Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nu te pune cu timisorenii, ca astia nu iti dau link

De ceva timp pe unii pereţi centrali şi impozanţi stă atârnat un “meş” uriaş. Trecând peste “dizainul” ca din topor (nu sunt bani probabil pentru a plăti un designer cu măcar 2 luni de experienţă în Corel sau Photoshop), ideea în sine este frumoasă. Şi merită atenţie, promovare, ajutor.

Suntem un oraş cu “pretenţii”. Ne place să credem că suntem europeni, chiar şi când parcăm în staţia RATT (şi mai luăm de guler un fraier comunitar ce îndrăzneşte să ne certe), aruncăm mizerii pe jos sau scuipăm cât ne ţin glandele salivare.

Un asemenea proiect nu are cum să pice prost, cu gândul ăsta am intrat şi pe situl lor.

Nu te pune cu timişorenii deţine un layout destul de “generic”, absolut nicio poză din mirificul oraş care este, dar e on şi merje. Cum îs curioasă, pun mouseul pe o imagine din josul paginii dau right click: “view background image”. Ceva cu metamorph. Dăm un google pentru “metamorph template” şi să se rupă mâţa singură în şase .. e un template Joomla.

În footer avem nelipsitul copyright pentru site şi anul 2008. Nici urmă de link către creatorii scriptului (unul dintre cele mai ţepene “cemeseuri” free şi realizatorul skinului). Respect, până la link, ia mai dă-i dracului de tocilari.

Ce mă surprinde pe mine neplăcut în multe asemenea cazuri este că “uebmasterii” nu sunt în stare să schimbe măcar 2 culori în CSS sau să modifice 2 imagini, dar al naibii cât de repede găsesc porţiune de template de footer şi şterg linkurile realizatorilor de skin şi script.

PS: anunţaţi competentul webmaster că încă aveţi keyworduri cu Joomla şi din astea şi, după cum bănui după nume şi text, e vorba de Timişoara şi de cum dorim noi să fim mai civilizaţi.

PS2: aştept cu nerăbdare înjurături de la cei implicaţi, că de obicei aşa se rezolvă şi în Timişoara micile situaţii neplăcute.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

16 Comments

  1. Pentru ca ii doare sub coada de ce efort se depune pentru a sustine un asemenea script. Pentru ca il iau pe vecinul Gigi, ala de stie calculatoare, sa le faca “sait” si nu sunt in stare sa evalueze corect munca de specialitate. De multe ori cei in spatele unui proiect nu prea stiu ce face “dizainarul” sau se tin de cioace, daca is ei cei cu acces la cpanel.

    Este trist, pentru ca scriptul merita sustinerea respectiva, la fel si creatorul de skin. Plus ca un asemenea proiect civic de bun simt pana la urma e trist sa se impiedice online de mici rahaturi de genul asta.

  2. Ce repede i-ai prins!
    Nu inteleg de ce fac oamenii chestii de astea. Daca tot nu se pricep prea tare si fac site-uri in joomla de ce nu lasa link-ul ala acolo? Vor sa se dea experti in webdesign si sfarsesc catalogati ca hoti.

  3. @Florin:
    “Daca tot nu se pricep prea tare si fac site-uri in joomla “.
    Sun programator in PHP de aproape 2 ani si nu consider ca a crea un site in Joomla tradeaza incapacitatea mea de a face site-ul de la 0, cu un CMS propriu.
    Am avut si inca am o multime de proiecte pentru care Joomla e perfect. Site-uri mici de prezentare, cu un design dragut, pentru care fac skinurile singur. E perfect pentru asa ceva, e free, si are o multitudine de pluginuri pe care le poti instala pentru a-ti satisface nevoile.
    Pentru chestiile mult mai custom, atunci da, il faci de la 0, dar si ceri un pret pe masura.
    Si sa fiu si ontopic: Da, pe cat posibil am lasat link spre omul care si-a batut capul sa faca pluginurile folosite.

  4. @Vasi Scuze! 😀 Nu am vrut sa sune asa. Chiar si eu lucrez acum la un site in joomla. Ma gandeam doar ca e ceva mai usor decat sa faci un site de la o.

  5. @Vasi pe cat posibil? Nu cred ca problema in a lasa un link catre creatorul unui script lasat la gratis cu conditia unui link poate fi tratata la modul “pe cat posibil”….. Lasi link si daca-ti strica aspectu’ site-ului, asta e, nu lasi numai pe cat posibil….

  6. @Sabotor: Am spus asa pentru ca am avut multi clienti care mi-au cerut expres sa nu aiba alte linkuri pe site. Ma refer la cele vizibile. Cele din cod nu le-am scos niciodata…Asta e, mai trebuie sa faci si concesii.

    @Florin: Da, si eu tocmai de aceea folosesc Joomla de multe ori, pentru ca e mai usor, imi ia mai putin timp, si astfel pot cere un pret acceptabil pentru clienti care nu-si pot permite o investitie mare, dar totusi vor sa fie online

  7. Si eu am avut destui clienti pana acum si niciodata nu s-a pus problema de link in footer. Ar fi si culmea 😀

  8. 🙂 In astfel de situatii iti vine sa regreti ca esti din Timisoara.
    Ai dreptate! Ne vrem europeni si civilizati, dar suntem departe… mult prea departe 🙂

  9. Ahaaa deci pentru ESTETICA site-ulu se elimina link-ul catre creatorii scriptului! Interesanta treaba!
    P.S. Da’ ce ziceti daca il mai miscorati si il puneti colo miiic de tot intr-un colt! Nici nu e sesezabil! Mmm?!?

  10. Vasi,
    Ok, pe mine m-ai pierdut aici. Exista link-uri “vizibile” si link-uri “in cod”?

    In orice caz, “concesii”-le pot fi facute decat de autorul design-ului/script-ului etc. Altfel de concesii se refera de fapt la moralitatea celui care le face.

  11. stiu din surse sigure ca site-ul a facut probono. Mai bine spus, setat, decat “facut”. Templateul e de la Rockettheme si nu e gratis. Deci poate fi folosit fara a da link catre club daca te incadrezi in numarul de templateuri pentru care ai platit. Asa necizelat cum l-a facut a prins PR de 5 la dance-ul din aprilie, gratie cms-ului si al templateului bine facut. Cine face siteuri nu se numeste neaparat web designer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.