Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Care-i problema daca stai ascuns?

Fur şi io idei de la comentatorii mei. Se pare că Yahoo au tras un şut direct în nemenţionabilele “antreprenorilor” ce au făcut situri ce detectează dacă eşti pe invizibil pe Messenger. Am şi eu câţiva premianţi din ăştia pe Învăţăm.Net, de m-au săturat cu prostiile astea.

Normal că siturile în cauză şi-au luat-o (sper eu) în nas nasol de tot la faza asta. Pe principiul că-mi plac siturile de conţinut, nu un scriptuleţ aruncat pe un domeniu, voi fi suficient de româncă încât să nu-mi ascund satisfacţia. Mdea, îs naşpa, ştiu.

Am însă o altă nedumerire. Cine mama ciorilor foloseşte siturile în cauză? Io, ca damă delicată ce mi-s, dacă îl caut pe x-ulescu pe messenger (chestie imposibilă, în condiţiile în care n-am mai folosit YIM de vreo 5 ani) .. bun, hai să zicem pe Skype, că pe ăsta mai  intru, şi-l văd “gri”, eventual îi las un mesaj de genul “salut, doream să discutăm. Spune-mi când te găsesc” şi-mi văd de daravelele mele.

În viaţa mea şi a câinelui meu nu mi-a trecut prin chestia aia dintre urechi geniala idee de a-i da “tracking” pe un site din ăsta detector de metale status, ca apoi să-i bat obrazul. Şi sunt siderată că siturile respective aveau jde vizitatori. CINE-I URMĂREŞTE PE ALŢII?

Poate pentru că, pe când încă nu eram “nesimţită” să stau pe invisible, exact când mi-era lumea mai dragă, mă trezeam că cineva are chef de discuţii. Şi cum Murphy nu doarme, faza se întâmpla când chiar lucram pe vreun proiect şi aşteptam puţin să intre eventual clientul să discutăm nişte detalii. După câteva întâlniri din astea, am trecut şi eu în tabăra ascunşilor.

Din fericire am renunţat la Yahoo Messenger nişte ani în urmă, iar acum intru pe Skype doar pentru a discuta cu familia, când nu mi-s în ţară, şi la câte o discuţie cu vreun client pentru ceva modificări “real time”. Altfel e închis. Sau, dacă aştept după respectivul, sunt pe ascuns. Din fericire pentru puţinii oameni care mă aveau în lista de contacte, nu s-a găsit niciunul mai deştept să mă caute pe situl lui peşte şi să vadă că de fapt sunt online, ca apoi să comenteze. E foarte clar că primea block în secunda a doua.

Salut deci ideea celor de la Yahoo de a nu mai permite acestă detectare şi sper că poate unii vor înţelege că opţiunea “hidden” există cu un scop. Şi anume ca respectivul să fie lăsat în durerea lui, dacă nu are chef să trocerească, nu să fie stresat de alţii cu prea mult timp.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

27 Comments

  1. Eheeeee… se vede ca n-ai veleitati de detectiv adolescent… Cum altfel ai putea sa stii ca X te ignora??? Sau si mai bine, vorbesti cu o prietena pe care o are si el in lista si vezi de exemplu daca ti-a dat invizibil doar tie… 😀

    • Cum se poate da pe Skype invizibil doar unei persoane din lista?
      Sau cum se poate ascunde data ultimei conectari. Ori se poate intra cumva direct pe invizibil pe Skype, fara a trece prin Conectat? Multumesc anticipat pentru raspuns. 🙂

  2. ei, dojo, ori sunt copchii indragostiti care isi spioneaza gagicile care le-au dat flit, ori oameni plecati cu sorcova.
    Cine dracu are timp de asa ceva???

  3. Eu cum mai caut fetili ce se feresc de mine de acum? 😀

    Glumesc! Da’, e o idee bună pentru că multe din siteuri erau folosite pentru a intercepta adrese de mail şi pentru a le folosi pentru a trimite spam, mult spam, cât mai mult spam.

  4. Poate ca este in firea omului sa traga cu ochiu’, sa se insinueze in intimitatea celuilalt … big brazăr …
    Bine zice @Pisica roz – “adolescenti”. Ca cineva serios nu ar fi folosit site-urile “deconspiratoare”.

  5. Am renuntat la YM cind aveam gramada de useri ce vroiau sa discute banalitati cind era deschis. Si culmea! exact cind eram mai ocupat cu altele trebuia sa fac convcersatie cu cineva care se plictisea. De atunci daca ma cauta cineva exista telefon. Suna, vorbim si gata.

  6. :)) tot ce-am vrut sa zic io au zis cei dinaintea mea. Cu musca ce mi se invarte in jurul caciulii, marturisesc aici de fata cu poporul ca si io am cautat un anume nene sa il vaz daca se ascunde. ca asteptam un semn de la el si nu voiam sa par disperata daca ii las offline. si voiam sa-l vad daca se ascunde sau nu. 😀 Da’ gata, am terminat demult cu prostiile astea. 😛

  7. O intrebare oot: Care este cel mai bun post de radio romanesc. Ma refer la muzica.

  8. Saru’ mana, cautam deja de o vreme ceva ce nu emite doar comerciala…aceeasi piesa de 15 ori pe zi.

  9. Eu niciodata nu am dat importanta acestui lucru. Si chiar daca stau pe invisible si lumea stie asta si ma acceseaza tot nu ii raspund. Vorba ta, daca omu vrea sa stea ascuns, sa il lase dracu`pe om sa stea ascuns in durerea lui.
    Oamenii care stau si urmaresc tot felu de statusuri de messenger mi se par oameni lipsiti de ocupatie. LAME! zic

  10. Mă bucur sincer! În sfârșit nu mă va mai bâzâi nimeni că de ce stau pe invizibil. Am și primit un mass cu un site care (chipurile) ar mai funcționa încă, dar povestea rămâne aceeași. Dacă cineva e invizibil, apare offline!

  11. Messenger-ul e inca o metoda de a evita o socializare face-to-face. Cred ca intru de 2 ori pe saptamana si nu stau foarte mult.

    Cat despre faza cu invizibil , e dreptul fiecaruia sa stea cum vrea. Daca nu vrea sa vorbeasca cu x, nu vorbeste. Daca nu vrea sa stea online, nu sta.

    Unii insa s-au uitat prea mult la filme cu spioni …

  12. Mor când văd atitudinea asta semi-elitistă. Dacă nu vrei să vorbești cu mine spune-mi și gata. Nu-ți place că te stresează X sau Y spune-le asta și dacă nu înțeleg de vorbă bună, blochează-i și cu asta basta. Dar de aici și până la eu nu mai folosesc Yahoo! messenger că așa și pe dincolo e cale lungă.

    Până una alta Yahoo! oferă un serviciu de mesagerie destul de decent în ciuda faptului că folosește un protocol proprietar și spre deosebire de Skype măcar există clienți open source pentru Linux. De versiunea pe 64 de biți nici nu mai vorbesc.

  13. M-ai facut curios cu articolul si chiar am incercat un “site” de genul si chiar nu mai merge.. au mai fost tentative de genul din partea yahoo. Poate asta o sa dureze mai mult 🙂

  14. eu de ceva timp stau numai pe invizibil. Sunt mult prea ocupata si stau pe mess doar sa daca am amai primit vreun mail sau nu. cand ti-e lumea mai draga hop apare cineva sa te frece la icre

  15. traim intr-o tara de ipocriti preocupati…..offff daca acele site-uri au zeci de mii de vizitatori??? nu va pune ceva pe ganduri? nu credeti ca e mai nasol sa stai pe invisible si sa freci la melodii de pe invisible, eu cred ca starea de invisible tb exclusa, cine are chef de yahoo messenger sa stea cine nu sa citeasca precum oamneii elevati vezi doamne o carte, punct

    • Miha, cine sta pe invisible probabil asteapta sa intre intr-un meeting cu careva si nu doreste ca intre timp sa fie asaltat de 10 indivizi care nu au ce face. Eu cel putin, cand foloseam YM-ul pentru asta stateam pe invisible. Sa discut cu cine aveam treaba si sa nu tot spun “scuza-ma, sunt ocupata” tuturor celor fara ocupatie in momentul ala 😀

      Nu e chestie de elevare, e chestie de gestionare a timpului. Daca am chef de povestit, stiu sa te gasesc, daca nu, lasa-ma in treaba mea, nu ma bombarda cu mesaje doar pentru ca apar online. Ca multi nu inteleg de vorba buna

      • Și te durea mâna să pui un status cu „sunt în ședință, nu deranjați”?

  16. Io nu inteleg de ce nu le dati ignore?
    Nu stau pe invizibil, dar daca ma streseaza unu ce nu stie de vorba buna, ignore si am terminat povestea.

  17. George right…..normal pui busy, dnd sau ignore,permanent offline si totusi eu cred ca in lista ai prieteni, cu prietenii se gaseste timp oricand de palavragit…cred eu….si totusi yahoo a stricat ceva…in yahoo insider imi apare un avatar vechi, cred ca bug-ul reparat are vina…sper sa se rezolve pentru ca nu mi convine sa am o poza publica pe care pur si simplu nu o mai vreau…..

    • Da, bravo, ai găsit soluția: pui busy. Din păcate trebuie să gândești mai departe de atât, spre exemplu dacă omul pe care îl aștepți vede că ești busy, poate nu știe că ești busy doar pentru restul lumii – nu și pentru el. Mai ales dacă acel om este la mii de km distanță, deci nu îl poți suna, cum îi comunici că statusul respectiv nu e pentru el?
      Pentru că nici să pui status “Busy, I’m waiting for X” nu e chiar în regulă, din simplul motiv că nu e treaba nimănui cu cine vreau să discut.
      Spune-ne cum vezi tu rezolvarea în condițiile astea, că cel puțin eu sunt foarte curioasă.

      • Da ai dreptate. Rezolvare nu prea exista… Poti doar sa iti cureti lista de prietenii nedoriti si/sau sa stai pe invizibil. 😀

        miha, am pe vechea adresa destuii “prietenii” si unul pe cea noua, ce pun tot felu de intrebari, si dau mess-uri stupide.

        Partea nasoala e ca pidgin are un bug, iar atunci cand ii dau ignore el tot imi poate da mass-uri…

  18. O sa moara toate pitzipoacele si cocalarii de ciuda ca nu mai vad dusmanii invizibili 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.