Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ce se poate vedea asa scurt in Amsterdam?

Weekend-ul ăsta am făcut şi noi marele pas de a ne pune de acord cu R., prietenul din NYC, să vedem cum şi când ajungem. Am luat şi “belentele” de avion de la KLM de data asta că LOT s-au porcit şi au preţul mai mare cu vreo 150 de euro. Vom face deci escală în Amsterdam, 2 ore în 7 martie, când ne luăm tălpăşiţa şi 7 ore în 4 septembrie, când revenim.

Cum aeroportul Schipol are bunul simţ să fie la vreo 14 km de oraşul “de vise”, e clar că n-o să dormim în aeroport, când e rost de plimbat dosul măcar 3-4 ore prin ze city.

Deci, ăştia care v-aţi preumblat pe acolo, ce recomandaţi unor first time visitors? Nu muzee şi daravele din astea, că n-are nici dracu’ timp de ele. Dar ce zonă e mişto de văzut, unde recomandaţi să halim ceva etc.

Săru’mana în avans. Dacă aveţi articole pe bloage despre Amsterdam, vă invit să daţii cu linkul.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

24 Comments

  1. Dam Platz (nu mai stiu exact cum se scrie, dar e usor de gasit).
    Acolo poti sa te invarti 1-2 ore, o gramada de lume, daca ai noroc gasesti si ceva street artists interesanti, si esti aproape de tot.

    Restaurante o gramada, pe toate gusturile, dar cam toate destul de scumpe. Nu iti recomand cartofii prajiti pe care ii mananca toata lumea pe strada cu diverse toppinguri, am mancat muuuult mai buni prin alte parti. Astia au un gust destul de artificial.

    Intotdeauna un sfat bun intr-un oras din Europa (mai putin Romania), primul Tourist Info, o harta gratis, o gramada de optiuni de acolo 🙂

  2. Intr-adevar restaurante gasesti o groaza si pe toate gusturile.

    Iti recomand sa inchiriezi biciclete, te descurci mult mai usor decat per pedes, mai ales daca e aglomeratie.

    Red Light District e de vazut ca si experienta sociala desi poate parea total dezgustator pentru o fata. Chiar si asa ca experienta merita traita, zise un baiat 😛

    In rest nu mai stiu ce sa zic, eu am fost acolo pt muzee si Red light 😀

    • Acu’ sa vad cum il pun pe numisferu’ pe bicicleta. Sau cum pedalez io cu un rucsac de 10 kile in spate (cu maretul laptop in el) 😀

  3. In 3-4 ore puteti sa vedeti centrul si cam atat. Plimbati-va nitel pe strazi si pe canale si fuga inapoi la avion. Daca se intampla sa stati mai mult, puteti sa luati o barcuta pe Amstel. Costa destul de mult totusi si merita doar daca apucati sa faceti toate traseele (=o zi).

    Daca sunteti amatori de carne de vaca, Rancho Argentino. A fost locul meu preferat de acolo 😀

  4. Urcati-va pe o barca, intr-un tur din ala cu capitan, va plimba cam o ora pe canale si vedeti chestii misto. Nu e foarte scump, pe la 10 euro daca mai tin eu minte. Si da, Dam Platz dar nu e de stat f mult ca e foarte aglomerat.

  5. Stiu ca 7 ore par o vesnicie, dar daca parasiti aeroportul sa aveti grija la surpize neplacute. Eu am patit-o la Paris suficient ca sa nu mai imi vina idei de genul asta…

  6. Ce bine o fi să ai un job dinăsta. Cât timp ai internet poţi lucra şi de pe Marte.

  7. Am fost demult, tare demult, deci nu cred ca sunt cea mai buna sa recomand. Dar stiu ca am ajuns rapid in mijlocul orasului, cu un tren-metrou accesibil chiar din aeroport. Gara centrala in care am coborat era la doi-trei pasi, pe jos, de palatul regal si tot in zona e centrul pietonal, in care puteti sa mancati, sa beti o cafea, sa fumati o iarba, ce va doreste inima. Tot in zona e si cartierul cu felinare rosii si sex-shop-uri. Mai e si muzeul figurilor de ceara pe undeva pe langa palatul regal, iar ceva mai departe e muzeul Van Gogh, care chiar merita vizitat, dar cere timp.
    Eu am cumparat o cutie cu bulbi de lalele si alte flori de primavara, pe care le-am plantat in balcon si mi-au inflorit cativa ani la rand. A, si mai au ei niste prajituri-biscuiti buni, ca niste turte rotunde, pe baza de miere si nuca. Nu stiu cum se numesc, dar sunt ambalati in niste cutii de tabla cu mori de vant pe ele 🙂
    Mi-a placut Amsterdam-ul, poate si pentru ca atunci eram indragostita 🙂

  8. O frantura din ceea ce puteti face in cateva ore:

    Coffeeshop Barneys
    Haarlemmerstraat 102
    Web: http://www.barneys-amsterdam.com

    Coffeeshop Betty Boop
    Nieuwezijds Kolk 12

    Coffeeshop Blue Bird
    St. Antonibreestraat 71

    Coffeeshop Coin and The Sower
    Warmoestraat 37

    Cum Laude Coffeeshop
    Langebrugsteeg 7a

    Coffeeshop Dampkring
    Handboogstraat 29

    Coffeeshop De Kuil
    Oudebrugsteeg 27
    Web: http://www.cannabis-cafe.com

    Coffeeshop Dutch Flowers
    Singel 387

    Coffeeshop Fatal Flower
    Stadhouderskade 46

    Coffeeshop Free Adam
    Oude hoogstraat 13
    Web: http://www.freeadam.com

    Coffeeshop Front Page
    Zoutsteeg 14

    Coffeeshop Global Chillage
    Kerkstraat 51
    Web: http://www.globalchillage.com

    Coffeeshop Greenhouse
    Tolstraat 91

    Coffeeshop Greenhouse center
    Oudezijds Voorburgwal 191

    Coffeeshop Greenhouse effect
    Warmoesstraat 55

    Coffeeshop Greenhouse II
    Waterlooplein 345

    Coffeeshop Grey Area
    Oude Leliestraat 2

    Coffeeshop Headshop
    Kloverniersburgwal 39

    Coffeeshop Homegrown Fantasy
    Nieuwezijds Voorburgwal 87a

    Coffeeshop Interpolm (nu Interpol) 😉
    Prins Hendrikkade 11

    Jolly Joker Coffee Shop
    Nieuwmarkt 4A

    Coffeeshop Kadinsky (personal favourite )
    Rosmarijnsteeg 9

    Coffeeshop Kruydenhuys
    Keizersgracht 665

    Coffeeshop La Canna
    Nieuwendijk 123-125

    Coffeeshop Machu Picchu
    Amstel 32

    Coffeeshop Paradox
    Bloemdwarsstraat 2

    Coffeeshop Rusland (prima alegere, langa Red Light District Hotel Radisson Blue, super muzica, super ceai-uri, super “stuff”, preturi moderate)
    Rusland 14-16

    Coffeeshop Sensemillia
    Zoelenkerkstraat 1

    Coffeeshops Siberie
    Brouwersgracht 11

    Coffeeshops Stix
    Utrechtstestraat 21

    Coffeeshops T-Boat
    Oude Schans 134

    Coffeeshop The Noon
    Zieseniskade 22
    Web: http://www.thenoon.net

    Coffeeshops Tweede kamer
    Heisteeg 6

    Apropo, nu va luati dupa site-urile de prezentare ale coffeshop-urilor. Multi investesc gramada de bani doar pentru “lauda”, ca sa atraga multi turisti si “produse” de proasta calitate, la preturi mari.
    Un coffeshop autentic este cel detinut de un olandez(zburator), si nu de marocani, indieni, turci sau libanezi.
    De fapt, in primul in care nimeresti si-ti pèlace, aia e frate! Baga mare.
    Tot ce pot sa va spun e: Have maxim fun!
    Si inca ceva: “Smoke less, enjoy more” spune o vorba din batrani…

  9. Nu-ti e rusine sa stai atat in NYC…iar? :)) Eu am fost in Amsterdam in 2009 la concert U2… 😛 In centru ai avea de vazut piata Dam, apoi poti merge spre Red District. Nu neaparat sa admiri frumusetile din vitrine, dar in zon respectiva poti manca bine. Bine poti manca oriunde in Amsterdam, eu iti recomand sa nu ratezi locurile (destul de multe) unde poti savura la o bere de la mama ei o friptura de vita demential facuta (nici acum nu stiu ce mirodenii pot pune in ea si cum o fac, dar e dulce si frageda ca o CIAFA de porc :)). Hai sa ingioi!

  10. In primul rand , bine veti reveni in Vestul Salbatic 🙂 si va asteptam la o tura in Colorado.
    Eu cand am fost prin Amsterdam, mi-a placut foarte mult tura cu vaporasul pe canalele Amsterdam-ului plus mesele de pe la restaurantele lor.
    Stiu ca nu aveti timp dar as recomanda Madame Thousand.
    In schimb plimbarile pe strazile orasului chiar sunt placute, nu uita sa te inarmezi cu media si baterii pentru aparatul foto.-Asteptam cu drag sa vedem fotografi.
    Mie Red District-ul mi-a parut dezgustator dar in acelasi timp interesant, cred ca se merita ca idee sa fie punctat.
    Cat mai departe multa distractie si asteptam detali interesante.

  11. Nasa-mea a avut o escala din asta in Amsterdam si spunea ca poti gasi in aeroport o agentie (niste agentii …) care organizeaza tur al Olandei (deap, Olandei :)) in functie de cite ore ai la dispozitie. Stiu ca si ea a stat tot vreo 7 ore si ne-a povestit o multime. Drum bun!

  12. Nu îţi recomand să închiriezi biciclete pentru Amsterdam decât dacă… chiar ştiţi să mergeţi cu bicicleta. Bicicliştii localnici (care-s MULŢI) nu prea au răbdare pentru începători. Centrul Amsterdam-ului este suficient de mic pentru a fi parcurs lejer pe jos.

    Dam Square nu e chiar aşa de spectaculoasă cum lasă să se înţeleagă lumea, mai ales că palatul reginei este acoperit (în renovare).

    Din Centraal Station, în loc să mergi drept în faţă spre Dam Square (pe Damark), ia-o la stânga şi mergi în De Wallen (unul din red light district-uri). Străzile sunt mai micuţe şi mai intime faţă de bulevardele mari gen Damark sau Rokin care-s pline ochi de turişti.

    Altceva nu prea ştiu ce să-ţi recomand pentru că nu ştiu ce gusturi ai. În principiu centrul e mişto (de la Centraal Station până la Nassaukade/Stadhouserskade).

  13. As dori sa ma plimb si eu prin lume. Nu am fost niciodata in Amsterdam dar imi doresc sa ajung. Este un oras frumos si placut.

    • S-ar putea, ca au ceva similar cu aluatul si forma waffelor, doar ca sunt mult mai subtiri, ca niste napolitane, sub forma de disc.

  14. M-am uitat un pic peste pozele mele din Amsterdam de acum trei ani. Parerea mea e ca de la Central station puteti sa o luati pe jos prin castierul Rosu. Nu prea e mare lucru de vazut pe acolo, dar merita facut si sunt multe terase, e destul de simpatic dar nu mi s-a parut wow, probabil e mai misto noaptea. Puteti sa continuati pana la Dam Square, va plimabti pe stradute pana acolo. Si puteti continua pana la Vondelpark , unde la intrare e un Hard rock cafe. Parcul e misto si el. De langa Hard rockul de acolo se poate lua un vaporas care va plimba pe canale. Recomand sa va plimbati pe canale, iti schimba complet viziunea asupra orasului si in plus poti vedea mai multe asa.
    De la gara pana la Vondelpark faci cam 30-45 de minute pe jos. Hai sa zicem o ora daca nu va opriti sa mancati. Croaziera cu vaporasul dureaza cam 75 de minute si am impresia ca la unele va puteti da jos cam unde vreti. Cum majoritatea trec si pe la gara, poate va lasa acolo, adica faceti croaziera la sfarsit si terminati cu gara 🙂 O idee.
    Eu parca am facut croaziera asta: https://www.amsterdamcanalcruises.nl/index_uk.html
    Mancarea pe barcile astea eu in general nu prea o recomand, dar poate fi interesant, depinde de voi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.