Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nebuna mai lanseaza un site

Zau ca devin “deja vu” mesajele astea 😀

M-am trezit astazi, inca racita si suparata pe viata, si mi-am fatait degetele pe tastatura. Doream de fapt sa scriu un mesaj despre cum Prefectura Timis inca nu are un forum decent (l-au scos anu’ trecut ca “mesterul” de admin nu stia sa instaleze niste hacks de securitate si anti-spam si erau niste poze de mai mare dragul. S-au speriat probabil si nu au stat sa se informeze ca in oras este nebuna cu 15 forums, care culmea poate face asta .. contra-cost). Forumul Primariei este si el sters.

Si din nou spiritul meu civic a invins.

M-am apucat de cautat niste posibile .ro-uri (misto sa vad multe nume bune luate si inactive, ca deh, avem domeniu, poate vindem mai bine) si nu am gasit mai nimic. Pentru ca nu mi-a luat naiba mintile chiar de tot incat sa platesc carute de bani pentru o porcarie de domeniu, m-am dus la Godaddy si am tras un .net. In 5 minute era deja redirectat catre server. Vorbeam pe gmail cu adi si dintr-o data mi-am vazut deja contul. Super inca o data …

Am purces apoi la purcesuit (cumparat, adica :)) vbulletin. In mod normal nu as da bani pe scriptul asta, dar forumul va avea nevoie de foarte multe chestii pe care myBB inca nu le are. Asa ca 160 USD prin paypal si in 2 minute am fost la descarcat minunea din client account.

Am pus deja niste modificari de skin in practica, inca mai arata ca dupa bombe, dar e functional. Asa ca, daca esti timisorean, te invit in comunitate. De fapt te rog sa ni te alaturi, sa putem porni minunea asta cat mai repede 😉

Acu’ ma intorc .. vreau sa incep vreo 100 de topics .. am numai 20 pana acum 🙂

www.timisoreni.net

Asta e minunea 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

31 Comments

  1. PS: Acuma am vazut ca te-ai dat pe vbulletin 😀 e super marfa, de mult imi doresc un forum cu vbulletin.

  2. Sa nu iti doresti. Am deja probleme de cookies si astept raspuns de la desteptii de acolo. Si, daca imi mai spune vreunul sa rulez skin-ul nemodificat, il strang de gat. De cate ori se “asta” ceva la VBulletin (asa script sensibil naiba a mai vazut) aia imi spun sa dezactivez pluginurile si sa restaurez skinul default .. si de multe ori ti se “sugereaza” sa nu modifici cu skin sau hacks custom. De parca imi doresc un skin atat de urat ca al lor si dau 160 de dolari pe un script pe care sa il tin ca pe oua sa nu se sparga. uff

  3. Mda..M-a cam aburit dojo..Până acum ziceai că MyBB e mai bun dar acum zici că n-are atâtea ca VB 😐

  4. VB are plugin ca lumea de gallery, blog etc. Fiind o comunitate “generala”, trebuie sa instalez si porcarii din astea. MyBB inca nu le are 🙂

  5. dragos, dar nu te opreste nimeni sa te inscrii 🙂 Exista sectiune despre cum vad altii Timisoara… 🙂

  6. hehe, draguta treaba

    imi place spiritul tau civil, ar trebui sa-l aibe mai multi :))

  7. Poate voi cumpăra şi eu un VB sau un IPB dar asta după ce mai fac nişte bani online 🙂

  8. UPs, esti prima din cati am auzit care au astfel de probleme… pacat si sper sa le rezolvi.

    Mihai VBulletin este cu BANIII, la fel ca IPB, mybb este moca, si normal ca au mai multe “chestii” prin panoul adminului, dar si mai multe optiuni pe forum, care sunt destul de interesante.

  9. ITi dai seama ca o s ama inscriu, sunt cam pe toate forumurile ei.
    pac-pac, si in 2 minute m-am inregistrat
    mai ales c aimi place vbulletin 😀

  10. Sunt surprins ca ai cheltuit atatia bani in asta, ca sa nu mai zic de timpul tau.. Tare site-ul, ti-ai lasat amprenta in design. Ai un stil unic zic eu, placut. Ce nu imi place..nu imi plac butoanele care nu le-ai schimbat(https://www.timisoreni.net/images/buttons/collapse_tcat.gif) si nici faptul ca posteaza doar cativa useri(nu am experienta in ingrijirea de forumuri). cred ca ai putea sa faci fake-users si chiar reclama cu flyere si afise in oras(daca te-ai bagat, baga-te pana-n gat:P). Ma uit la site si imi dau seama ca am fost naiv cand am zis ca ma mir de banii bagati in forum – vad un chenar in stanga care asteapta sa fie umplut :P. Asta nu inseamna ca nu e de apreciat. Bafta multa, astept galeria foto sa vad ce-i de vazut!

  11. eu prefer IPB, din punctul de vedere al vizitatorului/utilizatorului/moderatorului. sincer, mi se pare mult mai aspectuos decât vB şi în plus, observ că cel din urmă este foarte pretenţios. Mă rog, fiecare cu opiniile sale.
    Dojo, ce pot să zic : baftă în ridicarea acestui forum/comunităţi!

  12. pt Amerenescu:
    “in sfîrşit e decizia ta, dar dpdv al citibilităţii (”readability”) e un minus.”
    -camd exprimi o parere contrara ar fi bine sa lasi un link, o semnatura.
    -citibilitatea e foarte buna, si in legatura su side barul ai dreptate…

    pt DrgaosSM:
    “da macar ai ceva “special”, nu toti folosesc vbulletin”
    asa zice si Gigi Becali: macar am ceva special, nu toti se plimba cu maybach…
    Terminati fratilor cu fitzele.

  13. Felicitari pentru forum, insa ai mult de munca sa faci ceva cu el. Ti-as sugera solutia cu angajat cateva persoane sa posteze pe forum, plata per post sau stiu eu. Site-ul e greu de gasit, create some buzz around it daca vrei sa prinzi ceva utilizatori.

    Eu de exemplu locuiesc acum in Timisoara, ce poti sa imi oferi prin forumul acesta si nu gasesc in alta parte, pe alte forumuri ?

    Gandeste ca si utilizatorul…

  14. Amerenescu uite ca nu m-am gandit la chestia asta .. eu deja am dezvoltat un fel de “ad blindness”, asa ca nu prea vad decat continutul. Nu mai merg pe layout liohid pentru ca la 1200 cat am eu acasa pagina se “intinde” prea mult si mi-e greu sa citesc linii de text atat de lungi. Am inteles ca e indicat ca si coloana de text sa nu fie exagerat de lata, pentru ca e greu de tinut randul.

    A.Faith .. am si 2 licente de IPB si nici ele nu ma incanta atat de mult. De fapt eu sunt atat de scartaita, incat niciun script nu e perfect pentru mine si am prostul obicei sa abuzez de script cat mai mult, asa ca mereu cade ceva. IPB este un script OK, dar la VB stiu clar ca hack-urile instalate deja sunt super OK. Am gallery-ul si pe wtricks si e OK si classifieds se poarta chiar cu manusi cu mine.

    Om trai si om vedea 😉

  15. Există o chestie deranjantă la toate forumurile tale şi anume faptul că nu le laşi să se extindă pe toată pagina, ci păstrezi un spaţiu pe partea stîngă. Poate că vrei să pui acolo publicitate, poate că vrei să pui un panou de navigare, dar crede-mă că nu e o idee bună. Atunci cînd citeşti ceva pe un forum nu ai chef ca în vederea periferică să-ţi apară ceva diferit de mesaje. O să-mi spui că toate blogurile au spaţiu restrîns pentru articole şi nu se întind pe toată pagina, iar cu toate astea lumea nu protestează. Sigur că da, însă de obicei îl au pe dreapta. Care-i diferenţa între dreapta şi stînga? Simplu, de la stînga se începe cititul,deci nu ai chef să fie ceva care să se interpună între marginea ecranului şi începutul textului. Pe partea dreaptă ar mai merge, dar nici acolo nu aş recomanda, asta pentru că toate forumurile existente nu limitează spaţiul mesajelor. În sfîrşit e decizia ta, dar dpdv al citibilităţii (“readability”) e un minus. În rest culorile temei sînt foarte frumoase. Şi era nevoie de forum, chiar mă mir că forumul vechi a fost “îngropat”, deşi era foarte activ.

  16. @Aurel
    Tu compari un forum de vbulletin cu jiji ?:O
    Nu’s fite frate, una e cand un utilizator vede un forum phpbb, mybb, si este obisnuit cu el, una e cand vede ipb, vbulletin care nu este folosit de toti, si are ceva mai special.
    Cel putin asa vad eu lucrurile. Este doar o parere 😀

  17. Dojo, ar trebui să ceri în mod expres ca lumea să te mai şi critice, pentru că văd că toţi te laudă şi numai eu sînt cu opiniile contrare. Şi crede-mă că în afară de lipsa diacriticelor mai ai şi alte lucruri pe care le poţi îndrepta. Una e tendinţa ta de a muta textul spre dreapta, băgînd diverse chestii pe partea stîngă a paginii, ceea ce face ca vizitatorii să stea cu gîtul întors spre dreapta pentru a citi.

    Dar pe bune, ştii şi tu din statistici că majoritatea utilizatorilor români (peste 50%) au încă rezoluţii de 1024×768 iar forumurile tale “restrînse” nu se văd bine şi fac figură discordantă în raport cu celelalte forumuri.

    Pe Invatam.net ai pus panoul de navigare pe dreapta, ceea ce e un pic mai bine, însă apare o altă problemă (pe lîngă descărcarea lentă a paginilor). E un contrast foarte mare între fundalul textului (gri/alb) şi fundalul părţii drepte a paginii (negru), ceea ce oboseşte ochiul.

    Aurel63, de cînd e regula asta cu semnătura/legătura obligatorie cînd postezi păreri contrarii ? Dar pe de altă parte, în cazul meu chiar mai e nevoie de aşa ceva ?

  18. Ioai, unde e cu Timisoara vin si eu. Da’ nu am io timp atata sa stau pe forum. Promit sa imi dau cu parerea cand am ceva cunostinte. 😀 Ma primesti asa?

  19. Dojo, dacă spui tu, eu te cred. Nu deţin nicio licenţă, nici de IPB şi nici de vB, însă eu dacă aş da nişte bani, i-aş da pe IPB. E o opţiune personală. vB-ul, după cum spuneam arată prea urât 😛

  20. pt Dragosm:
    “@Aurel
    Tu compari un forum de vbulletin cu jiji ?:O”
    Nu ai prea inteles ce am vrut sa zic: era vorba de altceva. Comparam VB cu Maybach.
    Acu pe bune: de ce sa ne masuram muschii in licente? La un forum partea mai importanta vine dupa instalarea lui.

    pt Amerenescu:
    “Dojo, ar trebui să ceri în mod expres ca lumea să te mai şi critice, pentru că văd că toţi te laudă şi numai eu sînt cu opiniile contrare.”

    Cred ca eu sunt cel mai activ la capitulul critici, si la fel ca si tine, prefer intotdeauna criticile constructive.
    Intra pe invatam.net si vei vedea ca am dreptate: am avut 3 dispute ceva mai tensionate, marcate profund de orgoliul fiecaruia. Disputele au fost extrem de civilizate, fiecare venind cu argumente pro si contra.

    In privinta semnaturii ziceam si eu asa: eram chiar curios sa te cunosc, fiindca vorbesti la obiect, vorba ta, pe un blog unde majoritatea aprecierilor sunt pozitive, laudative.

    PS In privinta side-barului e de discutat. Nu cred ca traficul va creste semnificativ daca vei elimina side barul.

  21. Una la mână : şi io aş da banii pe IPB mai degrabă. Poate pentru că l-am văzut ce ştie, şi toate forumurile care mi-au plăcut au fost pe platforma asta. Dar, în fine, e ok şi aşa, mă descurc pe vBulletin.

    Îmi place cum ai organizat locul, e relativ simplu de navigat, deşi linku’ pentru înregistrare ca user nu l-am văzut, aşa că a trebuit să intru pe un topic să dau reply, pentru a fi trimis “la colţ”, unde şi voiam.

    Să ne auzim cu bine 🙂

  22. Ok… N-am înţeles o chestie: ăsta e forumul oficial al Timişoarei? Doamne! Eşti sigură că e vBulletin?! 😯 dojo, ar trebui să încerci să faci mai puţin vizibilă amprenta personală asupra design-ului. Majoritatea skin-urilor de forumuri pe care le ai arată aproape la fel ca structură…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.