Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cum te-a lasat Dumnezeu …

Io de obicei fac urât când aud faze din astea religioase, dar ideea e tot aia … dacă ăl de sus nu a fost exagerat de inspirat cu alocarea de resurse estetice, există acum posibilităţi de a repara una-alta. Unii se rezumă la o rinoplastie, poate un implant discret (dacă era chiar necesar), alţii merg mai departe şi se abonează la operaţii estetice de parcă-s la biblioteca judeţeană.

Azi discutăm deci despre operaţii estetice. Suntem de acord cu ele? Deloc? Când sunt OK şi când doar o pierdere de timp?

Că tot e frumos să încep discuţiile prezentând şi punctul personal de vedere: nu aş avea probleme cu un asemenea mod de a trata anumite imperfecţiuni. Aş face o rinoplastie la orice oră (am o deviaţie nasoală de sept, după ce am dat cu nasu-n gheaţă acum 15 ani). Nu aş face liposucţie (nici nu e nevoie), nu mi-aş întinde ridurile şi nici nu aş face implant mamar. Dacă, ferească ăl de sus s-ar întâmpla ceva cu “my rack”, aş accepta un implant pentru a arăta normal.

[poll id=”25″]

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

19 Comments

  1. Mi se pare ok să încerci să îţi „repari” chirurgical orice imperfecţiune a corpului care te deranjează. Dacă aş avea bani, mi-aş face câteva operaţii mai mult sau mai puţin estetice…

  2. Eu una sunt de parere ca operatiile estetice sunt ok atata vreme cat ai nevoie de ele. Nu sunt de acord sa iti pui silicoane doar pentru ca prietenului ii plac mai mult femeile excesiv de dotate (nu de alta, dar cel mai probabil iti vei regreta decizia) sau sa iti faci liposuctie pentru ca ti-e lene sa te duci la sala.
    In schimb, nu vad nimic rau in o operatie estetica care te-ar ajuta sa te simti mai bine in pielea ta, cum e o rinoplastie sau un lifting. Totusi, cred ca cei care aleg asa ceva ar trebui sa consulte si un psiholog in prealabil. Sa fie siguri ca asta isi doresc, ca nu prea mai au cale de intoarcere. Si sa nu fie cu operatiile estetice asa cum e cu tatuajele – iti faci unul si, mai apoi… te prinde boala :))

  3. am votat “destul de acceptabile”, pentru ca probabil, daca as avea bani si as avea probleme nasoale, as face operatie estetica. daca stau bine sa ma gandesc, chiar am facut una. la 5 ani. am mostenit de la bunicul patern o ptoza palpebrala, care se traduce prin pleoape mega-super-extra-lasate. la el erau amandoua. chiar si cu ochii “larg deschisi” ziceai ca-i mort de oboseala si acu’-acu’ adoarme. la mine era lasata o singura pleoapa, aratam ca un pirat asiatic. un ochi deschis, unul aproximativ inchis.
    in schimb nu mi-as mari sanii si nici n-as face liposuctie. desi, pe ici pe colo mi-ar prinde bine, dar prefer un stil de viata mai sanatos.
    si nici nu mi-as intinde cicatricea de pe coloana, care e de la baza gatului pana la “noada”, dobandita in urma unei operatii pe coloana. abia astept sa-mi iau copii la rost, ridicandu-mi bluza la spate: “daca nu stai drept, ajungi ca mine”. 🙂 s-ar putea sa fie nitel traumatizant, dar sigur va fi mai eficient decat orice ghiont cu coada de matura. 🙂

  4. O operatie pentru urechi clapauge merge sau indepartarea ridurilor ori o marire de sani, dar abonarea la botox e deja nebunie.

  5. De ce nu intelege lumea ca frumusetea e relativa? Pentru unii fetele cu sanii cat mingiile de basket sunt superbe, pentru altii gretoase. Pentru unii fetele cu sanii cat aspirinele sunt superbe, pentru altii gretoase. Si exemplele pot continua, valabil si in cazul baietilor…
    Inteleg sa nu te simti bine in pielea ta daca ai o problema (nas stramb, dinti strambi, ochi spanchi, un picior mai scurt, etc) dar, de la a trata probleme pana la a trata preferintele, e cale lunga. Daca te tratezi ca ai sanii mici, de ce nu te tratezi si pentru ca mergi incet? Ia zilnic 2 cutii de algocalmin ca sa mergi mai repede. Eventual o operatie estetica sa-ti maresti “compasul”.
    Defecte sunt cele care ne scot din normal, nu ceea ce nu ne place noua.

  6. Depinde cat de departe mergi. Depinde daca mai stii sa te opresti atunci cand deja incepi sa faci mai mult rau decat bine.

    Da, mi-ar placea sa modific destule la mine daca mi-as permite financiar.

  7. Eu am o problema cu cei care-si fac liposuctii / micsorari de stomac si nu au probleme de sanatate (cu glandele etc). Le-as interzice in aceste cazuri. Inteleg daca ai deviatie de sept, urechi clapauge, o alunita uriasa si hidoasa in mijlocul fetei si ai fost traumatizat maxim in adolescenta s.a.m.d., dar cand e vorba strict de lenea de a face sport si de a duce o viata sanatoasa… 😐

  8. Am vazut cateva episoade ale unei emisiuni tv in care femeile mai putin avantajate fizic au recurs la diverse operatii estetice, fiind transformate in persoane decente, chiar dragute. Pentru astfel de cazuri extreme bisturiul este, in opinia mea, singura solutie. Asadar, am votat “destul de acceptabile”.

  9. Prietenul meu are deviatie de sept si din cauza asta nu poate respira cum trebuie. Nu am nimic cu cei care isi repara o imperfectiune la fata sau pe pielea corpului. Sunt anumite persoane care trec printr-o nenorocire si au arsuri pe suprafata corpului, atunci nu mai am ce zice.

  10. Și eu am votat destul de acceptabile, pentru că mă gândesc la oamenii care se nasc efectiv cu defecte fizice care pot fi corectate … îmi vin în minte gura-de-lup a copiilor sau polidactilia / sindactilia … operație estetică nu înseamnă neapărat silicoane și botox, după părerea mea.
    Și nici eu nu mi-aș pune de-astea, chit că aș avea nevoie :))))), pentru că nu îmi place artificialul doar de dragul artificialului. Vreau să îmbătrânesc natural, nu să arăt ca o fantomă. Degeaba, nu poți, cu nicio metodă ( momentan ) să ”învingi” forțele înaintării în vârstă, pentru că e clar: ai fost ODATĂ tânăr, nu poți ”forever young”.

  11. As prefera sa imi fac operatii “de reparare” doar cand este neaparata nevoie sa elimin anumite defecte care chiar deranjeaza. Altfel, cred ca e o pierdere de timp… deloc comoda…

  12. Sunt de acord cu operatiile astea atunci cand ai nevoie de “reparatii” in urma unui accident, a unei malformatii sau, Doamne fereste!, in cazul extirparii sanilor cauzate de cancer, etc.
    Dar nu sunt de acord cu “imbunatatirile” de orice fel. Mi se pare ca promoveaza un mod superficial de a crea respect de sine.

  13. Lasand la o parte interventiile de acest gent cu o puternica motivatie medicala (s-au dat exemple in celelalte comentari), eu zic ca operatiile estetice ce au drept scop numai “infrumusetarea” denota o dramatica lipsa de incredere in sine, in alte calitati ale persoanei respective.

  14. Cand este vorba despre banii mei, pot sa imi fac 20 de operatii, una peste alta … Michael Jackson este cel mai bun exemplu, nu ? Dar cum se spune, despre cei dusi, numai de bine.

    Cred ca putem lasa cazurile in care persoana este obligata de meserie sa isi “ajusteze” unele forme.
    Pot fi cazuri in care persoana nu este multumita de sine si pe buna dreptate. Si pot fi cazuri in care persoana nu este multumita de sine fara sa aiba vreun motiv.

    Ceea ce mi se pare absolut aiuristic este sa dai o caciula de bani pentru o toana care sa implice relatia dintre un bisturiu si fizicul propriu. Dar atat timp cat nu sunt banii mei, nici nu are rost sa ma agit.
    Dar ma “agit” cand vad ca prostia este promovata, este “impinsa in faţă” si prin ideea de 90 – 60 – 90. Ma intereseaza ca din cauza acestei idei de “90 – 60 – 90”, destule “fiinte naive” isi incep viata cu un handicap dat de ideea “nu sunt precum X” si isi duc viata intr-o “lupta” continua pentru a fi “precum X”. Uitand ca asta nu este decat o uniformizare imbecila si ca “nasul meu usor acvilin este tocmai farmecul meu”.

    Da’ daca media arata mai tot timpul ca … si revista glossy arata ca … si daca bou’ ala de prieten mai spune si el ceva lipsit de cavalerism, ajungi la concluzia ca esti naşpa si incepi sa te agiti … si stiu pe unii care isi freaca mainile, multumiti de atata fraiereala.

  15. Depinde. Daca te-ai nascut cu un defect , daca ai fost victima unui accident si poti indrepta urmarile prin operatie estetica atunci DA, merita sa faci o operatie estetica.

    Dar cand tu arati bine si vrei sa arati si mai bine sau mai tanar/a sa faci o operatie estetica mi se pare o tampenie.

  16. Şi eu mi-s de acord cu operaţiile necesare, cum sunt deviaţiile de sept, pentru că aceste deviaţii pot devenii probleme serioase, se ajunge la probleme respiratorii dacă nu este tratat, din câte ştiu eu, pentru că şi mie mi-a recomandat doctorul o operaţie, dar cu celelalte chestii nu sunt de acord.
    Eu nu mi-s de acord cu nasul meu, cu faţa asta a mea de copchil de 16 ani, dar dacă aşa e ea, de ce să mă păcălesc singur şi să mă îmbătrânesc mai devreme decât e cazul?

  17. Oricat de neutre mi se par comentariile de mai sus, parerea mea sincera e alta. Daca am avea posibilitatea, noi ca romani, sa trecem printr-o serie de operatii estetice, probabil ca am face exces de zel si la capitolul asta.

  18. Daca ma gandesc la operatii estetice nu pot sa nu-mi amintesc de o tipa care facea un soi de operatie pentru ..lungirea picioarelor.Ma apuca groaza numai cand ma gandesc..
    Altfel, daca e o cauza indreptatita si daca te face sa te simti mai bine atunci e foarte ok. Oricum, e bine sa vezi un psiholog inainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.