Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cavtat in decembrie

Să n-aud comentarii ca e proastă poza sau neîncadrată bine .. mai mult nu pot 😀

Acesta este Cavtat (se citeşte “Ţavtat”), un mic sat pescăresc la 16 km de Dubrovnik, locaţia pe care am descoperit-o astă vară cu “soarele”. Super liniştită staţiune, cam scumpuţă, curată ca în palmă şi frumoasă foc.

Poza este făcută dinspre zona Primăriei (lângă “terenul” de polo, pentru ăia de au fost pe acolo) şi ceva special: NU SE VĂD IAHTURI. În timpul verii nu poţi presta o imagine de genul ăsta din cauza unor “ustensile” de milioane de dolari ce stau la mal pentru ca stăpânii din Monaco sau Cape Town să se etaleze şi noi proştii să ne holbăm.

Am avut vreme frumoasă, 8-12 grade cu plus, ceva nori şi o zi de ploaie. Recomand cu căldură staţiunea în cauză. Dacă sunteţi însă amatori de agitaţie şi night-life poate e mai bine să vă opriţi la Budva, că acolo e mai mult “ritm”. Cavtat este ideal pentru nişte “babalâci” ca noi, doritori de linişte şi natură frumoasă.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

13 Comments

  1. Hi hi… fata draga, no seminte, no gherete cu gogosi, no betivi sau manele. Planeta se cheama Croatia si nu am dat nici eu 2 bani pe ei pana nu m-am foarte socat de ce e acolo.

    Am crapat si am ajuns in rai, cam asta este ce spui cand ajungi acolo .. merita banii, fiecare cent

  2. “Un mic sat pescaresc” cu aspect de “un mic orasel -hait! asta-i pleonasm!!- cochet”. Da’ am si eu o intrebare: pe ce planeta se afla? Ce-i curatenia aia, ca ma dor ochii?? Unde-s pungile de seminte de pe alee, unde-s pet-urile din apa??

  3. A, si ma gandeam cu frica-n suflet : oare e nevoie de un razboi ca sa avem si noi niste sosele nu ceva deosebit, doar cu un strat de asfalt continuu, fara crapaturi, gropi, denivelari, si de preferat cu o dunga pa-n mijloc?

  4. Am discutat cu croata noastra despre “ce v-a adus raboiul” si este si ea de parere ca nu a fost ceva prea bun. Peste ei au intrat muntenegrenii si s-au refugiat fugind peste mare spre Dubrovnik (drumurile erau blocate) si apoi in Zagreb. Din Cavtat s-a bombardat Dubrovnikul timp destul de indelungat.

    Am fost si la Mostar (alta zona de conflict) si ti se rupe sufletul cand te gandesti la oamenii ucisi si cladirile ciuruite sau daramate de tot.

    Din razboi croatii au iesit destul de bine, ca sunt independenti. Si, din cate am inteles de la “soare” (ca n-am studiat problema prea mult) au primit si ajutor din afara destul.

    Serbia este inca in urma dupa razboi. Parcul auto s-a intepenit la 1990, plin de Golf 2 si Yugo sau Opel Kadett, masini care la vremea aia “vorbeau” despre un trai bun. De atunci insa prea putini si-au permis sa schimbe masina, asa ca le au tot pe alea.

    Muntenegru e frumos, dar inca destul de murdar. Budva e mai acatarii, dar departe de curatenia din Dubrovnik. Kotor Bay devine deja ceva mai igienic, acum ca a crescut interesul turistilor.

    Bosnia – Herzegovina este superba ca si relief. Au niste munti de plangi. Si culmea este o tara destul de sigura. Incep sa se dezvolte si ei pas cu pas, dar e plin de ruine ale caselor arse si bombardate. In Mostar e plin iar de ele … Sarajevo, dupa cum scriam intr-un post anterior, este un oras frumos. Sunt si zone mai putin atractive dar au si niste cladiri superbe.

    Croatia din “interior” este cam ca Romania. Curatica, dar se poate si mai mult. Pe litoral insa e dementa. Curatenie si eleganta. Am prins niste kilometri pe litoral si am ramas cu gura cascata. Chiar te simti in Germania pe acolo.

    Punctul comun al tuturor este ca au sosele de bun simt. Nu am dat de drum rau si chiar ne-am fatait pe destule.

    @Marin Vasile .. ma bucur ca iti place. Mai am cateva imagini frumoase 😉

  5. deja incep sa visez cu ochii deschisi. de aia nici nu aprofundez prea bine posturile tale cu Croatia…sa nu visez de tot. desi cred ca se merita.

  6. Hi hi.. aprofundeaza-le linistit si viseaza. Eu de pilda nu am fost nu stiu cat de incantata asta vara .. era vorba de Grecia, Malta sau Spania si noi am plecat in Croatia. M-a bucurat insa ideea de a fi cu iubi in concediu (ca nu prea pupam din astea) si faptul ca mergem la mare. Plus ca nu sunt chiar pretentioasa (desi par :)).

    A fost o surpriza senzationala si, dupa cum spuneam si alta data, nu cred ca ma intereseaza prea curand o alta destinatie. Ne-am regasit pur si simplu acolo si ambii am avut numai chestii pozitive de comentat, ceea ce este deja un record.

    Si eu visez cu ochii deschisi ..la ziua in care voi revedea locurile in cauza 🙂

  7. Imaginea este foarte frumoasa. Mie personal imi plac mai degraba oamenii, iubesc sa vad oameni interactionand si as prefera sa vad asa ceva pe blog.

    Dar o imagine linistita, cu un oras la malul apei e greu sa nu ii placa cuiva. 🙂

  8. Nu prea .. sunt cam 800 de KM dus pe un drum mai lung, 700 in general. Si caruta lui iubi consuma 5 la ora, deci nu e tragic.

  9. Nu sunt experta in fotografii, dar oricum cea pe care ai postat-o e superba (altele nu mai ai?), pe langa faptul ca visezi cu ochii deschisi daca te uiti mai atent.

  10. Te descurci mai bine decat mine sa faci poze. Croatia este minunata. Nu m-as fi gandit la tara asta ca la un obiectiv de vizitat pana sa citesc ce ai scris aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.