cineva…ca are “masina puternica” si spatele asigurat…si daca tot are …se grabeste…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.