Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

OMV si masinile bune

Am fost cu “soarele” sa umplem maşina lui de muncă (AKA Dacia “papuc” pentru şantier) şi ni s-a confirmat (din nou) ceea ce spunea el acum câteva săptămâni .. având o maşină “slabă”, domnii de la OMV, care de obicei sar să îţi implementeze “ştuţul” de furtun în orificiul special creat pentru alimentare, dau ignore lejer celor care nu coboară din maşini mai acătării.

Normal că barbatul meu e în stare să se descurce şi singur, că până şi eu îmi fac plinul la maşină, interesant este însă cum merg treburile dacă ai maşină “bună” sau nu.

Chiar dacă am făcut plinul la Corsică de multe ori deja, sunt ocazii în care nu apuc să ies bine din maşină, că un proletar de la OMV sare, mai să îmi troznească uşa peste degete, să pună mâna pe căpăcelul în cauză şi să hrănească herghelia. Normal, maşina arată bine, deci speră la bacşiş. Cum iubirea vieţii conduce o “amărâtă” de Dacie şi plină de noroi de obicei, nu e interesant, că nu e om “bine”.

Şi cel mai interesant este că eu fac un plin la 6-7 săptămâni, iar al meu săptămânal. Deci, dacă e să comparăm “businessul” pe care îl aducem OMV, eu sunt pârlita.

Acum câteva luni o prietenă şi-a luat BMV second hand cu vreo 10.000 de euro. Nu ştiu ce model, că nu mă pricep, oricum nu de acum 30 de ani. Maşina arată superb şi replica la întrebarea “dar ce naiba ţi-a trebuit hardughie?” a fost “ştii .. când cobor din maşină, toată lumea mă respectă. Şi la benzinărie, spălătorie, oriunde am nevoie”.

Şi uite că revenim la vechea problemă … dacă eşti îmbrăcat “casual” (prost adică în gândirea unora), ai mari şanse de a ţi se da cu “flit”, dacă te înţoleşti la 4 ace, deja e altă poveste. Din start se consideră că eşti om de încredere, nu “cioflingar” din ăla în blugi şi tenişi, care clar nici creier nu are, de nu poartă o haină “ca lumea”.

Mai că îi înţeleg pe “piţi” şi “coco” .. maşină bună, ţoale “mişto” şi eşti dintr-o dată vandabil. Chiar dacă stai pe banii părinţilor şi ai probleme şi în a-ţi număra “alocaţia” de la genitori. Contează “brendul” bre …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

20 Comments

  1. Mda, aceeasi poveste si la mine cu Petromul 🙂 Iubi meu cu Dacia din ’80, desi baga benzina mult mai des decat mine, nu sare nimeni sa-l ajute. La Corsica mea tot pe el il las sa bage benzina… evident, imediat sar astia din benzinarii sa-l ajute, sa mai spele un geam, un far, poate prind si ei un ban in plus :)))) Penal… Sa nu mai povestesc de prietenii nostri cu masini de zeci de mii de Euro, dar care n-au bani de benzina :))))))))

  2. Eu rar vad angajatii OMV sa alimenteze, de cele mai multe ori o fac proprietarii masinilor. Doar de cateva ori am vazut cate unul care sarea sa alimenteze, spele parbrizele, umfle rotile. Si acum cateva saptamani am dat de unul de-asta, iar cand am bagat mana in buzunar s-a intins cu pieptul catre mine, ca avea buzunar la piept 🙂

  3. Chestia cu saritul tine mai mult de sexul soferului decat de masina mai acatarii sau nu. Asta pentru ca am avut ocazia sa stau la coada la OMV in masini de diverse tipuri si vechimi, fiind de multe ori ignorat atunci cand la o alta pompa se afla o reprezentanta a sexului frumos…

  4. totul se rezuma la “analiza de risc” pe care si-o fac baietii din pompa. Daca e vroe smecherie de masina sunt mari sanse sa-mi pice ceva. Daca nu, raman cu munca prestata.
    Cum spuneai si tu se mai poate sa se si insele, dar de putine ori.
    Parerea mea e ca nu trebuie condamnati. Muncesc 12 ore pe zi la -10 sau +40 de grade pe salariul minim pe economie, plus bonuri de masa…

  5. La OMV,cred ca sunt obligati sa nu lase femeile sa alimenteze singure ( pentru mai putine accidente de genul “ups iubi am bagat benzina iar” atunci cand masina e disel. Glumesc. Noi avem de la serviciu carduri OMV si prin urmare alimentez saptamanal. Desi am un prapadit de spark vin baietii si ma ajuta de fiecare data. Am auzit fara sa vreau odata o discutie intre doi angajati de genul ” Vezi ba ca la pompa doi e femeie si daca vede sefu’ ca aia alimenteaza singura am dat de dracu’. “

  6. Initial si mie mi se parea normal ca, femeie fiind, sa ma ajute un angajat al benzinariei. Pana cand am nimerit la Petrom(eu numai de acolo alimentez) in plin control “de sus”. Mi-au dus pana la masina sacosa cu lichidul de parbriz si apa distilata, in schimb nu s-au apropiat sa ma ajute la alimentare. “Doamna, nici nu avem voie sa atingem capacul de la rezervor!” mi-a zis unul dintre ei. Asa ca Dumnezeu stie care-i adevarul si cum au de fapt voie sa procedeze. Inclin insa sa cred ca avea dreptate, pentru ca in ultima vreme nu i-am mai vazut sa sara sa ajute, indiferent ce masini sunt la pompe.
    Nu stiu cum o fi la OMV, la noi trece drept benzinarie de fite, deci nu servesc. De altfel nici nu prea vad de ce sa platesc cam 50 de bani in plus pe litru la fiecare fel de combustibil.

  7. subscriu la ce zice catalin in ultimul paragraf, inainte de a ridica piatra sa ne gandim cum am reactiona noi in locul lor. sunt oameni simpli si rata de fluctuatie este mare. nu le iau apararea deloc, poate cer un pic de …clementa 🙂

  8. Avand in vedere ce preturi sunt acum la carburanti ar trebui sa “sara in schema” si pentru unul care vine cu bidonul de 5l sa puna niste gazolina..asta ca sa nu ramana fara loc de munca 🙂

  9. treaba asta cu imbracamintea casual cauzatoare de neservire sau nebagare de seama am intalnit-o intr-un magazin de bijuterii. erau trei vanzatoare si fiecare isi vedea de treaba ei. Una despacheta ceva, aialalta scria in caiet, a treia aranja produsele pe raft….Din curiozitate cat de nesimtite pot fi am stat si le-am cronometrat. am stat dupa ele vreo 10 minute pana m-au bagat in seama. intr-o alta zi m-am intors “pusa la punct” si m-au primit foarte calduros…
    Deci, OMV sau alte magazine – problema e mentalitatea din tara asta.

  10. Aia de la OMW Cluj – Calea Floresti sunt dezastru. Am tot felul de patanii cu ei si musai periodic sa-i mai abtigui. N-ai ce face… oricum nu se prinde nimic de ei. Ca urmare îi prefer pe altii care nu-s ei saritorii serviciilor – da parca si motorul zâmbeste mai tare cu benzina lor – (stop. nu mai fac reclama:-))

  11. Inca o data se adevereste faptul ca proverbul “haina il face pe om” nu a fost scris de vreun prost care sta la coada si nu-l baga nimeni in seama. Geniul romanesc faca valva si azi. Mi nu imi place sa vina sa-mi puna ei benzina. Ma simt ca un handicapat sau ca un fitzos care nu vrea sa se murdareasca. Las` domne ca-mi pun eu. Linistit. Ca doar nu bag acid sulfuric in haita de caini de sub capota. Da, de caini, nu de cai, caii e cumparati de baetasii cu fumuri, ai mei e pe camp, nu in motor. Haida, de. Punto-ul meu n-are nevoie de caluti, trage el si cu malamutii. In fine. Cel mai jenat ma simt cand imi spala si parbrizul. Eu ma asez in masina si el da cu mopul. Se face ca de fiecare data sunt grabit si nu vreau sa scot mana prin geam si sa il servesc cu douasdemii. Mi-e rusine, pur si simplu. Mie, nu lui.

  12. poi…fiecare se descurca cum poate…dak stie ca nu primeste un bacsis…de ce sa se mai chinuie, nu?

  13. @ manon – noi am trecut de la OMV la Mol, apoi la Petrom, si trebuie sa spun ca mecanicul a avut dreptate sa ne recomande Petromul. De cand alimentam acolo masina trage mai bine. cu motorina de la Mol dadea un mesaj de alerta cum ca ceva nu e ok cu injectoarele. ne-am speriat putin pt ca la Renault oricum sunt scumpe piesele, dar cand e vorba de injectoare…. asa, si stii care a fost prima intrebare a mecanicului? “De unde alimentati?”
    Nu mi-a venit sa cred, dar a avut dreptate. Batranul si “comunistul” Petrom e superior.

  14. Cand aveam Dacia, o rugineala de masina, nu ma baga nimeni in seama. Acum, cu un biet Polo pe care-l platesc in rate, nici nu opresc bine motorul ca-s ciorchine in jurul rezervorului nenii aia de la benzinarie. Cat despre tenisi si blugi versus tol festiv, o sa scriu un post. Multam ca mi-ai amintit!

  15. Unei prietene i-au pus benzina in loc de motorina… “din greseala”. (ziua aia s-a circulat cu taxi)

  16. @emese in general motoarele “se obisnuiesc” cu carburantul dintr-o anumita retea. Asta pentru ca fiecare companie petroliera adauga peste carburantul de baza anumiti aditivi. Acestia fac practic diferenta intre produse si in general lasa o amprenta asupra motorului. De aceea e bine sa mergi pe carburant de la un singur producator.
    @isabella ariane: accidente se mai intampla… in general se face o ancheta administrativa si daca se constata ca este vina operatorului, compania suporta integral pagubele (transport la service, reparatii, contravaloarea carburantului).

  17. […] deunăzi un post despre cât de mult contează aparenţele. Şi, deşi conştientul şi subconştientul meu […]

  18. oare de ce atat scandal cu omv ,sunt niste principii si obligati la pompa ,femeile indiferent de modelul masinii si oamenii inbracatii la costum cel putin la statia pe care o conduc in buc si nu am primit nici o reclamatie de vreo 2 ani k de ce se practika asa ,si sa nu mai pun la socoteala clientiii fideli cu card …

  19. […] câteva zile un “domn” a avut o reacţie la articolul cu OMV-ul, o reacţie la fel de “insuficientă” ca şi anii săi de studiu sau cei […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.