Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ace, brice şi carice …

Din seria “mi-am tras camcorder full HD şi Spielberg e copil mic pe lângă mine”, astăzi ne delectăm cu încă o producţie a studiourilor Dojo, făcută tot pe vremea (aia bună a) plimbării prin Obamaland. O chestie ştiu că m-a surprins în primele zile în NYC şi anume cât de multe “magazinaşe” sunt, cât de diverse şi de mici. Spaţiul acolo este orice dar nu ieftin, aşa că un SRL nu-şi permite să se lăţească pe tot parterul unui bloc. Pe la noi sunt obişnuită cu spaţii ceva mai serioase (nu vorbesc de orice rulotă cu pretenţii de “butic”, dar oricum), aşa că am rămas destul de uimită să văd ce “cuşti” sunt pe acolo.

Şi cel mai distractiv este că găseşti de toate: cabinete medicale, lângă un “deli”, lângă un cabinet de avocatură, lângă un Dunkin’ Donuts, lângă un atelier de tâmplărie etc. De mare angajament şi succes sunt “spa”-urile (chiar şi pentru unghii (dracu ştie ce fac americancele cu copitele, că mă depăşeşte), saloane de frumuşeaţă, cabinete de “piciorongi” (podiatry să fiu mai corectă – cuget că monturile şi bătăturile îs boală naţională) şi, normal, catraliarde de restaurante de la mama lor de-acasă (pe orice coclauri mondiale va fi acea casă). Toate micuţe (că de unde bani de mai mult spaţiu), îngrămădite şi colorate. Fiecare cu a mă-sii, vorba unui clasic în viaţă.

Cele mai simpatice îs multele săli de sport, unde se predă de la Zumba la Karate sau Kung Fu. Io, om obişnuit să mă antrenez în sala a mare de sport de la UVT, nu pot decât să-mi imaginez ce mişto e să alergi într-o cameră de 3 pe 5. Probabil se poate.

Oricum, nu vă mai plictisesc, iote şi producţia cinematografică.

Avem deci un shop de “memorabilia”, nelipsitul nail spa, restaurantul de sushi, un coffee shop, o locaţie pentru petreceri (probabil de 10 pers. max, că n-au loc mai multe), un “făcător” de minunăţii din porţelan, încă un shop cu tot felul de prostii şi nelipsitul “deli”, că doar mor oamenii de foame în cvartalul ăla.

Nu lipseşte CVS Pharmacy, care vinde de la tampoane la ţigări şi cola (da, au şi sectorul de farmacie undeva în spate, în rest poţi cumpăra aproape ca de la super-market).

O chestie este însă comună: sunt amabili şi atenţi. Probabil pentru că ştiu câţi vecini cu aceeaşi “specializare” au

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

6 Comments

  1. Acolo, chiar daca este uimitor ceea ce se vede, se fac adevaratele afaceri. Nu trebuie sa ai spatiu cat sa intorci un TIR (cu doua remorci) ca sa tii pe picioare o afacere. Vorba ceea, pentru o afacere reusita la ora actuala iti trebe un laptop, minte si timp. imagineaza-ti Dojo pe portiunea aia cate laptoape, minti inguste si timpuri ar intra 🙂

  2. Ei au o diversitate, la noi vezi: bancă, farmacie, bancă, farmacie, bancă, bancă, farmacie.

  3. Faina prezentare ! 🙂
    Ce sa mai zicem ,noi de exemplu l-am dus pe Rocco al nostru la un salon de infrumusetare pentru caini unde pentru 31 de dolari, timp de 3 ore l-au spalat , uscat, frezat, taiat unghile, spalat in urechi si pe dinti si parfumat. 🙂
    Cand l-am luat acasa ne era mila sa il lasam sa calce pe jos, am vrut sa il iau din masina in brate si sa-l duc direct in casa ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.