Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Auch

Azi este “braces day” pentru luna in curs. Ziua intai a fost pe 1 Iunie, cand mi s-au plasat strategic niste braces Damon 3 pe molari si premolari, apoi vine Invisalign. Azi am fost la ajustarile de rigoare. Merge treaba foarte OK. Am ales inca vreo cateva saptamani aparatul metalic, pentru ca face treaba repede si bine. Puteam pune deja Invisalign pe dintii de jos, la cat de OK raspund la tratament.

Mai bine un pic de rabdare 😉

Pentru cei care nu stiu ce e cu termenii astia:

  • niste informatii despre aparatele ortodontice
  • despre Damon
  • ce este Invisalign
  • situl oficial Invisalign .ro

Am inceput cu ala de metal si tot felul de arcuri si “rotite” pentru ca situatia era usor disperata (dinti mari, inghesuiri puternice, 2 dinti de rotit etc.). Invisalign-ul nu poate trata asemenea cazuri grele, dar nici eu nu ma topeam de incantare la ideea a 2 ani in metale vizibile. Asa ca s-a facut un hibrid de tratament: inceput pe Damon (pe laterale, nu se vede) si continuam the fine tuning cu Invisalign, care nu se va vedea.

Azi am primit niste vesti bune: suntem very on the way, foarte aproape de noua faza de tratament pe partea de jos. Caninul care trebuia dus la loc este in its place (7 mm deplasare in 6 luni .. e super), un dinte e aproape rotit, un spatiu aproape inchis. Vad si eu deja diferentele si ma bucur.

Acum insa dor dintii un pic .. este faza de dupa ajustare, cateva ore de disconfort. Partea imbucuratoare este ca nu dureaza mult si durerea este super acceptabila (nu am nevoie de calmante). Pana maine trece .. oricum .. mananc destul de OK, deci nu e chiar chin.

Astept luna decembrie .. atunci se pare ca sunt alte “miscari” de facut.

Pentru cei interesati, recomand cu mare caldura clinica Smile Factory. M-am atasat mult de ei, din martie, si ma simt OK. Da, eu sunt unul dintre putinii “anormali” care se simt bine la dentist. 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

One comment

  1. Hehe…am avut de pus 4 plombe… si m-am simtit foarte bine la dentist…deci sunt in grup cu tine. De fiecare data, chiar daca ma dureau dintii cand imi scoteau nervi si alte chestii(ma dureau cu tot cu anestezie :D), stia doamna doctor dentist cum sa imi distraga atentia…vorbea despre lucruri interesante, priveam la televizor, so…si mie imi place la dentist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.