Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Mergem pe ce litoral dorim!

Citesc si eu si ma crucesc, la fel ca si Iulian Enache, ce chestii “destepte” pot debita unii indivizi microcefali, speriati vezi-doamne ca romanul incepe sa isi deschida ochii si sa realizeze cat de “calitative” sunt serviciile in Romania (ca asa ar trebui, la preturile astronomice) si ca exista mai bine si mai ieftin. Fie ca e la bulgari, la greci sau in Sri Lanka.

Venus din “mila”, AKA Lucian Iftimie si doctor si inginer (ca raposata de era si profesor, ca 3 titluri e mai bune decat numai doua), ne dovedeste ca are privire inteligenta (macar atat) si se revolta in scris prin mirificul si de creier intepenitorul comunicat de se poate citi pe articolul “legat” mai sus.

Ceea ce trebuie sa inteleaga nenea in cauza este ca romanul incepe sa fie mai putin tampit si mai mult destept, ca romanul (macar o parte din populatia asta patrioata), incepe sa se stearga la popou cu apasarile de genul “la noi e mai bine” si “ca la noi, niciunde” si sa isi scoata corneea in vizite, pentru a-si da seama ca orase de 5 stele la noi inca nu sunt, chiar daca unii primari taranisti (am eu o treaba cu Ciuhandu) folosesc sintagmna asta si cand trag apa.

Romanul nostru incepe sa puna la miscare bolentinul de plastic si sa isi scoata piranda in lume. De acolo acelasi roman vede cu stupoare ca este normal sa NU fii injurat de nus’ ce vanzatoare cu 2 clase si tupeu de mahalagioaica, vede ca este ceva obisnuit sa fie strazile curate, sa aiba parte de liniste si de confort. Si cand se pregateste spasit sa plateasca luxul cu bani multi afla cu si mai multa mirare ca luxul de a fi mers in tara straina la un hotel decent l-a costat sensibil mai putin decat pe plaiurile maneloritice.

Odata venit acasa, romanul scolit le spune si altora. Poate la o sueta la remi in curte, poate pe un blog, poate la coada la bancomat sau la plata ratelor. Dar cert este ca SPUNE. Si tot mai multi romani inteleg ca luxul cel mare il reprezinta sa mergi in ROMANIA, ca luxul in cauza vine si cu diverse penetrari placute din partea tuturor, de la sofer pana la camerista, trecand prin caratorul de bagaje si tragatorul apei de la buda. Ca pe aici esti si “vorba aia” si cu banii luati.

“Banii vorbeste”, asta e concluzia si pana la urma matematica e aceeasi si daca numeri paralele in romana, germana sau maghiara. Ideea este ca pana la urma tu, ala de dai cu banu’, sa fii fericit. Si in ciuda patriotismelor de genul “23 august” in Romania sansele de a fi satisfacut sunt putine (nu spun nule, ca doar mai sunt si locuri OK, dar sansele astea tind lejer spre zero).

Oricat se infioara de emotie Lucian gura de aur, NU suntem obligati sa manacam rahat numai pentru ca am avea vreo datorie fata de tara asta. La fel cum nici televiziunile astea nu au obligatia sa inghita rahat numai pentru ca nu sunt “patrioate”. Ca, si in cazul in care dintr-o data toata lumea ar prezenta cum curge de frumos laptele cu miere sau cappuccino in tara asta, romanii inca au alte metode de informare.

Am facut booking cu succes deja in Berlin si Munchen, de acasa, pe booking.com (recomand) si un simplu card de euro (sau dolari daca vreti), ce poate plati pe internet (cardul costa vreo 5 lei). Am rezervat camerele pe numele meu, am dat cardul ca si metoda de siguranta (in caz ca nu veneam sa ne luam camera), si peste cateva saptamani ne-am prezentat la hotel, am zis numele si am platit (abia atunci) camerele. Fara intermediari, fara smenuri. Simplu si la obiect. Nu intru in detalii despre conditiile de cazare, ca iar ne intoarcem la dureri mai vechi.

Anu’ asta nu stiu daca vad litoral (am planuri de Garana Jazz Festival si nu stiu daca e al meu liber), dar sigur mi-as pune fundul pe scaun, as alege o destinatie “misto”, as face booking direct la ei si as pune superbul meu fizic intr-un avion. Pentru ca pana la urma EU platesc pentru sejurul meu si tot EU doresc sa ma simt bine. Departe de manelisti si plaje murdare, departe de hoteluri de 3 stele in care nu ai nici macar un frigider, dar platesti suta de euro pe noapte, departe de gropile de zi cu zi si de bazarele in miez de oras.

Puteti sa scrieti zeci de comunicate de genul asta si sa le inramati ca pe raposatul prin toate clasele si institutiile, pana la urma MINCIUNILE voastre tot vor esua. Pentru ca, in loc sa atacati miezul problemei si sa transformati litoralul romanesc intr-o reala atractie, va tineti de cioace si de incercari de intimidare/dezinformare. Dezvoltati litoralul asa cum trebuie si zau daca mai plecam pe altundeva.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

4 Comments

  1. =))

    acu’ pot să-mi trag răsuflarea, să respir uşurat şi să îmi refac masca de om serios.

    ideea-i că plajele arată aşa pentru că avem conaţionali care le fac să arate aşa. PETurile alea nu le aruncă nişte aliens drăguţi. iar despre oameni care fură orice din hoteluri, cred că ştii şi tu.

    nu spun acu’ că merităm să ne-o luăm dorsal, da’ parcă prea ne fwtem noi între noi, de multe multe ori şi de acu’ foartă multă vreme. de ce? bună întrebare ..

  2. mie nu-mi pare rău decât de-o singură chestie: că mulţi ajung să cunoască alte ţări înaintea României, iar generaţiile care vin (da, şi cea în care mă pot include şi pe mine) nu fac nimic concret pentru turismul din România. păcat, totuşi avem o ţară frumoasă. cel puţin ce-am văzut eu până acum.

  3. da, avem o tara minunata. pacat ca e locuita. la bulgari, iarna vara se curata plajele zilnic. ia mergeti voi in mamaia si vedeti ce se curata. NIMIC. dar tara e frumoasa. e un cacat, sunt locuri in lume unde ramai mut ca exista asa ceva. v-a invatat pe voi ceausescu ca tara noastra e minunata, limba noastra-i o comoara, si avem padure, munte ape si campie.
    avem cacat

  4. […] şi Comisiilor Parlamentare de Apărare să ia măsuri urgente. Dojo a făcut un sacrificiu şi le făce o introducere în minunata artă a călătoriilor la pomul lăudat cu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.