Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

BlogWorld Expo: ziua a doua

Despre primul meu șoc cultural în ceea ce privește online-ul din SUA am scris deja. Am întâlnit încă din prima zi la BlogWorld Expo bloggeri de toate „mărimile” și diverși antreprenori online, despre care nu prea puteai bănui ce „pot”, pentru că nu erau atât de cocoși ca noi. Puteai discuta cu un începător sau cu un CEO de la vreun business cu o cifră de afaceri de milioane, toți erau relaxați și extrem de prietenoși.

Pentru a doua zi aveam deja alese câteva prezentări ce aveau legătură ori cu aspecte pe care doream să le îmbunătățesc sau chiar servicii/facilități pe care le-am cam ignorat. În general am fost plăcut surprinsă de calitatea prezentărilor, deci nu au fost pierdere de timp.

La 9 dimineața am avut de ales între „ What Happens When Your Fun Little Personal Brand Grows Up” și „A World Gone Mobile”. La cât sunt eu de pasionată de mobile, am ales prezentarea cu brand-ul, susținută de Peter Shankman și Jelena Woehr.

Prezentarea a fost un fel de „duet”, dar în general Jelena a avut rolul de a adăuga diverse detalii, starul prezentării a fost Peter.

Prezentarea a fost excelentă, ușor comică (Shankman chiar are un haz aparte) și merită un articol separat. Ideea cea mai importantă este  .. două: încearcă mereu să faci măcar 10% mai mult decât majoritatea și așa vei fi deja foarte bun, în condițiile în care majoritate sunt mediocri, și nu-i pasă nimănui cât ești de „ciudat”, atât timp cât PRODUCI bani.

Următoarea prezentare a fost a lui Lewis Howes (care arată mai bine decât în poze) – „How To Build A 7 Figure Online Lifestyle Business (by doing the opposite of what you think)”.

Ca și conținut prezentarea a fost cam pierdere de timp. Dacă doreai o prezentare „motivațională”, atunci erai extrem de mulțumit. Din punctul meu de vedere nu s-a oferit ce s-a prezentat în titlu, deși povestea lui este una interesantă: fost fotbalist, accidentat încât a ieșit din „cursă”, rămas fără nimic intereant de făcut și apoi devenit un mic guru Linkedin și bun speaker/promoter. Încă un exemplu că nu trebuie să te naști cu stea în frunte, trebuie doar să ai destulă pasiune și chef de muncă. Super simpatic și amabil.

Ușor prost-dispusă că mi-am pierdut timpul cu prezentarea aceasta, deși a fost agreabilă, am rămas totuși în aceeași sală pentru a-l revedea pe Syed Balkhi, de data asta prezentând „From Zero To 5 Million Page Views In 3 Months Using Creative Lead Generation In WordPress”.

Au fost multe detalii tehnice și idei destul de interesante. Nu sunt un mare fan de newsletters și chestii similare, dar pentru cei care doresc să atașeze aceste facilități și să adune adrese de email, Syed chiar a oferit destule detalii clare. Cu studii de caz, așa cum se cuvine.

Am luat o binemeritată pauză de masă, apoi am vizitat secțiunea de expo. Atașez câteva poze, nu cred că e nevoie de mai multe detalii, probabil recunoașteți majoritatea expozanților:

Am marcat apoi pe listă o prezentare de la care nu prea aveam așteptări: Rich Brooks – „50 Content Creation Ideas: You’ll Never Suffer From Bloggers Block Again”.

Mă gândes că, dacă merge treaba cu pomul lăudat, și opusul e valabil. Cel puțin în acest caz chiar așa au stat lucrurile. Prezentarea a fost excelentă, bine organizată, am găsit o groază de idei bune, pe lângă informațiile pe care oricum le știam ca blogger. Chiar l-am interpelat pe Rich după ce s-a terminat prezentarea, doar să-i spun că a fost una dintre cele mai utile și interesante din tot Expo-ul.

Ultima prezentare era „Mastering LinkedIn Marketing To Blogging Success” susținută de Stephanie Sammons, o sudistă molcomă din Texas. Era exact ziua în care a fost „hecuit” LinkedIn, vă dați seama ce bine s-a potrivit 😀

Prezentarea a început cu tot felul de detalii financiare și statistici LinkedIn (defect profesional, mă gândesc, că Stephanie era „finanțistă” acum niște ani) și eram pe punctul de a mă ridica să plec. Nu mă încânta să dau de încă o prezentare cvasi-inutilă. Dar pentru că-s mai de la „țară” și-mi era rușine să ies așa în plină prezentare, am decis să rezist.

Și, după ce a terminat cu prostiile alea fără importanță, a pornit prezentarea serioasă. Excelentă. Sfaturi extrem de utile pentru un utilizator LinkedIn și mici secrete pe care le știe un om ce stă destul de mult pe rețea. A doua zi am stat la povești (am dat de ea) și am felicitat-o pentru prezentare. I-am spus însă că fazele alea de început nu au fost chiar utile și că eram pe punctul de a pleca. Mă bucur că nu am făcut-o pentru că sfaturile pentru o folosire bună a LinkedIn au fost chiar excelente. Mi-a spus că a mai primit comentariul ăsta de la alți spectatori și că-și va ajusta probabil prezentarea în viitor. Nu am de unde să știu asta, că nu o voi mai vedea, dar mi-a plăcut atitudinea absolut OK, fără să devină defensivă, dacă a primit un feedback.

Am încheiat ziua mai repede (nu am mai stat la keynote speech) și am venit acasă cu idei multe și aceeași senzație că am extrem de multe de învățat.

 

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

4 Comments

  1. Dojo, ne-ar fi de folos dacă ai povesti pe larg lucrurile utile pe carea le-ai aflat despre blogging !

  2. Suna foarte bine, imi pare rau ca nu am fost printre participanti. Din lucrurile utile pe care le-ai aflat vom surprinde probabil si pe blog, daca vizeaza partea de comunicare cu cititorii. Care a fost cea mai utila prezentare? Daca ai da timpul inapoi si ai avea timp sau voie sa mergi doar la o singura prezentare, pe care ai alege-o?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.