Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Inca unul s-a dus …

Sunt destul de în urmă cu ştirile, asta e clar. Abia azi am aflat că s-a dus şi Gary Moore. 58 de ani, nu se cunoaşte cauza morţii. La cum se curăţă oamenii ăştia şi la ce dobitoci se cred acum “muzicieni”, situaţia arată nasol de tot. Ăştia mor pe capete sau îmbătrânesc, iar generaţia de acum e vai de capul ei. Bine că avem înregistrări ..

Să audiem o capodoperă live (Parisienne Walkways) şi să sperăm că muzica bună nu moare odată cu această generaţie.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

10 Comments

  1. Şi-n materie de blues, mai trebuie spus că nenea BB King are 85 de ani şi nu se ştie cât mai ţine. Desigur, vine Bonamassa din urmă, dar e departe de treburile astea, e compozit, iar Viv Campbell, după experimentul cu albumul de blues, a cam lăsat-o moartă pe treaba asta şi s-a apucat din nou de chestii Def Leppard…
    Viitorul nu sună deloc bine, dacă vorbim de blues…

  2. Ah…şi să spun că ai ales exact piesa în care menţine o notă timp de 20 de secunde doar din sustain, o treabă suficient de neînchipuit până la punctul acela…

    • Io nu ma pricep la chestii din astea chitaristice, dar a fost mereu favorita mea. Tocmai pentru nota aia, desi nu stiu chestiile tehnice, dar mi-a placut executia 🙂

      • Acela este sustain. Adică menţinerea unei note doar din forţa degetelor şi reverbul lemnului, fără alte intervenţii, cum ar fi lovirea corzii, din nou. Şi da, e singurul care a făcut-o, până acum. Şi sună…cum sună 🙂

  3. Acum cateva zile a pus un prieten de-al meu un mic post pe blog “inchinat” tot lui Moore, acum inteleg de ce.

    I remember you Gary!

  4. “Gary Moore – mort” sec titlu găsiși Dojonela :/

    Si cine-a spus ca Twitter-ul e inutil, se inseala amarnic 🙂 Acolo am aflat de moartea sa, cam la 10 minute dupa postarea de pe https://www.thinlizzyband.com/news.cfm . M-am uitat imediat pe Wikipedia + Rolling Stone + BBC si s-a confirmat.

    Nasol anyway … era unul dintre chitaristii cu “feeling”, asa cum mai sunt (inca) Satriani / Slash / Eddie Van Halen s.a.m.d.

  5. Se spune ca de la tragedia greaca nu s-a mai scris nimic nou.

    Am citit cu totii “Agonie si extaz”, “Luceafarul”, “Ana Karenina”, “Dulce ca mierea e glontul patriei”, “Mandrie si prejudecata”, “Bel-Ami”, “Morometii”, “Calatorie spre centrul pamantului” (si am si ascultat daca este vorba de muzica 🙂 ), “Ciresarii”, “Oliver Twist” si multe, multe altele asemenea. Si ma gandesc daca pot spune “asa ceva nu se mai scrie astazi”. Si pot spune ca astazi nu mai exista un Zola, un Proust, un Galsworthy, un Kafka, etc. S-au dus spre lumina mostri sacri precum Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Fory Etterle, Dem Radulescu iar altii precum Radu Beligan si Victor Rebengiuc sunt din ce in ce mai aproape de sufletul nostru (apropo, La multi ani, maestre Rebengiuc).

    Nu trebuie sa ne cainam si sa deplangem starea (lamentabila pe alocuri sau poate nu numai “pe alocuri”) a situatiei.
    Sunt bucuros ca am fost in situatia de a-i asculta pe Jimi Hendrix, Luciano Pavarotti, Jenis Joplin, J. L. Hooker, Nina Simone, Eric Clepton, Felicia Filip, etc., etc. Sunt oameni care m-au imbogatit sufleteste.

    Asa cum am trait pana acum intr-un univers din care fac si ei parte, asa voi trai si de acum incolo. Din cand in cand mai adaug cate unul care ma poate face sa inteleg mai bine ce inseamna om, cu bune si cu mai putin bune.
    Nu apare nimic in aceasta generatie ? Nu-i nimic, poate urmatoarea generatie. Pana atunci sunt acesti “universali” care, oricand, pot sa acopere “lipsurile”, peste timp. Si chiar si daca zeci de ani de acum in colo nu vor mai apre altii, ei vor “sustine” umanitatea, peste timp.

    Valori exista, cat pentru 10 vieti :). Eu le cunosc.

  6. mda … pacat ca s-a dus cam repede. Ma gandeam intr-o zi ascultand un pot de radio bunicel de aici, ca vor veni vremuri cand sa asculti o chitara ciupita, o trompeta in care chiar sufla un artist, o toba asupra careia se napustesc chiar mainile unui baterist, vor fi delicatese. Cam tot ce produc cei care vin se face pe calculator, in primul rand ptr ca e mai ieftin si mai putina bataie de cap: nu tb sa ai oameni care sa stie toate instrumentele astea, ca stie calculatorul tot ce vrei!

  7. Muzica buna si cartea buna si pictura buna nu mor niciodata. Se gasesc in fiecare generatie macar cativa care sa le transmita generatiei urmatoare. Asta incerc si eu cu blogurile mele Lecturi povestite pe scurt si Noua abordare a lecturii (integrata cu pictura, sculptura, gravura, muzica…)

  8. Nu-i din play-listul meu , cred ca am avut o caseta cu ceva `balade` unde aparea si el cu siropurile lui. Totusi , pentru ca a stat pe scena langa Phil …RIP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.