Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Domnilor, nu vă mai plângeți, că e de prost gust

A sosit luna martie. Pe care eu personal o salut ca o ființă „anti-iarnă” ce sunt. Urăsc frigul, zăpada și zilele scurte, așa că, atunci când facem deja saltul în martie, încep și eu să simt că trăiesc. Deci da, sunt super fericită azi, deși vremea e mai degrabă de noiembrie, decât de primăvară.

Odată cu această mirifică zi, începe și Golgota masculilor de pretutindeni (colțurile României adică, nu-s la curent cu restul globului). Peste tot citesc/aud mormăilile masculilor cu privire la blestemata asta de lună, când trebuie să-și ia de la gură să cumpere un mărțișor sau … șoc și groază … un buchet de ghiocei. Bun, unii și-au făcut deja încălzirea cu Valentine’s Day (sau Dragobete, după poftă), când, din nou șoc și groază, femela a avut pretenții de un te iubesc și o cutie cu ciocolată.

Eu nu am fiori din ăștia de niște ani buni. Pe vremuri luam mărțișoare și flori pentru profesoare și pentru bunică-mea și-mi plăcea la nebunie să caut ce era mai frumos (și în buget, că nu stăteam exagerat de pe roze cu banii). Dar economiseam banii de buzunar o perioadă, plus ce primeam de acasă pentru „investit” și căutam ceva frumos și de bun gust. Aveam câteva profe în orarul zilei (deci pe lista mea), plus câteva de care-mi era drag și le căutam prin școală să le spun „o primăvară frumoasă”.

flori

Imediat ce am terminat cu plăcerile astea, am terminat și cu sărbătoritul zilelor. Nu sunt ahtiată după mărțișoare (sincer nu m-au atras niciodată), nu-mi place să primesc flori care să moară în vază. De Valentine i-am zis „soarelui” una drăgăstoasă și l-am pupat in bot. Nu am așteptat cadouri și nici flori, că nu-s pe stilul meu.

Sunt destule femei care nu trăiesc începutul de primăvară prin prisma cadourilor/florilor primite. Sigur că mă bucur când tatăl meu vine cu flori pentru mine și maică-sa. Pentru că știu că face asta cu drag. Nu l-am auzit vreodată să se plângă de „calvarul” de a avea două femei de „satisfăcut”, este mereu atent cu noi pentru că i se pare normal ca bărbat să facă asta. Și, hai să fim serioși, că nu e nici așa gaură în buget să iei o floare.

Aici doream să ajung.

La bărbații care nu au curajul să spună „bag picioarele, nu am chef de asta”, așa că vin ca niște mielușei cu flori pentru consoartă/mamă/fiică. Dar o fac de parcă și-ar fi dat un rinichi sau 10 ani de viață pentru un mărțișor. Dacă știi că femeii tale îi place treaba asta, mișcă-ți fundul și fă-o fericită. Dacă ea tremură de bucurie că primește un mărțișor, fă eforturi să fie unul frumos. Și eventual, dacă o știi înnebunită după flori, cumpără-i de 8 Martie un buchet frumos. Că probabil îi iei flori doar în asemenea ocazii. Mi-e greu să cred că un bărbat care periodic îi face soției câte o bucurie s-ar da cu fundul de pământ că trebuie să o bucure de două ori în martie.

Chestia asta mi se pare la fel ca și comentariile de genul „uff, trebuie să vin la ziua ta și sa-ți dau un cadou”. OK, nu vrei, stai naibii acasă și scutește-mă.

Dragostea nu se arată la date fixe, dar pentru unii chiar și acest efort este prea mare. Dacă așa se poartă în familie, dacă soția/mama/fiica/sora au aceste plăceri, faceți-le pofta. Și faceți asta cu energie și grijă, pentru că și ele probabil vă fac poftele. Și nu doar de 1 și 8 martie, zic eu.

În rest .. o primăvară frumoasă vă doresc 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

19 Comments

  1. Persoana anti-iarna sunt si eu asa ca martie e luna in care ies din hibernare 🙂 Eu a trebuit sa impart ceva martisoare anul asta, insa nu m-am plans deloc..Chiar mi-a facut placere 🙂

  2. Pfuai… si mie mi-e drag ca a venit primavara!! Abia am asteptat momentul asta 🙂
    Din fericire pentru mine, Adi face parte din categoria celor care isi rasfata iubitele in fiecare zi :D. Dar am colegi la lucru la care li se ridica parul pe maini cand se gandesc la martisoare!

  3. Cu un mărţişor blogosferic am cam scăpat şi de al trei-lea din cei patru “Cavaleri ai Apocalipsei” – Sf.Valentin, Dragobetele, 1Martie şi 8 Martie … mai o floare şi poate scăpăm şi primăvara asta 🙂

  4. Apreciez mai mult o prajitura cand nu este nicio sarbatoare, decat o floare, cand este vreo sarbatoare si -trebuie-.
    O primavara frumoasa si tie !

  5. Mai, 1 Martie nu este acea zi in care femeile daruiesc martisoare barbatilor? S-au schimbat lucrurile intre timp sau chestia asta se practica doar in nordul tarii? 😀

    PS. Va doresc o primavara cat mai frumoasa tuturor!

  6. De Valentine Day i-am luat ceva frumos. Azi, de 1, nu i-am cumparat nimic pt ca abea m-am trezit si plec la serviciu. Dar maine, dupa ce vin de la serviciu si ma trezesc, o duc la o prajitura faina in oras. Ii era pofta acum cateva zile, dar atat eu cat si ea, suntem destul de ocupati si nu am avut timp sa cumparam si o prajitura. Dar ne cinstim maine, nu-i problema.

  7. Cumpar de Valentin de 1 Martie , de 8 Martie si nu ma plang.Ma gandesc la cate suporta din partea mea si pentru acest lucru merita amandoua tot ce este mai bun si mai frumos.

    Am prieteni care ascund florile de rusina sa nu fie vazuti, le dau consoartelor bani doar sa nu fie vazuti ca iau un amarat de martisor.Parca le-ar pica ceva din barbatie.Nu sunt de acord cu aceasta atitudine macho , de prost gust….Sper sa se schimbe mentalitatea si la noi…

    Primavara frumoasa iti doresc !!!!

  8. foarte fain spus, chestiunea e ca totul s-a industrializat in exces , un martiso e in fapt o mic aindustrie , florile nu mai spun de mul, parca o data cu aceste momente parca prea multi vor sa castige bani… veti spune ei si ce? pai da bun insa cand vrei sa-i cumperi doamnei profesoare un martisor si te impinge lumea disperata iar chioscarii de martisoare te imbie luati doamna 5 ca vi le dau la pret de 3 , lumea nu pricepe in fapt ca primavara inseamna si liniste , tihna nu doar agitatie , bani si proasta crestere…dar e un subiect prea amplu…

  9. Imi place primavara, ca si eu is o creatura “anti-iarna”. Imi place luna martie. Din motive multiple. 1 si 8 martie nu se numara dintre ele. Ba chiar din contra, uneori ma fac sa urasc o luna care altfel mi-e foarte draga.

    Nu-mi place sa primesc chestii. In general, nu doar cu ocaziile astea. In primul rand pentru ca nimeni n-are glob de cristal sa vada-n el ce-mi doresc eu, asa ca primesc doar porcarii care nu-mi trebuie si frustrari din cauza asta. Asa ca mai bine nu.

    Insa in perioada asta ma enerveaza in primul rand faptul ca se umple de mese la care se vand porcarii care cica ar fi cadouri. Iar in jurul meselor se strang ciorchine o groaza de gura-casca, incurca-lume… nu mai ai loc pe unde sa treci! Asta cam in fiecare intersectie mare/ centru comercial. Si asa am ocazia sa recapitulez mental toate injuraturile pe care le-am invatat pe parcursul vietii. Mai ales daca ma grabesc.

  10. De prost gust sunt porcariile astea de kitsch-uri denumite sarbatori, in scopul de a prosti oamenii…adica pipitele !! Asta e problema, nu e vorba de zgarcenie. Vad ca au reusit sa spele pe creier pe multi….dar ar trebui sa ne desteptam incet-incet…

  11. Noi suntem la polul opus. Sotul meu vine tot timpul cu flori si cadouri, desi eu incerc sa il temperez, sa il fac sa tina de bani, nu sa ii risipeasca. :))

  12. O primavara frumoasa si senina iti doresc si eu, chiar daca cu putina intarziere. 🙂
    Barbati carcotasi, nemultumiti ca trebuie sa ofere flori sau martisoare sunt doar pe bloguri, pe strada am vazut zilele astea destui care purtau cu mandrie buchete de flori. Ii privesc mereu admirativ. 🙂

  13. Aproape oricarei femei ii plac florile. Sunt mici exceptii, de ex, o prietena mi-a spus ca florile ii aduc aminte de inmormantari 🙂

    De ce nu i-ai face cadou o floare unei femei cand stii ca ii provoaca satisfactie? Pana la urma, femeile sunt florile noastre, a barbatilor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.