Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

5 motive pentru un continut original

Este mare scandal in blogosfera. Se pare ca o parte din tambalau l-am iscat si eu cand mi s-a luat un articol cu copy-paste (chiar si cu link) si am facut niscaiva valuri. Trecem peste faza cu “bad publicity is still publicity” in cazul plagiatorilor prinsi cu mata in sac .. exista insa mai multe motive pentru care continutul original este mai bun decat orice copietura:

  1. you’re just too pathethic. Clar. Iti deschizi un blog, visezi sa iti tragi masina noua si sa dea pe dinafara contul Paypal, dar nu te-ai gandit ca faza asta cu banii de pe blog-ul ala al tau presupune si niscaiva munca pentru tine. Daca nu esti in stare sa iti tii blogul ala sus cu creierii tai personali, de ce naiba mai irosesti spatiu si bandwidth?
  2. vei fi prins si te faci de kk. Minciuna are picioare scurte. Si furtul de continut cam la fel. Sunt unii maniaci ca mine de pilda care se uita prin statistici, prin google sau chiar pe copyscape. Nu este prima data cand unora dintre noi li s-a furat ceva, iti imaginezi ca stim si cum sa prindem faptasii. Iar acestia se fac de rahat FOREVER.
  3. lumea este mai mica decat crezi. Poate acum ai inca 17 ani si blog-ul e numai asa o faza. Daca insa incepe sa mearga OK si poate vrea cineva sa intre in relatii de business cu tine? Iti place sa se scrie despre tine ca esti hot de articole? Iti dai seama ca ai putea rata in timp niste deals serioase pe tema asta? Nimanui nu ii place sa lucreze cu indivizi fara scrupule. Si pe net cam tot ce faci se pastreaza. Un simplu search dupa numele tau poate revela multe chestii …
  4. ai putea sa te trezesti suspendat. Am avut inca un caz de furt de articole si un caz de furt de layout. Adica un nenea s-a trezit ca ii place cum arata MyBB.ro … asa ca a luat layout-ul. Am avut o discutie cu niste companii de hosting de la noi si toti mi-au spus ca in asemenea caz ar suspenda situl imediat. Eu as suspenda un client in momentul in care cineva imi dovedeste ca a fost plagiat.
  5. avem atatea subiecte de discutat … chiar sunt surprinsa de cate chestii ma pot lega in blog. Am un draft list (numai titluri) de 20 de articole .. si mereu imi vin idei. Realitatea e atat de ciudata, incat chiar ai despre ce sa scrii.

Te-am convins? Hai incearca si tu sa scrii de la tine. Lasa articolele altora si vezi-ti de treaba. Si vei putea avea traficul nostru in mai putin de 1 luna. Ne-a luat 5 saptamani sa ajungem aici .. tu poti chiar si mai repede si mai bine 😉

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

7 Comments

  1. Parerea mea ca cel care copiaza nu are caracter, nu are cap, este ratat. Replica cu “poate ai 17 ani si blogul..” m-a suparat putin 🙂

  2. Nu doresc sa jignesc pe nimeni. Sunt convinsa (prin exemple reale) ca sunt multi “pusti” chiar si de 13 ani care dau cu mine de pamant la orice ora la design, programming sau content writing. Ii cunosc pe multi si ii ador. Ei stiu asta 😉

    Pe de alta parte insa, aproape toate furturile de continut si de layout de la mine au fost facute de adolescenti care cred ca tot ce e pe net e al lor. Cei mai “batrani” au auzit de lege etc. Se tem. Multi tineri insa inca se cred intangibili.

    Respect urias pentru cei foarte maturi dintre ei .. sunt fericita sa cunosc atatea exemple remarcabile. Restul insa .. imi pare rau, intra la categoria asta 😉

  3. Nu e vorba numai de adolescenti, eu cred ca este vorba de cei redusi mintal fara o viata sociala si fara imaginatie, asta e tot … 🙂

  4. Mi se pare absurda pretentia ta sa le inchizi site-urile celor care te plagiaza via hoster.

    Nu intru in polemici privind plagiatul, dar nu cred ca este treaba hosterilor (cei care ofera hosting) sa inchida site-urile clientilor.
    Libera exprimare primeaza, fiecarea poate scrie ce vrea pe site, tu te poti judeca cu ei daca ai chef sa ii inchizi.

    Nu mi se pare ca hosterul ar trebui sa faca pe judecatorul intre plagiat si plagiator. Ei de fapt ar trebui sa isi vada de clienti si calitatea serviciilor.

    Repet, nici mie nu imi place sa fiu plagiat.

  5. Nu este absurda pretentia. Dincolo ASA SE FACE. Este o lege clara: tu esti clientul meu si plagiezi un site. Cineva te contacteaza sa stergi continutul sau layout-ul furat. Tu dai ignore. Eu ca si host sunt urmatorul contactat. Datoria mea LEGALA este sa indepartez continutul suspect in momentul in care mi se arata dovezile in cauza. Sa fim seriosi .. este foarte usor sa vezi cine de unde a furat.

    S-a intamplat pe la altii ca acela plagiat sa faca scandal maxim. Au fost discutii pe forumurile mari de webmasteri despre un caz de genul asta. Cel plagiat a avut tupeul sa intre pana in justitie. Normal ca a castigat, iar hoster-ul a platit oalele sparte cot la cot cu cel dat in judecata. Sa platesti cateva zeci de mii de dolari pentru un cont de hosting de 3 dolari mi se pare business prost. In mod normal eu ca hoster sunt vinovat ca si plagiatorul, daca nu iau actiuni impotriva sitului sau in momentul in care mi se aduce la cunostinta ca a furat.

    Eu personal nu imi risc banii pentru niste hoti. Si din discutiile de pe gazduire.info nici alti hosteri din tara nu isi pun gatul la bataie.

    Deci nu este o pretentie tampita de a mea. Este un mod de a te pune la adapost daca lucrurile se inrautatesc.

  6. Dincolo – unde? Probabil te referi la tarile care se scapa pe ele de frica ,,marii si puternicei Americi… 🙄 Host-urile offshore de prin Est si Sud-Est nu iti inchid sait-ul nici pentru warez, daramite pentru plagiat de aspect…

  7. […] Bogdan sau mister xerox, sau cum te cheama, citeste aici si aici. Etichete chirila bogdan, chirila bogdan copie articole, hot, plagiator, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.