Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De pe drumuri ..

Că tot am fost mare şofer zilele astea şi am circulat nişte kilometri …

  • mi-a fost ruşine cu oraşul meu. Am cărat artişti de prin tot felul de locaţii. În zilele de “trafic” am preferat ruta “industrială” pentru a evita Centrul şi aglomeraţia de acolo. Şi-au muşcat limbile cred în sutele de gropi, gropane şi canale puse amboulea, de le-a ajuns. Pe podul de pe Calea Şagului, în niciuna dintre cele 5 zile NU AM VĂZUT PE NIMENI SĂ LUCREZE. Clădirile jegoase şi “barbarizate” de dughene şi “şopuri” infecte le-au arătat invitaţilor că suntem departe de Europa .. încă. Nu ştiu care dintre ei chiar mă întreba dacă suntem chiar parte din UE. Mi-a picat faţa de ruşine.
  • în Timiş trecerile la nivel de cale ferată sunt “pitoreşti” şi numai bune de pus la încercare maşina. În Caraş, judeţ mai “vai de el”, după cum le place timişenilor să îl vadă, am trecut cu 60-70 la oră peste unele … nişte cauciuc negru plasat bine a făcut ca porţiunile până atunci temute să se treacă absolut lejer.
  • drumul până la Şag cel puţin este PENIBIL. Acum nişte ani era o plăcere să circuli pe acolo .. s-a dus naibii …
  • am prins o putoare de gunoi în TM de abia am scăpat de ea prin zona Aeroport. Din nou mi-a  fost ruşine faţă de oameni care văd România pentru prima dată.
  • m-au “ofticat” deţinătorii de “pârciuri”. Cu maşini care intră în 80 la oră cu mare greutate şi un fum negru şi des, dar care ţin morţis să îţi demonstreze că te întrec la 60 la oră (cât ai în localităţi), după care te încurcă la drum pe exterior că mai mult nu pot. Dar nu şi-ar vedea de ritmul şi de treaba lor nici în 1000 de ani.
  • concluzionez că nu mai am 20 de ani. Aşa zice şi buletinu’, oricum. Mi se par “aiurea” poveştile de vitejie ale studenţilor de 22 de ani, care cred că e al dreac de cool să te faci mangă sau să “alergi” maşina cu peste suta la oră pe serpentine. Cred că pe la 30 de ani se întâmplă ceva, de nu mai guşti prostiile pe care le debitai la vârsta lor.
  • felicit şi Reşiţa pentru nişte drumuri de să îţi bagi picioarele. Cred că îs la concurs cu drumarii de la noi. Altă chestie ce m-a surprins neplăcut .. porţiuni de drum bibilite anul trecut pe acolo, sus, acum sunt “găurite”. Dacă nici 12 luni nu ne ţine “asfaltul” …

Or mai fi “apăsări” … momentan pe astea le aveam în plan.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

9 Comments

  1. Flori, tu esti un baiat din ala de ‘exception’, de aia nu cujeti ca ei. 😀

    Cred ca tre’ sa ne concentram si noi pe faze pozitive, ca ne ia mama gaia altfel … Ma bucur sa te revad .. acus’ punem de blogmeet. Vezi ca vin cu dojomobilul dupa tine 😉

  2. Hello Dojo, ce mai faci, cum mai esti, ma bucur sa te revad pe aici… etc. 😀

    In urma cu vreo 3-4 luni m-as fi apucat sa comentez fiecare punct in parte, sa iti dau dreptate, sa te corectez acolo unde nu mi se pare ca ai dreptate. Acum insa am o tentativa de zambet amar pe fata si gandindu-ma la toate mizeriile din jur mi se face sila.
    In suflet la noi sa fie curat, ordonat si fara gropi. In rest sa fim sanatosi si sa tragem apa!

    Bine Dojolina! Spor la treaba! Si btw, mie nici la 22 nu mi se par interesante “aventurile” de betie si condus pe serpentine…

  3. Numai duminica asta sa nu fie ca duminica fac 1 an de casnicie si nu cred ca sotia mea preferata ar fi prea incantata sa sarbatorim cu un blogmeet. 😀

  4. Dojo dupa cum iti spuneam si alta data. M-am plictisit sa le tot spun si eu pe blog acestor lucruri pe nume, Nu de lata dar daca la inceputurile blogging-ului mai credeam ca atitudinea poate aduce victoria, acum bag de seama ca atunci cand vorbim de institutiile statului, atitudinea nu face nici cat o ceapa degerata si urechile, ochii sau gura celor care ar trebui sa ia deciziile sunt INCHISE!
    Stiu ca par pesimist, insa cred ca sa i se poate intampla oricui sta cate 3 ore la cozi pe la Administratii pentru niste amarate de hartii! 😉

  5. Podul din Calea Sagului nu va fi terminat anul acesta. Au zis ca il repara si s-au oprit… eu nu am vazut pe cineva sa lucreze acolo de cel putin o luna.

    Ce e cu drumul de la Sag? 😐 E adevarat ca nu am mai trecut pe acolo dar o iau pe acolo cand ma duc la Parta.

    Si pe mine ma impresioneaza prostia celor trecuti de pragul de 20 ani… se fac manga si apasa pe pedala pan` la capat… si totusi mai misto e sa treci lejer cu masina pe langa cineva, asta daca si ai cu ce!

    Si totusi tu abia acuma ai observat de drumuriile de rahat din Romania?

  6. 1. Traim intr-o tara plina de jeg si jegosi… Nici nu ma asteptam sa fie altfel. Totusi, orasul in care locuiesti tu este dintre cele mai civilizate… Imagineaza-ti ce e prin alte locuri!
    2. Pe cine intereseaza de acele treceri? Astia de la pun au gipane cumparate din spagi cu care trec fara probleme peste…=>ce interes ar avea sa faca ceva? Plus ca lenea e mare…
    3. Nici nu ma asteptam la altceva… Ma miram sa fie ceva imbunatatit la drum…
    4. De curand am fost la mare, iar intr-o seara ma plimbam pe faleza si ghici cine a trecut pe langa mine? O echipa de gunoieri, iar pe langa era o masina de gunoi de toata frumusetea. Rezultatul: o putoare de nu iti poti imagina. N-ai cu cine….
    5. Eu am tras o concluzie tot mergand cu masina(pe scaunul pasagerului sau pe bancheta din spate pentru ca inca nu am varsta necesara sa imi iau permis:D): astia cu trabante sau mai stiu eu ce tarsuri de le ia foc motorul daca merg cu mai mult de 70 Km/h sunt cei mai “jmeni”. Ei sunt regii… Uneori ai si ghinionul de niste batranei care se aventureaza in trafic, fara ca macar sa vada bine…
    6. La varsta nu ma bag:D
    7. Cine crezi ca mai face la noi drumuri de calitate? Daca dau banii pe calitate jegosii astia de la cine mai fura???
    Sigur mai sunt foarte multe “apasari”, dar nu ai ce face atata timp cat traiesti in Romania!

  7. “In suflet la noi sa fie curat, ordonat si fara gropi. In rest sa fim sanatosi si sa tragem apa!”

    —– d’acorrrddd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.