Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

No.1 in Pennsylvania si in lume

Pentru fiecare individ, prins în “chingile” unui job sau ale şcolii, weekend-ul este acea perioadă plăcută ce desparte săptămânile de muncă şi învăţat. Sau motivul pentru care trecem peste 5 zile de “obligaţii”, fără să ne pierdem minţile. În weekend poţi să te relaxezi şi, dacă ai vreo oază de relaxare în zonă, să dai o fugă cu maşina până acolo.

La noi în Timişoara, una dintre oaze este zona muntelui Semenic, pe unde e Gărâna (cea cu festivalul de Jazz), Crivaia sau alte denumiri din astea adorate de bănăţeni. Pentru bucureşteni există Braşovul şi tot aşa.

Pentru mulţi români din New York, oaza asta se cheamă Hemlock Farms şi e o comunitate cu “poarta închisă” de căbănuţe undeva în Pennsylvania, unde sunt păduri multe, lacuri şi linişte ozonificată, să-ţi ajungă.

În august ne-au scăpat bărbaţii acolo, în acest weekend au repetat experienţa, de data asta luând şi “codiţele” după ei. Odată ajunşi la o asemenea locaţie ai 2 variante:

1. Stai cu dosul în sus toată ziua, te îmbeţi ca porcul eventual, te uiţi la televizor, mănânci non-stop şi cam atât. Varianta aleasă de mulţi oameni, care evită orice efort, orice şansă de a vedea împrejurimile, de a transpira eventual.

2. Mergi pe bicicletă, joci tenis la perete, apoi cu partener (dacă găseşti unul dispus să joace cu o pacoste totală), faci o tură prin bazinul acoperit, mergi la un “beach party”, te plimbi cu barca pe lac, dansezi până simţi că nu mai ai picioare (chestie utilă, că oricum dor din ajun, când ai combinat mountain-biking şi tenis fără odihnă), mai tragi nişte pase pe nisip.

Partea pozitivă a experienţei este că am ales varianta numărul 2, pentru că, pe lângă destule defecte, am şi calitatea că nu fug de efort sau trântă. Aşa că am o durere difuză în cel mai mare muşchi al corpului (nu spun care, că mă ruşinez, e clar că vor sta pantalonii mai frumos de acum), în rest mă simt ca la 15 ani.

Aşa arată zona de recreere din comunitate. Pentru asta se plătesc taxe comunitare de vreo 2000 de washingtoni anual. Au terenuri de tenis (la perete sau “normale”), parcare uriaşă, bazin interior, “ştrand” etc.

Urmează acum documentarea celui mai important sportiv din Pennsylvania şi întreaga lume.

Cea mai bună jucătoare de tenis, vă rog să observaţi “determinarea” (că tot nu mai ştiu românii să spună “hotărâre”). În apărarea totalei lipse de orice talent, aş putea menţiona un drum cu bicicleta înspre şi dinspre lac (pe porţiuni cu deal în care abia am pedalat – în 2 ocazii am mers cu bicicleta lângă noi, că nu puteam s-o urnim) şi  câteva ore de jucat tenis la perete şi cu un alt partener.

Joc prost, dar măcar alerg şi fac spectacol. După ce am frăgezit bine copanele, am dus bicicletele acasă, că aşa e frumos. Fiind în mare parte vale, am depăşit probabil cei 30 Miles/h regulamentari. Am prins şi un deal, aşa că am descălecat şi am împins, ca doi oameni harnici ce suntem.

A doua zi a fost “beach party”, ocazie de a da cu nasul de ceilalţi români din comunitate. Era o zi de naştere, aşa că ne-am adunat o cârcă de oameni să vedem cum merge “colectivizarea”.

S-a început cu un program relaxant de povestit, dat bineţe şi mişcat fundul pe leagăn.

În caz că nu ştiaţi, sunt polivalentă ca Sala Olimpia, aşa că am uimit spectatorii cu trick-urile mele de mare fotbalist. Măcar n-am căzut în bot, că era să dau mingea în lac.

S-a trecut la un program festiv de dat cu deştiul pe declanşatorul de la aparatul foto din dotare, apoi am pus omul la flexat musculatura. După o romantică plimbare pe lac, ne-am întors la dansat, până s-a făcut momentul de plecare. Am înţeles acum de ce unii prieteni de-ai noştri au făcut efortul de a lua case de vacanţă aici: comunitatea e frumoasă, locurile sunt curate şi pitoreşti, oamenii sunt super simpatici, e linişte, ai dotări, poţi să te “încarci” după o săptămână de draci la job.

Dacă e să-i citez pe R. şi D., am avut mult fun, chiar cu oameni pe care noi doi nu îi cunoşteam decât poate (pe unii) din poveştile prietenilor. Acum ne pregătim de plecat din nou spre lac. Am încărcat bateria de la aparat, suntem gata de plecare. Mai multe poze (fără mutra şi dosul meu probabil, deci estetice) în următoarele articole.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

17 Comments

  1. Ha! Tot vorbeai tu de Superstari şi acuma am înţeles despre care model e vorba. Fix aşa am şi eu, numa’ că pe roz (bănui din poze că ai tăi sunt cu roşu) şi certific: sunt extrem de comozi.

    În rest, aproape de invidiez. De fapt, te invidiez pentru ce “petreci” tu acolo 🙂

  2. Foarte simpatice poze. Si iti spun ceva, dar ramane secret :D? Nu ramane, stim deja.. Sa nu te mai angajezi daca poti trai fara asta! Nici nu ai idee cum .. se vede aerul libertatii pe tine, ceva ce altii cauta cu lumanarea si nu gasesc ocazia sau puterea sa o faca (rate, chestii etc)

    • Duhule, io nu ma mai angajez ca imi place distractia mea. Sa stii insa ca sunt SINGURUL freelancer din toata gasca respectiva. Un job si chiar ratele nu ii impiedica pe oamenii astia sa se simta bine. Vin aici, joaca tenis, inoata, se distreaza, se dau cu barcile pe lac etc.Nu prea lasa un weekend cu vreme frumoasa nefolosit, asta e o chestie pe care am invatat sa o respect.

      In loc de stat la televizor pana la disperare, ies in parc cu copiii, merg la shopping, umbla prin cartier, ies intr-un weekend, FAC CEVA.

  3. Nu pot sa imi imaginez pe cineva ca tine stand la pc all day scriind coduri. Pur si simplu nu incape in mintea mea aceasta idee.

    • Daniel, eu is pe sanatosul principiu “cand e bal, dansam”. Asa ca, daca e de munca, stau 16 ore la comp fara sa suflu. Cand e de rupt usa cu distractia, is pe pozitie. Bun, nu-s bautoare sau fumatoare, dar nu ma dau la o parte cand e vorba de “calarie”. Azi de pilda m-am dat cu un jetski, desi e a doua oara in viata si am tras cu o pusca cu luneta, tot in premiera ca mi-s gagica si n-am vazut arma pana acum. O viata avem, e bine sa stim sa ne si rupem de unele chestii …

  4. @Dojo – Din cate vad e fain sa lucrez ca freelancer. Lucrezi cand vrei, bine, tu lucrezi continuu, dar cand vine vorba de vacanta si de concediu, sti cum sa ti-l faci si cum sa ti-l petreci.

    Imi plac pozele, mai ales acea poza cu mingea. E bestiala!

    • Am fost acolo acum 10 zile, la Arthur Ashe Kids Day. Normal, ca spectator, ca nu vor aia loaze ca mine pe teren 😀

  5. Ieri m-am gandit la tine si azi noapte am visat ca am vizitat New York-ul. Am plans de uimire in vis si acum dorinta de a-l vedea n-o sa-mi dea pace in veci. In fine…

    Imi plac tare mult pozele si asa cum zicea Duhul, se vede pe tine cat de libera si fericita esti.

    Ah, si superstarii aia… :X

    • Tomatina, sunteti inca tineri .. nu se stie niciodata cum se intoarce roata si umblati prin marele mar. Oricum de intalnit, ne intalnim, ca mi-e dor de tine 😉

  6. […] În articolul despre weekend-ul nostru din Pennsylvania, am simţit o opinie generală nu foarte corectă. Este adevărat că ne-am distrat  cu toţii, dar acest lucru nu are nicio treabă cu faptul că eu sunt freelancer sau că toţi prietenii noştri sunt cu joburi normale. Pur şi simplu, spre deosebire de unii care preferă să atârne într-un weekend, oamenilor ăstora le place să se distreze. Nu cu beţii sau droguri (oricum sunt toţi familişti, cu copii şi tot tacâmul), dar fac mişcare, ies din casă, au CURAJ. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.