Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

La spital ..

E seară. Aşa pare, după întunericul ce se vede prin ferestre, în spitalul modern. Clar, iar am exagerat cu vizionările de House MD sau Grey’s Anatomy. Am venit repede cu bunică-mea, că la ea mersul la spital “în criză” se face repede. Un om cu o inimă atât de slăbită intră uşor în chestii chiar mai periculoase, aşa că am învăţat în anii ăştia să mişc repede.

Este într-o cameră cu multe geamuri chiar şi în pereţii interiori (da, am zis, prea multe vizionări) şi discută cu doctorul ei. Ies pe hol şi aştept. Niciodată nu mi-a plăcut să mă bag în fundul omului, aşa că las medicul şi pacienta să discute de ale lor.

Îl văd la 3 metri mai departe de mine. Îmbrăcat “sport”, cu un maieu închis la culoare şi pantaloni scurţi. Şi ochelarii ăia “demodaţi”, cu rame grosolane, moda anilor 80. Cred că de pe atunci nu i-a mai schimbat, pentru că erau mereu alte priorităţi. De când am apărut eu, era clară prioritatea.

Are faţa grăsulie, aşa cum o ştiu, uşor nebărbierită. O barbă de 3-4 zile pe care o “dădea jos” şi venea apoi mirosind a after-shave ieftin (priorităţi, da?) să îl pup pe obraji. “Ia vezi, dacă m-am bărbierit cum trebuie” spunea mereu, încântat de câtă atenţie îi acord. Normal că ne pupăceam, că doar eram sufletul şi viaţa lui.

Se apropie de mine. “Te rog, spune-mi că nu ai venit după ea”, îl reped din prima, din nou influenţată de filme cu îngerii morţii şi ştiind că ea nu se simte bine. Că doar de aia suntem la spital, nu pentru că mi s-a lăsat de plimbări nocturne.

Râde cu gura până la urechi şi îşi arată gropiţele din obraji. “Nu, am venit doar să vă văd”.

Mă liniştesc dintr-o dată şi îl îmbrăţişez. Este subţire, aproape ca mine, şi destul de scund. S-au schimbat lucrurile de ultima dată, când avea suta de kile. Era singurul din casă mai “reprezentativ”, de ne făcea cinste. Aşa glumeam mereu. Măcar el arăta de parcă nu mânca numai de Anul Nou.

Îl privesc cu şi mai mare atenţie. Arată a 40 de ani, clar nu ne cunoşteam pe atunci, că fiu-su era puştan. Arată bine, e vesel. Nu ştiu ce am mai vorbit. Cert este că e bine şi noi la fel.

Acum aproape 7 ani a murit de cancer de colon, descoperit când l-au deschis. Nu a ştiut asta şi oricum nu a supravieţuit primei nopţi de după operaţie, răpus, culmea inimii lui de taur, de un stop cardio-respirator. I-am stat alături până s-a închis sicriul. L-am mângâiat pe faţa rece şi inertă cu un puternic miros de formol. Ore întregi, fără scârbă, fără frică.

M-am aşteptat să am câte un coşmar, că asta ar fi “reacţia” normală, aşa cum se speriaseră şi ai mei. De fiecare dată mi-a apărut în vis aşa cum l-am ştiut: îndrăgostit de “fata lui” şi mereu interesat să ştie ce mai facem. Fiecare vis este frumos, fiecare zi după el parcă mai liniştită şi plină de energie “pozitivă”.

Azi noapte l-am visat din nou. Şi pentru câteva minute am fost din nou “fata lu’ tata” şi nu am ştiut ce înseamnă să îţi lipsească cineva din casă. Un vis ciudat, un melanj de filme şi ciudăţenii, dar ne-am “revăzut”.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

7 Comments

  1. Normal ca nu a venit dupa ea pentru ca inca mai are de facut prajituri si covrigi din aia buni (preferatii mei 😀 ).
    Ma bucur ca vine in vizita din cand in cand intr-un mod placut. Banuiesc ca iti da un sentiment de liniste si iti arata ca va vede bine prin ochelarii cu rama groasa 🙂

  2. Saru’mana .. au trecut multi ani deja. Anul viitor facem pomana aia de 7 ani sau cum se cheama. Is pe langa evenimentele astea 😀

  3. Nici nu se putea sa fie altfel decat linistit si frumos. Sa dai ceva de pomana, ce stii ca-i placea mai mult. Sau sa-i aprinzi pur si simplu o lumanare.

  4. Mi s-a facut pielea ca de gaina si mi-a dat o lacrima in coltul exterior al ochilor. Deh, eu is mai emotiva. Frumos din partea lui sa vina sa va vada. Multa sanatate pentru bunica ta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.