Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dă-ne, doamne, putere, să nu le dăm foc …

Trăiesc sincer cu speranța că nu vom mai fi aici, când a mică va avea vârsta de școală. Avem lângă noi chiar o școală foarte OK din oraș (am făcut practică acolo, pe când prestam în Peda, deci chiar e bună), locuim la 2 pași, probabil nu va fi o problemă în general.

Dar mă tot gândesc la „sistemul” minunat de la noi (sistem în care eu am refuzat acum 15 ani să intru, deși-mi pierdusem ceva timp studiind pentru o asemenea specializare) și mă apucă așa răcorile, gândindu-mă câte plocoane ne vor aștepta, doar să nu îi facem fetei viața amară, deși ta-su probabil stă mai prost cu răbdarea decât mine. Am decis deja că nu va merge la orele de religie, dar sigur vom face tensiune și pe alte motive.

Unul dintre ele este frumos descris de către Radu Herjeu, care ne-a pus pe tavă astăzi un caz destul de comun prin școli, de data asta cu o înregistrare video de toată frumusețea.

Vă invit să „savurați” imaginile de mai sus (în caz că nu ați făcut-o deja) și să vă gândiți cu multă înțelegere la genul ăsta de nesimțiți pentru care nu contează nimic decât cadourile lor de sărbători, lua-și-ar medicamente din banii respectivi.

Sigur, povestea ar fi păcat să se termine aici. Ar fi bine să se afle cine este doamna aceasta cu asemenea pretenții babane (că nu-i chiar atât de greu să fie recunoscută) și făcute presiuni până zboară din învățământ. Cred sincer că, dacă se ține presa scai de caz, e cam greu pentru domnii care o susțin, să-i tot apere spinarea lată. Ar fi de asemenea indicat ca și alți părinți să mai folosească în timp tehnologia asta modernă, dacă tot avem parte de ea, și să mai prezinte cazuri din astea, pentru că această situație nu este singulară. Dar, atât timp cât lumea stă cu capul plecat, „doamnele” de tipul ăsta vor continua să domnească peste amărășteni, mai ceva ca Regina din Albă ca Zăpada.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

11 Comments

 1. Lucrez în sistem de 2 ani şi îmi doresc din tot sufletul ca astfel de personaje să zboare!!!
  Oamenii cu talent, cu vocaţie şi cu rezultate nu au loc de astfel de personaje, personaje care sunt susţinute de partide politice şi care au ajuns să ocupe posturile din cele mai bune şcoli apelând cu încredere la plicul “de atenţii”.

 2. Din pacate totul va fi ingropat cat de curand.Presa vaneaza doar subiecte de senzatie si acesta s-a stins.
  Ca un parinte care a trecut prin momente asemanatoare;afirm ca cel mai greu a fost sa lupt cu mentalitatea celorlalti parinti.
  “Ce sa facem,asa-i traditia!”…

 3. A fost identificată şi a fost dată afară din învăţământ. Nu-i aşa că acum, cu ţara curăţată de corupţie, e mult mai bine ? Felicitări domnului Herjeu că a ales să facă publică această filmare de pe telefonul mobil al unui părinte care, în marea lui indignare nu a reuşit să articuleze niciun cuvinţel în timp ce madama îşi rostea discursul. C’aşa suntem noi, măi ! De ce să luam poziţie când ne putem mulţumi să filmăm cu telefonul ? Ori o “doamnă” care i-a şpagă, ori o ziaristă violată-n plină intersecţie… Nu-i mai comod cu telefonul ?
  No, dă-le-n pisici pe astea. Eu trecusem de fapt cu pluguşorul. Şi să-ţi spun La mulţi ani, Dojo, fiindcă din cauza ta am şi eu blog. Dar nu numai de asta. La mulţi ani ! frumoşi şi buni, fiindcă meriţi să-i ai aşa. Un an nou mai bun !

  • Io zic ca fiecare smecheras din asta de-i luat de turul pantalonilor nu are cum sa strice. Si iti dai seama ca nici nu poti spune ca gagica moare de foame, ca nu de bani ducea lipsa. Asa ca .. la mai mare 😀

   Pana la urma insa, mai da-i naibii, sa ne vedem noi de ale noastre.

   Iti multumesc pentru urare si plugusor si-ti doresc bafta cu proiectul (ma bucur ca te-am influentat in partea asta) si sa ai parte de un an asa cum mi-l doresc mie. Cu sanatate si plin de evenimente placute 🙂

   • Văăăăăleeeeuuu… Amu’ băgai de seamă… Mi-a scăpat în text un „i-a” de m-am făcut naibii de băcănie. Nu-mi stă în obicei d-aia și simt nevoia să îmi ceri spășit iertare iubitorilor limbii române.

  • Dan, eu inteleg ideea din spatele comentariului, insa nu mereu este necesara o lupta corp la corp. Nu-i mereu necesar sa ai baioneta la tine, sa fii mereu dispus sa te “lupti” (metaforic vorbind, bine?) cu diverse probleme.

   O persoana care cere fatis mita este o problema administrativa, cel care a filmat si s-a adresat administratiei a facut acest minim. Hai sa nu-i imputam diverse altele.

   • Alex, ba poate ar fi bine sa avem, cum spui tu, mereu baioneta la noi. Dan are dreptate: sintem pasivi si actele noastre de “curaj” sint, in cel mai bun caz, sa facem gesturi anonime si asta numai daca ne simtim in “siguranta”. Nu avem CURAJUL sa intervenim direct si asta in orice situatie: sa ii dai”peste nas” unei astfel de profesoare cind sare calul, sa nu intorci capul in alta parte cind vezi cum un hot fura din buzunarul cuiva in autobuz si sa intervii nu sa filmezi cind cineva e agresat in plina strada. Asteptam mereu sa faca “altcineva” ceva. “De ce sa risc eu?” Iti spun eu de ce: fiindca data viitoare vei fi tu sau cineva din familia ta si vei fi indignat ca nimeni nu a facut nimic. Nu vreau sa ma laud, dar eu nu voi sta niciodata deoparte cind vad asa ceva. Chiar zilele trecute la un semafor din Bucuresti un politist ne-a tinut pe noi pietonii 3 ture de semafor lasind masinile sa treaca in conditiile in care oamenii se grabeau la job. Si la un moment dat ne-a lasat sa trecem zicind ceva de genul “hai treceti odata boilor! Un pieton la injurat si el a inceput sa fuga dupa el scotind PISTOLUL si amenintind ca trage. Un alt echipaj l-a prins pe “pieton” (o sa il numim asa) si l-a predat politistului de la circulatie care a inceput sa il agreseze si sa il tirasca intr-un gang, pentru Discutii. Ei bine nu m-am dezlipit de ei. Da filmam si eu ca sa am o proba daca va fi cazul dar nu pe ascuns ci i-am spus politistului ca e pe cale sa faca un abuz si ca pe baza filmarii il voi reclama. In ciuda amenintarilor lui am stat cu ei pina dupa o admonestare verbala (si nu fizica cum probabil avea de gind sa aplice) i-a dat drumul. Nu spun asta ca sa va arat ce “tare” sint. Cred doar ca atunci cind sintem uniti in fata raului, raul face un pas inapoi. Daca te iei de un hot de buzunare si tot ceilalti din autobuz te sustin ala nu mai are ce face. Gata ca m-am intins cam mult, dar chiar m-am saturat de inertia care o vad in jur. Stiati ca cel mai timpit proverb (Capul ce se pleaca sabia nu-l taie) e tipic romanesc si nu il mai are nimeni?

 4. Bine a facut parintele respectiv ca a tacut. A lasat-o pe madam sa-si dea singura foc la paie…. Nici un cuvant din partea parintilor la momentul respectiv nu era mai de ajutor decat asta 🙂 Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.