Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Elementary

Elementary, dear Watson” .. sună cunoscut, nu?

Sir Arthur Conan Doyle este cunoscut de „mase” în special pentru personajul Sherlock Holmes, genialul detectiv care găsea criminali și în gură de șarpe, de cele mai multe ori însoțit de prietenul și „cronicarul” său, Dr. Watson.

Dacă titlul filmului v-a dus direct cu gândul la cele 2 personaje, bine a făcut. Elementary este un serial centrat pe eternul personaj, de data aceasta adus în actualitate. Cum majoritatea filmelor/serialelor despre Sherlock Holmes ni-l prezentau „ca pe timpuri”, Elementary ne mută peste ocean, în New York, iar Sherlock este un consultant pentru NYPD.

Elementary … Jonny Lee Miller as Sherlock Holmes and Lucy Liu as Watson.

Plecat din Londra, unde a servit Scotland Yard o perioadă, cu o cădere urâtă (devenit narcoman în urma unei tragedii personale), Sherlock decide să pună un ocean între el și viața anterioară și să-și ofere serviciile Poliției dintr-un oraș extrem de aglomerat, deci și plin de .. evenimente.

După cum bănuiți, un Holmes nu e complet fără doctorul lui, Watson, deci scenariștii i-au găsit și aici un partener în ale muncii detectivistice: Dr. Joan Watson, o fostă doctoriță ce a renunțat la cariera de chirurg (după o operație nereușită), transformată în ceea ce ei numesc „sober companion”. Un asemenea partener locuiește câteva săptămâni cu pacientul ce tocmai a ieșit de la „rehab”, tocmai pentru a fi sigur că nu scapă în vechea patimă.

Watson este angajată de tatăl lui Sherlock, un om bogat și fără prea mult timp pentru fiul său, care le dă spațiu locuibil într-un „brownstone” pe care-l deține în Brooklyn. Acolo cei doi locuiesc împreună, iar Watson se plimbă peste tot cu pacientul, pentru că nu au voie să stea mai mult de 2 ore departe unul de celălalt.

Rolul lui Joan Watson este jucat de Lucy Liu (cunoscută mai ales din rolul în Ally McBeal). Johnny Lee Miller îl aduce la viață pe acest nou Sherlock Holmes, iar detectivul NYPD, care le dă celor doi de lucru este întruchipat de Aidan Quinn.

Pentru mine, faptul că filmările sunt realizate în New York, este un „added bonus”, veți putea face un mic tur virtual al orașului prin intermediul serialului, deși nu este un documentar turistic. Amuzant pe alocuri și extrem de simpatic, este un serial pe care zic că merită să-l urmăriți.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

17 Comments

 1. Am vazut si eu primul episod si planificam sa ma uit cu Alex, dar cum el a avut mai mult timp nu s-a putut abtine si a stat si s-a uitat la tot :). Favoritul meu ramane filmul, desi mi se pare ca nici Robert Downey junior, nici Jude Law n-au prea multe in comun cu personajele din carti (le-am citit si pe alea).

 2. I love it. Chiar azi am descoperit ca s-au strans mai multe episoade si m-am apucat sa le devorez. N-am fost pre atenta la locatii dar acum ca ai scris am sa ma uit sa vad NYC

 3. Are o nota destul de buna pe IMDB, iar actorii fac toate privirile;
  Multumesc pentru acesta scurt review

 4. M-am uitat si eu la primele episoade, dar nu m-au fascinat extraordinar de mult. Mi s-a parut ca si-au batut joc de personajul Sherlock Holmes si ca au copiat productia britanica, tot un miniserial, dar care e mult mai interesant si il recomand cu mare placere.

  Despre acesta e vorba: https://www.imdb.com/title/tt1475582/

  O zi buna!

 5. Chiar eram in cautarea de ceva “victima” noua. Pare interesant din descriere, sa vedem si primul episod 🙂

 6. Il urmaresc de ceva timp, o adaptare foarte faina ai actualizata as putea spune a ideii originale. Un alt serial care mi-a placut a fost Monk, care se aseamana putin prin faptul ca are la fel in centrul actiunii un personaj detectiv genul geniu cu probleme de socializare.

 7. Pana la urma, pare ca nu prea mai are nicio legatura cu ideea originara a lui Sir Arthur Conan Doyle. Pare insa interesant dupa felul in care l-ai descris. Iar Lucy Liu e o actrita plina de personalitate, care isi cam compleseste colegii de platou.
  De vazut!
  🙂

 8. Lucy era actrita mea preferata de filme cu arte martiale….ea si mai era o tipa blonda…dar nu mai stiu cum ii zice! Cytnia….parca!

  • Mon Pere o place in mod deosebit. Mi se pare simpatica, dar am alte preferinte. Clar insa ca nu-mi displace sa o vad 😉

 9. […] Elementary Unul dintre serialele care m-au atras încă de la prima vizionare este Elementary, o nouă versiune de data aceasta americană a renumitului roman a lui Sir Conan Doyle. În ultimul an au apărut multe variante ale acestui roman, cel mai renumit fiind cel cu Robert Downey Jr. (hottie, hottie!) însă acest personaj se deosebește de predecesorii săi prin faptul că ne prezintă un Sherlock Holmes uman, cu probleme de adaptare și care luptă cu dependența de medicamente. Sherlock Holmes din Elementary nu își distruge inamicii, ci îi dă pe mână poliției. Actorul principal face o treabă excelentă și nu o să mă mire dacă acest serial o să fie nominalizat anul viitor la People’s Choice. Asistentă lui este de data aceasta o femeie și este interpretată de Lucy Liu. Serialul este complex și plin de intrigi, iar faptul că Sherlock este foarte imprevizibil, captează și mai mult atenția telespectatorului. Pentru mai multe informații dați o fugă și la Dojo. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.