Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Oare chiar imi urasc tara?

Cristi ma lepsuieste si el cu 2 probleme existentiale: motive pentru care imi iubesc tara si cele pentru care o urasc, daca se poate 5 la numar.

De ce imi iubesc tara?

  1. m-am indragostit de mica de muntii ei (zona Sibiului, apoi Harghita, vizitata asa pe scurt, sa nu mai vorbim de Ceahlau). Am fost mereu iubitoare de munti, zau ca avem niste munti frumosi
  2. bunatatea omului simplu .. am “cinat” la mese bogate si la mese mai “sarace”. Am primit mereu un “blid” cu mancare si odaia cea buna. Romanul este ospitalier.
  3. a fost mereu “buturuga mica” de a rasturnat “carul mare”. Este o tara mica, dar nu poti sa o ignori
  4. m-am nascut aici si probabil ca imi va fi greu sa plec. Motiv pentru care nu am plecat. Ma simt bine la mine in tara, cu micile probleme si dureri, dar stiu ca mi-ar lipsi, chiar daca in alta parte as avea mai mult confort si poate o viata mai buna
  5. fetele noastre sunt frumoase .. foarte frumoase 🙂

De ce imi urasc tara? Te voi dezamagi Cristi aici .. nu o urasc. Faptul ca exista niste cretini cu drept de conducere, ca este coruptie si mizerie este problema noastra, a romanilor. Tara in sine nu are nicio vina. E frumoasa, pacat ca e locuita, vorba cronicarului. De ce urasc oamenii din tara (unii):

  1. pentru ca pun pret prea mult pe ban si pe “smecherii” in loc sa incerce sa fie cinstiti.Unele comentarii de la articolul meu cu “facutul blatului” pe tramvai imi dovedesc ca mai avem mult de muncit la educatie ca si cetateni
  2. clasa politica este un dezastru mondial .. prost pregatiti, agramati, corupti, infumurati.
  3. igiena si romanul inca sunt chestii “distincte”. Putim, avem carii si tartru, suntem nepieptanati si nespalati ..
  4. sistemul de sanatate este dureros de ineficient. Si nu se pierd decat vieti
  5. invatamantul este si el la pamant .. toate modificarile strica si mai mult, copiii sunt pierduti deja dup atatea schimbari, profesorii sictiriti, manualele niste gunoaie ..

Ar mai fi si altele, dar poate in timp le rezolvam 🙂

Adi, tu ce zici?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

3 Comments

  1. Imi iubesc tara, nu-mi prea iubesc natia. Si cum deja te obisnuisi cu mine, raman sincer ca-ntotdeauna, ca sa nu-mi incarc memoria inutil.

    PS Sistemul de santate mentala este cel mai dureros, daca tot veni vorba de santate.

    Si de sanatate in general: maica-mea era sa moara cu zile anul asta, in 2 randuri, de la o simpla apendicita, nedescoperita de medicul de familie, operata apoi; recidiva peste 6 luni, s-a descoperit apendicele neoperat complet, ceea ce a generat 500 ml de puroi, si putea duce la septicemie. Si totusi a avut zile…si noroc cu un doctor de gasca cu relatii la un spital din buc.

    Cat despre natie, daca n-o iubesc nu insemna obligatoriu ca o urasc; mai degraba o studiez si ma minunez de ce constat…ca vorba aia, asa-i romanul cand se-nveseleste…
    Si ma veselesc foarte tare, te asigur!

  2. Dojo, imi place mult ce ai scris….E adevarat, avem si bune si rele. Insa macar ai fost rational 😉
    Iar romancele sunt cu adevarat frumoase comparativ cu reprezentantele sexului frumos din alte tari 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.