Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Complicaţii un un mp3 player

Acum câţiva ani “soarele” mi-a cumpărat un Packard Bell Vibe 300, care, dădea pe vremea aia clasă unui iPod Nano. Dar nasol de tot, nu aşa oricum. Preţ mai mic, memorie de 2 ori mai mare etc. Hard-disk, 4 GB spaţiu, player video etc. Jucărie absolut demenţială, dar cu o mare problemă după 6 ani de când îl am: se descarcă în juma’ de oră.

Şi cum se preconiza plecarea din anul ăsta, am realizat că degeaba îl iau cu mine, că tot în priză-l ţin. Când ai în faţă un zbor de aproape 9 ore, chiar e indicat să ai ceva să-ţi susure în urechi. Că nu bănuiam ce servicii mişto vom avea pe KLM, de să nu-ţi mai trebuiască nici sudoku sau muzică-n urechi.

Cum Vibe-ul ieşea din discuţie, am început să caut câte una-alta pe siturile de gen. Am hotărât să evit orice poartă sigla Apple, pentru că au uriaşa calitate de a avea de obicei preţuri nesimţit de mari, plus că nu doream decât un mp3 player care asta să facă. Să “cânte” mp3-uri. Nu mp4, nu video, nu să-mi verifice mailul şi nici să-mi spele vasele. Să aibă loc de câteva sute de melodii şi să ştie să le difuzeze.

Aş. Aproape că nu am găsit ceva ce să nu-mi trimită şi câinii la plimbare si să-mi facă şi web design. Preţuri? Am zis că pic de pe scaun. Nu am dat de ceva mai ieftin de 150 de lei, în condiţiile în care nu doream nici eu chiar un no name. Am un singur defect şi anume că am doar calităţi, iar între aceste calităţi se numără şi un atare snobism. Adică, dacă nu ştiu cine “firma” aia, mă abţin.

Până la urmă, văzând ce scump e un rahat de player, am decis să iau la plimbare vechitura de “stick” pe care i-am luat-o lu’ tată-miu acum 5 ani. Un Philips ce merge şi ca mp3 player şi e stick de memorie de 1GB în acelaşi timp. A fost 19 euro pe vremea aia, pe când orice gen de iPod nu scădea sub 50.

Mi-am rezolvat treaba, dar tot mă miră preţurile astea pentru o “sculă” ce face o chestie foarte simplă. Pe vremea asta iau un telefon cu banii de pe un mp3 player şi ăla măcar şi sună. Sau poate io-s singurul nebun care doreşte un player separat şi domnia se plăteşte …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

11 Comments

  1. eu mi-am luat acum 3-4 ani un creative zen stone plus. mic, uşor, drăgut, 2gb, care din păcate acum stă că nu mai am căşti la el şi nu mi-am luat că mă descurc cu telefonul. ce nu mi-a plăcut e că nu poţi vedea playlistul. şi dacă vrei o melodie anume trebuie să o iei băbeşte (next, next).

    interesant că încă a mai funcţionat după ce l-am băgat în maşina de spălat :)) am zic că gata, până aici i-a fost. dar culmea nu se aprindea că nu avea baterie. reîncărcare şi era ca nou + curat şi mirosea frumos 😀

  2. Asa e, nu prea gasesti mai ieftine pentru ca in general nu le cumpara nimeni, mai ales acum ca orice rahat de telefon reda mp3. Mie nu imi place sa ascult muzica la telefon din simplul motiv ca se consuma bateria prea repede si ma pot trezi cu telefonul mort chiar cand am nevoie de el. Nu mi-a placut niciodata shuffle pentru ca la banii aia nu are nici macar un amarat de display de 1 cm sa vezi si tu macar cata baterie mai ai.

  3. Cand vine vorba de mp3-uri poti avea surprize placute si cu un noname. Piata e plina oricum. Ca nu te va tine 6 ani, da e foarte posibil

  4. Ah! Eu am un mare dubii cu aparatele foto profesionale. Mă rog, nu cu ele, ci cu preţul lor astronomic. Cât un laptop, cât un pc, cât un iPAd, etc.

    Dar pot nu înţeleg eu mania cu fotografia şi cu preţul scump al unui aparat ce pozează. Mai sofisticat, ce-i drept.

  5. eu am un samsung yp3 de 1gb l-am luat cu 140 ron acum 2 ani..merge brici si ma tine vreo 6, 7 ore minim. Si face doar doua lucruri canta si inregistreaza 🙂

  6. Daca esti ”o fina ascultatoare”, nu m-as duce sub iRiver si Cowon. La un punct, calitatea audio era cu un 5-12% mai buna decat pe orice produs Apple (pe teste cu procesoarele de sunet). Ideea ca daca esti ”meloman adevarat” (vorba unui amic), un telefon nu te va satisface vreodata. In atare conditii, ori dai banii pe o chestie faina, ori o lasi moarta. Intr-adevar, pentru ascultatorii de ocazie, media playerele nu se prea justifica, mai ales cand tin un smartphone in buzunar.

    Am un iRiver X20 de vreo 4 ani. Inca il tine bateria vreo 16 ore pe muzica (il tinea 22 la baza) si vreo 4-5 pe filme (dar nu-l folosesc pentru asta).

    Ti-as recomanda un Cowon J3 (pentru viata bateriei si materiale). iRiver cred ca trecut pe modulul ”plastic intensiv” de la o vreme.

  7. Este ciudat ca nu mi-ai publicat comment-ul anterior. Draga mea Ramona firma cu care ai zburat se cheama KLM – Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (Royal Dutch Airlines), nicidecum LKM cum ai scris tu si ai evidentiat cu rosu si bold. Dar cine sunt eu sa te corectez, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.