Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cu astia vrem civilizatie?

Hai, ca pana pregatesc pozele de la München, pregatesc un alt articol despre o chestie care m-a deranjat acum niste zile bune.

Am ajuns prin Piata Unirii din Timisoara si, tot asteptand pe acolo, am observat niste “cosuri” speciale pentru mucuri de tigara. Sunt destul de interesante: inaltute si subtiri, un fel de tevi “patrate” gri, dar (desi ar spune unii ca sunt deranjante) nu sunt chiar atat de rele. Si sunt destul de discrete fata de cosurile de gunoi obisnuite, ceva mai mari si vizibile.

Exact cand ma miram si eu de chestiile in cauza, am vazut pe jos mucuri de tigara. “Normal ca bizonul roman nu le vede” m-am gandit eu, trimitand ganduri frumoase taranilor prosti care inca nu invata sa fie civilizati.

La cativa metri de mine era un pusti de vreo 16 ani, cu mandra langa el. Fuma de zor tanarul nostru si lasa elegant sa curga scrumul dupa el. Dupa cum era imbracat si dupa coada bogata de rocker imi dadeam seama ca nu e chiar “manelar” (uite ca invat si eu cuvinte noi), deci l-as suspecta de ceva inteligenta. O figura finuta, ochelari de “geek”, imaginea unui pusti destul de studios.

Si-a terminat tigara si a aruncat mucul pe jos. La 3-4 metri de smecheriile acelea puse de Primarie in zona, tocmai pentru mucurile alea de tigari. Acelasi tanar care poate, daca ar avea blog, ar comenta cate in luna si in soare despre cat de ciobani sunt unii, cat de prost crescut e romanul, cat de plina de rahat e tara asta, cat de idiot este Michael Jackson ca nu canta ca Nightwish etc.

Acelasi pusti, ce probabil se da “cult” pe unde merge si este “cool” si destept, exact acelasi pusti arunca mucul de tigara ca orice roman despre care scriem noi prin blogurile astea.

Cu toate ca marai de cate ori am ocazia despre cat de incompetenti sunt uneori astia de la Primaria Timisoara, iata ca de data asta ei si-au facut treaba. Au montat cosuri speciale pentru mucurile de tigari si pe timisoreni ii doare sub coada. Vrem civilizatie, dar nu vrem ca noi sa fim primii care se comporta ca atare …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

15 Comments

  1. Probabil unii trebuie sa se obisnuiasca cu civilizatia.
    Totusi cum am mai zis … e bine sa incepe cum noi, macar stim ca este un singur om civilizat in tara.

  2. Apropo de faza asta, la noi in Bucuresti in unele locuri dai cu tunul si nu gasesti un cos. Asa ca ieri atat de incapatanat am fost in cat am stat trei sferuri de ora tot plambandu-ma prin oras cu un cotor de mar si un servetel in mana. Recunosc ca am reusit, insa ma intreb pot fi la fel de multi ca mine! Io zic ca ar trebui, pentru ca numai asa ne dezvoltam “EDUCATIA CURATENIEI PUBLICE” pe care o tot laudam cand mergem in VEST! 😉

  3. Amu ascult ceva muzica cantata de niste tip din Berlin “The whitest boy alive” ii stii? poate ajungi si pe acolo!
    In fine, ce nesimtiti is copiii astea, parca’s crescuti in padure, unde isi fac treburile acolo si mananca!
    D’apoi nu stii un cos prin imprejurimi? nu de alta dar nu ma mai tine, am o coaja de bana de vreo 3 zile se odihneste in geanta mea de hippy-ot, e bio, oare se poate arunca in gradina?

  4. Adevarul este ca si eu am vazut multi oameni mancand seminte pe strada, aruncand mucurile de tigara si dinastea. Cred ca totul tine de bun simt si control. Eu nu mai pot retine ultima data cand am aruncat ceva pe jos. SI eu aruncam acum multi ani, dar cu timpul m-am autosesizat

  5. errm.
    la faza asta, cu toată delicateţea, ar fi trebuit să îi atragi atenţia. dacă era cu adevărat finuţ, s-ar fi simţit, şi măcar ar fi mimat ruşinea, ridicând mucul ăla blestemat şi punându-l în coş. same goes pentru toţi care aruncă gunoaie pe jos … dacă eu pot ajunge acasă cu 2-3-4 ghemotoace în buzunare, de la diverse ambalaje, pot şi ei.

  6. Da, trebuia sa il informezi “vezi ca s-au instalat cosuri pentru mucurile de tigari”

  7. Sunt sigur ca daca era vorba de un manelar nu ai fi scris articolul pentru ca, probabil, nu te aspteptai de la el la mai mult. Dar cand, vorba ta, acest gest vine de la un gen de persoana care se da citita, culta bla bla normal ca te revolti. Cunosc foarte multi oameni cititi in preajma mea care fac acelasi lucru cu mucurile de tigara. Apoi am vazut ca si parinti lor fac la fel…si m-am lamurit…
    Vezi zice ca trebuie sa imi schimb prietenii…este o varianta.

  8. mie mi-a ramas intiparita in minte imaginea unui cretin din Bucuresti care statea cu prietena in statia de tramvai si in timp ce asteptam si-a scos o cartela folosita de metrou si a aruncat-o pe jos chiar in fatza lor.

    cum pot unii sa fie chiar atat de nesimtiti ???

  9. E clar discutabil: sunt multe locatii in TM in care nu sunt cosuri, ca si eu le caut si mormai de cate ori am ocazia. In cazul asta umblu si eu cu colectia de ambalaje in buzunare, pentru ca mi se pare de prost gust sa arunc pe jos. E clar ca injur primarul ca nu se gandeste decat la Centru, dar Unirii este in centru si sunt multe cosuri.

    Daca e greu sa isi care mucul inca 3 pasi, ce pretentii sa mai ai sa umble cu resturile in buzunar pentru a nu arunca pe jos?

    Partea cat de cat OK este ca se amplaseaza deja cosuri si mai departe de centru. Am vazut deja ca apar si pe unde dadeai cu pusca si nu vedeai un cos.

    Cosuri insuficiente am vazut si la nemti. Am vazut si vreo cateva pline ochi (langa Hard Rock Cafe din Munchen .. da, vin si pozele in curand :)) .. am mancat o gogoasa (ca nu puteam trai fara ele) si hartia mi-am pus-o in buzunar ca nu mai avea loc in cosul in cauza.

    Daca stim sa apreciem curatenia de la astia din tara si sa ne dam civilizati, cred ca e bine sa incercam chiar sa fim si noi …

    Nu mi-a trecut prin minte sa ii atrag atentia, dar este o idee buna.Ma alegeam probabil cu niste priviri ucigase 😀

  10. Cred ca cu o hartie in buzunar nu-i cade nimeni rangul. Numai eu stiu ce e in buzunarele mele. Fac curatenia pe acasa sau unde dau de un cos si imi amintesc ca nu mai am loc prin buzunare.

    De fumat nu am problema asta, dar mama e fumatoare inraita si nu o apuca in mijlocul strazii ci pe acolo pe unde e o scrumiera de orisicare desi mai injura de diversi sfinti ca nu sunt suficiente. A zis oricum ca se lasa cand se face pachetu’ 2 euro :))

  11. Civilizatie este un lucru pe care unii il considera un moft, bunel emaniere sunt depasite, si ca estii cool sa fii magar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.