Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De ce e rau ca au “falsificat” chinezii deschiderea Olimpiadei?

Discutie interesanta ieri la masa cu iubi, sora lui si cumnatu’. Discutia ajunge de la “pe unde naiba sa mergem in concediu” la “auzi ca focurile de artificii au fost “suplimentate” pe comp, aia mica de a cantat de fapt a facut playback, copiii din toate “natiile” din China de fapt erau doar dintr-o etnie etc.” Ne-am impartit in 2 tabere, eu cu soarele meu pe ideea “las-o naibii de treaba si de facatura”, restul considerand ca e OK ca s-a “cosmetizat” totusi evenimentul in stilul asta.

Seriously.

Stau toata ziua in “fotoshoape” si tot felul de smecherii din astea. Ma uit la filme “cosmetizate” seriale facute sa arate bine. Ignor cu ostentatie revistele pline de poze “misto”, aranjate pe ici colo (bronzata tanti mai mult, sters negul de pe burta, eventual “subtiat” burta etc.)

Chiar am pretentia ca un asemenea eveniment, daca tot se cheama asa grandios sa fie real. Nu se puteau face focurile alea de artificii ca ia foc orasu? Foarte bine, fa-le mai mici sau nu le fa deloc. Mi se pare penibil ca exact tara care a descoperit praful de “poc” sa apeleze la efecte computerizate. Ca vezi doamne nu ar fi fost atat de grandios. Si? Care e problema? Ar fi fost real.

Desi sunt toata ziua cu nasul in comp, simt nevoia si de o realitate “reala”, nu doar virtuala. Cred ca este un precedent periculos, data viitoare nu se mai face nicio deschidere, punem niste specialisti in 3D la chestii din astea si tragem mama niste ceremonii a la Pixar de se rupe gura targului.

In toata sleahta aia de copilandri care canta osanale partidului iubit nu se gasea o pustoaica frumusica si cu “teava”? Ca doar au de unde alege, slava lui Alah (sau Buddha, ca astia sunt cu alti “mai mari”). Din toate “etniile” in cauza nu se gaseste cate un “bot de huma” care sa arate acceptabil?

Ni s-a incheiat discutia (ca oricum nu ajungeam la nicio concluzie) cand a inceput solul la fete. Mi-am reamintit de alte evenimente similare, pe cand fetele noastre se tineau de sport nu de scandaluri si nu isi bagase necuratul nasul in lot. Sandra cu nume de manelista a dovedit ca numele e doar o intamplare nefericita. In momentul in care lotul inca se chinuie sa isi revina, bucatica asta a rupt solul. Calculat si cu verva. O medalie de aur pe care o merita si care (mie cel putin) mi-a readus pofta de a viziona asemenea evenimente.

Nu am prins prea mult din Olimpiada si sigur nici nu voi prinde. Am auzit insa zvonuri, am vazut cateva minute de sport si uite ca am avut noroc sa vad si una bucata roman luand aurul. Daca gazdele au “falsificat” deschiderea, copiii astia lucreaza pe bune …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

8 Comments

  1. intradevar e pacat ca totul din prezent devine din ce in ce mai cosmetizat, si de multe ori nu stii ce sa mai crezi daca este real sau nu.

    Dar cosmetizarea unui astfel de eveniment mi se pare chiar foarte aiurea, si e pacat ca s-a ajuns aici pentru ca trebuie sa recunosc ca in rest Olimpiada a fost chiar foarte bine organizata, uni spun ca este una din cele mai bine organizate olimpiade.

  2. Atata timp cat un glob “a pus botul” inseamna ca te poti astepta la orice, dupa faza asta credibilitatea oricarui eveniment vazut la tv(bineinteles vorbesc de celelalte tari, pentru ca Romania nu si-ar permite in veci) a scazut, de fapt nici live nu mai iti vine sa crezi daca e sau nu adevarat chiar se intampla la 1 m de tine, dar totusi…
    Oricum fake sau nu, JO din China sunt la un nivel pe care eu unul sunt cam sceptic in privinta celorlalte tari ca ar putea sa-l atinga, cu atat mai mult sa-l depaseasca, cu comunismul se realizeaza multe, dar se sacrifica si mai mult.

  3. stii ce-i mai tare?Daca nu afla lumea ca a fost fals nu se prindea nimeni, mie mi-au placut mult chiar am crezut ca-s adevarate. Trebuia sa fie Becali acolo sa-i dea la playbachitza aia una in “mufa” sa stie ca la noi in tara playback poate face si o surdo-muta

  4. Chinezii is de apreciat pentru spectacolul facut la JO. Intr-adevar treaba cu artificiile “artificiale” nu si-a prea avut sens dar fiecare face cum vrea in curtea lui… Pana la urma efectul a fost de mare impact, frumos realizat si mai presus de toate …nu a poluat! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.