Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nu cred: am masina!

Oh da, fata mamii este acum in fata geamului si se bucura de lumina benefica (si mai sigura) a becului de pe strada. Astazi este ziua cea mare in care familia mea are prima ei masina. Singurul om in casa cu destul curaj sa conduca o magaoaie de genul asta, a adus “fetita” acasa. Hai sa rememoram aceasta zi de neuitat 😀

Undeva pe la ora 16 (patru pentru telelei ca mine, care nu prea le au cu fazele astea de PM, AM). Eram prin camera, bataindu-ma de zor. Nu prea imi venea sa plec la job, asa ca pun mana pe telefon. Sun la nenea de la Autoglobus sa il mai intreb de sanatate:

eu: Ceau, stiu ca ma urasti .. zi-mi si mie, le-au intrat banii astora de la banca?

el: da, acum primesc RCA-ul pe mail.

eu: cand pot veni sa iau masina?

el: cand vrei

eu (shooting for the moon, vorba aia, sau pur si simplu dand replica asa din “vole”): acum?

el: si acum. Hai, daca vrei.

eu: ba’, vezi ca nu glumesc. Dau suta de mii pe taxi pana la voi, sper spre binele tau ca plec cu masina de la voi.

el: hai, mai odata.

Asa ca am pus mana pe telefon din nou si am incercat sa dau de Adi. Care, conform obiceiului din ultima luna nu raspunde la aparat. Asa ca ies in tromba din casa, urc la patru si dau buzna prin casa, urland ca nebuna: “da’ mai raspunde naibii la telefonul asta”, in timp ce Ghibi imi desena noi zgarieturi pe antebrate si incerca un french kissing cu limbuta aia lui uriasa.

Adi s-a miscat rapid (a inghitit cu sughituri ultimele imbucaturi .. ca orice om de bun simt am nimerit la masa) si am chemat un taxi. Baiatul stia deja unde merg si s-a amuzat auzind comentariile noastre “perverse” despre barbati si intelegeti voi. Ca suntem de-a dreptul “aprise” in discutii de genul asta si cu un limbaj destul de ingenios incat sa fie spectacol.

Am coborat la Autoglobus si am trecut pe langa doua “corsici” (una bej metalizat, aflu mai acolo ca e “fata” mea, si in spate, una rosie). Pana sa faca ‘nenea’ actele, am primit acces la cheie si ne-am postat langa masina in cauza. Putea a nou si a incins (a stat la soare destul de mult), dar clar .. “scula misto”. Ne-am fatait amandoua pe acolo, dandu-ne cu presupusul si facand tot felul de scenarii ciudate (ca ne duce creierul la tot felul de minuni) si apoi am intrat la discutii. Si semnat acte si iar discutii.

Spre final ne-am imbarcat pentru o oprire la Lukoil (cu tot cu domnul in cauza), timp in care am ocupat spatiu de pomana pe acolo. Dupa care l-am dus inapoi pe bietul om, socat de limbajul nostru colorat si de faptul ca pana la urma conduc chiar ca o cizma. Dar am ajuns OK si l-am debarcat.

Dupa asta, ne-am miscat spre casa, incantate amandoua de jucarie si pregatind noi ganduri de bine colegilor de trafic ce au pasiunea de a se ‘baga” in intersectie ca niste kamikaze. Normal ca am tras si niste “innecari”, ca inca nu pot sa apas pedala aia de acceleratie ca tot omul. Mi s-a zis de mii de ori sa o calc serios la pornire, ca e benzinar, numai ca mie mi-e mereu mila de masina. In general, la cate opriri si porniri am avut de facut, procentul de “buctari” este mic.

Am ajuns in siguranta acasa si am parcat (mai departe un pic de bordura pe cat si-ar fi dorit Adi, dar e strada destul de lata si prefer in primele zile sa parchez cu 5-10 cm mai departe decat sa “belesc” niste jenti care au costat o caruta de bani). Rabdare si tutun, ii dam de capat pana la urma.

Partea buna este ca nu m-am infipt in nimeni pana acum si intentionez sa nu devin prea afabila nici in viitor. Oricum masina este EXCEPTIONALA, sunt indragostita de ea si incantata de jucaria mea. Revin of course cu noi detalii pe masura ce trec zilele si se succed iesirile mele in trafic (speram fara evenimente).

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

14 Comments

  1. :)) Am prieteni care si-au luat masina dar parca nici unul nu-i asa de entuziasmat ca tine. Probabil pt. ca e munca ta acolo… felicitari, e a ta, in sfarsit! :p

  2. e.. ca o prietena adevarata ce sunt, iti spun “in sfarsit o ai, nu ma mai bati la cap” 😀 si “nu conduci ca ocizma, dar nici bine” 😀
    Sper sa nu te superi pe mine… nu de alta dar poate ma mai prinzi pe zebra odata… 🙂
    A.. sa nu uit: chiar ma bucur ca ai masina noua 🙂 Meriti

  3. Sa inteleg ca ti-ai luat Opel Corsa? s-o stapanesti sanatoasa. Ne vedem in trafic, cand mi-oi lua si eu una.

  4. 1. Ma bucur foarte mult de bucuria ta, ti-o spun sincer, fiindca stiu ce insemna sa-ti doresti ceva anume de foarte mult timp.
    2. Si fiindca si eu imi doresc ceva jucarii, evident, mai accesibile, mai modeste ca pret, si nu chiar indispensabile cum este o masina, cum oare sa nu titi inteleg bucuria ?
    3. Am planuri modeste dpdv material, dar care ma vor face ceva mai vesel:
    -IBM p 4 3 ghz, 512 ddram2, 80 gb hdd, slot de pci express, la vreo 5 mil jumate – asta-l rezolva maine, ca ma duc la bucuresti
    -casti sennheiser PX100 – ff urgent, le rezolv tot maine la bucuresti- vreun mil 300
    Si acu la categoria mofturi:
    -camera video Panasonic 320 – review-uri excelente pt o camera video de amatori – 10 milioane – mai trebuie sa astept, desi am banii.
    -Nikon D40 DSLR – mi-as dori tare mult, mai ales ca s-a ieftin si a ajuns la doar 15 milioane.
    Si fiindca ultimele 2 nu sunt chiar urgente, o sa mai astept pana …nu stiu pana cand, da nu ma va apuca anu nou fara video si foto camera.

    Inca o data sa o stapanesti sanatoasa, e o masina super ok!

    PS Un baiat cu magazin electrocasnice si bani si-a luat un Nikon d80, cu jda mii de accesorii (in jur de 80 de milioane), doar ca “da bine”. Nu e pasionat, n-are treaba cu fotografia, dar isi poate permite, asta-i situatia. Ma bucur de investitia lui si ma oftic ca eu inca mai trebuie sa astept.
    Ma rog, acu 4-5 ani facea poze cu camera video…asa de pasionat e de fotgrafie.

    PPS Deja ma simt mai bine, ca ma confesai, ma descarcai, ma refulai, ma eliberai de stress. O zi buna fratilor!

  5. Multumesc tuturor pentru comentarii si urari. Inca nu imi revin, desi m-am fatait deja 50 de km prin oras de ieri seara. Familia mea nu a avut masina ani de zile pentru ca nu si-au dorit (bunicul a cazut de pe bicicleta prin tinerete si a inceput sa aiba o frica mare fata de orice ii ia picioarele de pe pamant si presupune roti :D). Mon pere nici el nu este fan de masini si refuza cu incapatanare sa se aseze pe scaunul soferului.

    Apoi am crescut eu si mi-am dorit una, dar nu ne-am permis. Abia recent a inceput sa mearga treaba mai bine, asa ca am putut face aceasta investitie.

    Masina (pentru cei care nu stiu) este un Opel Corsa 1.4 (90CP) din 2008. Absolut superba si cu toate echiparile necesare. Toarce la drum pur si simplu si e ca un calut nazdravan la pornire.

    Este masina mea preferata, masina dupa care acum cateva luni intorceam capul prin oras. Am avut boala pe New Beetle de la VW, dar nu e masina de ‘familie’, asa ca m-am indragostit de ceva luni de Corsa cel nou. E cu 5 usi (cica asa se prezinta) si intra lejer familia mea de slabanogi si chiar si niste plase de cumparaturi.

    Si acum ma uit la ‘fetita’ mea si ma simt independenta. Am facut azi 3 drumuri mari prin Timisoara (2 la clienti si unul la piata cu bunica, sa vada si ea cum merg “domnii” la cumparaturi) si am economisit o caruta de bani (la cat costa in mod normal taxiul.

    Inca mi-e teama de unele locatii, inca ma incurc, dar sunt deja ceva mai relaxata. Si cred ca in cateva zile de “cursuri intensive” ma voi obisnui si mai bine cu masinuta. Chiar mi se potriveste …

  6. Scuzati intarzierea, dar nu puteam sa nu-ti spun “felicitari si toate cele!”, mai ales ca si eu am fost in aceeasi situatie, luna asta :).
    Deci stiu exact ce simti!

    Corsa-ul e super-super fainut, good choice!

  7. xxxxx .. sa speram ca nu vor fi zgarieturi prea mari. Si daca se intampla .. asta e.

    Filip .. vrem POZE 🙂

    Felicitari si tie, sunt convinsa ca esti incantat de jucarie. Pana acum am facut 150 km cu “fetita”, fara probleme si fara zgarieturi. Si am dat de niste blocaje inainte de Sarbatori, de mi-am dorit moartea. Acum pregatesc ceva iesiri.. cica trebuie rodata.

  8. Eu nu prea am poze, ca stau inauntru si… is prea ocupat, cand conduc, sa-mi fac poze. Iar sa-i fac poze asa, din-afara… :p

    Eu am 2.200 km — in 2 sapt 🙂

  9. hip,ştiu că e maşină bună şi noi tot opel corsa 2008 avem!
    să te bucuri de ea şi să-ţi trăiască 40 de ani de acum înainte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.