Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Inocenta …

Abia am ajuns de la o prietenă din vizită. Cum nu ştiu pe unde am pus ultima compilaţie de “mepetreiuri”, am ajuns la un cd pe care scrie “car music 1”. Ce mişto ştiu eu să le numesc, un talent, ce mai ..

Una dintre piesele de pe final (track 87 cred scria) este Tyger de la Tangerine Dream. Un ceai de piesă, dacă doriţi o opinie din asta “matură”. Şi totuşi .. am zâmbit cele 5 minute cât a durat. Am dat chiar re-play, pentru că drumul în oraşul liniştit tot a ţinut ceva mai mult.

Mi-a adus aminte de nişte ani interesanţi, de oameni de care m-am departat, de sentimente pe care le trăim tot mai puţin, noi oamenii “crescuţi” şi “vaccinaţi” de viaţă. Cel mai mult îmi aminteşte de o inocenţă de care parcă îmi este puţin dor.

Eram prin liceu. Şi pierdeam câte 2-3 ore la un radio din oraş, alături de “boy-friend”, în emisiunea unei bune prietene, care trebuia sărmana să ne suporte. Aveam vreo 18 ani şi încercam să nu stingherim prea tare (sau cel puţin să nu se prindă vreun şef că suntem .. din nou .. acolo). Băiatul şedea pe scaun, iar eu pe picioarele lui. Nu pot spune chiar în braţe, deşi Simo a noastră făcea tot felul de glume cu “ţintă”, distrată şi ea de roşeaţa din obrajii noştri. Răspundeam obraznic cu alte glume mai “tari”, pentru a nu se simţi că de fapt eram ruşinaţi ca două fecioare. Că eram aşa, altă discuţie, dar ne supăra faptul că roşeam de încurcătură la câte un “apropo”, şi că aveam ditai muscoiul pe căciulă.

Piesa asta era una dintre cele din “heavy rotation”. Mai ceream REM  – Everybody Hurts sau Roxette – Crash Boom Bang, Fading Like a Flower, It Must Have Been Love … chestii din astea “senti”. Şi Simo le difuza pe casetofonul Tascam sau pe CD-player. Da, dragii babei, prin anii ăia nu se difuzau muzici numai din software de comp.

Şi chicoteam ca două proaste, când credeam că am zis iar o chestie intelectuală.

Când ne-am sărutat prima dată, chiar în drum spre radio, ştiu că am intrat ca două paparude din alea, deja roşii în obraji, de zici că cine ştie ce chestii am făcut. Şi ne-au vâjâit urechile toată seara şi totul părea parcă atât de “serios”.

Mă distrez acum când mă gândesc la chestiile astea. Cât de banal este acum să îţi iei bărbatul în braţe şi să îi “trozneşti” o “ventuză”. Sau aproape să rupi hainele de pe el. Să fii goală şi să nu te simţi stingheră, să îi priveşti trupul şi să te gândeşti doar cum să îl iubeşti mai bine. Fără jenă, fără a-şi transforma faţa în steagul cu secera şi ciocanul.

Îmi amintesc că prin “tinereţuri” nu aveam nu ştiu câte surse de inspiraţie. Erau şi reviste “deocheate”, dar accesul nu era atât de liber. Ştiu că studiam cu nesaţ reviste de adolescenţi în care ţi se explica mai în amănunt, dar didactic de-a dreptul, cum să săruţi sau să te pregăteşti de prima noapte de dragoste. Şi ne imaginam cum trebuie să fie, încercând să ţinem minte toate sfaturile alea teoretice.

Primul sărut m-a ţinut trează toată noaptea. A fost o chestie de două secunde cred, un tip de care îmi plăcea. Şi atât. M-a curentat ceva, parcă. Am stat toată noaptea să rememorez evenimentul cu prietena de la care tocmai am venit. Şi simţeam mereu fiorul ăla care m-a traversat de la creştet în tălpi într-o nanosecundă.

Peste alţi ani am descoperit cu uimire şi ruşinată cum arată un bărbat, la fel cum şi el atingea pentru prima dată trupul unei femei. Şi eram roşii ca racul, nu ştiam ce să atingem şi mai ales “cum să pun dom’le mâna acolo?”. Descopeream cu interes cât este de frumos corpul uman, pentru că eu cred sincer că este un adevărat miracol. Erau “tatonări” şi descoperiri graduale. Pentru că erai prea încurcat să “mănânci direct bomboana”, să zic aşa.

Mă gândesc acum cu un fel de tristeţe la cum sunt aceşti primi paşi pentru unii dintre copiii de azi. Care la 10 ani ştiu clar pe unde iese bebe, că au văzut deja pe cine ştie ce canal “cum intră”. De preferat chiar 2-3 domni care trebăluiesc de zor prin orificiile unei doamne siliconate. Sau doar dotate ca lumea. Eu la 10 ani credeam că bebe iese din burtică (ştiam eu că acolo stă, deci barza n-a zburat pentru mine niciodată) ca într-o magie: acum e înauntru, după aia e afară. Ceva de genul Abracadabra. Normal că am avut un şoc când am aflat cum decurge treaba 😀

Mă gândesc la cum a fost pentru noi prima dată, cât de miraţi eram de ce “are” celălalt. Şi era fascinant să descoperi diferenţele, să atingi ruşinat, dar curios. Mi-e teamă că pentru unii dintre copiii ăştia primul gând este “uite şi la ăsta ce mică o are” sau “păi ce, atea îs ţâţe?”. Mi-e teamă că, prea “informaţi” despre jocurile intime dintre adulţi, pentru ei prima noapte pierde tot farmecul descoperirii. Toată emoţia, încurcătura, bucuria.

Eu am crescut cu scene de dragoste care începeau cu săruturi, poate nişte “ţoale” date jos şi muzică din aia frumoasă. După care intuiai ce se întâmplă şi îţi imaginai. Şi am învăţat în toţi aceşti ani lucruri noi, am testat, am iubit şi mereu aud în urechi muzica aia frumoasă. Pentru că nici la 30 de ani nu concep că “ţi-o tragi”, mai ales când este vorba despre omul care face să se învârtă lumea cu tine.

Nu este oare trist când fătuţe de 14 ani nu ştiu ce ar mai putea învăţa în plus, după ce au pus în practică tot ce s-a putut din “tehnicile” de la programul tv pe care îl urmăresc noaptea? Sau după ce au virusat calculatorul de pe tot felul de situri “din alea” .. Când băieţii nu au simţit că se despică pământul sub ei de emoţie când ea le atinge braţul sau le dă un pupic. Şi transpiră panicaţi că este 8 Martie şi nu au curaj să îi ofere trandafirul acela cumpărat doar pentru ea.

Melodia asta mi-a reamintit de obrajii noştri roşii. De emoţiile “primei dăţi”, orice a însemnat acesta, fiecare etapă parcursă în descoperirea intimităţii. De glumele prietenilor mai mari, de teamă, pudoare şi încă nişte teamă. Nu vin cu poveşti din alea de genul “ţineţi-vă până la 100 de ani”, dar nu treceţi cu bocancii peste nişte clipe atât de fermecate. Dragostea trebuie să fie ceva special şi cred (cu riscul de a părea “pocăită”) că e păcat să te “consumi” încă de la vârsta la care teoretic încă te joci cu păpuşile.

Este clar că voi, cititorii mei, aţi trecut de fazele astea. Sper că v-am readus în minte şi vouă nişte sentimente poate uitate.Suntem oameni în toată firea. Le-am cam văzut şi trăit pe toate. Cum credeţi că vom putea să îi îndrumăm pe copiii noştri (viitori sau reali) spre a-şi trăi iubirile într-un ritm normal? Cum putem să le protejăm inocenţa de agresiunea aceasta de sexualitate? Este oare indicat să trăiască şi ei descoperirile aşa cum am făcut-o noi? Este oare mai bine să fie “expeditivi” şi să lase “prostiile” astea cu sentimentele pentru alţii.Suntem demodaţi?

PS: dacă tot am pornit de la o piesă ..

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

5 Comments

  1. Greu de spus cum este bine sa abordam aceste subiecte.
    Cu “intelegere si rabdare” imi vine sa spun acum. Da, cu multa intelegere si apoi iarasi intelegere si rabdare si intelegere….. atat imi vine acum sa spun.

  2. Hmmm… ce sa zic. Eu clar prefer sa las sentimentalismele pentru altii. Si nu cred in dragoste, nu asa cum e prezentata mereu, intr-o forma ideala. Mi se pare ca a ajuns sa fie un cuvant gol, folosit mult prea des.

    I want physical interaction that offers me pleasure. As simple as that. Si asta nu se intampla cu oricine. Trebuie sa se produca acel “click”, sa nu mai stiu nimic altceva in afara de faptul ca imi place. Si, ma repet, asta nu se intampla cu oricine. Toate sentimentalismele alea pot fi egale cu zero. Se poate sa cunosc un baiat, sa imi placa multe lucruri la el, sa imi placa sa petrec timpul cu el, sa fiu in al noualea cer dupa plimbari in parc, pe lac cu barca, schimb de saliva intr-o librarie cand noi cica studiem o enciclopedie, kissy kisses intr-o gradina cu flori frumos mirositoare, dar cand ajungem sa fim singuri si incepem sa umblam unul cu mainile pe sub hainele celuilalt si pentru mine ramane doar dorinta… ca de placere nu mai pot fi vorba cand nu ma pot gandi decat la faptul ca nu-mi place cum ma atinge, ca ma simt dezgustatoare si probabil ca si el se gandeste doar la faptul ca ma simte dezgustatoare, ca mi se intoarce stomacul pe dos cand vad cum ii arata pielea de pe brat in jurul cicatricii si ca hei, asta merge si invers, nu? ca si eu am destule cicatrici – accidente stupide, animale pe 2, 3 (astia-s cainii cu un picior lipsa), 4 picioare care s-au luat de mine pe strada. Si nu ramane decat o dorinta neimplinita, un gust amar si sentimentul de “making love is waaay overrated”.

    Stii ce e cel mai trist? Faptul ca multa vreme nu am stiut. Ca da, se poate si altfel. Ca se poate ca in momentul in care ma atinge sa nu mai stiu altceva decat un milion de senzatii in tot corpul. Ca o sa incep sa ii dau atentie unui barbat si sa descopar lucruri care sa ma fascineze la el pentru ca mi-a placut prea mult cum a stiut sa ma atinga. Asta in loc de cum era inainte, cand ma fortam sa ma conving ca e in regula ca nu imi face placere, pentru ca imi imaginasem ca tipul e printul din poveste. Cand am citit “M-a curentat ceva, parcă” mi s-au dilatat narile. Multa vreme n-am stiut cum e. Sa imi placa la nebunie. Si n-a fost vorba de nici un fel de sentimentalisme inainte. Doar de sicanari, provocari, discutii in contradictoriu, remarci sarcastice, maraituri. Si nici unul din noi nu si-a dorit altceva decat sex. Mi-e clar ca eu nu mi-am dorit altceva si ca nici el nu si-a dorit altceva (he’s married). Si de-aia a aparut un norisor si am injurat in gand in momentul in care gura lui a luat o pauza de la gatul meu inainte sa coboare mai jos si a folosit cuvantul dragoste. Fortunately, I got over it fast. And the guy was amazing. What I’ve always known I wanted and more, what I’ve always wanted, but never knew about it.

    Da, sunt complexata. Ma vad mereu asa defecta, dezgustatoare din punct de vedere fizic. Si nu-mi vine sa cred ca a reusit sa ma faca sa nu ma gandesc la asta. Ca nu mi-a trecut un moment prin cap ca ar putea sa ma vada dezgustatoare, mai ales ca era lumina bine. Ca s-a putut sa nu mai stiu altceva in afara de placere. Ok, the man’s good at this 😀 making every detail perfect and making every little detail perfect. M-am simtit bine ca si el s-a spalat inainte. Probabil ca unora le place, dar mie ideea de sex la betie intr-o pivnita jegoasa imi intoarce stomacul pe dos (chit ca in situatia asta e clar ca defectele fizice trec neobservate 😆 ). Si mi-a facut placere sa il simt, sa il ating, sa il adulmec, sa il gust. Am simtit ca primesc ceea ce sunt dispusa sa ofer (fie ca stiam cum, fie ca nu stiam inca). E drept ca dupa aia m-au chinuit gandurile de “si daca de fapt lui nu i-a placut, daca nici nu si-a dorit de fapt si a fost doar o gluma proasta?”… dar daca ar fi fost asa, nu si-ar mai fi dorit sa existe si a doua oara si n-ar fi fost iar peste mine si a doua zi si peste alte cateva zile, nu?

  3. M-am gandit si eu la toate acestea, Dojo (aproape un an ne desparte in favoarea –
    adica defavoarea – mea – ca sa stii pe unde ma incadrez). Si am ajuns la concluzia ca nu ai cum.
    Inca nu am copii, insa ma gandesc serios la eventualitatea asta. Ce cred eu este ca nu poti decat
    sa le dai o educatie solida, sanatoasa, si sa speri ca alegerile pe care le vor face ulterior vor fi potrivite.
    Si sa fii acolo, just in case 🙂

  4. Doar o constatare (amintirile pe care le-ai trezit in mine nu-mi lasa loc de mai mult): gagico, scrii misto!

    Revin dupa ce-mi revin 🙂

  5. Fiecare isi consuma inocenta in fel si chip, la diferite varste, in diferite conjuncturi sau cu tot felul de.. (ne)oameni. Imi aduc si eu aminte de multe din “primele dati” si au avut toate ceva in comun, de care nu vorbesc acum. Dar ca sa continui ideea ta.. Daca in societatea actuala oamenii s-a obisnuit prost, zic eu, sa-si consume inocenta cu o luna inainte de casatorie, sau doua sapte noua si chiar ani, nu e normal sa ne mai miram ca odata sarita granita (adica dincoace de casatorie) de la generatie la generatie va scadea tot mai mult media de varsta pentru inceperea vietii sexuale. In conditiile astea, da, CU SIGURANTA vom asista tristi la pierderea inocentei propriilor nostri copii. Iti dai seama, sa-ti privesti fetita de 10-12 ani in ochi, si fara sa-ti fi spus, tu sa ai convingerea ca ea “deja” a facut-o… Ca sa intelegi mai bine frustrarea si durerea mea, ca aproape imi dau lacrimile de ciuda si uimire pentru ce am ajuns noi, homo sapiens sapiens, arunca un ochi aici. Eu nu m-am lasat pana nu am citit tot, ca sa imi intre in vene bine, cu varf si indesat.. Si am ajuns aici pentru ca noi, cei “adulti” am avut contributia noastra atunci cand am sarit calul. Imi vine sa plang de frustrare pentru vremurile pe care le traim, dar si mai si pentru generatia in care va creste fetita mea..

    PS. Sper sa ma ierti daca comentariul asta ti se pare altfel, pur si simplu e o parere, si e una sincera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.