Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Da, sunt romani!

Hai că iar suntem ‘în faţă’ datorită minunaţilor conaţionali etnici ce nu se vor integraţi nicicum, aşa că se integrează şi pe la alţii.

O ţigancă a furat cu tupeu dintr-o bijuterie din Leicester, fiind ‘prinsă’ de camerele de filmat. Şi atât de bună la ascuns, mânca-ţi-aş, că nu a mai recuperat nici dracu paguba.

Dar ne mirăm că-şi bat francezii joc de noi, că la spanioli, dacă te duci legal să lucrezi, eşti sfătuit să spui că vii din Argentina (caz real), că se holbează toţi la noi ca la dracu’.

Da, pentru că ţiganca are scris în paşaport (sau buletin, naiba ştie cu ce iese din ţară) ROMÂNIA. Aşa că ne putem da cu dosul de pământ cât dorim, suntem ţigani, hoţi şi jegoşi. Pentru că asta văd în fiecare zi ‘străinezii’.

Şi probabil autorităţile noastre fără ‘bile’, mă vor numi pe mine rasistă că-i fac ţigani, că lor oricum nu le fac nimic. Doar trebuie să mănânce şi gura lor ceva …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

32 Comments

  1. 🙁 Abia astept sa apara comentariile cu “astia nu-s romani, sunt tigani”. De parca conteaza daca sunt guvizi cu 7 picioare – cat timp pe scrie “roman” pe pasaport, asta sunt, nu avem cum sa ne ascundem de ei.

    Sa vezi romani din astia negri cersind in piata centrala din orasul in care stau eu. Stii cum cersesc? Intind mana si dupa ce omul ii da, ii spune o injuratura pe un ton ca si cum ar spune multumesc!

  2. Artcolele tale încep să semene cu cele ale lui Arhi, mai lipsea să scrii “rromâni” şi gata…
    Eşti acasă acum, cred că ar fi cazul să scrii mai optimist. Nu de alta, dar blogurile “de la ora 5” nu prea le citesc, iar acesta nu face parte din această categorie, şi nici nu aş vrea.

  3. Ce porcarie, ce meltenism, uite cum baga idioata aia toata paleta de bijuterii sub fusta. Sper ca le-au prins, sper ca le-au inchis bine rau sa nu mai vada meleagurile romanesti, ca nu merita.

  4. Mda.
    Nu pot sa ma abtin sa nu remarc ca tigancile din video sunt mult mai bine imbracate ca cele din Romania. Va sa zica, chiar o duc bine cu furtisagurile in strainezia 😀

  5. Dupa clipul asta eu nu le cataloghez pe alea drept hoate, ci drept proaste. Cum purecii lui Benjamin sa furi asa chiar sub camera de luat vederi?

    Ah, si scuzele mele, aia-s si mai idioti daca nu le-au prins mai repede si n-au reusit sa recupereze bijuteriile.

    • Nu chiar, adica nu’s proaste deloc. Cred ca mai degraba prefera 3 mese pe zi decat sa fure zilnic pentru a si le procura 🙂
      Cel mai urat este ca noi, cei care nu avem treaba cu furtisagurile, mergem ca tot omul in afara si avem deosebita placere de a fi asimilati cu niste hoti, puturosi si alte lucruri, ca na, suntem si noi ROMANI!

  6. Radu, fix de aia pentru ca sunt Rromi, cuvant similar cu romani, strainul nu mai sta sa faca diferenta si isi formeaza o parere despre un intreg popor judecandu-i pe ei.

  7. nu ma simt absolut deloc vizata. in Italia e plin de albanezi, in Germania marocanii fac legea, in Anglia la fel, nu ma simt defavorizata pentru ca o proasta s-a dus sa fure dintr-un magazin

    am lucrat prin alte tari si nu mi-a fost niciodata rusine sa spun ca vin din Romania. cui nu i-a placut, putea sa intoarca spatele sa nu mai asculte.

    • Vacuto, is de acord cu tine. Nici eu nu ascund ca sunt romanca si inca nu mi-a aruncat nimeni ciorba intre ochi. Dar exista clar o ‘miscare’ nefasta noua si putem intelege si de ce. Pentru mine astia is doar tigani, eu nu ma consider avand legatura cu ei, decat ca locuiesc in tara mea, dar si ei au cetatenia asta. Roman scrie pe buletin/pasaport? De unde sa stie englezul ca nu suntem toti asa?

      • Pe noi ne-au refuzat la inchirierea unui apartament pentru faptul ca suntem romani 😀 Asa ca nu e chiar asa, le mai patesti si din cauza a ce-ti scrie in pasaport. Drept pentru care vom aplica pentru o noua cetatenie.

  8. Nu exista padure fara uscaciuni. Astea sunt cazurile mediatizate, si cu siguranta nu-s doar cele cu “romani”. Depinde de mentalitatea strainului, sa-si dea seama ca Romania nu se rezuma doar la tigani. Au fost cazuri…dar au fost si cazuri opuse in care se stia ca Romania e un fel de tinut in care locuitorii stau in corturi si sunt tigani.

  9. Intr-adevar cine aude de Romania, tigani, cu**e, hoti. Asa suntem catalogati. Nici eu nu ma simt vizata , dar nu poti sa nu surprinzi anumite priviri cand spui in alte tari ca esti din Romania.

  10. […] romani prinsi la furat intr-un magazin de bijuterii din Anglia. Am citit pe Hotnews, am citit la Dojo, si pe alte cateva site-uri si site-ulete de stiri sau de opinie. Da, faptul in sine nu e nimic […]

  11. Intrebarea pe care mi-am pus-o cand am vazut informatia la TV a fost “Bai, cat de prost este vanzatorul ??”. Apoi am inceput sa ma gandesc “englezeste” si am ajuns la concluzia ca la ei nu se fura asa, ca daca doua persoane fac “paravan”, imediat le dai cu flit si (te, le) intrebi “unde dracu’ e a trei si cu ce se ocupa ?” … deci ei nu sunt “vaccinati”.
    Ca român “cu experienta” te poti intreba cine este prostul, ca prea este “pe faţă” …
    Nu cred ca toata lumea se uita incruntat la români, daca esti decent imbracat si nu esti “colorat” nu se ia nimeni de tine.
    @Dojo – eu cred ca miscarea “nefasta” are o cu totul alta motivatie. Tiganii nu fac decat sa ii “ajute” pe cei care trebuiau sa gaseasca o motivatie “la vedere” … asa, una care sa poata fi vazuta de toti :)).
    Nu vreau sa para ca le tin partea tiganilor care incalca legea dar povestea cu autoritatile incepe de la “occi”, ca toti au granitele schweizer (nu numai Elvetia :)), ca nu se ajunge peste noapte la “mini-orase” tiganesti la marginea marilor orase, ca (asa cum bine spui) doar trebuie sa manance si gura lor ceva … asa, din gura, e tare usor sa te dai mare iubitor de democratie, mare luptator pentru discriminare si … mai da-i in biiiiiip. Doar paiul din ochiul nostru …

  12. Cand o sa intelegem ca Noi suntem de vina de cele intamplate cu tiganii, ca e si vina Noastra ca ii toleram pentru toate magariile pe care le fac , ca e vina Noastra ca Noi NU Luam A T I T U D I N E contra lor,atunci,aceste stiri nu o sa mai existe sau se vor imputina.Pina atunci , ne vom revarsa nervii si frustrarile pe net.

  13. Nu ne vom ridica niciodata la nivelul strainilor cu astfel de specineme care ne trag in jos. E de plans dar nu avem ce sa facem. Pana nu dispar astia toti romanii sunt hoti..asta e.

  14. Vina cea mare o au tarile in care tiganii isi fac de cap. Tigancile au luat 18 luni de puscarie (mi se pare ca bijuteriile nici n-au fost recuperate), iar cei care au furat in Franta cablurile de la TGV au primit cate 1 an.

    Pai cum sa nu fure tiganii?

    In urma cu 15-20 de ani, tiganii isi faceau de cap prin Germania. Daca adunai atunci toate infractiunile facute de tigani in Europa, 80% dintre ele erau facute in Germania.

    Nu stiu ce au facut nemtii, insa acum la 100 de infractiuni facute de tigani in Spania, Italia si Franta, auzi si de una facuta in Germania. Si asta fara sa-si cheltuie banii si timpul pe programe tampite de integrare a tiganilor.

    Atata timp cat avem tari in Europa in care tiganii nu-si fac de cap si tari in care isi fac, e clar a cui este vina.

    Parerea mea este ca daca pentru un furt dintr-o masina s-ar da 10 de ani de puscarie, in cateva luni si-ar lasa toti masinile deschise.

    Mai bine platim 5% din salarii ca sa tinem 1 milion de infractori in puscarie, decat sa dam banii astia pe sisteme de alarma, oglinzi furate, usi de metal la apartamente, asigurari, camere video, paza, interventii ale mascatilor, spitalizari etc.

  15. Si mie imi vine sa strig ca astia sunt tigani, nu sunt romanai! Dar daca te uiti in actul lor identitate la cetatenie… Mi-e rusine ca am aceeasi cetatenie cu ei. Sunt un grup care ne fac de ras.

  16. da e aiurea,din cauza tiganilor sau oamenilor astia de nimic,pe afara toti zic ca nu angajeaza din Romania si etc..e aiurea,mai ales ca statul asta nebun la tigani le tot da ajutor social si de toate,dar de ce??? ei nu pot lucra?nu au 2 maini si 2 picioare ca si noi toti restul?sau ce mama dracului?

  17. Mai vreau sa ma credeti ca am asa o ura pentru aborigenii nostri ca pe onoarea mea daca mi-ati da un pistol si mi-ati spune ca nu reaspund penal le-as starpii rasa fara remuscari!

  18. Nu va mai ofuscati atata ca va plesneste o vena! =)
    Asta e, dati vina pe guvern si gata… 🙂
    Sunt multe natii care au multe “uscaturi”, nu numai noi. In Germania te feresti de turci si albanezi, de exemplu, si rusnacii sunt periculosi.

  19. Ma intreb pana cand o sa fim de ras peste tot in lume din cauza conationalilor care se ocupa cu furtisaguri pe unde pleaca…ca si “turisti”?Numai ca in orice tara sunt hoti, nu numai ai nostri…diferenta e ca aceia nu vin la noi in tara chipurile-turisti-sau sa munceasca si se apuca si traiesc din furat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.