Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Caritate cu forta?

Azi am venit de la banca, m-am inscris la scoala de soferi (mda, vine si faza asta a vietii :D) si am trecut strada spre farmacie, doar doar gasesc o periuta electrica .. yeah sure.

Cand sa trec drumul, dau de un nenea intr-un carucior cu rotile si mana .. of course intinsa. Am trecut pe langa el si inca vreo cativa metri ma tot “apela”: “doamna, doamna .. ”

Ok .. sunt o persoana caritabila. Adica inca printre “nebunii” care mai dau bani din cand in cand unor cersetori, cumpar mancare pentru cainii vagabonzi, mai ajut cate un batran. Dar mi se pare normal sa fac asta pentru ca EU VREAU, nu pentru ca striga unu’ si altu’ pe strada dupa mine. Ce sa ii spun astuia? Ca aveam numai o hartie de 100 ron la mine? Sa ii cer rest? Sa ii cer scuze ca indraznesc sa NU ii dau de mila?

Am ajuns oare atat de rau incat sa fim fortati sa fim caritabili? S-a mutat “mila” de la faza “dau pentru ca asa simt in momentul ala” inspre “dau pentru ca altfel ma injura nu stiu care?”

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

2 Comments

  1. Nu ştiu dacă ai observat dar şi când stai cu maşina la semafor se întâmplă să vină un copil,să îţi şteargă geamul maşinii şi să îţi ceară bani.Asta e tot o formă de caritate forţată..Ei cred că vor să se îmbogăţească nu să trăiască

  2. Sa vezi cum e prin Bucuresti, mai au un pic si iti scot ochii cu mana aia intinsa numa’ sa le dai si lor… Daca le dai cate un mar sau 5 mii de lei, in functie de ce ai si tu la tine, se uita de parca le-ai facut cea mai mare jignire posibila, mai-mai arunca cu aia dupa tine!

    Partea cea mai tare e cand incepi sa calculezi ce castiga ei. Sa presupunem ca sunt din aia care cersesc doar in metrou. Sunt cam 4 minute intre statii, cu un minut stationare, asta inseamna 12 de vagoane pe ora. Sa presupunem ca iau minim 1 RON din fiecare vagon: asta inseamna 12 RON (dar nu iau atat, iau mai mult, evident, fiindca multi sunt prosti si le dau bani ca lumea). Sa presupunem ca cersesc dupa program clasic, adica de la 9 la 5, fara weekend (desi evident ca cersesc mai mult de atat), ceea ce inseamna 9 ore x 5 zile x aia 12 RON… Vin 5 milioane jumate pe saptamana. 5 milioane jumate, inmultit cu 4 saptamani: 22 milioane. Si sa vezi acum ca vin sarbatorile cat or sa castige…

    Minunat, nu? 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.