Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cum am castigat concursul Bloggeri.ro

Citesc pe abuzuri.blogspot.com un articol interesant despre ultimele intamplari din blogosfera si, chiar daca ma sperie aceasta “iesire la rampa”, printre multe alte chestiuni apare si numele meu. Cristi imi face urmatoarea descriere:

o tipa interesanta, prin ce scrie, putin pripita totusi prin patetismul si discursurile pe negandite pe care le mai toarna la adresa bloggerilor mai noi

Cristi, iti spun sincer ca SUNT de acord cu ce spui tu, cu mica “modificare’ ca eu insami sunt un blogger nou. Acest blog a aparut in 11 septembrie, anul acesta (mi-am gasit si eu zi “celebra”) cred mai mult dintr-o prostie. Scriu repede si (implicit) repezit, pentru ca in mod normal NU as avea timp de el, dar ma incapatanez sa scriu zilnic (cu mici exceptii chiar s-a intamplat) … tastez repede, dar cu mici “typos”, scriu in “romgleza”, ma mai iau de guler cu cate unul (am dat si eu cu biciul in balta de cateva ori) si m-as opri in momentul asta, dar nu pot. Chiar imi place sa scriu (cu imperfectiunile pe care eu le resimt chiar mai puternic, comparandu-ma cu atatia bloggeri de calitate, esti clar in lista asta pentru mine, sincer) .. si sper sa pot face asta mult timp de acum inainte.

Faza cu noii bloggeri este clar “dura” .. eu sunt la inceput. Am 3 luni de “cariera” in blogging, dar incep deja sa fiu luata pe sus de cititori care doresc sa le rezolv probleme, sa le dau sfaturi, sa le fac una si alta. In mod normal imi place sa ajut, dar sunt deja multi si mai ales timpul meu este limitat. Blog-ul ar trebui sa fie ceva “minor”, pentru ca reteaua de situri este destul de “grasa” si clientii stii si tu cat de cicalitori, ca doar platesc si e normal 🙂

Proiectul AvemBlog isi propune sa ajute noii bloggeri cat mai mult posibil: este un forum pe care eu l-am deschis, in care suntem dispusi sa oferim sfaturi, sa dam indicatii, dau hosting si domeniu gratis in fiecare luna (nu e mult, dar se aduna costurile) tocmai pentru a-i ajuta .. Stii cati dintre cei care imi trimit mail intra pe forum sa INTREBE acolo ce si cum? NIMENI. Toti asteapta sa le ofer pe tava ceva, sa imi bat eu capul pentru problemele lor. Sincer, incerc, dar chiar nu pot face fata …

Nu am nimic impotriva lor. Intreaga retea am construit-o din situri informative care sa ajute. Ador sa stiu ca astazi de pilda cineva este mai castigat, pentru ca eu am acordat niste secunde problemei sale. Totusi cred cu tarie in “a incerca personal” si a fi ghidat, nu in a astepta sa ti se ofere totul pe tava …

Chiar tin sa iti multumesc pentru felicitari si pentru critica absolut constructiva si utila si iata ca iau in considerare ideea ta (doamne, cum nu m-am gandit inainte?) si sa ofer links catre cele 3 articole, care, impreuna, au dus la cele 9 voturi din partea juriului.

  1. Am blog, acum ce fac?
  2. Naitlaif
  3. … important e cat si cum gandesc

Ma gandesc ca sunt si persoane care poate considera ca este ceva necurat la mijloc, dar pot sta linistiti. Eu sunt un blogger mic, la inceput (3 luni), sunt de fapt un NIMENI in blogosfera. Locuiesc in Timisoara, deci nici nu pot spune ca ma invart prin locatiile din Capitala in care au placerea sa se intalneasca bloggerii din Bucuresti, scriu mediocru zic eu (sincer acum), dar SINCER si hai sa spunem un fel de “original”. Asta inseamna ca nu copiez poze, filmulete etc. Am opinii deranjante, uneori nefondate, uneori nesimtite chiar, dar este pana la urma “oglinda’ mea. Poate acesta este motivul ..

Inca o data multumiri .. sa stii ca te “bantui” zilnic. Sper ca poate odata te voi vedea pe domeniu. Sunt o snoaba uriasa, uite inca o chestie pe care am descoperit-o despre mine 😉

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

21 Comments

  1. wow, nu ma asteptam sa apara asa repede vreun feedback. Chiar ma gandeam “cui i-a mai sarit tandara la ce-am scris”, ca unii asa reactioneaza la orice li se pare ca nu-i 100% pozitiv. Ma bucur ca n-ai luat-o (chiar deloc) in felul acesta si abia astept sa iti citesc articolele.

    Valabil tot ce scrii, cu observatia majora ca exista totusi cel putin doua “genuri” de bloggeri noi total diferiti. De la unii despre care spui am inceput si eu sa primesc e-mail-uri, unele naive sau astaptand intr-un raspuns sa le dai tot “secretul” punerii pe roate, de la A la Z, al unui blog “de facut bani” :). Ma refeream insa cu precadere la cu totul alt gen de bloggeri, al caror pacat primordial e ca pe undeva nu se “inroleaza” la gandirea tipica “stai pe langa aia vechi, ca asta-i calea de reusita”. Diferentele acestea i le semnalam si lui Alex/Subiectiv, in special referitor la “injuraturi”. Cand blogheri “mari” arunca injuraturi, la concret (in lipsa de altceva), ne facem ca ploua.

    Anyway, n-as vrea sa mixez aici prea mult subiectul acesta, laolalta cu succesul tau absolut meritat pe bloggeri.ro (nu ti-am citit inca textele, dar pt mine esti oricum castigatoare din cate-ai scris de-atata timp pe aici).

    Punctul meu de vedere e ca a fi mai critici si obiectivi, chiar si (sau mai ales) in privinta “consacratilor”, n-ar aduce decat mai multa transparenta, calitate si credibilitate blogosferei in general.

    PS: Nu-s sigur daca o sa dezvolt blogul meu de acum pe termen lung, sa merite un domeniu separat (si alt host). Temele percepute de multi ca negativism nu sunt de obicei prea populare. Dar mai ales era o cale spre a gasi o solutie de echilibrare a blogosferei, bazata mai mult pe descoperirea blogurilor interesante dupa continutul articolelor, nu “faima” (mai mult sau mai putin meritata) a unora. Cred ca la ora asta vad ca un portal cu selectare a articolelor dupa calitatea lor (selectare subiectiva desigur, dar participare echitabila a bloggerilor) ar putea fi un pas in aceasta directie.

  2. Sincer eu nu mi’am batut capul de ce ai castigat sau ce … important e ca ai castigat. De ce nu ma interesat ? Pentru ca nu aveai ce ascunde, 100% eram convins ca ai castigat pe bune si fara nimic “mascat” . Aveam incredere sa zic asa in tine , so sa mai castigi, ca eu te felicit de acum , fara sa contest ca dojo a catigat si nu altul.

    Cat despre “abuzuri”, tipul scrie in stilul lui, are el supararile lui, motivatiile lui. Nu tot timpul le bungheste suta-n-suta dar, e bine venita critica lui … cu toate ca e prea putina (1) si (2) prea blanda uneori. Oricum intr-o buna zi cineva trebuia sa’si faca timp sa se intrebe: cat sa mai tina sucesele de carton?

  3. Bine, bine, aia cu scrisul interesant o inteleg, aia cu repezitul o stiu, dar…patetismu’?
    Unde-i PATETISMU’??? Ca am mers in urma cale de vreo zece pagini…si n-am dat de patetism. Hai, ceva o categorie noua in sidebar…posturi “patetice”, de exemplu, sa nu mai umblu de bezmetic prin tot blogul.
    Unde-i respectu’ fata de cititori? Cititorii d-voastra, don’soara, vor PATETISM!
    Unde-i “pateul”, ca sa il citez pe gigel… 🙂

  4. Imi si amintesc primele posturi de pe forumul Blogoree…si acum ai castigat marele premiu de pe Bloggeri.ro. Felicitari Ramona !

  5. @cristi: bun venit pe blog 😉
    NU trebuia sa te astepti la injuraturi, pentru ca nici mie nu imi plac. Uite de pilda Blegoo a fost luat pe sus la o faza (pana la urma a fost greseala mea) si este inca prezent pe blog, s-a discutat absolut decent si cred ca fiecare a avut de castigat dintr-un schimb de idei, chiar contradictorii. Nu imi place sa injur sau sa batjocoresc, decat daca este chiar cazul. Articolul tau in sine nu era o injurie, asa ca nu aveam niciun motiv sa sar in sus 🙂

    Chiar te rog sa te gandesti la ideea domeniu. Daca doresti, discutam asta pe mail, pentru ca eu consider ca, desi poate usor “deranjant” pentru unii, proiectul tau este absolut exceptional si sincer merita o soarta mai buna. Faptul ca este pe blogspot il trage in jos foarte mult. Las’ ca pove’ noi pe mail.

    @Blegoo: ma bucur sa te vad din nou aici .. cam greu cu “pateu-ul”,dar incerc. E drept ca am uneori iesiri in decor, dar asta este farmecul 😀

    @ByREV: sa stii ca Dan e chiar OK si mi-a placut mult de el. Acu’ nu discutam ca si arata bine, ca intram la altele. Sunt convinsa ca intalnirea voastra NU va fi una “bataioasa”, pentru ca sunteti toti oameni destepti 😉

    @Makavelis si kosmin: multumesc pentru aprecieri si felicitari 🙂 .. sa vedem ce se intampla data viitoare 😉

  6. Eugen, te rog eu sa iti pui link-ul in casuta de URL. Daca nu, vei fi banat, pentru ca postarea de link in mesaj se numeste SPAM.

    Reteaua mea este din siturile pe care le detin (22 in acest moment). Atat timp cat nu iti cumpar situl, e cam greu 😀

  7. Dojooooooooo…vreau si eu ajutoooooor…

    Dojo, pot face parte si eu din reteaua ta?

  8. @Ramona – ai dreptate cu blogspotu, stiu. Chestia e ca facusem ceva temporar, care acum risca sa se prelungeasca. Ma enerveaza, ca-mi ocupa timpul de la altele mai cu folos :))). Vorbim noi odata pe email, cum ziceai… 🙂

    @ByREV – imi plac oamenii care spun ce gandesc, mersi de feedback. Si culmea …sunt de acord cu ce scrii! 🙂

    @Blegoo-le – las-o mai moale, ti s-a pus pata in mod oarecum infantil (stim noi doi de la ce ;))

  9. Scrii bine, cu mult peste ceilalÅ£i care abordează aceleaÅŸi subiecte (situri, găzduire, optimizare, etc.). EÅŸti spontană ÅŸi asta te face uÅŸor de citit. Spontaneitatea este “patetismul” de care se vorbeÅŸte, adică unora nu le place că pui suflet în ceea ce scrii, tocmai pentru că din cauza asta iese ÅŸi mai mult în evidenţă discursul lor “lemnos” (lipsit de viaţă). Pe internet nu există capitala (BucureÅŸti) ÅŸi restul ţării (TimiÅŸoara, IaÅŸi, Craiova, ConstanÅ£a, etc.). Pe internet există doar situri/bloguri bune ÅŸi situri/bloguri proaste.

    Scrii de puÅ£ină vreme pe blog dar se vede că ÅŸtii să scrii, probabil pentru că ai fost ziaristă într-o viaţă (profesională) anterioară. EÅŸti un “pericol” pentru cei care nu ÅŸtiu să scrie, dar s-au chinuit ani de zile pentru a se impune pe internetul românesc. Dar asta-i situaÅ£ia peste tot, oricît de cunoscut ar fi un blog vechi, atîta timp cît nu este scris bine el îşi va pierde cititorii în favoarea blogurilor mai noi care sînt scrise într-un stil mai sufletist, care este mai plăcut la citit decît stilul sec al comunicatelor de presă sau ÅŸtirilor de două rînduri în care sînt scrise multe bloguri pe teme de internet.

    Problema ta mare este că scrii fără diacritice (şi eşti şi mîndră de asta?), iar un blog scris bine are de pierdut de pe urma acestei alegeri. Softul AutoCorect sau situl Diacritice.com te pot ajuta să le adaugi automat la fiecare însemnare şi nu-ţi va lua mai mult de 5 minute. Evident că ar trebui să scrii direct cu diacritice, va fi mult mai uşor pe viitor.

    Altă problemă e romgleza de care ar trebui să scapi ÅŸi care îţi joacă uneori feste mari de tot. Din cauza asta uneori apari ca o persoană care nu ÅŸtie bine gramatica limbii române (ceea ce nu e adevărat). De exemplu scrii: “Acesta este blogul meu personal in care imi vars OF-UL de cate ori este nevoie”. Evident că termenul “OF” este românesc ÅŸi nu englezesc, deci cînd îl articulezi obÅ£ii “OFUL”. Dar greÅŸeÅŸti ÅŸi cînd spui “BLOG-UL”. Este o recomandare a Academiei Române în DOOM 2 (pagina XLII) care spune că articolul trebuie ataÅŸat fără cratimă la cuvîntul importat din engleză dacă acesta se termină într-o literă care se pronunţă ca ÅŸi în română. Deci corect este “BLOGUL”.

  10. mey, hai dati-mi voie sa-mi spun parerea si cu “patetismul” asta, c-o luati de-a-ndoaselea 🙂 Greseala mea ca n-am aprofundat de la inceput (recunosc).

    Patetic vine de la patos, de la pasiune. Ce naiba-i rau in asta? Nu e Ramona pasionata? Este, ca si mine as zice. In sensul ca sunt clar coleric, traiesc cand scriu si sunt temperamental :). Pasiunile insa risca sa ne lase dusi de discurs, de inflacarare, de emotia pe care o punem in scris. La mine nu era atat un repros adresat ei, cat mai degraba observatia ca prin cumpatare poti capata mai multa luciditate.

    Am mai scris iarasi despre “discursurile pe negandite pe care le mai toarna la adresa bloggerilor mai noi”. Poate a fost mai din topor (imi cer scuze daca asa a fost perceput). La ce ma refer insa au fost unele mesaje pe care le-am gasit nu doar pe acest blog, ci si pe altele, in care lauda uneori excesiv pe unii din cei vechi. Suna putin a periere (sorry), dar ar trebui sa isi dea seama ca-i prea inteligenta sa urmeze calea altora, care stau vizibil la coada pe blogul unora, poate-poate or sa fie …bagati in seama (in unul din cincinalele urmatoare ;)). Cand vad scris ca “Marele X, sau Y sau Z au ajuns unde-au ajuns pt ca au muncit mult”, mai zambesc fara sa vreau, ca la destui dintre ei li se cunosc practicile ;).

    Nu realizam iarasi care sunt aia cu blog de 1-2 luni, care au atata nevoie de sfaturi si mustrari. Incep insa sa ma lamuresc, dar nu pt ca Dojo sau cei la care mai vedeam asemenea discursuri pun si sursele. Ci fiindca voi unii frecventati si forumuri pt incepatori, ca Blogoree… 🙂

  11. Dojo, mersi de recunoastere. Aia cu pateul…e 90% mishtocareala…10% in serios. Adica, eu nu vad “pateul” in ce scrii tu de nici o culoare. Indignare, revolta, nervi, alea…da, alea le vaz…dar nu pateul. Poate nu stiu eu definitia cuvantului…bou ce sunt. 🙂

  12. Citeam astazi pe https://www.bloggeri.ro/ ca acel notebook nu se mai acorda : e adevarat ? Ca parca tu erai castigatoarea… sincer n-am urmarit evolutia ta dar atat cat te cunosc de pe Seopedia ai fi meritat acel notebook (nu ca ai fi avut nevoie de el)…

  13. Blegoo, uite asta “imi vine in minte”, pe romaneste (din DEX):
    PATÉTIC, -Ă, patetici, -ce, adj. 1. Plin de patos, care emoţionează, impresionează, înduioşează; plin de emfază, de afectare.

  14. (PS: Ramona, mi se pare mie, sau ma trezesc mereu pe Akismet, “awaiting moderation”? ;))

  15. Nu ti se pare si nu e Akismetul 🙂

    Am comentariile pe moderation .. scapa akismet niste chestii de ma sperii. In momentul in care va fi chiar 100% spam free ii dau liber.

  16. Am uitat sa te intreb: notebook-ul acela intr-adevar nu se mai acorda? C-au fost 36 de articole, nu minimum 200? Tu cum vezi treaba asta? Era clar mentionat de la inceput? (Intreb doar)

  17. S-a discutat cred si pe site acum cateva saptamani .. era o conditie ce a aparut la cateva zile de la pornirea concursului, dar destul de devreme oricum pentru a nu-i suspecta de chestii necurate. Il inteleg si pe advertiser .. dorea o campanie care nu prea s-a “intamplat”. Din punctul de vedere al unui concurent (nu am participat la aceasta sectiune) poate fi “necurat”, pentru ca nu se acorda premiul, dar se stia asta de mult.

    @dumi .. eu am castigat aparatul foto Canon de 7,1 mp .. ala era pentru locul I .. notebook-ul era la sponsorizate. Am deja o rasnita de genul , nu mai doream 😀

    Aparatul inca nu a ajuns, dar Buddha a precizat ca firma de curierat ar trebui sa il aduca ori intre sarbatori ori dupa .. e normal sa fie un “delay”, nu ma deranjeaza

  18. “[…] era o conditie ce a aparut la cateva zile de la pornirea concursului […]”

    E totusi nostim cum inca se poarta la romani: se baga unii poate special sa castige laptopu’, scriu un articol-doua pt asta, apoi se schimba regulile DIN MERS. Ia laptopu’, nu-i laptopu’… :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.