Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Proud to be Romanian

Am ajuns s-o cred şi pe asta, că nu sunt chiar reprezentanta unui neam tâmpit. Şi o gândesc tot mai mult, de câte ori am de lucru cu INDIENI. Nu ştiu ce mama naibii e cu oamenii ăştia, dar ca şi ‘contractori’ sunt siniştri. Am gestionat în ultimele luni mai multe echipe de programatori pentru clientul meu şi simt nevoia să las o bombă peste dosurile lor tuciurii.

Băi, deci mai mare lene şi incompetenţă mai rar.

Acum am de lucru cu un cretin care trebuia să termine o treabă acum 4 zile. Nuş’ cum sunt alţii, dar mie îmi tremura dosul de teamă când era vorba de un deadline. Că pe elance nu te joci. Iei un rating prost şi pleci acasă, că nici dracu’ nu te mai angajează la proiecte. Ei bine domnul ăsta arde mangalul de câteva zile şi pe la ora 16, ora Spaniei, se duce la nani, cu promisiunea că mâine, când ajung eu online, face chestiile pe care le-a primit ca tasks. Aşa cum le faceţi voi, aşa le face şi el.

Am pus alte chestii la discuţie şi zero comunicare. Peste vreo 2-3 ore iar pleacă să doarmă, că-i crapă fundul dacă stă mai târziu să termine treaba ce n-o face de 7 zile deja, apoi intrăm în weekend şi nu lucrează, că paşte vreo vacă sfântă lângă malul Gangelui. Ufff.

Probabil unele naţii ar trebui să rămână la arat cu boii 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

22 Comments

  1. Potii sa incerci sa fii mai selectiva cu oamenii pe care ii angajezi. Nu cred ca poti cataloga oamenii dupa rasa. Crede-ma am lucrat si cu romani care m-au taraganat mult si bine, pana mi s-a pus piticu’ si i-am bagat la origini. Norocul meu ca nu aveam deadline-uri pentru ca de regula angajez pe cineva sa faca lucrurile la care eu nu ma pricep sau de care mi-e foarte sila.

    • Io pot sa confirm ce spune ea. Am lucrat si cu indieni si pentru indieni. Si nu cu 1-2 sa nu stiu ce spun, probabil ca am pe undeva pe la 20 la activ. Unii sunt buni. Altii sunt cu adevarat destepti. Problema lor principala e ca nu pot gandi creativ. Am de exemplu un baiet acu – bai, e geniu la html/css – dar doar la partea aia care necesita munca mecanica. In rest daca nu ii gandesc io componentele, el nu vede imaginea generala. Nu stiu sigur daca e prostie pura sau doar mi-se-rupism din partea lui, dar asta e

      Pe de alta parte, prefer de 1000 de ori sa lucrez cu indieni decat cu romani :)))) Pana acum am lucrat cu 3 romani si cu toti mi-am luat teapa. Din 20 de indieni mi-am luat teapa doar cu unul. Matematica pura…

  2. Pai la dracu’ te duci tocmai in India… nu puteai sa gasesti ceva mai de doamne’ajuta aici? Ahhh, da, am uitat, mirajul ieftinului. Ai de ales: ieftin, rapid si de calitate. Alegi doar 2!

    • Indienii lucreaza foarte ieftin, un roman nu ar misca nici macar un deget pentru sumele care le incaseaza indienii. Calitatea e indoielnica dar…

      • Indianul primeste 200 de dolari pe o treaba de max. 2 zile. Nu cred ca este asa un pret mic 😀

  3. Nu eu aleg contractele, clientul ii alege. Eu sunt adminul de retea si am de lucru cu tampitii. Eu n-as angaja indieni nici daca ar face munca gratis 😀

  4. Exact aceeasi experienta am avut-o si eu cu indienii. Te iei de cap nu altceva, si se mira singuri de ce ii ocoleste lumea. Din pacate in aceeasi galeata de oameni care nu se sinchisesc cu mana bag si vietnamezii, i-a trebuit unuia 11 iteratii pana a rezolvat un amarat de bug de sunet. Tot la 4-5 ore primeam o noua versiune si el imi spunea ca la el nu se reproduce.

  5. vai de cati oameni la fel ca tine am dat si eu.. si eu nu mai stau sa astept cateva ore dupa ei, sau sa zic ca astept de pe azi pe maine, il intreb saptamanal daca a reusi sa faca ceea ce i-am zis sau nu, si de cele mai multe ori aud un NU..

  6. Eu am avut un coleg care facea la fel. Roman 100%. Si a intarziat un proiect nu o saptamana ci… DOUA LUNI. Pana clientul si-a bagat ceva…

  7. Dar nu mai lucra cu astfel de oameni daca vezi ca nu se tin de treaba. Cel mai bine este sa te feresti de ei.

  8. Mda, eu lucrez cu indieni de 2 ani ca asa imi zice patronul…nu le pasa de absolut nimic, daca ii da afara de la compania A se angazeaza miine la compania B ca sint o gramada de fraieri capitalisti care vor mai ieftin. Patronul vede mai ieftin si eu vad cacaturile care ei le fac si eu trebe sa repar… pe urma le trimite emailuri pline cu laude ca au reparat in 3 luni un proiect care a luat 16 luni care a fost estimat la 10 luni…ca doar no sa apara patronul prost ca i-a angajat pe ei…

  9. :)) Nu te enerva dojo… o gramada de oameni sunt la fel. Eu doar pentru codarea unui site, ce in mod normal se coda in ~2 zile, am asteptat in jur de 2-3 saptamani, si nici atunci nu era bine si a trebuit sa il trimit la recodat…

  10. ma surprinde oarecum ceea ce spui pentru ca studentii indieni cu care am de-a face foarte des sutn foarte muncitori. Nu pot spune ca sunt sclipitori, dar muncitori sunt!

  11. Pai si “nenea” ala dc nu este concediat si el asa frumos daca i se “rupe” ? … si da si eu stiu ca indienii, pakistanezii lucreaza bine si pe bani putin (un fel de romani la englezi,spanioli,americani)

  12. Orice padure are uscaciunile ei. Oricum, ce face un indian pe 10 dolari, face un roman pe 100 de euro. De asta site-urile de freelancing sunt pline de indieni.

  13. si eu urasc oamenii care zic ca termina treaba in 1-2 saptamani si nici peste 4 saptamani nu e gata,ca ei freaca menta..dar dupa bani ei zbiara daca zic ca maine vor plata si tu intarzii cu o zi deja e haos..

  14. Mulți dintre ei sunt plătiți foarte puțin și oferă servicii pe măsura remunerației, acum nu știu cum sunt acești indieni.
    Și eu am avut de pierdut de pe urma lor când făceam link building pentru cineva. Mi-a zis că nu mai are nevoie de serviciile mele pentru că niște indieni fac același lucru pentru o sumă mult mai mică.

  15. Pai asta-i socul cultural in esenta lui cea mai pura. Un indian nu -ti va spune niciodata NU (adica nu pot sa fac, nu sunt sigura ca termin la timp , nu sunt de acord cu ceea ce imi spui). In plus se pare ca barbatii sunt nitel misogini/machos , in fine ceva de genul asta. Apoi ei lucreaza numai pe bucata lor , le dai si fac. Nu te astepta sa ai de-a face cu ceva initiative personale, risti sa astepti ceva. Am fost odata la un training , ceva despre manageri si echipe. La un moment dat era vorba de a gasi raspunsul la o intrebare in cel mai scurt timp si in grup. Eram 2 grupuri, “seful” unuia era (autoproclamat) un indian – ceilalti membri erau francezi. Grupului lui i-a trebuit de 3 ori mai mult timp pentru a gasi raspunsul . De ce ? Pentru ca stilul de reflexie folosit a fost teribil de matemmatic. Celalt grup a mers pe intuitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.