Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cazurile de COVID sunt numeroase si eu imi trimit copilul la scoala. Sunt nebuna?

La mijlocul lui septembrie aveam cam 800 de cazuri noi in NYC si eu ma gândeam că îmi trimit copilul la moarte sigură. Acum sunt peste 10 mii și o trimit la școală. Am înnebunit?

După cum precizam în articolul cu planurile de deschidere a anului școlar, se merge pe sistem hibrid (blended, îi zic ei), la care am aderat și noi sau full-remote (doar online), la care am decis să nu ne aruncăm atât de repede, mai ales că pot și acum, la ora 8:37 seara să mut copilul instant.

Motivul 1: Am încredere în proceduri și, mai ales, în stricta aplicare a lor

Pentru că americanilor le plac procedurile, exact ce am precizat eu se intâmplă. TOTUL este pus la punct și se respectă până la punctul de pe i. Intrarea se face doar pe ușa stabilită, la ORĂ FIXĂ. Masca obligatorie. Distanțare. Fără discuții, fără excepții.

Înainte să ajung la școală, completez un formular online, direct din contul Nadiei de student. Este un cont făcut de DOE (Department of Education), care o va urmări toți anii școlari. Acolo se știe când a intrat în sistem, ce număr matricol are, ce note, ce prezențe etc. TOT!

Odată ce dau no pe chestii ca (ai simptome COVID, ai intrat în contact cu un bolnav, ai călătorit etc.) îmi apare un checkmark verde și poate intra în școală. Arăt telefonul sau printez foaia, altfel nu intră copilul în școală nici dacă e fiica lui Trump.

Testarea COVID este gratuită, mai nou și obligatorie în școală. Dacă nu ești de acord, ții copilul acasă. Nadia a fost testată de 2 ori deja, fără probleme și stres.

Au fost deja cazuri de COVID în școală, doar câte unul disparat. Dacă sunt 2, se închide automat școala 14 zile. Nu a fost cazul.

Copiii poartă mască TOT TIMPUL (excepție când mănâncă/beau). Nu se mișcă din clasă, nu se mișcă din bancă. Fiecare are locul lui marcat, nu stă pe alt loc, nu stă bot în bot cu altul, nu se trezește nimeni că se sufocă dacă are masca pe față.

Mă întreba Mircea zilele trecute dacă nu se găsește careva să fie mai cu două perechi de oo? Nu, pentru că nimeni nu-și pune sănătatea sau chiar viața în joc pentru că x vrea o excepție. Iar profesorii și personalul din școală sunt în prima linie, când au de lucru cu sute de copii.

Dacă nu îți convine, ții copilul acasă și e bine.

La Nadia în clasă sunt 6 copii în cohorta ei (A). Merge la școală luni + miercuri, marți + miercuri, doar miercuri. Apoi se repetă. E mult mai strict decât înainte, dar, fiind puțini copii, calitatea actului educativ e super-ridicată.

În zilele în care nu are școală in person, lucrează online. Momentan sunt extra-încântată de tot, e perfect organizat, chiar se face școală, progresează, are de învățat etc.

Motivul 2: Se moare mai puțin

În primăvară a fost carnagiu la noi, au murit cam 10% ditre infectați. Acum avem 10 mii de cazuri noi și au murit 10 oameni.

Asta îmi dă cât de cât încredere că poate, cu spitalele încă ne-ajunse la maxim și cu protocoale mai bune, dacă dă bucuria peste noi, poate nu ne mutăm pe norișor.

Spitalele din New York sunt destul de „stresate” de valul doi de COVID, dar cumva medicii reușesc să salveze viețile pacienților în număr mai mare, au deja și ei proceduri mai bune, cine știe.

Motivul 3: Școlile generale nu sunt focare de COVID

Culmea.

Din toată lista de riscuri, școlile elementare destul de jos, deci șanse mai mari de contagiere sunt la party-uri, prin restaurante sau pe metrou, că biserică oricum nu servim, iar la shopping se merge rar și unde nu e prea multă lume, sau comandăm online.

La școală o duc doar eu (deși ar putea merge cu bus-ul), acolo știu că se respectă la sânge toate cerințele, apoi vine acasă.

Am putut păstra o urmă de normalitate și datorită faptului că are 2-3 prieteni în zonă, cu care se joacă afară, a mai făcut și tenis.

Mai are 2 zile de școală anul ăsta, apoi vine vacanța de final de an. Nu i se spune de Crăciun, că-s o groază de nații aici care nu sărbătoresc. Așa că e doar Winter Holidays.

Bine și așa …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

5 Comments

  1. Cum-necum se pare ca ei totusi s-au organizat foarte bine. Din pacate, in Romania, unele lucruri sunt cumva de neinteles din punctul meu de vedere. Adica, s-au inchis scolile, dar au lasat afterschool-ul deschis. Desigur, asta ne ajuta ca parinti de copil in clasa pregatitoare. De ce nu au lasat si scolile deschise chiar nu inteleg. Mai ales ca acesti copii au mers la scoala din 14 septembrie pana la inceputul lui noiembrie, iar in scoli erau implementate masuri destul de bune de protectie. E clar ca interactiunea invatator-elev e intr-un fel cand sunt in sala de clasa si in cu totul alt fel cand fiecare e pe unde apuca: acasa, la after school sau la bunici. Spre norocul fetei noastre, ea are parte de o invatatoare tanara si implicata ce incearca sa tina lucrurile sub control, sa se faca placuta si sa-i implice cat mai mut pe copii in activitati.

    • O sa sune naspa ce zic, dar multe masuri in Romania nu prea au sens. Si asta nu o zic cu emfaza, o spun cu tristete, ca avem familia in tara si ne dorim sa-i stim sanatosi si in siguranta.

      Aici inchiderile se fac, sau se incearca sa se faca, totusi cu cap. Daca s-au inchis scolile, s-au inchis si afterschool-urile si tot. Scolile s-au deschis in septembrie cu multa atentie si s-au studiat statisticile non-stop. O fac eu, de acasa, pentru ca am acces usor la date, o fac cei care conduc “satul”.

      Apoi au inchis, pentru ca am trecut de 3% positivity rate (3% din testati sunt pozitivi), s-au tinut 2 saptamani inchise si acum se deschid doar elementary schools, ca s-a dovedit din studiile lor ca astia mici de tot sunt cei mai ‘imuni’ la porcaria asta.

      Se sta la aproape 2 metri distanta unul de altul (6 picioare / 1,8 m) in scoala, se merge doar pe grupurile desemnate, sunt 5-7 copii intr-o clasa in care normal erau 25-30.

      Sistemul remote merge PERFECT, o sa scriu un articol despre cum arata chestiile astea, poate se prind niste idei utile si de cei in Romania cu putere de decizie si minte deschisa.

      Desi trecem prin porcaria asta de pandemie, copilul NU a regresat la scoala, face multa treaba in continuare, merge inainte, se simte OK. singura durere e ca din alea 2 luni de petrecut in Europa s-a ales praful, dar in rest, daca nu iau lipsa calatoriilor, viata ei a fost destul de decenta.

  2. Chair urmăream sa vad când mai postezi un articol legat de școala din NY ❤️. În România din păcate, se întâmplă multe fără sens și noima, iar învățământul online e o gluma, din păcate. Noi avem oarecum noroc, cel mic fiind la privat, a mers toată perioada la gradinita. Nu îmi pare rău deloc. Au fost impuse reguli gen, părinții nu au voie înăuntru, purtam masca când lasam/luam copilul, dezinfectat pe mâini atât copii cât și adulții. Educatoarele poarta masca mereu,etc. Atât pentru Rareș cât și pentru noi a fost minunat ca am reușit în perioada asta sa pastram un ritm oarecum normal. Noi fiind în home office, e imposibil sa lucrezi cu un Toddler lângă tine 8h/zi. 😁.
    Sărbători frumoase!

    • Oh, stai sa vezi ca astia vor din ianuarie sa ii duca 5 zile pe saptamana. PE TOTI din nou. Simt ca ma ia asa cu racori, dar sper sa fie OK.

      Sarbatori fericite iti doresc, alaturi de cei dragi. Sa fiti sanatosi si sa aveti un 2021 asa cum mi-l doresc mie 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.