Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nu sunt ‘serviciul clienti’

Gata, iar imi fierbe hemoglobina. De fapt este o stare ce s-a acutizat in ultima perioada si trebuie sa rabufnesc. Ca nu mai pot.

Care este principalul avantaj cand incepe treaba sa mearga pe niste situri? Ca primesti PM-uri in forumuri si emailuri de parca s-a mutat Orange Serviciu Clienti la mine in cap. Intr-o prima faza te maguleste. Abia ai inceput sa scoti capul prin lume, primesti mesaje in romana sau in engleza (pentru comunitatile internationale in care mai pierd vremea), prin care esti rugat(a) sa oferi niste idei. Un feedback poate, o sugestie de script de folosit, niste idei de SEO, poate niste date despre Paypal.

Toate bune si frumoase .. treaba merge bine, zilnic dai informatiile in cauza, pentru ca sustii ideea ca internetul trebuie sa fie o sursa de informatie si tu esti o persoana draguta si nu doresti sa ii superi. Si ajungi la concluzia ca iar ai adormit dupa 3-4 noaptea, ca dimineata suna telefonul (inca nu m-am invatat sa il inchid noaptea, dar cred ca asta e ideea cea mai buna) si ca ajungi la 8 seara cu ochii impaienjeniti de somn, verde la fata si gata sa dormi cu capul pe tastatura. Pentru ca, pe langa proiectele pentru tine si pentru clientii care prefera ca situl sa fie terminat nu peste 4 zile ci de preferinta alaltaieri, mai dai si sfaturi, idei de layouting, SEO si tot felul de chestii.

Nu sunt atat de rautacioasa pe cat transpare din acest articol, dar m-am facut “rea”. Incep sa dau ignore relaxat mesajelor de email si mi-am postat fain frumos pe forum in semnatura mesajul ca nu dau support de site pe privat, ca exista forum. De aia am 4 forumuri legate de web (2 de webmasteri, 1 de blogging si unul pentru myBB), pentru ca ele sa fie folosite si nu timpul meu atat de limitat.

Avantajul unei asemenea comunitati este ca intrebarea in cauza se adreseaza tuturor. Si daca eu nu pot intra cateva zile pe acolo, exista alti oameni care au timpul necesar pentru a da niste idei si poate sunt mai specializati decat mine in problema pusa.

Asa ca, riscand chiar sa fiu facuta “naspa” si fitoasa de catre webmasterii sau bloggerii incepatori, inchid oficiul de relatii cu clientii si redirectez intrebarile pe forumurile in cauza. Prefer sa fiu injurata poate printre dinti de cei care nu inteleg ca aceste raspunsuri iau timp si din ala nu prea mai este … Acum va las, daca nu termin 2 layouturi azi, am incurcat-o. Si e 10 seara deja 😉

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

14 Comments

  1. O idee ar fi sa-ti mai salvezi din cand in cand raspunsurile mai largi, mai generale. Astfel poate le vei putea folosi in viitor pentru a raspunde la intrebari asemanatoare. Sau poate sa dai direct links catre un forum sau o resursa draga tie si astfel sa-i lasi pe ei sa descopere solutiile.

    Alta idee ar fi ca pur si simplu sa nu raspunzi cand nu ai timp sau chef. Nu e bine, nu e corect, nu e multe chestii insa asa este cand esti prinsa in atat de multe site-uri :whistle:

  2. naspa mai esti!! :))
    nu-s de vina oamenii ca intreaba, ci tu ca esti atat de ok incat esti dispusa sa raspunzi chiar si atunci cand nu poti 🙂

  3. da, subscriu la ce zice Mynsc, save the specific questions and maybe write an article about the general topic. After all, netu’ e mare, si tu nu esti serviciu de informatii. De asta ai forumuri si comunitati.

  4. esti prea buna si prea intelegatoare insa nu o sa’ti faca nimeni statuie ! partea nasola este ca fiecare ignora ajutorul din frum vor un ajutor dedicat, specializat pentru ei! Si eu pierd timpul cu aemenea lucruri insa asta face parte din cotidian la mine.

    Schimba’ti numarul de telefon, eu asa fac, schimb de 2 ori pe an si asta numai ca sa nu fiu sunat prea des in interese de genul “de ajutor” ca nu le merge nu’s ce, ca nu am sa’i imprumut cu ceva bani, etc…

    Daca o sa am nevoie de cineva , am numerele de telefon in memoria telef, nu e problema, dau eu de ei!

  5. de asta am renuntat eu la forumurile unde faceam mai mult “desk help” de genul asta, chiar daca initial e cum ai spus tu, te simti bine ca-i ajuti pe altii, la un moment dat toata treaba ajunge destul de obositoare 🙁

  6. În primul rând eu nu prea dau numărul meu de telefon pe site-uri că ştiu ce mă poate aştepta.Mi-am dat eu numărul pe un site şi am primit vreo 5-6 prank calls.Dacă cei de pe o comunitate au ceva de întrebat,n-au decât să întrebe pe topicuri că în felul ăsta pot fi ajutaţi şi de alţii şi mai află şi alţii.
    Acum mai nou nu se vorbeşte pe mail,pe mp-uri sau toate asta,ci se vorbeşte pe mess.Acolo se fac toate tranzacţiile şi exchange-urile.Eu m-am decis să rămân la stilul clasic şi să nu-mi umplu lista de mess cu toţi idioţii(şi-aşa 95% din ea e plină cu ei),şi vorbim pe mail sau pe mp.

  7. urmeaza exemplul meu sau a lui eugen: vrei sfaturi personalizate? plateste! si ti le ofer cu cea mai mare placere :))

  8. Bravos. Ai trecut prin botez. Eu acum stau destul de mult invisible si pe Y!M ca sa nu ma atace piranha 🙂

  9. … eu m-am invatat de ceva timp sa-mi inchid telefonul noapte si sa folosesc doua numere separate (unul pentru cei apropiati, altul de serviciu), dar nici asa nu scap caci imi uit cate-o data telefonul deschis si sigur se gaseste sa ma sune vreun idiot sa ma sune pe la 3 dimineata…

  10. Daca iti ai facut forumuri, bineintels ca trebuie sa duci pana la capat tot ce ai inceput, probabil nu are un sfarsit mereu sunt useri care pune acelasi intrebari fara sa cauta un forum daca a mai a fost postat despre subiectul x si daca nu le raspunde nimeni isi mai adauga inca un raspuns la topicul lui spunand “nu imi raspunde nimeni” si apoi cand primesc raspunsul ei dejea nu mai frecventeaza acel forum, probabil ca sa dus la alt forum care va face acesta chesti de cateva ori… ori cate ai incerca sa le spui tot felul de ideei de acest useri scapi foarte greu, inceputul este greu :), totul e vorba de rabdare, sa ai multe rabdare Dojo si rabdare asta nu se gasest oriune, este doar un singur loc unde o poti castiga, nu poti sa faci mai multe chesti de o data, asta mai incerc eu acum sa lucrez la servicu pe grafica proiectelor sefului meu si sa imi fac si eu un proiect printe timpul care mai ramna sau lucrez mai multe pentru mine… asta e, nimeni nu poate sluju la doi stapani, caci pe unul il va uri iar pe altul il va iubi, defapt acest raspuns nu poate sa te ajute, solutie esti tu Dl. Dojo. ALERT: acest blog a inceput sa aiva acelasi coniment care sa gaseste des pe blogsfera romaneasca (autocoptimire) sau asa sunt blogurile ? ehheee toti gasim cate o scuza care o imbratisam, am ajuns sa fim prizionieri … capivi, depdenti de internet asta … o zi buna ! 🙂

  11. @dan dar tu cand ai invetati sa umbli pe internet ai plati ceva? cred ca toti am folosit forumuri pentru a te documenta intr-un mod bun sau rau.

  12. Eu sunt baiat cuminte, stau anonim pe forum, doar nickname si atat; nu incerc sa-mi promovez imaginea ca si persoana fizica fiindca oricum postarile mele raman si poate ca aia e adevarata imagine.
    Cand am ceva timp stau ceva mai mult pe forumuri si ma implic, intru in plemici, parca imi gasesc dintr-o data jucaria.
    Si nu in ultimul rand, postarile pe forum sper sa ma ajute in viitor la crearea ceva mai usoara de continut pe propriul site, cand o fi sa fie.

    PS Sunt membru activ pe invatam.net de 2 luni,am petrecut mult timp si aici si pe alte forumuri de seo, am citit bloguri, am postat comentarii, ma simt ok.
    Si uite ca, pe neasteptate, dojo se hatari sa ne stimuleze cu ceva domenii si hosting. Asa ca…nu stiu ce sa mai zic in incheiere, dar stimulentul e binevenit.

  13. Asa am patit si eu si inca mai patesc cu instalarile de Windows, toata lumea tragea de mine de nu mai aveam timp nici sa mananc (bineinteles le faceam pe gratis). Asa ca m-am suparat si eu si gata, cand ma cheama cineva ori nu am timp ca sunt la servici (lucru adevarat de altfel) sau eu si mai convenabil pt mine le spun ca nu ma mai ocup cu windows pentru ca eu folosesc Linux (alt lucru adevarat).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.