Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Roadkill pe la noi, romani pe la ei

Criptic, I know 😀

Ieri dimineata, la o ora imposibila pentru orice om normal (5) am plecat spre Austria cu jumatatea, interesat sa isi ia un nou TV. Ala vechi a murit subit, dupa ce, in perioada de coma, difuza NUMAI Acasa TV. Exceptional, intradevar. Chiar radeam ca, daca ramanea pe Discovery nici nu cred ca observam, dar Acasa chiar deranjeaza.

Asa ca ne-am pus centurile si am plecat la drum. Normal, fiind masina lui si el avand experienta de 20 de ani de condus, iubi era la “timona”. Aer racoros, rasarit frumos si multi “morti” pe drum. Am vazut vulpe moarta, arici, caini si pisici. In distanta dintre Timisoara si Cenad am vazut cred vreo 10 victime ale prostului stil de a conduce romanesc. In Cenad, in 20 de metri erau 2 lesuri pe strada, in conditiile in care era LOCALITATE si din cate stiam eu prin zone de genul asta nu e sanatos sa ai 180 la ora. Dar cui ii pasa .. iubi imi spunea ca sunt si soferi care “tintesc” animalele, chestie care ma socheaza, dar se pare ca e totul posibil la noi.

Nu mai discutam ca pana la autostrada ungara NU am gasit nimic pe strada (de genul “dead”) .. ori astia nu circula deloc, ori isi chiar casca ochii la drum.

Intristata vazand atatea animale ucise pe drumurile noastre, mi-am vazut insa in continuare de flecareala, ca doar asta este jobul meu.

Am ajuns pe la 10-11 (ora Austriei) la Outletul Pandorf de langa Viena, cautand clar teveu. Intre timp m-am agatat de niste tropotei Nike (din aia asemanatori cu conversii, dar josi si de piele), la superbul pret de 45 de euro. Clar, juma’ cat sunt normal si mult mai ieftin decat daca i-as lua din tara. Nu ne-am omorat cu shoppingul si am plecat sa cautam un Media Markt sau Saturn sa gasim un TV, pentru ca la outlet nu am fost multumiti de oferta (erau vreo 5 modele numai, cam greu sa te decizi).

Teleul s-a gasit pana la urma si a fost numai 500 de euro, din nou ieftin fata de pretul din tara. Este un LCD chiar frumos, asa ca suntem multumiti de achizitie. Plin de romani insa peste tot. In Ungaria am crezut ca s-a mutat vestul Romaniei, la cate masini ro am vazut. La outletul de langa Viena e iar plin de masini romanesti, multi intreprinzatori fiind la cumparat toale ieftine.

Am prins “stau” la plecarea din Viena, asa ca ne-am copt nitel in soare. Faceam glume cu iubi ca pana la urma am ajuns si eu la plaja, asa cum planificasem cu cateva zile inainte. Planul de strand a picat, odata cu plecarea noastra, dar uite ca tot ajungeam sa fac plaja.

Intrarea in tara s-a facut spre seara .. rupti de oboseala, dar incantati de o zi superba.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

5 Comments

  1. Vi se pare că aţi economisit prea mulţi bani prin faptul că v-aţi dus în Austria să cumpăraţi un TV? Eu nu cred.
    Cât despre animalele alea moarte… eu nici în afară n-am văzut atâţia câini pe drumuri naÅ£ionale ca la noi. AÅŸa că nu e mereu vina ÅŸoferilor. Iar să “Å£inteÅŸti animalele” mi se pare o mare prostie. ÃŽn primul rând n-am auzit de aÅŸa ceva în viaÅ£a mea, în al doilea rând de cele mai multe ori îţi apar brusc în faÅ£a maÅŸinii (deci nu prea mai ai cum să le “Å£inteÅŸti”), iar în ultimul rând nimeni n-ar vrea să-ÅŸi facă praf un radiator, chiar dacă vorbim de Dacie. Că ăia cu Audi sigur nu vor să-ÅŸi spargă spoilerul. 🙂

  2. Daca mergi cu un diesel care consuma pe la 5-6 la suta (deci un plin plus 10 litri – adica undeva pe la 65 de litri) acoperi tot drumul, asta inseamna o “pierdere” care este oricum acoperita de diferenta de pret intre Romania si Austria de pilda la electricale. Hainele pe care le iei de acolo costa mult mai putin si sunt de calitate, deci la o tura de cumparaturi “mai mare” iesi chiar foarte bine.

    Multi timisoreni isi fac mai nou si “the grocery shopping” la Szeged sau la Mako, in loc sa cumpere din oras. Cu tot combustibilul consumat si tot iesi sub pretul din Romania. Plus ca mai si vezi cate ceva frumos 😉

  3. Păi aia zic, atunci când cumperi mai multe articole, se simte economia. Aşa, tind să zic că nu prea. 😀

  4. Ungurii si restul oamenilor destepti din vest au podetele alea mari de lemn cu mult verde care trec peste autostrada si care sunt pentru animale, sa treaca “strada” 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.