Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Blogosfera noastra e parfum

Nu mă daţi dispărută, am avut de lucru. M-am apucat vineri după-masă la neşte modificări pe blogu’ de-mi poartă numele şi m-am luat cu distracţia. Am trecut încă un “milestone” personal, adicătele am pus de un skin wordpress de la mine putere. Normal că nu e perfect şi că alţii fac de 20 de ori mai mişto, dar îs al naibii de încântată de “activiteul” meu pe situl în cauză. Nu l-am testat în IE că s-a hotărât ordinarul să nu se conecteze de pe laptop (gaia ştie de ce) şi mai îs nişte şmecherii de pus la punct. Vă dau link la final, acu’ să vă pove.

M-am dus din nou pe entrecard.com, unde se găsesc căruţă de bloage şi e bun de nişte “initial traffic” să mă exprim elegant. Acum nişte luni prestam nişte minute pe zi acolo şi a fost destul de bine pentru “kickstart”, acum am revenit şi aştept să văd nişte rezultate.

Obiceiul meu e să caut în nişele mele bloage interesante şi să mai şi comentez, că dară comentariul de “cvalitet” este secretul către succesuri multiple. Şi caut, mamă, de 3 ore ceva decent de citit şi e plin de rahaturi.

Deci. Avem destui români dezastru la asta şi bloguri bune de şters de pe server, dar un asemenea procentaj de gunoaie nu găseşti nici la deponeul ecologic. E plin de bloguri despre entrecard. Normal, toţi deştepţii şi-au făcut bloage de entrecard, linked in, twitter şi mama mă-sii. Că e cuvinte căutate şi vine banul de rupe porcofelul. E o adevărată diaree de bloguri de “MMO” (make money online pentru virgini). Pe blogspot, cu un design de discromaţi şi mai multe bannere decât are un câine vagabond purici. Nu contează că îs morţi de foame şi fac 2 cenţi pe lună, nenicii ăştia ne arată calea spre bogăţii inimaginabile (cuget că sufleteşti, că de restul bani mărunţi).

Aşa … avem bloage de templates. Adică nenea nu ştie să schimbe nici logo-ul de pe free skin-ul descărcat de pe net, dar listează frate jde teme mişto, scrie 2 cuvinte şi gata, e blog de web design. Mai sunt şi nişte tanti cu skinuri din alea “awfully girly”, dintre care câteva e mişto, restul puteau să nu existe. Apreciez însă faptul că unele îs chiar talentate la faza asta şi, dacă n-ar avea 2000 de bannere, butoane şi glittery shit pe site, ar intra la categoria de “aşa, bă boule”.

Mi-am amintit că aveam nişte comentatori decenţi şi sper că nu şi-au şters siturile. După asta intru pe blogroll la ei şi câţiva alţi decenţi şi poate apuc naibii să citesc ceva în seara asta.

Aşa că, dragii babei, când mai aveţi impresia că la noi s-a răsturnat căruţa cu proşti, intraţi pe “internaţional” şi vedeţi ce le poate pielea retarzilor. Şi la noi mai poţi să îl iei pe câte unul în “şocuri” şi poate învaţă ceva. Avem destui bloggeri “penibili” la început, care s-au pus pe treabă serioasă şi sunt super OK. La ăştia nu poţi zice prea cu foc una-alta că se agită burgerul în ei şi e de rău.

Mda, ze link … www.ramonaiftode.com

PS: daţi cu linkuri de bloage englezeşti de web development decente şi săru’mâna în avans, să trăiască familia voastră.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

20 Comments

  1. Bine ai revenit:), pana acum nu am fost tentat sa caut bloguri internationale, adic am in blogroll sin din alte tari, dar scris de romani si in limba noastra mioritica. Daca am sa gasesc te anunt, oricum nu stau sa citesc/urmaresc blogurile publicitare, alea cu bannere multe, care fac doar reclama si care nu transmit ceva..deci cand oi gasi ceva fi sigura ca va fi de calitate:) O seara placuta si o saptamana la fel!

  2. :)) Vrei să mă apuce depresia? Am văzut şi eu bloguri în engleză tăticu. 80% nici nu ştiu să scrie bine în engleză. 90% au o coerenţă oribilă.:))

    Eu citeam nişte bloguri ale unora de prin Iraq, dacă te interesează, deşi nu cred.

  3. bha, mijto site’u.

    ti-o mai zis cineva ca esti un monument de bun simtz si ca meriti citita numa pentru cum folosesti engleza?

  4. :)) Din pacate nu stiu nici un site cu ceea ce cauti tu.
    Dar m-ai facut sa rad de dimineata, de cred ca am trezit vecinii. Cainele sigur e treaz din cauza mea. 😛

  5. Ramona, cand ai facut tema pentru blogul ala ai avut din cate vad un moment de feminitate accentuat. Altfel nu-mi explic folosirea acelor nuante de violet, de verde.

    Sincer, mie imi placea mai mult vechiul design.

    Dar daca nu imi place asa de mult asta nou nu inseamna ca nu iti voi citi blogul in continuare. Scrii multe lucruri interesante acolo, continut premium as zice, high quality. Felicitari!

  6. Link-uri n-am de unde sa-ti dau, dar pot sa-ti spun ca ma simt bine… nu sunt singuru` care scrie o data pe luna. 😛 (Dar pe mine in ce oala m-ai bagat?)
    Parerea mea, sincera, e ca site-ul e prea fad, are culori de esenta tare, dar foarte pale… ar trebui sa folosesti niste culori mai stridente si asta nu neaparat ca sa epatezi ca nu-i cazu`.

  7. aham, Perti zice bine. E frumos al naibii 😀 dar e unpic ‘palid’. Cel putin la mine pe laptop asa se vede.
    Nice work, apropo 🙂

  8. Dojo cred ca totusi va trebui sa cauti “mai adanc”, pentru ca treaba e simpla. Blogosfera nostra e mica, “cantitatea de produse sterile e proportional la ea, mica”. Pe cand adca vorbim de blogurile in engleza o stii si tu prea bine, ca ele sunt MULTE RAU. Asa ca si “sterilul” e mult rau. Asa ca bafta in continuare!
    P.S. Recomandare: Mergi dincolo de pagina 10 al cautari. la mine tine intotdeauana. Si de acolo din link in link dau peste lucruri mai mult decat interesante! 😉

  9. Măi, spre ruşinea mea, în afară de unele bloguri deja foarte cunoscute pe nişe de IT&C si gadgets, nu citesc mai nimic din .com.

    Oricum, se găsesc uscături atât în blogosfera românească, cât şi în cea internaţională, numai că, aşa cum a spus şi artistu mai sus, cea internatională este mult mai mare.

    Din păcate, în ciuda faptului că blogosfera românească este destul de plină de globberi, încă nu există bloggeri români care să scrie la acelaşi nivel cu cei mai buni din .com (deşi unii se apropie destul de mult de… să zicem idealul ăsta).

  10. “PS: daţi cu linkuri de bloage englezeşti de web development decente şi săru’mâna în avans, să trăiască familia voastră.”

    Decent nu ştiu dacă este blogul meu, dar cel puţin scriu ce am eu de spus, când am eu de spus 🙂

    Happy blogging!

    PS: e pe blogspot pentru că îi acord o importanţă aşa de mare încât nu-mi arunc banii pe fereastră degeaba. Zgârcit domne’ 🙂 Totuşi sper că asta nu va afecta conţinutul însuşi.

  11. 1) Primul lucru la ce m-am gandit a fost sa caut pe google si sa te “ajut” cu niste linkuri… dar in zadar deoarece acelasi lucru il poti face si tu 😛

    2) Dupa ce am citit primul paragraf am cautat linkul sa-ti vad blogul. Si stii ce? Esti prea modesta sau te subestimezi (si totusi ma inclin spre varianta a doua). Dupa cele scrise in articol, nici nu prea cred ca ai nevoie de un blog cu nuj ce lucruri mijto si scipici si blabla… ma doare mana sa scriu. E bine fix asa cum e.

    3) Poate gasesti cateva articole dragute pe blogul meu 😆

    PS: Punctul trei a fost o gluma 😛

  12. ontopic: nu-ţi merge meniul de sus al blogului prezentat în acest artico.

    offtopic: ieri am ajuns disperat pe un site unde am găsit ce-aveam nevoie. în footer era link spre dojodesign 😛

  13. ca idee: ce anume cautai/cauti sa cetesti ? Adica literatura anonima , despre SeFisme, Tech …etc ?

    rar gasesc ceva util de citit si in general citesc chetii tehnice, programare, stiinta .

    cateodata, cand vreau sa’mi aduc aminte de sclipirile mele de stupizenii, mai intru pe sotosoto.blog-u.net . Rar ‘mi vine cate’o prostioara in mine dar, si cand vine, de frica sa n’o uit o scriu acolo 🙂

    ceva care mai citesc: nextenergynews.com din cand in cand.
    have fun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.