Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Mi-e dor de aplauzele de altadata ..

Azi am iar de lucru, de căpiez, aşa că mă strecor şi pe blog pentru a nu pierde contactul cu voi. Din sufragerie se aude televizorul, dar pe nuş’ ce program românesc de televiziune. Muzică populară şi din aia “uşoară” şi crâncen de proastă. Nu ştiu cine moderează, dar prevăd că tot o târfuliţă siliconată din noua noastră “elită” de televiziune.

La fiecare refren ce se aude mai interesant (playback, normal, doar nu credeţi că ni se rup artiştii să cânte live), cele câteva zeci de persoane din studio behăie câte un “ăăăăă”, “uiiiiieeeeee” etc. Nici nu ştiu cum să scriu “fonetic” chirăielile lor, pentru că au depăşit demult orice registru uman. Nu aud nicio aplauză, asta e pentru boii de intelectuali de merg la teatru, nu pentru “culenii” care vin pe nişte zeci de lei să facă figuraţie în platou. Sau poate vin să fie mai aproape de vreuna dintre târfuliţele amintite anterior, cine ştie …

Nu se mai aplaudă. Se behăie, se “uuie”. Sună ca naiba, dar cică este “antren”. Suntm noi idioţi şi  nu înţelegem cum se fac emisiunile.

Mi-e silă. De proasta aia de la emisiunea de dimineaţă (nu or fi piţiponcii ăia mai deştepţi), dar “sufletista” aia proastă îţi strică ziua. Pe când mă trezeam eu la ore mai “umane” ştiu că erau emisiuni de dimineaţă parcă mai decente. Plecam de acasă înviorată. Acum, dacă mă nimeresc la ora în cauză în faţa teleului şi îi văd pe cercopiteci, simt nevoia să încerc aruncarea ciocanului în agregat. Dar a costat mult şi e greu ca păcatul, aşa că mă abţin.

Mi-e şi milă de cei care se trezesc cu asemenea emisiuni idioate în nas. Cu posturi de radio care freacă o muzică sub-calitativă cu majuscule, cu “dijei” de 2 lei şi un simţ al umorului pierdut de pe vremea când nu erau aşa vedete maxime, cu emisiuni de televiziune în care vezi numai proaste dezbrăcate, behăind încântate că sunt luate în atenţie.

Mda, m-am întins iar la vorbă. Vă las cu emisiunile durerii şi mă întorc în “mină”.

PS: La mulţi ani, România! Cu tot cu maneliştii tăi şi piţipoancele de televiziune. Nu e vina ta că eşti locuită.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

16 Comments

  1. Televizoarele ar trebui interzise. Mintim poporul cu televizorul. Pentru asta exista CNN.

  2. nu deschid televizorul dimineata. uneori nici seara :D. dar dimineata las de obicei pe radio guerrilla. e drept, umorul lui dorbrovoschi si craioveanu nu mai e ce era odata, dar prefer vocile lor si putina rocareala soft de dimineata, decat behaiturile de pe alte posturi.

  3. Apropo de artisti si de vremuri de altadata … i-am vazut ieri parca la Maruta pe Stela si Arsinel. Ei da, a fost exact ce-mi trebuia: o gura de aer curat!

    Pentru cei care apreciaza genul va recomand si un post de radio “curat”, care, din pacate, emite doar in Bucuresti (dar se poate asculta online 😀 ): CityFM

  4. Eu ascult City FM (online) si-n sculare si-n culcare, dar de azi il altenez cu MagicFm, care are doar cantece de sarbatori luna asta. Iti da asa, o stare, treaba asta. Lasa fata draga televizorul…

  5. @Bogdan- nu doar clinde bre, e muzica de iarna. Despre zapada, frig, sarbatori, oameni dragi, iubire…. 🙂

  6. Pana la urma si divertismentul asta tv si radio e o industrie care trebuie sa produca bani. Si ca sa produca bani trebuie sa aibe audienta. Si atunci cui se adreseaza? Celor ca noi care au o multime de pretentii, pt care ar trebui sa produca programe cu eforturi si costuri mari, sau marii mase de prostime, care au fost, sunt si vor fi intodeauna satisfacuti foarte simplu cu paine si circ?

    Oricum categoria asta mai “elitista” din care ne place sa credem ca facem parte (:D), nu se prea consuma televizor, pt ca ne-am cam mutat pe net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.