Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Masinuta mea .. prima suta de euro

Nu va plictisesc acum cu povesti despre copilaria mea cu probleme financiare, despre “tineretea” mea atat de marcata de lipsa banilor si de multa munca pentru a reusi ceva. Nici nu stau sa ma plang nici sa ma laud. Am 28 de ani (inca putin, apoi cresc cu o unitate) si mi-am propus sa schimb ceva in viata mea.

Vreau masina. Inca nu am asa ceva si multi ani nu am crezut ca voi ajunge sa ma gandesc la asa ceva. Doresc saptamanile astea sa incep si scoala de soferi si anul viitor sa imi cumpar o “trocuta”.

Planul este ca anu’ asta pana la final sa ma chinui cu scoala (nu e o problema driving-ul, am condus un pic si in avantajul meu sunt o fire foarte tehnica, plus niste reflexe bune si poate faptul ca sunt foarte calma in situatii de stres). Chiar daca sunt femeie, va promit ca nu voi face probleme. Oricum, daca doriti, va anunt cand incep scoala, pentru a evita strazile din TM pe care voi sofa eu 😀

La anu’ in iunie vreau sa cumpar masina.

Am facut planul intr-o noapte. La ora 2, inainte de a face nani. Am terminat cu munca pe net in noaptea aia, am trecut la rutina de inainte de somn (dus, spalat pe dinti, floss, apa de gura, toata nebunia). Si am luat un Publitim vechi (de cateva saptamani) cautand niste preturi de masini. Am intrat si pe Mobile.de …

Mi-am propus ca din iulie pana in iunie anul viitor (12 luni deci) sa incerc sa pun deoparte macar 200 de euro pe luna. Nu este enorm, destul de mult insa pentru un salariu “potrivit”.

As avea cel putin 2400 de euro cu care pot lua o “coaja” .. sau poate intru intr-un leasing pentru o masina mai buna si am niste bani de start. Ramane de vazut insa …

Nu am apucat sa pun nimic deoparte, din cauza unor lucrari de ‘home improvement’ care mi-au mancat banii cu brio.

Astazi insa, am mers cu prietena mea Adi la banca, pentru a lasa un cec Text Link Ads si pentru a pune prima suta de euro in cont. Ca altfel ii cheltui. Asa ca .. am facut primul pas.

Zilele astea trebuie sa mai intre niste bani si voi incerca sa recuperez lunile pierdute.

Poate parea “copilaresc”, dar este un eveniment important pentru mine, de aia va plictisesc. Sa speram ca voi reusi sa economisesc banii astia. In iunie 2008 am masina, no matter how 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

3 Comments

  1. Asta este o veste buna. Ca sunt niste taxe de sa te inneci de “emotie” nu alta. Nu doresc sa imi iau Dacia tocmai din cauza ca pur si simplu nu am incredere in acest “brand”. Nici macar Logan. Sunt o snoaba cat casa, dar mai bine iau o masina mai veche, dar foarte bine intretinuta.

  2. Frumoasa exprimare te inneci de “emotie”

    In legatura cu Dacia acum depinde. A mea e “1300 upgraded” (adica veche, recarosata + imbunatatiri de pe la 1400). Sincer nu ma plang, e luata din banii mei, si cat ma plimb cu ea pe acasa e de ajuns. Sa nu credeti ca sunt “super star in sat”(jagga jaga) cu ea , dar macar nu mai sun dupa taxi cand vreau sa ies la suc si le-am mai facut si o surpriza placuta la ai mei. Plus ca o recomand tutor amatorilor de andrenalina sub 100km /h (daca o chinui putin prinde si putin mai mult, dar nu e nevoie, adrenalina ai si la 40km/h). Nu zic asta degeaba, de cele mai multe ori schimbatul vitezelor si apasatul pe frana se compara cu jocul la loto. Destul de “tare” zic eu.Oricum, nu cred ca e masina de fete. Nu pot sa-mi imaginez o fata care sa se descurce cu lispa servo directiei, sau aplecata peste motor sa sufle in jicloare (ce sa-i faci, gunoaie sunt peste tot, pana si in carborator).
    Despre Logan nu am nimic de rau de spus, ba chiar imi place. Citeste pe blogul lu zoso, are el un articol despre “conceptia Logan” in mintea romanilor. Dar pana la urma e decizia ta. Tu stii ce iti place.
    Multa bafta in a demonstra ca mai exista femei care stiu sa conduca.

  3. Cu 2400e nu iti iei nici o troaca. Troaca se poate spune ca e Dacia mea de 400e+ (+200e reparatii + ce voi mai baga in ea).

    Acum sa nu crezi ca iti iei masina cu care sa-ti permiti sa te lauzi, dar nici sa te lase balta sau sa te dezamageasca nu o cred ca o sa fie cazul.

    Acum, ca o veste buna pentru tine, din ianuarie se scoate taxa exagerata de inmatriculare la masinile vechi luate din afara. \:D/

    Tot prin iunie anul viitor vreau si eu sa-mi schimb masina, dar slabe sanse daca lucrurile evolueaza ca in ultima luna… :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.