Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

It’s a new day ..

Marţi, 12 fără 15 minute. Veţi zice că am căpiat, că la ora aia, când aţi venit probabil pe dojoblog, nu era articolul ăsta. Ori am luat-o razna de tot, ori chiar suntem în urmă.

Din fericire e varianta a doua, suntem în urmă cu orele. În România este 19 fără 15 minute, noi am câştigat 7 ore de viaţă, pe care le vom pierde însă aşa cum au venit, când revenim la fusul orar “european” în septembrie.

Deci AM AJUNS.

Ieri dimineaţă ne-am trezit ca doi oameni harnici la 4:40 eu şi aproape 5 “soarele”. Înainte să înceapă concertul ceasului cu alarmă. Ultimele pregătiri, nişte sanvişuri pentru drum, 3 “sticle” de juma’ de Cola şi pupăturile de rigoare. La 7 fără ceva a venit R. neamţul de prieten al lui Mircea, punctual şi de cuvânt ca de obicei. Am pornit spre Budapesta, pentru că de acolo urma să ne îmbarcăm pe avioane.

Pe la 9 ora locală am ajuns acolo. R. a condus repede şi bine, aşa că aveam 4 ore până pleca avionul nostru spre Amsterdam. Am ales de data asta KLM, în loc de LOT, pentru că biletele au fost cu 100 şi ceva de euro mai puţin. Nu e o căruţă de bani, dar contează până la urmă. Deci escala nu se mai făcea la Varşovia ci la Amsterdam.

Am băut câte o cafea la un mall din zona aeroportului (io şi R. am băut nişte latte machiato, că nu-s cafengie, iar el n-avea stare de cafea), am mai stat puţin la poveşti şi pe la 10 jumate eram în terminalul vizitat şi anul trecut pe vremea asta.

Mai nou există nişte automate din astea de-ţi scuipă singure biletele (aveam confirmarea de plată online, deci ne trebuia un boarding pass de căciulă) şi o tanti FOARTE amabilă, care a tastat toate daravelele. Am scăpat de bagajele mari şi am rămas cu 2 genţi pentru aparatele foto şi eu cu rucsacul cu laptop. Am reuşit să pierd un boarding pass (cel din Amsterdam către NY). Nu ştiu nici acum unde  a picat, că am stat cu ochii pe toate. L-am re-printat, aşa că nu am avut alte neplăceri.

La security a mers repede şi eficient, iar că la 13 şi ceva ora locală ne-am ridicat de la sol cu un avion KLM.

Zborul deasupra Amsterdamului a fost superb. Nu am umblat pe acolo niciodată, aşa că vedeam pentru prima dată câtă apă e acolo şi cum s-au organizat cu canalele şi clădirile. Absolut uimitor, am căscat ochii de parcă era a 8-a minune a lumii. Foarte impresionaţi. Mă bucur că apucăm în septembrie să ieşim puţin prin oraş (avem escală 7 ore) şi sper ca în viitorul nu foarte îndepărtat să mai aprofundăm puţin cunoaşterea oraşului.

Singura chestie care nu ne-a încântat la security în Schipol a fost trecerea prin scannerul ăla de-ţi face “radiografie”. În rest nu cred că avem ceva de comentat. Aeroportul e foarte frumos şi curat, totul a mers repede şi bine. Iubi n-a scăpat ocazia de a poza “burtosul” ce avea să ne ducă la New York, un Boing şapte sute şi ceva, nesănătos de mare. Cum ne-a rămas cam o oră de ars, am căscat ochii la cei care pregăteau avionul pentru cele aproape 8 ore de zbor. Mai ceva ca la Discovery.

În timp ce avionul era bibilit pe toate părţile (urcat bagaje, alimentat, aerisit, sfântul ştie ce-i mai fac), un domn se ocupa de o activitate destul de iubită de o anumită categorie socială, ce o prestează în intersecţii şi de obicei în vorbele de “duh” ale celor forţaţi să se bucure de o asemenea hărnicie).

Pe nenea ăsta nu-l huiduia nimeni, e drept că n-a primit nici o hârtie de un leu măcar de la “şofer”. Ne-am trambalat apoi în burta obezului avion, având bafta porcului la ambele zboruri să fim pe locurile A şi B, deci la geam. Acum l-am lăsat pe “soare” să se bucure de privelişte, eu având planuri de rebus şi sudoku.

Planuri care s-au dus pe copcă.

Între timp a venit şi păpica, imediat ce ne-am stabilit deasupra norilor. BUNĂ DE TOT. Cel puţin porţia mea a dispărut în 3 minute. Am avut ceva pasta, apoi nişte carne de pui cu “verdeţuri”. Singura problemă a fost că reţeta lor include şi stafide, pe care să nu le văd. De fapt să le văd, pentru a le putea pescui. Am lăsat doar stafidele, în rest am lins cutiile de plastic. Felul trei a fost ceva profiterol (cred că aşa se cheamă), atât de bun că-mi venea să mai cer 10 porţii. Spre Amsterdam ne-au adus nişte sanvişuri gustoase, pe zborul mare iar am primit mâncare bună de tot.

Marele avantaj însă a fost sistemul de “divertisement”. Am venit pregătiţi cu mp3 player, cu reviste, că deh, ai aproape 8 ore de plictis, mai ales dacă nu simţi nevoia de somn. Drept e că nu ne-am plictisit.

Am avut filme, seriale, emisiuni TV, aşa că ne-au ţinut ocupaţi, deşi teoretic planificasem amândoi să facem ceva economie de vedere, mai ales că avionul a fost jumătate gol, deci aveam şi unde să ne întindem. Iubi a vizionat King’s Speech şi nuş’ ce film cu Jolie şi Pitt pe post de spioni, eu m-am delectat cu Despicable Me şi ceva episoade de sitcom.

Fotograful din el n-a rezistat, aşa că a surprins câteva imagini cu pătura de nori de sub noi:

Mai spre apus culorile s-au schimbat:

Mi-am primit şuturile de rigoare că n-am încărcat bateria de la camcorder, aşa că nu a putut filma NY-ul de sus, pe noapte. Trăznet priveliştea.

Am ajuns la timp (chiar ceva mai devreme) şi nu ne-am plimbat aşa mult cu avionul pe piste ca anul trecut. La Immigration a fost o coadă foarte scurtă, am stat ceva la troci cu un ofiţer, ce nu putea înţelege ce ne place aici atât de mult de mai venim 6 luni. Ne-am găsit şi bagajele INTACTE, R. a venit şi el în scurt timp, aşa că totul s-a terminat cu bine.

Ne-am trezit de câteva ore deja şi despachetăm diverse. Voi reintra şi eu într-un program relativ normal de posting, aşa că suntem “salvaţi”. Bine v-am regăsit de pe alt meridian.

 

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

24 Comments

  1. Superbe pozele, hmm, poi ce sa-ti placa: libertatea 🙂 …
    Chiar, va ganditi sa ramaneti pe acolo, sau…

  2. Distractie placuta in urmatoarele 6 luni de America, sunt convinsa ca or sa fie pline, ca doar aveti un continent intreg de explorat!

  3. avionul asta cred ca e cel cu punte dubla. Abia astept sa merg cu Airbus-ul asta nou, A 380 … am inteles ca e intr-adevar un spectacol!
    Enjoy US of A! 🙂

  4. yeeeey, ati ajuns:) am tot vrut sa va urez “drum bun”, da’ am uitat, ieri seara mi-am dat seama ca e 7 🙂
    asa ca va urez acum sedere placuta si abia astept povestiri de peste garla 🙂

  5. @Danyel – nu, a fost OK. A mai tremurat un pic peste Atlantic, dar foarte foarte minor. Nici macar nu s-a anuntat.

    @Tim – nu stim inca. Mai vedem …

    @LeneBarbie – saru’mana. E mult de vazut chiar si aici.

    @coolnews – ii KLM Asia, deci Boeing 747-400 Combi probabil. Oricum elefant, nu gluma.

    @Dan – da, din nou.

    @blo – saru’mana si tie de urari. Si io planuiesc sa scriu despre a doua sedere aici. E misto sa te intorci si sa-ti dai seama ca totul arata de parca nu ai fi plecat. Ne-a fost FOARTE dor.

  6. It’s a new day 🙂
    It’s a new life
    For me
    And I’m feeling good.

    Feeling good … Asa-i ? Pai, cum altfel ?

  7. Să aveţi o şedere plăcută, iar tu să ne trimiţi cât mai multe poze şi impresii despre viaţa de acolo.

  8. Mi-ar placea si mie sa zbor, dar nu am avut pana acum ocazia….cum se vede lumea de sus?

  9. Aţi avut noroc de vreme bună. Dacă zburaţi astăzi n-aţi fi văzut Amsterdamul de sus.

    Ai auzit ceva din duioasa limbă olandeză? 😀

  10. Dojo, habar nu ai cat de mult duc dorul unei calatorii de genul asta. Da, e in ghesuit si timp de 8 ore nu ai ce face, mancarea in unele cazuri nu e buna, unii insista sa calatoreasca cu bebe-ul de 3 luni langa ei, dar totul, absolut totul merita cand pasesti pe celalalt continent.

    Asa cum povesteam si la mine, astept cu mare nerabdare momentul in care voi cumpara un bilet doar DUS, sa stiu ca plec si nu mai am de ce sa ma intorc!

    Daydreaming right now!

  11. uh, ce betzii (2) am tras deasupra Atlanticului, cand zbura fundul meu spre si dinspre Montreal…ce vremuri…:) ce dor imi e de B-747…

  12. Bine ati revenit si va dorim o sedere extraordinara.
    Speram ca prin peripetiile voastre pe acilia sa ajungeti si pe la noi prin Colorado. 🙂
    Nu prea cred ca ne vom bucura de prea multa libertate, in cateva saptamani soseste printesa noastra, dar se pare ca undeva prin Iulie ne abatem pentru cateva zile prin Ft Lauderdale si Key West! Poate ne intalnim la o ” saorma” 🙂
    Bafta multa si bine ati revenit. Prevad ca de azi inainte e nebuneala pe blogul tau ! Foarte bine!
    In caz ca putem ajuta cu ceva sunati-ne 970-331-6410 ! Colorado va asteapta cu drag !
    Poate veniti la un mic botez romano-american ! 🙂

    • Valy, saru’mana de urari. Nu stiu daca apucam sa ajungem prin Colorado sau Florida, dar cine stie … avem 6 luni la dispozitie sa facem planuri 🙂

      Va pupam si noi.

  13. De abia astept sa ple si eu in plimbare cu avionul. Nu o sa ajung in amsterdam dar in italia sigur. nu mai pot, am de acum emotii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.