Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge si Chinatown

De câte ore este oare nevoie să treci 2 poduri şi să mergi juma’ de kilometru prin ChinaTown?

De vreo 7, aşa cu aproximaţie. Asta când ai mania să pozezi tot ce mişcă în jur sau (cazul meu) să faci o criză de nervi că aparatul foto îşi bate joc de orice poză faci, să-l scoţi din minţi pe om, după care să zici “what the hell” şi să bagi poze ca nebuna. Astea au fost evenimentele de la “aterizarea” în zona Primăriei NY şi trecerea peste cele 2 celebre poduri. Pe la jumătatea Brooklyn Bridge am avut aşa o epifanie şi am decis că, dacă rahatul ăla de Coolpix mic cât telefonul are chef să “ăsta” pozele mele, măcar să fac multe, să aibă ocupaţie. Unele au ieşit acceptabil, pe altele le-a batjocorit aşa cum a dorit. Cu scuzele de rigoare, băgăm pozele la înaintare 🙂

[nggallery id=7]

Ce nu se vede în poze:

  • intrarea spre Brooklyn Bridge nu se face de pe malul gârlei, aşa cum eronat ne-am plasat cu o zi înainte. Normal că la următoarea vizită în zonă am realizat că măgădăul de clădire pe care l-a pozat “soarele” vreo 10 minute era de fapt Primăria. Pe lângă ea am trecut ca navetele spaţiale spre indicatoarele de pod.
  • podul este destul de aglomerat. Deci ai şanse să iei un ghidon între coaste, dacă nu caşti ochii la biciclişti sau să te umpli de binecuvântări de la alţi pietoni amărâţi de doreau să se tragă în poză cu cât mai puţini “figuranţi” de preferat.
  • zona pietonală este în mijloc, deci ai aproape peste tot cablurile podului. Cum nu am agreat ideea să apară imaginile cu “zeghe”, am pozat când am avut o vedere mai decentă.
  • podul este grandios, asta e clar. Sper că se vede de pe poze.
  • Manhattan Bridge este numai pe structură metalică şi “prins” în nituri. Nu ştiu cum să explic, dar mi-a plăcut MULT mai mult decât fra-su cel celebru, chiar dacă nu este chiar obiectiv turistic să zic aşa.
  • pe Manhattan Bridge trec maşini şi trenurile de “subway”, aşa că ai şansa unică de a testa stabilizatoarele de imagine de pe aparatul foto. Nu de pe rahatul meu, că ăla cere să fie spart la ce prostii face.
  • cum Murphy nu doarme, de câte ori puneam aparatul la nas să punem de o  poză, se trezea un Mack sau un metrou să ne zguduie.
  • NY este un oraş al constrastelor. De pe Manhattan Bridge poţi  vedea deja grandioasele clădiri din sudul Manhattanului, având sub nas şi mizeria zonei de periferie, cu gunoaie şi graffiti.
  • Chinatown este plin de bijuterii. Iar pompierii nu sunt firefighers ci dragonfighters.
  • am coborât într-una dintre cele mai jegoase staţii de metrou din LUME. Câteva în NY arată bine (alea de la “centru” să zic aşa), dar în unele parcă a avut loc al X-lea război atomic. Cică se vor moderniza, probabil că nu le mai prindem noi curăţate. Sistemul de transport însă este “boboc”, suntem foarte mulţumiţi de acoperire şi punctualitate.

Am prins o zi super frumoasă şi caldă, de ne-am pârlit feţele în soare. Ne-a luat aproape o zi de program “de birou” să facem plimbarea în cauză, dar ne-a plăcut fiecare pas. Am apreciat şi amabilitatea oamenilor care se dau la o parte sau se opresc din drum, dacă văd că pui aparatul la ochi şi răbdarea unui muncitor de culoare, care ne-a explicat pe îndelete cum să ajungem la “subway”. Între timp am văzut însă că se poate urca pe Manhattan Bridge, aşa că ne-am întors “pe insulă”.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

13 Comments

  1. Hai să mai comentez şi eu pe la tine, că citesc de mult blogul dar nu ştiu dacă am comentat de 2 ori de când îl ai. Super tare fotografiile şi podul, ai dreptate e grandios şi frumos. 🙂 Ia un aparat foto mai bun că acolo presupun că sunt mai ieftine, un DSLR sau ceva Canon sau Nikon, nu te mai chinui cu al tău că o să faci riduri.

  2. Am ochit cateva la B&H. Asta e un magazin de photo-video in Manhattan, cu tot felul de chestii. Merg pana in 250/300 USD.

  3. Hi hi, ma bucur ca iti plac. Astea is ale mai bune, si-a batut joc de multe poze in asa hal, incat nu pot nici sa le arat 😀

  4. NY se vede super noaptea. Inca nu am ajuns io sa vad Manhattanu’ noaptea, ca e inca racoare si am avut vreo 4 zile de vreme mai uratica. Probabil cand o da luna mai sau iunie peste noi, de-o fi cald, bagam poze si pe nocturna. Is in tratative pentru un Lumix DZ50 (absolut OK pentru nevoile mele). Acum ma joc un pic cu el si sper sa pun gheara definitiv pe el 😀

  5. Investeste bre intr-o scula mai trainica. E pacat sa fii taman acolo-n buricu’ targului si sa nu-ti poti face damblaua tragand in poza orice iti face cu ochiu ‘.Unde mai pui frecusul nervilor datorat de aparatul bolnav…

    Hai, sa ai fun !!! Si asteptam ….poze noi, fireste! 🙂

  6. Bataturi n-am facut ca am adidasi comozi, dar am avut o foame …

    Si am dormit noaptea neintorsi amandoi 😀

  7. draga dojo, stiu ca n-are nicio legatura cu subiectul articolului (nu am fost in America si nici nu pare asa atragatoare) dar ma framanta demult o intrebare: cum faci de te recomanda hotcity? 🙂 Te inscrii pe undeva sau cum?

    Mersi, daca imi raspunzi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.