Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Printre cei mai buni din lume …

Mă distrează puţin faptul că sunt mereu amănunte care ne deranjează, când vine vorba de România. Odată ce laşi la o parte patriotismul orb, începi să observi ce nu este OK la noi. Dacă am avut mereu ceva de comentat în ceea ce priveşte clasa noastră politică, atitudinea noastră în general, educaţie, sistem de învăţământ, turism, infrastructură (au mai rămas şi altele probabil de menţionat) există o chestie care mă face extrem de mândră de România: internetul.

În momentul în care scriu acest articol, nu am net. De aproape o oră. Avem aici net prin Verizon (şi-a băgat R. nuş’ ce linie deşteaptă, care face şi drege). Omul este şef de departament IT la o firmă mare, deci bănuiţi că 1. nu a luat ăl mai prost net şi 2. o fi ştiind să-l configureze. El e încântat de cum merge, eu şi ‘soarele’ zâmbim. Da, e bun, dacă nu ştii că există altfel de ‘net’.

În fiecare zi ‘cade’ câteva minute sau măcar 30 de secunde. Cât să ne întrebăm unul pe altul ‘bă, dar ai net?’, în condiţiile în care într-un deceniu aproape de convieţuire am învăţat secretul unei perfecte vieţi de familie: fiecare cu calculatorul lui. Deci 2 laptopuri care teoretic sunt conectate la net aproape toată ziua şi doi cerberi cu ochii pe ele.

Acu’ a picat în bot de tot. Nu l-am sunat pe R. să-l anunţ, aştept să-l fac fericit când vine acasă. Am destule idei de articole şi drept îi că, atât timp cât a mers netul, am tot avut altele pe cap. Am prins nişte clienţi noi, am lucrat pe situri etc. Aşa că acum, dacă nu pot să văd nimic online, stau să aberez pe un fişier wordpad întru publicarea pe blog ceva mai încolo.

Mă gândesc cu amuzament la dracii pe care i-am avut şi în Spania cu netul. Dacă făceam streaming pe un site de seriale (2 euro bine investiţi) trebuia să aştepţi, dacă erau doi utilizatori (eu şi cumnatu’ de pildă). De câte ori vorbim cu ei ori crapă netul, ori abia înţelegi ceva. Deh, are şi Skype doleanţele lui de conexiune.

Aici netul de anul ăsta e se pare chiar mai bun, pentru că în anii anteriori, dacă doream să vorbesc cu ai mei, scoateam video-ul, că altfel era inutil să încerci o comunicare aprox. coerentă. Cu toate că e bun (pentru standardul de aici), faţă de ce am eu pe ‘erdeeş’ este o glumă.

RDS-ul de care se tot plânge lumea (eu nu am ce să comentez, că-s chiar încântată de serviciile lor) sau oricare alt provider, că deja sunt destul de aproape unii de alţii la ce oferă. Netul românesc despre care mereu citeşti că-i prost, că-i naşpa providerul etc. Recomand cu mare căldură o ‘imersiune’ prin reţelele celorlalte, să vedeţi ce vă prind din nou sentimentele patriotice.

Ultimii draci pe tema asta i-am avut acum câteva săptămâni (cât eram încă în ţară) şi avem probleme (din nou) de hosting. Şi un bovin de la HostGator îmi explica în chat că probabil e netul meu de vină. Am fost foarte încântată să-i pun sub nas că ‘netul’ meu este unul dintre cele mai bune din lume şi aproape sigur mai bun decât are el în ţară.

Da, există o chestie la care dăm fum unor ţări cu pretenţii mai mari – conexiunea de internet.

PS: ne-a revenit conexiunea dimineaţa la 10 şi ceva (deci după mai mult de jumătate de zi). Verizon au schimbat planurile noastre de internet şi abia azi-dimineaţă s-a intrat pe noul sistem. R. era extrem de calm. Mă gândesc câţi sifnţi coboram noi în Ro pentru o asemenea ‘cădere’. 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

13 Comments

  1. Daca avem cu ce ne lauda ca romani, putem sa ne laudam cu ciorditorii si cu netul nelimitat de mare viteza, in rest…

    • nu fi asa de rau! 😛 oricat de nemultumit is si eu de Romanica` totusi trebuie sa recunosc ca is multi romani talentati, multi romani pe care ii duc capu si asa mai departe…

  2. Din pacate, pana si “mandria” asta cu netul de mare viteza mi-a fost spulberata! In germania ne-am luat net asa, mediu, de 30 de euro, cat ne-a tinut buzunarul. Merge mai bine, mai fara intreruperi si mai rapid decat merge netul din romania, tot de 30 de euro!

  3. La momentul acestui comentariu, RDS e picat de mai bine de 36 de ore la birou. Nu ma deranjeaza asa mult intreruperea, dar ma deranjeaza lipsa unui serviciu de suport pentru business, in care sa-mi raspunda o persoana ce stie mai mult decat “ati resetat echipamentele ?” si “am notat sesizarea cu nr…”.

    • Na, drace, cand sa-i laud. Io chiar nu am avut dureri cu ei. Am avut draci cu UPC, dar erdeesii au fost chiar decenti

  4. Verizon -ul e bine catalogat fara doar si poate, dar are si el probleme , sa nu uitam ca aici in state TOTUL e pe internet deci foarte probabil reteaua e cu MULT ma solicitata decat in Romania. Anyway , in zona noastra , Verizon-ul nu se compara cu COMCAST -ul. Noi putem zice fara sa avem retineri ca de vreo 3 ani , NICIODATA nu am avut probleme de conectie, si suntem permanent pe internet audio, video si tot ce se poate.
    Cred ca e doar vorba de anumite momente si anumite locatii, deci nu cred nici pe departe ca se poate generaliza. Eu atata pot sa spun ca daca am urme de patriotism , si eu zic ca am chiar foarte puternic, diferenta de internet Romania – USA ( mai exact zona Colorado ) nu e semnificativa chiar deloc in domeniul internet.

    • Pentru o cadere de cateva minute? Sau in cazul asta o cadere de cateva ore la sfantu’ stie cati ani? Io sincer nu mi-as permite sa arunc banii pe mai multe ‘linii’ de net 😀

      • Pentru o cadere de cateva zile, insa in Romania e mai ieftin netul deci se poate sa ai 2 provideri, in fine. 😀

  5. Confirm prin “gura” unui fost coleg, actualmente cu acte-n regula de cetatean U.S. si rezident taman in buricul targului cum ar veni, adecatelea tocma’ in Wasghingtonul cu D.C. in coada, ca internetul e varza p’acolo. Omul injura provideru’ mai abitir decat pe soacra-sa, iar despre soacra-sa nu-i tace gura neam !

  6. Mai stiu ca se tot vorbeste ca in Romania calitatea netului este printre cele mai bune..dar si la mine cade…de ma dispera…poate ca e de la provider…e vorba de oretea de cartier….la inceput mergea bine…am zile cand cade si de doua trei ori….oare asa e la toate retelele de net?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.