Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Mini-notebooks – gata?

Mi-am luat acum 2 ani un „schimb” pentru un Acer Aspire One care mi-a crăpat după un an și ceva de utilizare. Avea deja niște probleme care s-au agravat: nu mai vedea driverele de net wireless, s-a dus pe copcă BIOS-ul etc. Chestii care-ți fac utilizarea lui plăcută și-ți dau o senzație de maximă siguranță, mai ales când „soarele” și-a pus acolo 10 mii de poze făcute în anul respectiv prin New York.

Când nu a mai pornit agregatul, făceam concurs cu iubi care e mai nenorocit: el că și-a pierdut toate pozele sau eu că am pierdut banii (că trebuia înlocuit, ceea ce costă). Cu toți dracii mei, cuget că tot el era mai păgubit. Din fericire hard-ul nu avea nimic, așa că am reușit să-l „înviez” cu un re-flash de Bios și am avut iar acces la el. Pentru că nu-i prost ăla de a zis „fool me once – shame on you, fool me twice – shame on me”, am gândit că nu ar fi indicat să ne prindă iar cu pantalonii în vine și cu hard-ul doldora de poze, drept pentru care mi-am comandat un Dell Inspiron Mini (normal, voi sta de acum departe de Acer).

Pentru că „soarele” și-a luat recent un Lenovo de cărat pe unde tot umblăm ca turiști, am început și eu să arunc un ochi pe siturile de specialitate în ideea că poate-mi schim Dell-ul cu o variantă mai puternică și mai nouă. Și am avut o mare surpriză. Pe sectorul 10-11 inchi (cât mă interesează) nu s-a mai adus nimic senzațional, nici măcar un „upgrade” la ce am găsit în 2010 (nu discut despre „avioane” de ultrabook-uri de mia de dolari, că nu dau bani pe așa ceva).

Tot iubi, că el gândește mai departe decât mine, mi-a explicat că e foarte posibil ca tabletele să fi pus cruce acestui gen de laptop, deși eu clar nu văd legătura.

Pentru mine „ăla micu” este de pus poze prin călătorii mai scurte, de postat pe bloguri (am nevoie deci și de diacritice) etc. E un fel de comp de lucru dar mai mic și mai puțin „potent” ca și specificații. Dar nu aș putea face munca respectivă pe tabletă, pe care o țin pentru distracție și citit cărți. Eu cel puțin chiar simt nevoia unui laptop în miniatură pe care să-l trambalez după mine la o conferință sau care să-mi permită să editez un HTML în grabă, dacă-l „arde” pe un client.

Pare-se că restul populației nu consideră că-s chiar atât de utile.

Mai e loc de asemenea agregate sau să țin de Dell-ul ăsta că altul nu mai pup? 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

16 Comments

 1. Presupun ca ai dat “o gramada” de bani pe acel Acer.
  Tocmai intentionam sa imi iau ceva tehnica noua. Multumesc ca ai scris intamplarea ca sa ma feresc de Acer pe viitor 🙂

  • Sa te feresti de Acer? :))
   Daca un exemplu din 50 sunt negative nu inseamna ca trebuie sa treci la alta marca.
   Eu am de 2 ani un Acer Extensa 5230E, e cam praf la configuratie, dar nu am avut probleme din punct de vedere hardware, doar Windows-ul l-am reinstalat de cateva ori.

  • 1400 de lei in Romania, decembrie 2008. Dell-ul l-am luat de aici cu 270 de dolari, adus la usa cu UPS-ul.

 2. Dar de ce nu ti-ai luat un mac de 13 sau mai mic , ca sunt foarte bune si puteai sa gasesti si foarte subtiri.

 3. https://dojoblog.ro/2010/12/16/cu-mult-calm-despre-produsele-apple/

  Io zic ca asta explica foarte clar opinia mea despre Apple. Nu intentionez in viitorul apropiat sa cumpar de la ei, absolut niciun produs nu mi se pare ca merita preturi de 3-4 ori fata de ce pot gasi in mod normal, la specificatii similare. Plus ca sistemul lor ‘inchis’ o fi bun pentru unii, dar eu chiar doresc sa pot accesa informatia fara iTunes si alte aberatii.

  PS: bun venit pe blog. De acum comentariile ar trebui sa-ti intre automat 😉

 4. Asus Transformer, Windows Surface , etc
  Din cauza ăstora nu se vor mai face netbucuri.
  ps.
  În 3 ani de zile toţi vor fi cu tablete cu tastatură.

 5. Eu sincer abia aste[t tablete de 15,4 sau mai mari si cu ecran si tastatura touch

 6. Eu sincer abia astept tablete de 15,4 sau mai mari si cu ecran si tastatura touch

 7. Eu am modelul VPCYB2M de la emag, luat in 2011, cred ca e scos din vanzare, acuma exista modelul SVE.
  https://www.emag.ro/netbook-sony-vaio-sve1111m1ew-cu-procesor-amd-e2-1800-1-70ghz-4gb-500gb-amd-radeon-hd-7340-microsoft-windows-7-home-premium-white-sve1111m1ew-ee9/pd/EZXRTBBBM/

  Bun subnotebook, are 1.3 kg, 5 ore de browsing pe baterie, tastatura buna, ecran ok, AMD-ul ala Brazos face toti banii comparativ cu Atom-ul. Modelul SVE are procesor mai bun, e mai sic la design, dar acelasi ecran cu unghi cam redus de vizibilitate. La 2k lei obtii ceva mai mult decat Acer-urile alea facute ca pentru copii africani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.